Krooni devalveerimine
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Mu tagasihoidliku loogika kohaselt tõusevad selle tagajärjel ka aktsiahinnad...
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/article.php?id=15329199
Mida arvate... kas on lootust? Samas välisinvesteeringuid peaks see natuke hirmutama. -
Sama stsenaariumi järgi käis hiljaaegu Lätis paanikatekitamise laine. Kergeusklikke ning nutuleenusid leiab alati ... [ning eriti palju on neid siis kui selgub et valuutavahetusega on suures plaanis vastu pükse saadud].
-
Tundub, et mõni valuutavahetuspunkt on palganud Janek Mäggi ja PowerHouse'i oma äri edendama...
-
Üldiselt oleks soovitatav vaadata ka, et kelle arvamust tõsiselt-tõsisemalt võtta ja kelle arvamus ühest kõrvast sisse-teisest välja lasta.
-
Alates sellest esmaspäevast pakub SEB tähtajalisel hoiusel kroone hoidvatele hoiustajatele väikest riskipreemiat. Senimaani oli krooni- ja eurohoiuse intressimäär (rõhutatult) võrdne.
-
to Nelc
ega teemaga ei eksinud? -
ka mina täheldasin seda (et SEB pakub erinevat intressi EEK vs EUR hoiustajale, siiamaani oli võrdne).. keegi oskab kommenteerida?
-
aivarx - erinevatest intressidest erinevas valuutas hoiustele võib välja lugeda näiteks seda, et kroonihoiust hinnatakse riskantsemaks (devalveerimise ohu tõttu) kui euro hoiust, seega võiks vastus sinu küsimusele olla "ei". Ma ei oska öelda mis põhjuseid seal veel võib olla (üritatakse inimesi hoiustama meelitada, jättes mulje, et kroonides hoiustamine on väga tulus?), SEB ise äkki oskab kommenteerida kui keegi sealt küsib..
-
hansa pakub juba ammu euri ja eek erinevaid intresse.
-
jah minu arust oli ka aastaid tagasi need intressid EUR ja EEK-l erinevad. Et siin ei ole siiski midagi uut ja üllatavat.
-
kõrgem EEK intress viitab üheselt sellele, et pank vajab EEK hetkel rohkem kui EUR ja seda spetsiifilise vajaduse katteks, mille puhul ei saa kasutada EUR hoiuste konverteerimist EEKi
ilmselt on tegu laenutootega, mille puhul pank ei saa EUR/EEK riski laenulepingus kinni panna erinevalt eluasemelaenudele jms., kus arveldamine käib EEKis, kuid laenu graafik fikseeritakse EURis
kujutage nüüd ette sellist "laenutoodet", kus pank võtab vastu hoiuse 10 000 EUR ja laenab selle tagatisel välja 156 466 EEK, laenuperioodi lõppedes saab siis pank tagasi 156 466 EEK + EEK intress ja hoiustaja tagasi 10 000 EUR + intress
kui laenuperioodi lõppedes on EUR/EEK kurss kõrgem 15.6466, siis ilmselt on pank pisikese probleemi ees :)
probleemi vältimiseks vajab pank laenu väljastamiseks EEK hoiuseid, siis jääb probleem EEK hoiustaja kanda
põhjus. miks seda "laenutoodet" agaralt ostetakse on väga tihedalt seotud selle foorumi pealkirjaga ja nelc postitus sobib siia nagu rusikas silmaauku -
vaadates hansa intresse, siis erinevused on kuni kolme kuu intresside puhul. pikemate perioodide puhul on EUR ja EEK sama intressiga.
Samas ka selline huvitav tähelepanek. summa 100 000 kuni 500 000 intress: 1nädal 3,5%, 3 kuud 3,65%, 4 kuud 3,45%., 6 kuud 3,5%. -
Läti lati aastapikkust kursigraafikut vaadates peaks 95% -le inimestest selge olema, et nii läti lati kui ka eesti krooni devalveerimisele lootma jääda on lootusetu üritus.
-
tuleks ikka vaadata võrreldavaid perioode,
võtame 1-aastase tähtajalise hoiuse:
Hansapank EUR 3.6%
Hansapank EEK 3.6%
SEB EUR 3.9%
SEB EEK 4.1%
Sampo EUR 3.95%
Sampo EEK 4.15% -
Vaadata võib ja tuleb kõike. Võrrelda saab võrreldavaid. Järeldused on iseasi.
-
Hansapank tõstab tänasest hoiuste intressimäärasid
Seoses euro intressimäärade tõusuga pankadevahelisel turul tõstab tõstab Hansapank täna, 13. juunil hoiuste intressimäärasid.
Aastase Eesti krooni hoiuse puhul tõuseb intressimäär 0,40 protsendipunkti võrra ning on nüüd 4.0 %. Aastase eurohoiuse puhul tõuseb intressimäär 0,30 protsendipunkti võrra 3.90%le.
Viimati tõstis Hansapank Eesti krooni ja eurohoiuste intressimäärasid aprillis.
Katrin Isotamm
Hansapanga suhtekorraldusjuht
katrin.isotamm@hansa.ee -
Aga kui mul on näiteks dollarihoius Swedbankis ja tuleb devalveerimine, siis kas mu hoius on kaitstud? Ikkagi on ju kommertspank, Eesti riigi osalus on seal 0%?
-
Olev, see teema on läbi hekseldatud teemas Eesti Krooni devalveerimine - kas, millal ja kuidas. Kuigi jah, ma ei usu, et pärast selle teemaga tutvumist sa väga rahulikult magada saad...
-
aa ok, ma uus, ei tea kuidas siin foorumis need asjad täpselt veel käivad
-
Nomura: Baltic countries will most probably keep currencies pegged to euro
http://www.baltic-course.com/eng/finances/?doc=19961