Olainfarm (OLF1R) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Olainfarm (OLF1R)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Küsisin spetsialistide käest umbes sama mõnda aega tagasi. Ei soovitatud. Õnneks oli kõhutunne tugevam... Ostsin ja ei kahetse (kui, siis vaid seda, et raha on vähe). Nii et mina küll soovitan. Viimati toimus minuga sama Baltika aktsia puhul, kui ostsin seda 24.00 eek. Ei soovitatud. Ja nüüd vaadake, mis ta täna maksab...
    Aga eks elu juba ole kord selline.
  • ehk tõest tasub sisetunnet usaldada, nagu balzamsi ostuga kuu tagasi, praeguseks mõnusa tõusu teinud. tundub et olainfarmi ja balzamsi puhul ei ole ka erilist vastupanu, kerkimaks kõrgematele tasemetele
  • Arvan sama. Vaatasin isegi balsami-aktsiat kuid kuna ta on ju rohkem kui poole kallim Olainfarmist, siis see paneb minule piirangud - pole seda va raha millega mängida. Pean siiski riskima odavamate aktsiatega. Kuid näib, et mängumaa on ka siin täiesti olemas... Igaljuhul - edu meile!
  • eks vaatame mis aeg toob, edu Sulle!
  • kes ei soovita balzamsi juurde osta, öelgu nüüd ja kohe, või vaikigu igavesti...:)
  • Olainfarm avaldas täna 2005 tulemused: käibe LVL 13.0m (+22% y-o-y), puhaskasum LVL 0.37m võrrelduna 2004 kahjumiga LVL -0.98m. EBITDA LVL 2.34m (+592% y-o-y). Tulemused positiivsed tervikuna. Lisaks 2006 kasumiprognoos siis LVL 0.95m.
  • 2005 EBITDA isegi LVL 2.9m, intressikulud jäid kahe silma vahele.
  • Mis sellel aktsial siis viga on? Viimasel ajal tõmbleb päris suurtes vahemikes, pole ju mingit halba uudist olnud, et jälle selline miinus või pole ma lihtsalt seda uudist leidnud?
  • Oalinfarmis suur dilutsioon ees ootamas. Emiteeritakse 3,000,000 uut aktsiat hinnaga 1.05 kuni 1.50 LVL. Aktsionäride list fikseeriti 29.07.2005. Juhtkond näeb et raha tõsta raske seetõttu peab suurt discount preemiat pakkuma uutele märkijatele. Ei oma aktsiat.
  • mida see praegustele omanikele tähendab?
  • Tundub et võib Ukio stsenaarium kõne alla tulla. Suund igatahes praegu 1.50 poole.
  • Peab vist OLFist väljuma. Mis seal ikka. Pulli pärast võib EEd proovida.
  • Mis praeguse seisu peal arvate? Osta?
  • korralik tulem, kahjuks laenude osakaal on endiselt suur
  • Kui minna kaugemale Tallinna börsist ning vaadata ka Baltikumi teisi turge, näevad analüütikud head sisenemiskohta Riia börsil noteeritud farmaatsiasektori ettevõtetesse Grindeks ja Olainfarm. "Mõlemad ettevõtted on ekspordile orienteeritud ning omavad meie hinnangul pikaajalist kasvupotentsiaali mis tugineb korralikule tooteportfooliole ja on samas atraktiivselt hinnastatud võrreldes teiste KIE farmaatsiaettevõtetega," hindab Swedbank.

    Tänane market cap ca 310MEEKi, prognoositav 09 kasum 35-40MEEK

    Positiivne on see, et ükski toode pole portfellis üle 18% osakaaluga.
    Ohuks on suur RU osakaal müügis. Kuid nagu näha, uusi turge aina lisandub.


    oman
  • Thanks JP76.
    Vana see Sweedi tees on?
  • Grindeksi Q3 oli vist päris suur pettumus (peale normaalset H1), OLF-i pole uurinud.
  • PS!

    Siin paistab OLF-i mehi olema küll. Kas tegu on geneeriliste ravimite või omaravimite tootjaga? Kuna ettevõte on farma kohta selgelt väga väike, siis originaalravimite korral võib raske R&D osas konkurentsis püsida oma piiratud ressursside tingimustes. Tõsi, siiamaani endiselt ettevõte elab, aga selles näen olulist riski.

    Leedu Sanitas on suurema haardega ning kaupleb umbes samasuguste kordajate kandis, too meeldib mulle rohkem.
  • Käisin seal ca. aasta tagasi. Ei jätnud väga head muljet. Pidevalt olid tulemused jäänud alla ootuste ja käimas oli miljon uue toote arendust. Kui need käima saada, siis pidi rahalaev tulema. Aga juhtkond andis ääri-veeri mõista, et enne oleks ikka pappi juurde vaja kui midagi tagasi hakkab tulema. Cashiga oli neil igatahes üsna kitsas.

    Grindeksis käisin ka. Mainisin neile, et tulen just Olainfarmist ja nad olid optimistlikud. Grindeksi vanad naersid kurjalt ja soovitasid põhjalikku mõttetööd enne OLF-i näppimist.

    Kokkuvõttes oli Grindeks liiga suur bet Mildronate ja Vene turu edule (nad olid sinna just sisenemas agressiivselt). Olainfarm tundus lihtsalt täiesti prognoosimatu oma uute toodete ja cash burni kestvusega. Minust jäid toona mõlemad puutumata.
  • Grindeks on jah päris one trick pony, kuigi see poni on suhteliselt hästi neil kepsutanud enne viimaste aegade raskuseid (mis äkki tulevad pigem Vene turust kui tootest). Balti suunalised fondid on aga selles üsna palju sees olnud, EC vist praegugi üsna suurelt.
  • See Mildronate ampullidesse mingi muu sodi villimine oli muidugi räme flop. Peale seda ei tahaks ise ka venelaste asemel mingit Läti toodet tarbida, misiganes nad põhjuseks toovad. Selle jama mõju peaks investor enne ostmist suutma endale enam-vähem ära kvantifitseerida.
  • Päris nii hull oli? Mingi jama seal oli, aga läks minust suurema tähelepanuta mööda, sain aru, et väikesed muudatused olid vaid. Aga noh, südamerohi on südamerohi...
  • Üsna hull oli see jah. Paar inimest heitis hinge ka väidetavalt selle pärast. Ma täpseid detaile ei mäleta.

    Swed kirjutas oma equity weeklys: "Grindeks announced that they have detected a crude error in manufacturing process of their contract manufacturer JSC FarmFirma Sotex during which ampoules of Listenon injections 2% 5ml were labeled as Mildronate injections 0.5g (ampoules). This has caused severe side effects in form of anaphylatic shock and respiratory and cardiac arrest for patients using Mildronate to their knowledge.
  • koto

    See on 11. septembrist, kui hind oli 0,90
  • Tänud eelkõnelejatele.
    Vist on õigem esialgu mitte näppida jah.
  • Kes seda aktsiat jälgib, siis teab, et Olainfarmilt tulid üle ootuste tulemused:
    http://www.nasdaqomxbaltic.com/market/index.php?pg=news&news_id=239725&lang=et

    Kui hind ei olnud ka enne tulemusi kõrge, siis nüüd on millegipärast müügisurvet rohkem kui ostuhuvi. Kas keegi teab põhjust või mida aktsiast arvate?

  • Oo, suur jumal, olen teinud pattu ning võid mu nüüd välgulöögiga surmata. Olen viimastel aegadel pooliku Olainfarmi positsiooni võtnud, sest naiivne pime usk on mind tabanud. Kui juhatuse prognoosid vähegi kaudselt vett peavad, on 12 kuu perspektiivis 50% tootlus minu arust EZ.

    Ilmselt oleks aktsia praegugi kõrgem kui Evli mingit suurt pakki ei realiseeriks. Valuatsioon & lubadused kokku liiga head, et mu loll raha sinna sisse ei läheks. Teistele ei soovita, niikuinii jääte oma rahast ilma.

    Grindeksi analüüsid on ka kindlasti head, aga poolsinisilmne talupoeg usub enne ikka juhatust. Eks annan siis pärast teada, palju kahju sain. Enda analüüs tegelt ka osaliselt käib veel, mis toob järjekordse näite metoodikast, kuidas börsil rahast ilma jääda.
  • Olen samuti mõnda aega juba korjanud pärast tulemusi, ükskord see müük lõpeb nagunii :)
  • Kui juhatuse prognoosid vähegi kaudselt vett peavad, on 12 kuu perspektiivis 50% tootlus minu arust EZ.

    See on küll väärtusetu info, kuid vähemalt see viimane aasta, mis ma teda ise olen suurema tähelepanuga jälginud, on juhatuse lubadused olnud väiksemad, kui tulemused. Lätis suht haruldane ja kahtlust äratav.

    Kah sügavalt sees.
  • Ma arvan, et ettevõttesse, mille juhatuse prognoose võib suisa väärtusetuteks pidada, ei ole 95% juhtudest mõtet üldse midagi investeerida. Seega ma päris nii resoluutselt sellesse ei suhtu, reserveeritusega aga kindlasti.

    Olainfarmi suhtes meeldib mulle see, et 2009 teenisid nad läbi aasta praeguse valuatsiooni suhtes väga korralikku kasumit ning tegid seda eelkõige üsna stabiilselt. Seega operatiivses mõttes ei ole lubadus, et hakkame raha teenima, vaid seda on juba tehtud.
  • disclaimer:

    arvan, et kõik Olainfarmi investorid lähevad põrgusse
  • Kronoloogia mõttes:

    https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=393663&messageId=473311

    Olainfarm plaanib Lätis apteegiketi loomist või olemasoleva ostmist. Samuti plaanid Aasia suunal müüki laiendada. OLF vast liiga väike, et Aasiast midagi suurt kohe loota, kuid apteegi-plaanid ehk aktuaalsemad. Läti sisetarbimine kindlasti nõrk, kuid perspektiivis võiks olla huvitav. Lähiajal on ja jääb OLF-i veduriks Venemaa, millel eelmine aasta suurepäraselt hakkama saadi.

    Raske jällegi hinnata, kas tegu on selles suhtes positiivse nüansiga, et põhitegevuse finantseerimine ei ole praegu probleemiks ja vaadatakse võimalusi juba laiemalt või käiks reaalsuses asi ikka veidi üle jõu ning peaks taolisesse vertikaalsesse integreerimisse taunivalt suhtuma. Laenuvõimeline peaks OLF olema, milline ta positsioon aga Läti krediiditurgudel praegu on, ei tea. Natuke teeb küll mõtlikuks see küll teeb, et ei tea eriti edukaid farmasid, mis tegutsevad paralleelselt nii retaileri kui arendajana.

    Mõistlikel tingimustel osaleksin ilmselt ka täiendavas emissioonis. Raha kaasamise võimalused hea stooriga peaks olema arvestatavad, stokk praegu äärmiselt odavalt hinnatud.
  • Toetan täiega! Millal siis veel osta kui mitte praegu, mõtlen apteeke. Ka aktsiat võtan juurde esimesel võimalusel, näib siiski perspektiivikas, seda enam, et ka minevikus on ta olnud kena aktsia...
  • kui täna saaks hinnaga 0,99 kas siis oleks "esimene võimalus" käes ?
  • Finantsiliselt ei ole OLF siiski maailma kõige tugevam ettevõte ning originaalravimite arendamine vajab kindlasti raha. Seda auku näen mina koti põhjas. Kuigi see muidugi ei välista varianti, et tõesti omad jutud hästi käima saadakse.

    Minevikku vaadates ei teagi, mis hinnangut talle anda ja kui heaks aktsiat pidada. Likviidsuspitsituse tingimustes käis ta vist ka seal 0,3 LVL kandis ära, kuid seda võib vast tõepoolest erakorralise turuvapustuse alla nimetada ning Baltikumist leiab päris mitmeid asju, millega ideaalselt põhja tabades oleks saanud 300% teha.

    Minu jaoks peitub OLF-i võlu pigem selles, et turg ei näi eelmise aasta tulemusi uskuma. Mitte seda, et valesid numbreid oleks raporteeritud, vaid pigem võrreldavate numbrite jätkusuutlikkusse. Kui hakatakse ka 2010 head top ja bottom line'i näitama, siis peab ka uskujaid juurde tulema. Upside/downside potentsiaali suhe seega meeldib.

    Kuigi turg ilmselt suurde kasumi langusesse hästi ei suhtuks, siis minu jaoks oleks ka kuni 50% kasumi langus valuatsiooni mõttes OK, oleneb ka nüanssidest.

    Kui ajaliselt sobib ning asi inglise keeles toimub, üritan ka AGM-ile pressida.
  • ...alternatiivsed kanalid sellise ettevõtte kohta info saamiseks ju kaduvväiksed.

    Igasugune arutelu LHV-foorumis põhineb antud juhul siiski suuresti oletustele.
  • market cap 323MEEK, eelmise aasta kasum 60MEEK, täitsa normaalne hind LÄTI tööstuse kohta. Kui neil tõesti oleks mingi imeravim töös, siis vaevalt nad mingi jaeketiga viitsiks jamada. Kui aga uusi turge tuleb ja efektiivsust tõstetakse siis on ka igati ok.

    Ise kaldun arvama, et täna juba on OLF finantsiliselt tugev (Q1 20MEEK ?). Suurima ohuna näen idast külmarveid.
  • Kuna minul puudub majandusharidus, siis suhtlen börsiga eelkõige emotsionaalselt. Seni suhteliselt edukalt, õnneks. Üks, millele olen panustanud ja ka teeninud on tabletindus-apteegindus (asi, mis igal ajal töötab). Olainfarm ja Venemaa Apteki 36,6. Tean, et midagi ei tohi soovitada ning seetõttu ei soovitagi. Külmarved on muidugi argument, kuid teada ju on, et kui ei riski, pole börsil midagi teha.
  • Mina pole Olainfarmi vaadanud enam aastaid kuna pean selle ettevõtte suurimaks riskiks nn. seestpoolt vähemusaktsionäridele tehtavaid külmi arveid.
  • Üllataval kombel tuli Olainfarmist AGM-i teemalisele meilitsi saadetud küsimusele vastus 6 minutiga.

    Arvestades, et seniste kogemuste põhjal on Läti-Leedu suunal börs ise ainus instiutsioon, mis viitsinud väikeinvestori meilile vastata, on tegu küll kultuurilises mõistes kvalitatiivse edasiminekuga.

    For whatever it's worth :-)

    Ma küll ei tea, millest Cynic konkreetselt räägib, aga selge on see, et börsil käivad risk & reward käsikäes. Hind indikteerib ka selgelt, et turul ettevõtte vastu usaldus puudub.
  • Äkki MASU õpetab neile miskit?
    Mina igaljuhul loodan - ostetakse ju põhjast ja müüakse tipust. Püüa vaid neid tabada...
  • L2ti on omadega p-ses. See t2hendab, et aeg aktsiate ostuks.
  • Täiega nõus. Kes julgeb riskida, teeb seda.
  • For what it's worth, ma olen ka Olainfarmi aktsiaid soetanud praegustelt tasemetelt. Pikemalt hetkel ei kommenteeriks, aga kunagi hiljem võin oma arvamuse kirjutada küll.

    Muidu peaaegu offtopic, aga kunagi oli Olainfarm ju see ettevõte, kus öises vahetuses amfetamiini keedeti. Igatahes loovast mõtlemisest ja ettevõtlusvaimust ei tulnud juhtkonnal puudu.

    Muus osas, minu jaoks pole väikeaktsionäridele tehtavad külmad arved kindlasti tõestatud fakt OLFi puhul. Kui kellelgi on konkreetseid näiteid, siis oleks oodatud.
  • Vabandust, siin veel üks majandushariduseta tegelane. Mida tähendab külm arve vähemusaktsionärile? (Alustasin börsil küll juba eelmisel sajandil, aga ühtegi külma arvet pole oma arust veel saanud, äkki nüüd joppab?)

    OLF-i olen vaikselt kogunud ja tootluse üle oleks küll patt nuriseda.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon