LHV Maailma Aktsiad Fond - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

LHV Maailma Aktsiad Fond

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tänasest saab investeerida LHV poolt juhitud fondi LHV Maailma Aktsiad Fond, mis investeerib aktsiaturgudele hajutatult üle maailma. Fond investeerib nii arenenud (nt Lääne-Euroopa, Jaapan, USA), kui ka arenevate piirkondade (nt Aasia, Ladina-Ameerika) aktsiaturgudele.

    Fondi juhib Andres Viisemann, kes on LHV Pensionifondide fondijuht. Uue aktsiafondi juhtimisel rakendatakse samu põhimõtteid, mis on edu toonud meie pensionifondidelegi. Peamine erinevus on selles, et uus fond investeerib kogu portfelli aktsiatesse.

    Fond on sobilik investeering neile, kes soovivad investeerida pikaajaliselt aktsiatesse, kuid ei eelista ühtegi konkreetset regiooni.

    Mihkel Oja
    tegevjuht
    LHV Varahaldus
    6 802 605
  • 1. oktoobrini saab fondi investeerida ilma sisenemistasuta. Väljumistasu on fondil 1% ja haldustasu 2% aastas. Minimaalne investeering on 20 eurot.

    Ostukorralduse puhul, mis esitatakse enne kella 12 päeval, on tehingu aluseks olev hind sama päeva osaku puhasväärtus (NAV). Kui ostukorraldus laekub peale 12 päeval, võetaks tehinguhinnaks järgmise pangapäeva osaku puhasväärtus (NAV). Ostukorralduse esitamiseks tuleb „Portfelli“ alt valida „Fondiosakute ost/müük“ ning sealt fondiosak „LHV Maailma Aktsiad Fond, EUR, LHVWORLDEQ“.
  • Päris huvitav, kuid millest just selline minimaalne piirang?
  • Et miks just 20 eurot? Iga tehinguga seoses on registripidajal teatud kulud, mistõttu ei soovi päris väikseid tehinguid käsitleda. See summa (u. 313 kr) ei tohiks samas liiga suur olla neile, kes sooviksid sinna fondi investeerida.
  • Ei tohiks küll jah, tegelikult summa on ju lausa armetult väike. Pakun, et keskmine fondiorder algab kõrgemalt, nt 3k pealt (200 EURi). 20 EURi hea humoorikas suurus seetõttu, sest nagunii on orderid suuremad. ;)
  • Mõni investor soovib mõned sajad kroonid iga kuu investeerida, nende jaoks oleks vb 200 EURi piirav, mida me ei soovi, et juhtuks. Kuid see vist pole asja juures kõige olulisem :]
  • Mis kulud registripidajal on iga tehingu kohta? Kas neid kulusid ei anna kuidagi koondada?
  • Nt siis, kui registrit peab EVK, maksab fondivalitseja iga konkreetse kande eest 40 senti. Antud fondil on praegu ainult 1 liiki osakuid, mille registrit peab LHV. Hetkel siis registripidaja kulud kaudsemad, aga kah seotud kannete arvuga. Peamiselt siis tööjõukulud, kuna protsess ei ole 100% automatiseeritud.
  • Fondi esimese perioodilise ülevaate leiab siit.

    Esimesed investeeringud õnnestus teha augustikuu põhjade juures, mis andis hea stardi fondile.
  • Vahepeal tekkis sellele fondile veel 1 foorum, kuid üritaks kommentaarid ikka siia kirjutada. Kopeerin, mida kirjutati teises foorumis:

    Bows 29/09/07 18:37
    Lähipäevil peaks ilmuma septembrikuu ülevaade. Graafik on ilus vaadata küll :)

    yanek 30/09/07 18:37
    algus on fondil igatahes täpselt ajastataud olnud:)
    veel ;)

    Rait Kondor 01/10/07 15:30
    Maailma Aktsiate fond on selle poolest hea, et sellega saab ainult ühte fondi investeerides hea hajutatud väärpaberiportfelli. Fondis on esindatud erinevad maailma piirkonnad ning eesmärgiks on mõistliku riski juures saada kasu arenenud turgude (nt Lääne-Euroopa) tugevatest ettevõtetest ning samas otsida kõrgemat tootlust suure potentsiaaliga arenevatelt turgudelt (nt Aasia).
  • mutionu 03/10/07 18:31
    Kas fondi ostetakse aktsiaid või teisi fonde?

    Stock-pickingut nendes regioonides ei tehta, kus LHV-l vastav ekspertiis puudub. Mistõttu kaugematesse regioonidesse investeeritakse läbi indeksaktsiate, börsil kaubeldavate fondide või teiste aktsiafondide. Piirkondades, kus LHV meeskond analüüsib ise ettevõtteid (Baltikum, Ida-Euroopa, osaliselt Venemaa, Lääne-Euroopa ja USA), investeerib fond otse aktsiatesse. Üldiselt on üksikute aktsiate osakaalud pigem väiksemad, mistõttu TOP 10 hulka nad ei pruugi pääseda.
  • Täna siis NAV 9,9759. Pole just rõõmustav, kui ühe korra (õnneks 1/5) ostuorder täitus tasemelt 11,1069 :)
    Ootame detsembrikuu ülevaadet...
  • http://www.ap3.ee/Default2.aspx?ArticleID=9fe7729d-f286-48ad-8956-32b133a0d0dd

    Q Vara on emiteerinud 500 võlakirja nimiväärtusega 10 000 eurot (156 460 krooni) ning kogumahus 5 mln eurot (78 miljonit krooni). Lunastamistähtaeg on 12. jaanuaril 2009. a. 30. juuni 2008 seisuga on Äripäevale teadolevalt võlakirjade investorid:
    Sampo Pension 50 -- 50 võlakirja
    Hansa K3 -- 30 võlakirja
    Hansa K2 -- 17 võlakirja
    Hansa Ida-Euroopa Võlakirjafond -- 15 võlakirja
    LHV Maailma Aktsiad -- 8 võlakirja
    Hansa K1 -- 1 võlakiri
  • Huvitav mis võiks olla praegu nende võlakirjade turuhind?
  • kordan rohkem kui aasta vanust ToivoS küsimust :) "Huvitav, mis võiks olla praegu nende võlakirjade turuhind?"
  • Kuum teema on tasude langetamine, kas LHV Maailma Aktsiate fondil pole plaanis tasusid üle vaadata ?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon