Playtech IPO Londoni börsil
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Playtech plaanib IPOt Londoni börsil < milliseid võimalusi näete? Kas on kindlaid investeerijaid?
-
Eks teda Eesti teiseks Skypeks on nimetatud. Mingisugust erilist teenust nad tegelikult ei paku, online-kasiinondus on üsna vana teema. Sellegipoolest kuskilt on ometigi ju kasuminumbrid tulnud.
Aga eks VoIP oli ennem skaipigi ju olemas :) -
minu teada teevad nad tarkvara ka mänguautomaatidele
-
Alguses kindlasti ei investeeriks, jälgiks. Kui tundub, et asi liigub positiivsuse suunas siis mõtleme uuesti.
-
Töötajatele optsioonid. Helde firma ja hea motivatsioonisüst! :)
-
kusjuures selline motivatsioonisüst võib ka vastupidi mõjuda. Kui niigi natuke pohhuistlik patsiga poiss äkki rikkaks saab siis ta läheb pigem maailma reisima ja tegeleb muu meeldivaga kui et kodeerib miskit nõmedat tarkvara..
-
Playtech ja Skype on ühest küljest toredad asjad, aga näitavad seda kui palju on Eestis arenguruumi.
Miks pole kumbki Estonian-based company? Miks üks on Mani saarel ja teine Luksemburgi firma? Sisuliselt tehakse ikkagi allhanget sest brand kui selline ei seondu Eestiga.
Midagi on ilmselt meie majanduskeskkonnas veel väga mäda? -
Mida see btw annaks, kui firma oleks 'eesti oma'? Parema une?
-
Parema une jah, plus natu lisamakse ka ehk.
Velikj, mäda on see, et mehepojad siin targutavad ja kauplevad turgudel aga alguses riskikapitalistid olla ei taha, et süsti teha. ;) -
Mitte parema une, vaid väga oluliselt parema une. Mitmekordselt suurenenud sissetulekud.
Brand on see, mis maksab. Ja Eestis, tõsi, on veel liiga vähe kapitali, et riskikapital julgeks riskida. Sellega nõus, piuks!
Aga maa kui sellise seostatus brandiga on just asjaolu, mis tulevikus raha ja ka sedasama riskiraha siia tooks. Et ettevõte opereeriks eesti (maksu-)seaduste järgi jne. Et ei arvataks, et eesti asub kusagil Aasias Elboonia kõrval, kuskohast on hea IT-allhanget osta. -
Ja mehepojad võivad turgudel kaubelda, so, what, aga õnneks on meil siiski olemas edumeelselt mõtlev majandus- ja kommunikatsiooniminister, kelle kindlakäelisel juhtimisel saavad lähemal ajal Eesti riskikapitali probleemid igaveseks lahendatud!
-
Skype ja Playtech on ühes mõttes heaks näiteks sellest, kuidas Eestis ei ole arenguruumi. Nimelt on tööjõu olukord IT-turul üsna nutune. Uusi töötajaid ei ole kerge leida. Paar üksikut suuremat firmat - Skype, Playtech, Webmedia - on turu üsna tühjaks tõmmanud. Playtechi kohta ei tea, aga nii Skype kui Webmedia tahavad veel kõvasti kasvada, ainult et: pole ressurssi. Selles mõttes on halb, et kaks suuremat IT-firmat Eestis on sisuliselt kodeerimisfarmid, mille toodang läheb 100% Eestist välja. Eestil on endal ITs üsnagi palju vaja teha.
-
Eesti suurim IT-firma on teadaolevalt Hansapank. Seal pidi üle 400 inimese IT-alast tööd tegema.
-
Lepime kokku nii, et me EI PANE webmedia samale pulgale kui skype ja playtech. webmedia on üldse mingi (väär)nähtus omaette . Rääkige nendega, kes on koostööd teinud või endiste töötajatega. Jah, nad tõesti ei suuda 2000EEK palgaga kvalifitseeritud inimesi leida, räige tööjõu põud.
-
winger, mis webmedial viga?
-
winger, võtsid sõnad suust. Skype ja Playtech on tõesti klass omaette, kuid Webmedia pidevast esiletõstmisest ei saa minagi aru (kunagi tehtud ajakirjanduslik aps?), Eestis on olemas Webmediast edukamaid ja perspektiivsemaid IT-firmasid.
Ka töötajatele makstav palk ei ole midagi erilist (teiste edukate tarkvarafirmadega võrreldes) ning ei õigusta Webmedia nii sagedast mainimist ajakirjanduses. Hiljuti ÄP-s olnud infokild: "Tarkvaraarendaja Webmedia Eesti tegevjuhi Taavi Kotka sõnul ei ole nende töövestlustel raha enam peateema, sest eeldatakse, et see on niikuinii suur - nende firmas 15 000 krooni netos." Ei oska öelda, kuidas sealsed töötajad praegu oma töötasuga rahul on, kuid mõni aasta tagasi oli küll kuulduseid, et sugugi kõik töötajad ei ole õnnelikud. -
Igaks-juhuks mainin ära, et EESTIS EI SAA suurtel IPOdel osaleda. Muidu tekivad siia taas varsti ka postitused, et kuidas IPOst stokki kätte saaks... :-p
-
Karumõmm, tänud Sulle, ma olen juba väsinud vastamast kas ja kuidas ikka saaks :(
-
Ehk siis IPOd a la Tallink, Starman, Tallinna Vesi, kus oli jaeinvestoritele määratud osa on midagi muud, suurte rahvusvaheliste IPOde puhul oleks Eestist võimalik osaleda ainult olles mõne SUURE välismaise investeerimispanga SUUR portfellihalduse klient ...
-
Webmediat tõstetakse esile sellepärast, et ta nii suur on ja oskab PRi teha. Töötajatele makstav palk pole seal tõesti midagi erilist; pole ka Skype'is midagi erilist, muide. Playtechi kohta ei tea.
Aga see Äripäevas mainimine on eraldi teema. Artiklist jäi mulje, nagu oleks Kotkalt artikli jaoks kommentaari küsitud. Tegelikult võttis Äripäev need laused toorelt ühelt konverentsilt.
Aga winger, mis Webmedial nii hirmus viga siis? Kas sellepärast ongi seal nii palju rahvast, et vilets koht on? -
A kuidas muidu Playtech´i IPO-l osaleda saaks? Kas läbi LHV ka saab? Keegi abivalmim, nt. Henno võiks vastata sellele!
-
...teeme nüüd siinkohal lõplikult selgeks selle, et IPOd on välismaal institutsionaalsete investorite mängumaa, kuhu on asja alles siis, kui ette on näidata VÄHEMALT mõned miljonid dollarid. Ja isegi siis ei pruugi veel korralikult jutule pääseda, sest IPO korraldajad kipuvad eelistama neid tegelasi, kes neile ka muidu head businessi annavad. Seega tõesti - seda, kas saab, pole isegi mõtet küsida. Vastus on EI vähemalt seniajani, kuni need mõned miljonid taalad on ette näidata. Ja see peaks kehtima kõigi kohalike vahendajate kohta...
-
Karumõmmil õigus 100% selle IPOdes osalemise koha pealt ...
-
Karumõmm
Lootsin, et saab ilma smiley´i märgita hakkama, aga võta näpust...
PS! :) -
lissabon
oleksid pidanud veel küsima kas virtuaalporfellis saab osaleda ning kas seal on mingi summa piirang ka jne. -
henno läheb kurjaks kätte ära :D
-
sorry, ei viitsi pikka juttu läbi lugeda, aga kas eestlased ka saavad IPO-s osaleda?
-
egert
ei lähe kurjaks, üritan kõigile küsimustele alati vastata, aga mõnikord ei tea kas nutta või naerda :) -
MUl muide on sama küsimus nagu rightsaidilgi.
-
Henno - mina ju võin rahulikult kurjaks ära minna, sest ma pole LHV töötaja! :-) Seega - kodanikud rightsaid ja lissabon... ma kordan oma statementi, mille tõesuses pole suurt põhjust kahelda...
...VIIMAST KORDA - IPOd on välismaal institutsionaalsete investorite mängumaa, kuhu on asja alles siis, kui ette on näidata VÄHEMALT mõned miljonid dollarid. Ja isegi siis ei pruugi veel korralikult jutule pääseda, sest IPO korraldajad kipuvad eelistama neid tegelasi, kes neile ka muidu head businessi annavad. Seega tõesti - seda, kas saab, pole isegi mõtet küsida. Vastus on EI vähemalt seniajani, kuni need mõned miljonid taalad on reaalselt ette näidata. Ja see peaks kehtima kõigi kohalike vahendajate kohta... -
Karumõmm, nice one!
-
Jah rightsaid ja lissabon ikka saame kõik osaleda, seda me siin just arutamegi!
-
mina ja ma usun, et ka lissabon tegime nalja:)
-
Karumõmm
Mind isiklikult väga huviatab, mis sind siis nii kurjaks ajas; kas see, et naljast aru ei saanud või see, et keegi nalja üldse teha julges. Minu päev läks küll tunduvalt lõbusamaks, kui püha viha täis karumõmmi ette kujutasin.
Võimalik, et paha tuju peitub nimes, sest pullimõmm oleks tunduvalt optimistlikum, kuna tunded ei oleks enam nii karused (ehk punased). -
mina igatahes loen ja nearan, sain naljast aru.
-
Mina enam nalja ei tee. Aastast 1998 ühel või teisel moel turgudega seotud olemine on minust teinud väga tõsise inimese. Henno saab ilmselt aru, miks...
-
See on see jama kui naljale naljaga vastad..pärast ei saa enam algataja midagi aru. Nagu Ärapanija:P
-
Karumõmm, ma kuni Tallinki IPOni ei olnud nii tõsine ... laenuga ost 5.82 peal tähendab täna -40%
-
Huvitav, kas nii "õnnelikke" inimesi ka leidub, kes laenuga suutsid 5.82ga osta? See peab ikka tõeline saavutus olema...
-
Samas, laenuga 5.82 peal ostetud PUT tähendab täna +[suur number]%
Kunagi ju ei tea, kas kuulike peatub punasel või mustal :D -
Võimednus võis päris kurjalt kontole mõjuda küll!
-
taavi186 - ma arvan, et selliseid inimesi on täitsa vabalt. Nagu on täitsa vabalt reaalselt olemas ka inimesi, kes teadsid surmkindlalt, et Baltikumis "toimuva IPOga EI OLE VÕIMALIK kaotada" või et "Shmigun võitis kulla, sest see spetsiaalselt tehti nii...ja ta tegelikult ainult mägedes päevitas ja raiskas talle antud raha." Inimlik ignorantsus on lõppematu loodusvara - kui sellest saaks energiat teha, oleks maailm päästetud.
Henno - miinus nelikümmend on karm. Lühikese ajaga megakarm. Samas õnnestus mul olla 98 repode ja marginite sundrealiseerimise juures... Rocky Horror Picture Show! -
eks meil kõigil tuleb varem või hiljem oma CALLiraha maksta.
-
Tänasel kauplejate seminaril ka mõned näited sellest vallast ... kuidas kiiremini raha põlema panna :(
Kes pea 2 aastat tagasi IPIX shortisid 5 USD juures oleks täna +161% kui mitte vahepeal ei oleks margin call helisenud ja kontod nulliga lõpetanud ...
-
Jäi natuke arusaamatuks, kuidas saab shortimisega üle 100% teenida...
-
Võimendusega, sõbrake, võimendusega ;-) LHV pakub seda minuteada...
-
161% oleks kasum kui õnnestunuks 1.92 peal osta ja 5.00 peal müüa, 5.00 peal müües ja 1.92 peal ostes on kasum sõltuvalt tagatise nõudest ja võimenduse astmest erinev tõepoolest ...
-
Coca-Cola foorumis ma pole ammu korralikku nalja saanud. Mingid friiginaljad :(
Aga selles jutulõimes naersin täna küll silmad märjaks. Lihtne ja hea huumor sobivas situatsioonis - 12 points, rightsaid!
Aga Henno, sorry, "Karumõmm, ma kuni Tallinki IPOni ei olnud nii tõsine ... laenuga ost 5.82 peal tähendab täna -40%" - vaat siin ma ei saanud aru, kas tegid nalja või...
Meenuta, mis juhtus tõeliste "staaraktsiatega" a la Farma, Klementi, Foreks jne vahet pole 1997! Tallinki tänavutalvine kukkumine on IMHO üksnes väga viisakas meeldetuletus selle kohta, et aktsiatega võib ka kaotada. Mis siin nüüd niiväga tõsist?
Disclaimer: ise Tallinki IPO-l raha ei kaotanud. Tegin hoopis investeeringu tulevikku (investeerisin terve mõistuse tagasitulekusse :) -
Noh - naerge naerge siin igapäevaselt väga "põnevate" küsimustega kokkupuutuvate turuproffide üle. Velikij, Sa ju ise ka turuga lähemalt kokku puutunud ja peaks teadma, millisteks kontseptsioonideks ja teooriateks mõned võimelised on.., Ma võrdleks seda nalja siin olukorraga, kus niisama kõrvaltvaatajale on jube naljakas, kuidas keellelegi värvipott pähe kukub, kuid arstil tõmbub nägu kortsu, kui mõtleb verevalumitele peas ja nitrolahusti mõjule inimsilmale jne...
Lugupidamisega teie,
Karum6mm
(arenenud, mitte kaasasündinud huumorimeele puudega) -
Kui pikalt LHVga seotud isikud Tallinki hoidma pidid?
Nüüd aga tekkis huvi: Henno, millest see IPIX oma löögi sai?