Laen LHV-st??
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Kas keegi on võtnud laenu LHV-st??? On see mõistlik hea idee korral???
-
Et aktsiaid osta?
-
Võtsin. Ei ole hea idee, as they say. Kuid kui back-up plaan tagataskus on ja idee hea, näitaksin rohelist tuld..
-
Olen viimase poole aasta jooksul kasutanud pidevalt ca 30% võimendust. LHV's toimib süsteem hästi ja on väga mugav kasutada. Ega siin muud pole, kui et pead enda jaoks selgeks mõtlema, kas suudad saavutada kuu tootlust üle makstava intressi (viimaste kuude jooksul ei ole selle saavutamine kuigi raske olnud arvestades Tallinna ja Vilniuse tõuse). Aga sellegipoolest tuleb repo-tehingutesse teatava ettevaatusega suhtuda.
-
kuidas see intressi tagasimaksmine toimub? kellegil on kogemusi... mul imepisike summa intressi, aga huvitaks mis sellega üldse toimub.
muidu on lhv repo tänuväärt asi - saab kogused ilusamaks, samas krediidi 100% ära kasutamist ei pea mõistlikuks. -
Intess läheb automaatselt maha iga kuu 5. kuupäeval (ehk siis võlale otsa) ja kõigi valuutade kohta eraldi (intressid ka erinevad).
-
Seda vist tasub jah võtta kindla idee korral... ise vist kaalun...kuna vabu vahedeid pole aga praegune turg on ideaalne... vähemalt mõnede aktsiate puhul...
-
Aga mis aktsiad need sellised ka on, mida laenuga osta tasuks?
-
lae3nuga tasub oeg-d osta,,,, see paneb veel raketti, olen selles kindel, ise ootan mõne protsendist korrektsiooni ning siis vaatan, kas investeerin natuke lisa...
Summadega arvesta selliselt, et saad paari aasta palgast tagasi maksta, kui positsioon peaks kärsama. -
Laenuga peab kindlasti ettevaatlikult ringi käima, kuid LHV süsteem võimaldab tõesti üsna mugavalt vajadusel laenu võtta. Intress 10% juures, seega peaks selle kasutus olema lühiajaline.
Kuid minu küsimus teile, kes Balti turul aktiivselt tegutsete - kui paljud teist võimendust kasutavad? -
No mina ostaks laenuga juurde Taliinna Kaubamaja... OEG on juba kahtlane... kuid konkreetselt osta ei oskaks küll midagi.... PTA ehk pikemas mõttes aga ei tea kuidas nad oma plaanidega hakkama saavad....
-
agasid kui palju.... :) ja enne laenu võtmist peabki olema... kuna seda raha on raskem paigutada...
-
Praeguselt tasemelt laenurahaga Tallinna Kaubamaja ?????? jah elame julgete mõtete ajastul.
-
No aga mis sa muud praegu teed, hoiad ja passid märtsini???... õnneks tugeva loomuga kui kaotan siis kaotan, midagi teha pole...vähemalt hiljem ei kahetse, et ei ostnud... :) ma usun, et Balti börs veel suht palju üllatab, nii positiivselt kui ka negatiivselt...
-
Väga mugav see LHV krediit. Sujuvalt tuleb ise kasutusse, kui orderi panekul omavahendeid puudu jääb, ja
sama automaatselt tagastub, kui vahendeid jälle piisavalt.
Aeg-ajalt kasutan, aga päeva siseselt ainult, st. kui midagi olen krediiti
ostnud, siis kas müün need asjad ruttu maha, või midagi muud maha, põhimõtteliselt ei soovi
krediidi peale pikki investeeringuid teha. -
kust sa selle laenu kohta lugeda saad.
-
siit: https://www.lhv.ee/index.cfm?id=81226
-
kasutan krediiti üsna tihti, päevasiseselt ka täies mahus...
toetan aktsioni mõtet, et kui positsioon peaks kõrbema, et siis ikka paari aasta palgast jõuad tagasi maksta :) -
wrc666, samamoodi mõtlevad ka kasiinosõltlased :D
-
OEG-d ei oma :P
-
Ise küll vabatahtlikult ei taha oma elu nii keeruliseks teha, et mitu aastat nt OEG kahjumit kinni maksta, aga igaüks valib oma tee ise. Muidugi, OEG pole ju kahjumit veel näidanudki, sellepärast ilmselt ainult ülesmäge ongi silmad lahti inimestel.
Ma võimendust ei kasuta. -
saan ma õieti aru, et kui mul on näiteks 20 000 eeki, siis saan võtta laenu 10 000 ja panna aktsiatesse korraga 30 tuhat?
-
irw... promoge jah uutele seda laenu teemat, varsti meil siin oma OEG päevakorras :D
-
võtab kuidagi hästi tuld jah...
-
Võimendusega tehingu sooritamise hetkel ning ka olemasolevate kohustuste katteks peab Sinu kontol olema piisavalt tagatisvara. Oletades, et Sul on investeerimiskontol 1000 krooni ulatuses vabu omavahendeid, saad:
- võtta lühikese positsiooni väärtpaberites 200% ulatuses vabadest omavahenditest ehk 2000 krooni väärtuses või;
- osta väärtpabereid, mille tagatismäär on 100%, laenuga 100% ulatuses vabadest omavahenditest ehk 1000 krooni väärtuses või;
- osta väärtpabereid, mille tagatismäär on 0%, laenuga 50% ulatuses vabadest omavahenditest ehk 500 krooni väärtuses või;
- kanda portfellist raha välja 50% ulatuses vabadest omavahenditest ehk 500 krooni.
Laen väärtpaberite tagatisel
LHV-s kehtivad intressimäärad
Tagatiseks sobivad instrumendid
Laenamise riskidAga eelkõige soovitaks läbi lugeda viimane punkt ehk laenamise riskid - paika panna eesmärk, strateegia, stop-loss punkt. Ja mõelda ka siis veel uuesti läbi, kas ikka on vaja laenu võtta.
-
Ostke Tallinna Kaubama aktsiaid hoopis Partner krediitkaardiga.
lihtne skeem: Teed partner krediitkaardi, ostad TKMi aktsiaid, aktsia tõuseb, maksad intressi tagasi, firma teenib kasumit, aktsia tõuseb.
This time it's different. Talse 100 000! -
Kuldsed sõnad.
Kelm10, ma ei ole kindlasti pretendent Sinu raha(liste kohustuste) üle otsustama, aga kui panna kokku lausekatkendid "praegune turg on ideaalne" ning "Kaubamaja", siis soovitan ikkagi laenumõtted jätta kus see ja teine. -
julgete päralt on tulevik,antud hetkel on Tallinna Kaubamaja +20% tõus sama tõenäoline kui -20% langus.Ega midagi ,soovitan võtta münt ja visata kulli ,kirja.
-
Ei tea, kas TKM on ikka nii riskantne... pigem on seda investorite hoiakud... ja meedia... ettevõte ise on väga huvitav ning pole siiani pettumust valmistand...
-
Keegi pole väitnud ,et ettevõte pole hea,isegi väga hea aga aktsia hind pole väga hea ja ka mitte hea hetkel ostjale
-
Kelm, vaata aasta 2006 kevade-suve graafikuid ja tee omad järeldused. Ka 2006.a. olid ettevõtetel igati head tulemused.
-
Ja kas need kurdavad, kes TKM 2006 kevadsuvel ostnud :) Laenuga täna siiski ei soovitaks siia turule tulla.
-
Hmm, minule näiteks BLT, TKM ja OEG graafikud eriti midagi ei ütle kui vaadata seda üldises jooksus. TKM puhul näitab MACD just sissenemis märke. Kuid TKM puhul ma mainisin lisamist mitte ostmist. Ja ilselt ka lisan... seda kahetseksin rohkem, et ma seda ei teinuks...
-
2005a oktoobrist kuni 2006a maini oli 20% -line kaubamaja aktsia langustrend. Tõenäoliselt võib järgmine langus 30% -line olla või isegi rohkem. Tõenäoliselt on järgmine langus ka kiirem. Kelm10, oled Sa selleks valmis?
-
Kui ma ütleksin, et 100% valmis siis ma valetaks aga enne kui ma sellega tegelema hakkasin, tegin endale selgeks teatud printsiibid ning teadagi, et need rahad LHV kontol ei tohi omada mingit emotsionaalset väärtust...
-
Ttrust, kas sa ka mäletad, milline oli TKM P/E näiteks Q2 2006?
-
Kui 2005.10-2006.05 juba jutuks tuli siis vaatasin praegu ajaloost (täna K.Lepiku saadetud OMXT ajaloo tabelile) 04.10.2005 oli tipp 700,74 ja 28.05.2006 608,29. Ehk siis -14% madalamal. Sattusin investeeringute alustamisega just enne tolle tipu saavutamist ning esimesed langused tulid -8% päevas. Väga hea õppetund oli ja tubli pool aastat mõtlemisaega läks vaja, et isu investeerimise vastu taastuks.
Kui kellegil oleks OMXT ajalugu olemas ka 31.05.2006 edasi, oleks väga tänulik kui oleks võimalik see postitada.
Hetkel ootaks sama stsenaariumi kordumist, ehk olen midagi õppinud. -
To SideKick: 10 points! Sellele RAHAMASINALE peaks patendi võtma. :-)
-
Hea LHV,
Nüüd mil teist on saanud pank oleks mul väike üleskutse muuta ka intressi arvestamine kliendi suhtes sümmeetrilisemaks.
Hetkel käib võimendusega kauplemise (olemasoleva finantsvara tagatisel laenamise) puhul intressi arvestamine vaid ühepoolselt. S.t kui minu konto rahasaldo on kuu esimeses pooles miinuses, siis arvestatakse sellelt intressi LHV Panga kasuks, kuid kui sama konto on kuu teises pooles tugevas plussis ei vähene minu intressikohustus LHV ees. Ometi pangana laenate ju tegelikult positiivse saldoga klientide raha edasi võimendust soovivatele klientidele ilma, et esimesed selle eest pennigi saaksid.
Kliendid ja Pank võiksid väheke võrdsemad osapooled olla või mis te arvate? -
Alo,
Mis Sa asjast arvad? Saaks LHV-lt väikese kommentaarigi. -
marek, sularaha kontol pidi mingit imeväikest intressi teenima. Ma küll ei mäleta enam kui palju ja millal see arvele kantakse.
-
LHVs on ju hoiuse avamise võimalus.
-
https://www.lhv.ee/index.cfm?id=80040
-
Küljelöök, ma mõtlesin raha mis seisab näiteks investeerimiskontol.
-
Küsimus ei ole jah hoiuse avamises (olen sellest teadlik, bännerid vilguvad ju siin igal lehel) vaid investeerimiskontol olevas vabas rahas, mis ootab aktsiatesse sisenemise võimalust. Hea oleks kui ka selle rahakonto positiivse saldo pealt natukene intresse tiksuks. Tõesti ei viitsi igakord kui aktsiaid müün raha kohe välja kanda, et siis sobiva ostuvõimaluse korral see jälle LHV-sse kantida.
-
kuna see raha on nii "likviidne", siis LHV ei saa seda kellelegi välja laenata (kunagi ei tea, kuna sa aktsiaid ostad). Järelikult pole majanduslikult kasulik sulle intressi maksta.
-
OK, nõustun osaliselt likviidsuse osas, kuid pank peaks siiski oskama T+3 arvelduste juures oma rahavoogusid piisavalt hästi juhtida, et maksta enam kui 0,2% aastas. On ju teistes nö jaepankades rahavoogude juhtimine veelgi raskem, kuna klient võib suvalisel hetkel oma raha ATM-st välja võtta. LHV-d aga kasutatakse enamasti investeerimiseks ja seega on neil enamasti vähemalt kolm päeva aega rahasid planeerida.
-
Varem ma tegin tehinguid Ühispangas, kus sai raha väga operatiivselt rahaturufoni ja tagasi liigutada ning intressid kanti vist iga kuu peale. Praegu on tõesti olukord, kus ei tahaks raha surnult LHV arvele ostuvõimalusi ootama panna. Ma lootsin, et kui LHV muutub pangaks, tehakse ka rahaturufond.
-
Erki, kas midagi on muutunud võrreldes 13.07.2009, sest tollel kuupäeval sain klienditoelt allpool toodud vastuse, kui tundsin muret, et reklaamist olenemata ei ole seisva raha eest intressi arvestatud:
"Nõusdmiseni hoiuse teenust me hetkel veel ei paku.Arveldusarvet avada ja nõudmiseni hoiust teha saab alles sügisel.
Parimate soovidega,
Karin Kaaret"