Oslo börs - kas ainult trollidele?
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Ei ole siin veel kohanud, et Norra firmadesse investeerimisest oleks juttu olnud. Seda riiki nagu polekski olemas. Samas oma kogemusest võiks väita, et küllaltki aktiivne börsimelu sealgi käimas. Leidub seal garaafikuid jälgides hea tootlusega aktsiaid nii pikaajalisele investorile kui ka lühiajalisele spekulandile. Oleks huvitav kuulda siinsete külaliste arvamusi/kogemusi antud teemal.
-
24h jooksul mitte ühtegi Oslo börsi huvilist. Veider!?
Äkki oskab mõni LHV esindaja öelda, miks Norrat, kui siiski tõelist Skandinaavia riiki Teie investeerimislehelt pole võimalik leida? Soomest ju ainult väike osa Skandinaavia poolsaarele jääb. Skandinaavia täieõiguslikud liikmed on siiski Rootsi ja Norra. -
Oslo börs...... ainult trollidele.
-
Mulle Norra meeldib:) .. IGE, ACY, PAN jne. siin ei ole jah mingit inffi..silma hakanud.. aga maailm on suur ja võimalusi igalpool...palju
-
Mulle ka Norra meeldib, aga pigem eelistan seal kalal käia.
Lõhed, forellid, tursad, saidad... -
kas NOK kohta oskab keegi midagi rääkida ?
eks Norra riigi varad on peamiselt naftaga ning sellest toodetud finantsvarudega seotud.
Läbi aegade on NOK suheteliselt stabiilne olnud, kõikudes ca. 1.9-2 EEK vahemikus.
Viimasel 3 nädalaga on NOK järsult nõrgenenud tasemele, kus viimati käidi 2006 korra.
Mis mõjutab NOK'i ? mis on perspektiiv? -
minu arvates on norra õhku täis ja poleks ime kui teda islandi sarnane stsenaarium tühjaks pumpama ei hakkaks.
-
mis paneb nii arvama?
-
Palun vabandust, et läbustasin - mul on norraga oma kana kitkuda :)
-
marct on osaliselt õigus, ainult teised maksavad Norra õhu eest...
-
siin sa eksid
Nafta müügist on Norra riik pikkade aastate jooksul regulaarselt varasid reservidesse tõstnud.
Loodud on Norra riigi omanduses olev "Naftafond", mis on Eroopa suurim pensionifond. Vahe selles, et raha sinna ei korjata kodanike maksetelt vaid naftatuludelt. -
ehk siis õhku siin ei ole
on üles ehitatud mega reservid, tegemist on maailmas 3. nafta eksportijaga ning 2. kalasaasuste eksportijaga
nafta ettevõtted on riigi omanduses, siit genereeritakse tulusid veel pikaks ajaks
Norra lihtsalt kuulub maailma rikkamate riikide hulka -
Raha neil on aga paigutavad selle vist väljapoole Norrat suures osas:
Norway, one of the world’s largest petroleum exporters, has invested its oil wealth in a fund with a current market value of more than $350 billion. This makes it Europe’s largest, lagging behind only that of the United Arab Emirates among SWFs. -
Wikipedias räägib sellest fondist
The Government Pension Fund of Norway
huvitav on nende "eetiline investeerimine", sellest on kunagi varem ka siin foorumites juttu olnud
ka näiteks WalMart on selles nimekirjas, kuhu see fond ei investeeri
ja kuna tegemist on võimsa fondiga, siis päris paljud jälgivad, mida nad teevad