Taivani börs hakkab tõusma
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Olen mõnda aega jälginud Aasia turgude indeksite liikumisi. Jaapani ja ka mitmete teiste kõrval on ootamatult tagasihoidlikuks osutunud Taivani aktsiaturg. Arvestades Jaapani mõju tundub, et varsti toimub ka siin liikumine üles. Ostsin hiljuti GIGM ja see tundub küll tõusu tegevat, sest fundamanetaalnäitajad on firmal head. Lisaks sellele toimus hiljuti hästi toimiva firma ülevõtt. Hetkel 4,60 hind võib varsti küll 15 kanti olla.
-
Vabandust aga mida sa seal head näed nendes fundm. näitajates?
-
Äripäev vist promos seda.
-
SIIS KÜLL!
-
kirjutas jah... nende arust tõuseb, aga osta ei julge nad :)
Taiwan siiski enamuses allhanke maa, nii et kõrgeid marginaale sealt küll loota pole, kuigi silma tasub peal hoida firmadel üldiselt, kes IT sektoris kodus võib sealt siiski nii mõndagi huvitavat leida -
Äripäev on tagantjärgi tarkus. Aga tegelikult Taivanis mõned perspektiivsed firmad küll olemas. GIGM avastasin ma juba augusti lõpus. Tegelikult anti sarnane soovitus. Õnneks mitte vale.
-
Minu meelest ostab Apple ka Ipodi mitmed tähtsamad jubinad sealt, võin eksida aga on kõrvu jäänud et kusagil mainiti kahte taiwani firmat millel võiks silma peal hoida... äkki isegi LHV apple'i teemas oli see kirjas
-
GIGM osas tundub küll tõsi taga olevat. Siin on nii majandustulemused, tehniline analüüs kui ka aasia turgude üldine tõus lisategurid, mis seda oluliselt üles viivad.
-
no kui Äripäev juba promob, siis tuleb raudselt alla nagu SUF-gi :) Uus haip, ei muud, sisu suht savi
-
SUF pole Taivani firma ja probleemid ka teised. Ja Äripäev pole SUF-i ega GIGM promonud.
-
Pole see Taivan halb midagi. GIGM juba 5,15. Kuna 5 piir on ületatud, siis pole 10 lähiajal ilmselt mingi probleem. Institutsionaalsed tulevad postisioone võtma ju.
-
Ähmi-Lembi on ilmselt esimesena platsis. Raudpolt, et varsti on 4 peal tagasi, ilmselt veelgi allpool.
Tuhin läheb üle ja siis kukub pauguga. -
Üsna huvitav on vaadelda eestlaste pessimismi seal, kus selleks põhjust pole ja eufooriat seal, kus selleks samuti mingit põhjust pole. Viimane tuleb meelde seoses Tallinkiga.
-
Arvan, et siin on hoopis põhjuslik seos- pettumus Tallinkis on laienenud negatiivseks hoiakuks kogu börsi suhtes. Lühikest aega oli siin foorumis (kustutati arvatavasti LHV poolt ära) isegi postitus, mille autor väljendas ülimat pahameelt valitseva kapitalismi ja muu sellega kaasneva suhtes. Kui ma ei eksi siis oli see postitus Meie Isa palve (ei ole selle valdkonnaga eriti kursis) vormis.
-
Sellest kustutamisest on küll kahju. Samas pole välistatud, et tegu võis olla leimiga ja siis on see mõistagi õigustatud.
-
Velikij, peaks see olema: jyri heero, 23/01/06 15:38
-
Taivani firmad on seotud Jaapani kapitali ja firmadega. Jaapani börsi silmanähtava tõusuga kaasneb kindlasti ka Taivani oluline tõus.
-
Positsioon räägib...
-
Sel nädalal on Taivanis uue aasta puhul pühad. 3. veebruaril on turg jälle avatud.