Börsipäev 4. juuli - USA börsid suletud - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 4. juuli - USA börsid suletud

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • LBO-firmad on olnud viimasel ajal tähelepanu keskpunktis ning ka täna on sealt rindelt huvitavaid uudiseid. Lisaks KKR’i IPO-le, millest on juttu meie esilehel, teatas Blackstone Group (BX) hotelliketi Hilton Hotels (HLT) omandamisest. Blackstone pakub $47.5 aktsia eest, mis tähistab 32%-list preemiat eilsest sulgumishinnast. See teeb tehingu kogusummaks $18.5 mlrd, millele lisandub $7.5 mlrd võlga.

    Hiltoni hotelligrupp on teinud muutusi ärimudelis ja uue strateegia kohaselt vaid opereeritakse hotelle, mitte ei omata selleks vajalikku kinnisvara. Praeguseks on müüdud kinnisvara umbes $3.2 mlrd väärtuses, millest saadud raha peamiselt investeeritakse laienemisse välismaal. Hiltoni erinevate brändide all tegutseb kokku 2800 hotelli 76 erinevas riigis.
  • Nagu eilses börsipäevas sai välja reklaamitud, avaldati Eesti jaoks kesköisel kellaajal sõiduautode ja veokite müüginumbrid. Kokku müüdi sõidukeid 15.6 miljonit vs 16.3 miljonit konsensus. Ootustele jäid alla ka kodumaiste masinate müügid 11.8 miljonit vs 12.4 miljonit. Mõlemal juhul on tegu langusega eelmisest raporteerimisest.

    Omalt poolt soovin ameeriklastele tänaseks rahulikku iseseisvuspäeva!

    Lisaks sattusin Bloombergis päris huvitava loo otsa. Nimelt on India riiklik ettevõte Oil & Natural Gas Corp. otsustanud lõpetada peale 14-kuulist tulutut uue tegevdirektori otsimist sellele ametikohale uue isiku leidmise. Nimelt on riiklikes ettevõtetes palkade ülemmäärad rangelt paigas, mistõttu tegevdirektor saab teenida aastas maksimaalselt $20 000 ning eraettevõtlusest on uue vere kaasamine riigi ettevõtetesse väga keeruline. See on sama summa, mille Exxon Mobili(XOM) CEO teenib 2 päevaga. Seega India on jätkuvalt sunnitud oma palgatasemeid tõstma.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon