Nordecon (NCN1T) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Nordecon (NCN1T)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tervist investeerijad, traderid, spekulandid!

    Mainitud ettevõte on kaubeldav olnud varsti piisavalt kaua, et peaksime nägema mustreid ning toone kauplemisgraafikutes.

    Eesti Ehitus tundub tõelise tabu teemana, või on lihtsalt tähelepanust kõrvale jäänud.
    Olen natuke foorumeid jälginud ning pean seda trendi ise alustama. Enne börsile tulekut oli EE börsile teema, millest ammutatud info põhjal oma valikute tegemist alustasin. Samas ei ole korrektne rääkida EE-st foorumis, mis laskmata karu nahka jagab.
    Seega teen ettepaneku EEH1T jälgimiseks seda foorumit kasutada ja alustada omapoolsete kommentaaride, hinnangute andmisega.

    Räägime, mida EEH1T tähendab, kuhu on võimalik lühikeses, keskmises ning pikaajalises perspektiivis selle aktsiaga jõuda. Kas võib sellest aktsiast kujuneda arenguvedur hindade kujunemises jne.

    Mulle isiklikult on EE keskmise pikkusega investeeringuks, millelt ootan raha säilitamiseks mõõdukat tõusu ning seega ka inflatsiooni ületamist. Eriti ambitsioonikas ei ole ning samuti ei ole aega kogu aeg oma pesamuna jälgida. Seega tahan esialgsele suuremale summale osamaksetena lisa kasvatada. Lühikeses perioodis hinnakõikumine ei häiri.


    Ootan vastukaja.

    Martin





  • Pisut vale aeg teema alustamiseks. Peale poolaasta tulemusi muutuvad konkreetseid ettevõtteid puudutavad teemad ilmselt taas populaarseks. Sinnamaani viicitaxe (need kes ei puhka) sõna võtta üldistel teemadel. Välja arvatud loomulikult Tallink.
  • Mida sa mõtled "arenguveduri" all???
  • Martin, imelik mees oled. Kui ostsid EE aktsiat, siis tahad kohe, et ainult sellest räägitakse. Sulle ei kõlvanud vana teema, kus teema arendus läks loogiliselt edasi. Tegelt tuleks teha uus teema Eesti ehitussektori kohta.
  • "pean seda trendi ise alustama" on muidugi huvitav lausekatke semantikutele analüüsimiseks.
  • thread n. niit, lõng; kruvikeere, vint, keermestus; juhtlõng; pl. kõnek. rõivad ● v. nõelale niiti taha panema; niidi otsa lükkama; (takistuste vahel) nõeluma
  • Alustaks seksitake pealkirjadega teemade trendi. Räigelt seks on, et "börsil" on algusest lõpuni suurte tähtedega. KÕVA saavutus.
  • Tere keeletargad, kes siia kogunenud ja mu lauseehitust kommenteerima tulnud!

    Saan aru, et koolivaheaeg ja vaja kuidagi kadunud aegu meenutada...

    Jah, on hapukurgihooaeg ka börsimaailmas, kõigil puhkused ja muud tegemised. KÕVA saavutus on kommentaaride kirjutamine, kui silmas pidada kujundust ja ning sõnakasutust .
    Kuid ehitusturg suvel kõige vilkam ju ongi. Kes väidab vastupidist?

    MSM , see on mõistlik kommentaar. Kuid ;;tuleks;; asenda ;;teen;; siis oleks minu arust sisu.
    Lisaks EE-le on mul olnud, on ja tuleb teisi aktsiaid, kuid ei ole ju mõtet uut foorumit teha juba olemasolevatele topeltvariante pakkudes.
    Loomulikult toetan Sinu ideed.

    S.Niper
    , pean silmas, et hea hinnakasvuga ning tootlikkust pakkuv aktsia suudab kogu börsi mõjutada. Olgugi, et tegijaid ja vähemtegijaid aktsiaid on ees ootamas ning tuleb ka peale seda.

    priitp
    Trend saab alguse algatusest. Semantikud ja filoloogid võivad ju sisu analüüsida, kuid lihtne maainimene tahab konkreetust.

    Tänan vastukaja eest.
  • Ilmselt selline "Tere mehed - Tere Gabriel" suhtumisega peale lendamine trendi loomise ambitsioonidega näitab tõesti koolipingist vabanenud "natuke foorumeid jälginud" noore inimese ülbust, millele siinne seltskond pisut kriitiliselt vaatas. Kulub sulle elukogemuseks ära;)

    Selline "arenguveduri" (ilmselt peaks siis olema ka "arengupidurid") olemasolu on ilmselt sinu mõeldud kujul küll ebatõenäoline. Ühes majandusharus toimivate ettevõtete hulgas võiks olla nn "aregnguvedureid" (nt Baltika Klementile), aga kuigi olen jälginud igasugu võimalikke seoseid aktsiahindade käitumises, ei ole isiklikult leidnud mingit seaduspära sama börsi erinevate majandusharude ettevõtete aktsiate käitumises mis oleks seletatav "arenguvedurite" eksisteerimisega. Kitsamalt võiks küll küsida, et kas EEH-st saaks MKO hinna "arenguvedur" kuid isiklikult pakuksin, et tast saab pigem MKO hinna "arengupidur". Ehk kui ka ehitussektoril hästi läheb, ei pääse MKO enam sellistesse kõrgustesse nagu varem, kuna võib valida ka raha paigutamiseks EEH.
  • "aga kuigi olen jälginud igasugu võimalikke seoseid aktsiahindade käitumises, ei ole isiklikult leidnud mingit seaduspära sama börsi erinevate majandusharude ettevõtete aktsiate käitumises mis oleks seletatav "arenguvedurite" eksisteerimisega."

    Julgeks vastu väita, vaata näiteks S&P500 indeksis määravad esimesed 40 ettevõtet põhilise liikumise. Tallinna börsil oli samuti arengumootor milleks oli Hansapank. Eesti Ehituse jõudmisest mingi staaraktsia staatusesse mina küll ei usu. Suhteliselt väikese market capiga ettevõte siiski ja mulle tundub, et põhiline action toimus esimesel nädalal peale aktsia börsile jõudmist ja nüüd aktsia vedeleb sellises idle seisundis, üle 6.30 ei taha minna ja käivet ka pole.
  • usd
    vabandan pisut vulgaarset keelekasutust, aga kui lainetel hulbivad koos mitu junni, siis milline neist on see "arenguvedur" mis teisi laineharjale tõstab või laineorgu veab? Äärmisel juhul võiks rääkida rahvusvahelisemalt pilku püüdvates ettevõtetest, mis tänu millele märgatakse ka teisi kohalikul börsil olijaid.
  • Ehk siis kas need 40 esimest S&P500 indeksis tõstavad/langetavad ülejäänuid või teevad nad kaas koos ülejäänutega kõik tõusud/langused. Võtame või viimase languse - mis vedas hinnad alla, kas mingi "arenguvedurite" grupp või ootused/kartused USA ja EL üldiste majandusnäitajate suhtes.
  • sellest on vist juba räägitud aga viiks jutu ehk sinna, et kui palju kv turu jahenemine eeh1t arengut pärsib? ajal, kus uusi kortereid on pakkumises lademes ja mingit defitsiiti enam pole, arvan, et pärsib julgelt. ent ootaks vastuarvamusi...
  • Tere mehed!

    Pakun huupi.... korterite ja elamukinnisvara arendamine ei ole EE põhiliseks leivanumbriks.

    Samas Lutheri elamukvartali projekt on vägagi mahukas....

    Arengupidur võib EE vabalt olla, seda suure tõenäosusega. Nimelt konkurents viib alati hinnad alla. Samas võib aga mõnel tekkida tõdemus, et ühe vastava majandusettevõtte arengu ja kasumiga võib see tähendada ka üldist selle suuna kasvu.
    Kujutada, kui 10 aasta pärast oleks OMXT-l tehnoloogia, finants ja muude indeksite kõrval ehitusfirmade indeks. Ja terve eesti oleks täis ehitatud....


    Gabriel
  • ...nagu Coruscant?

    See on kohalike ehitajate wet dream. Samuti jäätmekäitlejate oma, sest Coruscant tootis 1 triljon tonni prügi iga 30 sekundi tagant. Iibe poolest on muidugi kasvuruumi, aga vähemalt siht on silme ees.
  • aktsion, esimeses postis oli su nimi Martin ja nüüd Gabriel? :D
  • Heal lapsel mitu nime. Kui loed eelmised kommentaarid, saad aru;-)

    M
  • Suve lõpuks on EE aktsia hind 7 eur lähedal, sisetunne ütleb. Kui vaadata täna kaubeldavate koguste mahtu ja tasakaalukat hinna kogunemist, võib seda uskuda.
    Liikumine 6 lt 7 -lle ja on ilmselt nii mõnelelgi vastupandamatu soov raha teha ja võibolla kooliaasta alguses uute riiete ostmiseks cashi toota.

    Konkureeriv ehitusfirma ei näita aktsiakaubeldavuses aktiivsust.

    M
  • Eestis on ehitusega tiba nutused lood tulevikus.

    1. Oskajad mehed kolivad välismaale.
    2. Kohalikud küsivad suuremat palka.
    3. Oskajaid ehitajaid ei ole juba ammu kusagilt võtta.
    4. Enamus inimesi on juba laenuorjuses ning korterite ehitus ja remont peab räigelt jahtuma.

    Setõttu näen ehitusturu paratamatut jahtumist lähiaastatel.
  • ehitus hetke hinna juures on küll väga riskantne rahapaigutamine...
    mina sinna raha ei paigutaks...
    Tin ütles ilusti kokkuvõtlikult ka põhjused ära.
    Sellise majanduskasvu juures on paratamatu "pump" efekt ja ega see kainestav "dump" tulemata jää. Ehitus saab raudselt kõige valusama laksu.
    Kuigi kui EE suudaks ennast teedeehitusse kõvasti sisse süüa, siis võib tulevik üsna stabiilne olla.
  • EE aktsiasse investeering tundub keskmises perspektiivis suht riskivaba.Börsile toodi EE omanike
    poolt ilmselt selleks,et kunagi oleks lihtsam oma firmat (aktsiaid) müüa. Seni kuni kehtib "vanadele aktsionäridele" oma akstsiate müügikeeld on oodata aktsiahinna mõõdukat,aga pidevat tõusu.Vabale turule sattus sedavõrd vähe aktsiaid,et vajalikku hinnataset ei ole kulukas hoida. Kõigil võimalus teenida ja kõik rõõmsad.See ei tähenda muidugi,et peale müügikeelu lõppu kõik kohe iga hinna eest müüma kukuksid,lihtsalt aktsia saab endale õigema turuhinna.
  • Mina aga olen suht veendunud, et see ettevõte toodi börsile peamiselt ühe mehe edevuse rahuldamiseks. Kuna Äripäev on end siiani tõestanud kui ülimalt viletsa loogika/arvutusoskusega punt, siis pidi neid lihtsalt natuke hädast välja aitama ja neile konkreetse numbri ette kirjutama.

    Riskivaba-schmiskivaba. Riskivaba on ainult teletornist alla hüppamine, kui hingamise eest peab maksma. Eestis ei ole praegu mitte midagi riskivaba ja ehitussektoris ammugi mitte.
  • H1-raport täna
    Ilus käibetõus ja hea kasumlikkus. Hea informatsioon üldiselt, eriti võrreldes Merkoga.

    Samuti, kui mitte arvestada "muud äritulud" (kinnisvaramüügid jms) siis oli H1 tulumaksueelne kasum umbes 2,5 EEK/aktsia, ja omakapital/aktsia 22 EEK (arvestan 15,4 milj aktsiat).
  • Mina loen välja, et Q2 2006 EPS -21,5% vs Q2 2005 ühekordsed tulud incl
  • Jõudis oma poolaasta käibe ja kasumiga MKO Q1 tulemusteni.
  • Krrt see hajameelsus täna. Parandan EEH Q2 jõudis MKO Q1 tasemele
  • ... mis on muljet avaldav isegi hoolimata sellest, et ehituses Q1 on ilmselt kõige nõrgem.
  • Ostjate vahel on päris korralik konkurents kes saab paremat bid´i hoida. Ja päris suuri koguseid ostetakse.
  • Optimism ja usk tulevikku on üpris suur ilmselt. Siiani keskmine tehing üle 1000 tk ehk ilmselt on seas küllalt palju pikaajalisi, institutsionaalseid investoreid. Oleks pisitehingud ülekaalus võiks arvata, et lihtsalt kiire ajutine ostupalavik. Näib et enne paari aastat (2008-2009) olulist pidurdumist ei loodeta. Kus nüüd on need kevadel ehitussektorile juba 2006 langust kuulutanud analüütikud?
  • Merko ning EE tegevuses on üsna põhimõtteline vahe
  • Merko on peamiselt eluruumide ehitaja, EE aga infrastruktuuri rajaja ning insenerehituse peal. EE valdkonda on tulemas lähiajal kõvasti tööd eurotoetuste najal ning selle valdkonna areng on kindlasti praeguse seisuga jätkusuutlikum kui eluruumide turg.
  • Merko ei ole kindlasti peamiselt eluruumide ehitaja.
  • kas minu võrdlus ei olnud põhimõtteliselt korrektne?
  • Muutes I kvartali arvestuspõhimõtteid, muutus Merkol müügitulu I kv 127 milj võrra. Täpne peaks olema, et Merko on peamiselt hoonete ehitaja (mitte ainult elamute), infrastruktuuri osakaal on väike. Eestiehitusel moodustab Aspi ja emaettevõtte inseneriehituse osa päris olulise osa müügitulust.
  • EE 2006 müügikäibest 62% hooned ja 38% rajatised kui täpne olla.
  • Nii et MKO põhiliselt hoonete ehitaja ja EEH põhiliselt (62%) hoonete ehitaja. Samas eelmisel aastal oli EEHl hoonete osakaal mõnevõrra tagasihoidlikum (55%). Ilmselt mõlemad söövad seda, mida ette antakse ning kui see juhtub olema suuremahuline rajatis, kasvab rajatiste osakaal ning kui suur hooneprojekt, kasvab hoonete osakaal. Põhimõttelist erinevust nende vahel siiski selles suhtes pole.
  • elamute osakaal peaks siiski Merkol suurem olema, kas pole? See oli mu esialgne point
  • Võimalik, kuigi vaadates MKO töös olevate objektide nimekirja (sinna süvenemata) ei tundu elamute osakaal üldse märkimisväärne olema.

    http://www.merko.ee/?id=6
  • Võrdluseks EEH objektid

    http://www.eestiehitus.ee/656
  • ... ja EEH tütarettevõtte objektid

    http://www.linnaehitus.ee/1265
  • Raske on Merko kohta täpseid andmeid leida. Eestiehituse müügitulust on elamute osakaal 6,8% (0,62x0,11x100). Merkol on ehk paarikümne protsendi ümber?

    Eestiehitusel on Aspi näol tugev bränd, kes rajatisi teeb. Merkol on Tallinna teed ikka väikseke.
    Muud ettevõtted teevad mis ette antakse - ehk et leitakse kontserist ettevõte, kes hoone asemel ka rajatise betooni valab.
  • Objektide nimekirjad on küll väga sarnased.
  • Börsikommentaar: Tallinnas jääb tähelepanu keskmesse Eesti Ehitus

    "Aktsias on märgata ka suurte institutsionaalsete investorite huvi," rääkis Lillemets.

    Seda oli tegelikult ka eile turul näha, aga hea ikkagi ka maakleritelt otsest kinnitust saada.

  • ja teed on meil ikka mega kehvad, tööd jätkub
  • http://www.delfi.ee/news/majandus/majandus/article.php?id=13522255

    Tallinna lennujaam on vast selle aasta üks magusatest töödest. EEH sai sest osa. Huvitav miks nii paljudega jagama peab? Ei olnud ressursse või teadmisi?
  • Huvitav, mis pärast EE rallib praegu? On selleks mingi eriline põhjus?
  • Eilne uudis, äkki seepärast:

    Eesti Ehitus ja Tallinna Sadam sõlmisid täna 120,86 miljoni krooni (millele lisandub käibemaks) maksva lepingu, teatas ehitusfirma börsile.

    Ehituse töövõtulepingu sisuks on Vanasadama kai nr. 1 rekonstrueerimine ja kai esise ala süvendamine. Tööde teostamise käigus rajatakse olemasoleva amortiseerunud kai asemele uus 252 meetri pikkune kai reisilaevadele ning süvendatakse kai esine ala sügavuseni -9 meetrit.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon