Hõbedafond (SLV) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Hõbedafond (SLV)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Pikalt oodatud ja kardetud hõbedafond on nüüd siis kaubeldav sümboli SLV all. Osaku hind järgib hõbeda untsi hinda ning on selle 10 kordne korrutis. Veidi lähemalt. Mainiks veel ka kullafondi sümbolit GLD ja naftabarrelit järgiva indeksaktsiat USO. Vase hinnatõusu järgides oleks ehk siis  varsti oodata ka vasefondi tulekut :-)

  • Kes hõbedat tahab kaubelda soovitan lugeda.
    http://www.zealllc.com/2006/cpisilver.htm
  • SLV on viimasel ajal (ebanormaalselt) tubli tõusu teinud. Enam ei julge isegi putte osta:)
  • Soovitaks kakao futuuridesse investeerida, sest kakaost saab defitsiitne tooraine.
  • Olen investeerimises algaja, aga nagu ma näen on SLV ainult tõusujoones ja väga suure %. Kas see on tõesti nii või siin tuleb veel midagi arvestada?

    Aitähh vastuste eest
  • Huvist, kas vahepeal on mingi põhimõtteline muutus toimunud ajas (vana teemat üles kaevates :) ), SLV-d ei saa justkui läbi pankade osta. SEB laseb seda müüa, LHV nimistus justkui pole valikus. GLD seevastu olemas.
  • Eks see see jama ole (eilsest Postimehest)
    Eraldi rakendus aasta alguses ka kombineeritud jae- ja kindlustuspõhiste investeerimistoodete regulatsioon (PRIIPs – Packaged Retail and Insurance-based Investment Products), mille tõttu pole võimalik jaekliendile pakkuda paljusid USA börsidel kaubeldavaid fonde.

    Näiteks ei Eesti ega ka kogu Euroopa investorid ei saa enam (vähemalt mõnda aega) investeerida maailma kõige populaarsemasse ja enim börsil kaubeldavasse fondi SPDR S&P 500 ETF Trust, mis on saanud hüüdnimeks Spider («ämblik») ja mille varade maht on 300 miljardit dollarit.

    Uus regulatsioon nõuab, et toote kohta oleks esitatud ka põhiteabedokument. Kui seda tehtud ei ole, ei tohi seda toodet – praegusel juhul siis börsil kaubeldavat fondi (ETF) – Euroopas müüa. Selles dokumendis tuleb muuhulgas ära näidata ka valitsemiskulud, ka varjatud kulud.

    LHV maaklertegevuse juhi Sander Pikkeli sõnul Euroopas registreeritud fondidel on vajalikud dokumendid olemas, kuid USA fondivalitsejad ei ole neid koostanud, sest nende fondid on mõeldud professionaalsetele investoritele.
  • Aeg teemat tõsta?
    USA pabereid enam eraisik osta ei saa. Ma ei tea, millised võimalused on LHV klientidel, kuid Rootsi Avanza pangas on pulli ja karu "hõbepaberite" (sertifikaatide) valik päris suur, ka 2..12 kordse võimendusega. Esimene 20% sai 5x pullipaberiga teenitud, jään ise nüüd mõneks ajaks siiski äraootavale seisukohale.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon