Avaroni Kesk- ja Ida-Euroopa fondid
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
vaadates Trigoni fondide käekäiku tunduvad ka Avaroni fondid vist olevat mõttekad rahapaigutused pikemaajaliseks investeeringuks. Mis oleks LHV kommentaar?
-
Mind huvitab, et miks see märkimisperiood nii lühikeseks ajaks on jäetud, tuues veel lisaks fakti, et 2 päeva sellest on nädalavahetus ja nö puhkepäevad.
Aga kommentaari kuulaks meeleldi jah. -
Teadmiseks siis, et LHV kliendid saavad fondiosakuid märkida reedest kuni esmaspäeva kella 16.00-ni (19.04-23.04), ühe fondiosaku hinnaks on 100 krooni. Kuni 1.juulini 2007 on võimalik fondidesse siseneda ilma märkimistasuta.
Täna avaldasime ka Avaron areneva Euroopa aktsiaturgude kommentaari. -
mis vahe on fondi märkimisel ja sellesse hiljem raha paigutamisel?
-
Avaroni Fondid alles alustavad oma tegevust.
-
yanek, märkimisel on fondiosaku hinnaks on 100 krooni. Hiljem hakkavad hinda mõjutama muud tegurid.
-
yanek,
märkimishind on 100, peale märkimisperioodi hakatakse fondidesse laekunud raha investeerima, siis saab fondiosakuid osta turul kujuneva hinnaga.
Märkimisperiood on lühike seetõttu, et ei ole mõtet pikalt koguda, vaid laekunud summad tuleb kohe investeerida. Osakuid saab osta ilma märkimistasuta ka hiljem (kuni 1.juulini 2007). -
Juhin tähelepanu fondide prospektis olevale kirjele: edukustasu 15% kasvust mis ületab 5 %....
Suht kallid fondid kui arvetada köike kulusid.
Plaanisin 6 kohalise summaga siseneda aga mötlesin ümber siiski! -
Eskimo, teisest küljest jälle, kui tahad palgata endale hea juhi, siis pead paratamatult arvestama ka sellega, et talle tuleb maksta korralikku tasu.
Nende fondide korralik edukustasu ja fondijuhid-omanikud loovad eelduse selleks, et su rahaga tegeletakse aktiivselt ja asjatundlikult ning nii on võimalik saada n.ö. turu keskmist ületavat tootlust.
Võrdlusfondide numbreid tuleb muidugi jälgida, ei tasu lihtsalt uskuda, et läheb hästi. -
eks kuskil pära põrgus ettevõtetega tutvumine tuleb ka kinni maksta
-
Seal pärapõrgus ettevõtetega tutvumine tasub kindlasti ära, kui siin Tallinna kontorist ainult "mingisuguseid" aktsiaid ostetakse pole see nii efektiivne. Arvan mina.
-
Kus saab prospektiga tutvuda? Ma ei leidnud, ehkki otsisin.
-
Pealehe artikli lõpus on lingid prospektidele...
-
üks pisut teemaväline küsimus - miks LHV võiks öelda et pisut "promob" konkureerivat tegijat fonditurul?
mõningatel juhtudel kustutate linke, kuid avaroni puhul suurelt uudised ja LHV poolt loodud foorum jne.
(mitte et mul midagi selle vastu oleks, vastupidi - pigem positiivne, kuid siiski harvaesinev suhtumine) -
finantsist, peale Nordeaga kahasse pensionifondide LHV-l ju "oma" fonde ei ole.
Kui võtta Turud & Hinnad -> Fondid, pakutakse seal teistegi Eesti finantsasutuste tooteid. -
ok, selge. pole fonditeemat väga uurinud
-
Keegi teab kuidas hansas märkimine toimub, kas sama lihtne kui LHVs?
-
popp, Avaroni lehel õpetused väljas
-
see on muidugi tore kui noortel inimestel on pealehakkamist
mina isiklikult mõtleks 2x enne kui kellegile oma raha harjutamiseks pihku pistan - seda võin ma ise ka teha
kogemus ja usaldusväärsus on see mis antud valdkonnas maksab
mis näiteks siis saab, kui see turg kus dartsi loopides aktsiaid valides saab tootlust näidata, ära kaob?
ülikooli viimase kursuse baasil kokku pandud meeskond ja nüüd kui Trigon'it taga ei ole, siis andke andeks, uslduskrediit ei ole kuigi lubav
mis on neil siis paremat pakkuda võrreldes Hansa, Trigoni, East Capitali või muu eestis saada olevate sarnaste fondidega?
kui üritatakse trügida kõrge konkurentsiga valdkonda, siis peab mingi eelis olema teiste ees - mis see on?
PS.
andke andeks, aga ma olen suht konservatiivne selliste asjade suhtes, kus valdkond nõuab (elu)kogemust ja reputatsiooni;
mulle ei meeldi näiteks lapsministrid, sest see ei ole amet elu õppimiseks, vaid oma kogemuste rakendamiseks -
Minu teada osa sellest seltskonnast tegigi Trigonile taustauuringut kohapeal. Kes siis veel peaks teadma Rumeenia ja Poola väikeettevõtete potentsiaalist kui mitte nemad? Parandage kui eksin.
-
Kuidas see edukustasu arvutamine käib täpsemalt. Kui üle 5% tootlus, siis edukustasu 15%.
Oletame, et aasta tootlus 30%...? -
siis 25 prossast 15?parandage ,kui eksin
-
Ei. Kui aastane tootlus on üle 5%, siis seda määra ületavalt tootluselt võetakse edukustasu 15%.
-
Ehk siis kokkuvõttes peaks olema 3,75%
-
tõenäoliselt eksin mina
mul on halb komme vahest lahmida
aeg näitab kuidas läheb, ootan track record'it ennem seda kui hakkan mõtlema, kas annan sinna raha või ei
jõudu sellegipoolest
julge pealehakkamine on pool võitu -
taivos
mida ma siis kirjutasin? -
Vabandust, täpselt nii ongi. Jätsin märkamata, et see postitus oli järg eelmisele.
-
speedy, respect sinu kommide osas aga kui on tõsisemaid kahtlusi siis jaga seltskonnaga.
-
Aga müüa saan ju neid fonde juba homme või ma eksin?
-
To Erki Kert. Tänan. Ära otsi, tee silmad lahti ja vaata!?!
-
Aga miks sa neid üldse homme müüa tahad? Fondid ei ole trademiseks mõeldud instrumendid.
-
Mida arvate, kas märkida tuleks täna või vaadata kuidas hind kujunema hakkab?
-
märgi kohe
-
Millal fond nö tööle hakkab? St kui täna lõppeb märkimine?
Ei leidnud sellist infot küll. -
Saan aru, et EL mõtleb, millal tehakse fondide poolt esimesed investeeringud? Reedeste ja tänaste märkimiste väärtuspäev on teisipäev. Fondid alustavad investeerimist kohe kui raha kontol.
-
kaiuskiivramees, tänud!
Pidasingi silmas seda, millal tehtakse investeeringud. -
Teisipäeval, 24. aprillil algusega kell 12.00 on võimalus küsida Avaroni fondijuhtidelt uute toodete ja tegemiste kohta. Uutest sihtidest räägivad Kristel Kivinurm-Priisalm, Aadu Oja ja Valdur Jaht.
-
Täpsustuseks siis, et see toimub LHV Chat'is.
Linki ja rohkem infot:
https://www.lhv.ee/news/index.cfm?id=1062968 -
Kas LHV teeb sellest chati vestlusest ka siia foorumisse lühikokkuvõtte? Kahjuks ise ei saa chatis vestlusel osaleda.
-
Chatist panen üles kokkuvõtlikku variandi ka foorumisse.
-
Aviaator esita enda küsimus ma forwardin ;)
-
Ma ei saa ka ise osaleda, aga kas keegi saaks küsida järgmised küsimused:
1) Mis on Avaroni fondide maht?
2) Minu jaoks on üheks oluliseks tegijaks Avaronis hr. T. Reisenbuk, kes peaks olema kõige staažikam tegelane meeskonnas?! Viimasel ajal pole temast midagi kuulda olnud ja ta pole ka meedias kommentaare andnud, ega olnud ka Äripäevas piltide peal.. Kas ta ikka töötab Avaronis? -
1) Fondide maht peale esimest märkimist on 100m EEK, aastalõpu progrnoos on 30m EUR.
-
momentum, palun forwardi ka see küsimus:
Mitu suuremat klienti on suudetud uutesse fondidesse kaasata? Milline võiks olla see number perspektiivis (ca 1-2.aasta järel)? Mitu suuremat klienti on Trigoni fondide aegadest Avaroni üle tulnud? -
Crismon 2 vastus on:
Toomas on puhkusel, sest ta pole puhanud 10 aastat ja puhkusele naastes ja puhkuselt naastes hakkab tegelema aktiivselt Avaronis investeerimismeeskonna juhina, fondijuhina. -
kui palju plaanib fond paigutada OMXT- s?
-
Fondide prospektis on derivatiivide teema sees: "Fondide arvel võib teha tehinguid tuletisväärtpaberitega ainult vastava Fondi varas olevate väärtpaberite ja intressimäärade kõikumisest tulenevate riskide maandamise eesmärgil, v.a. tuletisväärtpaberid, mille alusvaraks on valuuta ja millega võib Fondide arvel tehinguid teha ka vastava Fondi investeerimiseesmärkide saavutamiseks." Mis on selle punkti peamine mõte? Võimaldada endale luba eriti volatiilsetel perioodidel PUT optsioonidega portfelli hedgeda? Kuidas te leiate suhteliselt ebalikviidsel turul sobivaid derivatiive? Milliseid instrumente kasutatakse valuutadega kauplemiseks? Mingid futuurid? Äkki saaks maakleri välja tuua kelle vahendusel derivatiive kauplete.
-
EL, suur tänu vastuse eest! Natuke kartsin, et Reisenbuk on ettevõttes passiivne osanik, rõõm kuulda et see nii ei ole. Kuidas jaguneb 100m EEKi kahe fondi vahel?
-
Vastus ühele teisel küsimusele ("Meie jaoks klientide arv ei ole nii oluline kui see, et kliendid kes meie fondides on, jagaksid meiega sarnast väärtusinvesteerimisele suunatud investeerimisfilosoofiat. ") tähendab sisuliselt seda, et eriti oodatud on pikaajalised ja rahulikud hoiustajad. Nagunii tuleb fondi ka piisavalt lolli ja närvilist raha kes arvab, et see fond on trademiseks mõeldud. Kas sellised investorid on kuidagi väikestesse ebalikviidsetesse aktsiatesse investeeriva fondi juures suureks riskiallikaks, kuidas seda maandate?