BÖRSITÕUS 2007 - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

BÖRSITÕUS 2007

Log in or create an account to leave a comment

  • Peaks meil olemas olema selline koht kus saaks arutada börsitõusust vastandina teemale "Börsikrahh 2007". Loodus on tasakaalus. Börsifoorumi teemad võiks ka olla ning siia alla koonduks kõik mis seotud Börsi kiire tõusuga. Võib olla jääb mu hääl "hüüdjaks kõrbes" aga algatus on tehtud ning arutlused teemal edaspidisest tõusust on teretulnud.
  • Äkki teeksid otsa lahti ja jagaks oma ideed või mõtteid millega ja millal turg võiks meid üllatada oma tõusupotentsiaaliga :)
  • Ma oleks üllatunud, kui aastalõpu ralli tulemata jääks.
  • rahandusministeerium lasi just välja prognoosi, et keskmine palk kasvab 2011 aastaks 18K peale. kui inimesed nii palju juba palka saavad, siis jõuavad lõdvalt oma laenud ära maksta (päikeselaen) ja teenindada (elukas). sellise palgataseme juures on ka kinnisvarahinnad õigustatud ja võiks isegi veel kasvada, umbes 10% aastas.
    jääb veel rämedalt ülegi tarbimiseks. tarbimine on ka rahandusministeeriumi arvates põhiline majanduskasvu mootor.
    lisaks hakkavad inimesed säästma ja investeerima, sest riik soodustab seda igatpidi. eriti hea säästmise soodustamise vahend on KMi lisamine finantsteenustasudele, winkwinkwink.
    ja siis kui kõik inimesed tarbivad, säästavad ja investeerivad, siis löövad peerud kahel otsal lõkendama ja kogu buum toimub sellise muusika taustal: http://youtube.com/watch?v=GSKL5E3zSjs
  • ahjaa, ja arco vara aktsia maksab 2011 aastaks 47 euri. seda pärast 1:8 splitti.
  • SideKick, alatu permabear, jättis oma prognoosides mainimata, et ARC maksab igal aastal veel 15 EUR per share divikaid ka. Ja seda pole mitte vähe! Liiga oluline asjolu mida mitte märkida (shame on you!).

    :P
  • Sidekick spekuleerid jälle Acrovaraga,täiendasid positsioone:)
  • Usun, et varsti te kõik kolite "BÖRSIKRAHH 2007" teemasse tagasi.
  • mul hetkel pole arco aktsiaid, kuid kohe müün eksklusiivse ainulaadse eripakkumisega superhüpergiga penthouse korteri tallinna kesklinnas maha, 9 kohalise numbri eest, ja siis ostan arcot.
  • ttrust: jätkem inimestele valikuvõimalus.
  • SideKicki teemaarenduse jätkuks siis ... ja siis tekivad börsile nii pikad järjekorrad,et tuleb ennast registreerida pikalt ette,et aktsiaid saaks,sest nõudlus ületab pakkumise ikka sadades kordades.Tekivad nn. ootekohad (nagu laevadel).Sellest johtuvalt tekib uus äriidee hakata müüma ooteõigusi,ooteõiguste arv viib investori sellevõrra lähemale järjekorra alguseni,kus juba konkreetselt aktsiat ostma pääseb.
    Ja lõpuks olemegi 5 rikkaima riigi seas,maailmas (kui mitte kõige rikkam riik).

    Fantaasia möllab :P
  • To: annelix: aga ongi ju valikuvõimalus olemas :)
  • Kindel see, et börsitõus tuleb, samas pelgan ma, et aastaarvuga on pisut eksitud, 2008 oleks loogilisem.
    2007 on jäänud ju ca. 4 kuud ja osa sellest kulub kindlasti veel kukkumisele, peale seda tulevad aga jõulud ja muud pidustused.
    Ps. on karta , majanduslangus on alles ees. Eestil on seni väga hästi läinud, kuid oodata on , et pendel tõmmatakse mingiks asjaks teise serva. Tekib tööpuudus, kuna paljud firmad kärbivad kulude kokkuhoiu eesmärgil töötajate arvu ja nii mõnedki ettevõtted panevad uksed sootuks kinni. seda eelkõige ;puidutööstuses , elektroonika tööstuses ja väiksemad ehitusettevõtted (nn. ehitusjõugud), lisaks väheneb ka välisinvesteeringute maht .

    Nii, et enne uut tõusu tuleb see langus üle elada.



  • eelmise aasta ralli sai ka alguse septembris-oktoobris!
  • Panused on tehtud ja ega praegu polegi tõesti muud teha kui veidi sügavamalt nendesse ettevõtetesse vaadata, millistele panustasime. Rabelemine oleks ilmselt ikka pärsi arutu.....
    Pole mingit tahtmist nende n.n. analüütikutega koos maailma lõpu tuleku kiiruse üle arutleda.
    Samas, ega keegi neist n.n. analüütikutestki ju kahtlegi, et ükskord see börs ikkagi tõusma hakkab.
    Äkki keegi hoopis oskab põhjendada, millised Tallina börsi ettevõtted selle tõusu veduriks hakkavad?
  • Pakuksin TKM, EEH, (Harju Elekter). Aga üldiselt on september halvim börsikuu - seega istun osaliselt rahas ja ootan veel enne sisenemist. Põhjendus - head tulemused ja P/E pole paha.
  • Mina isiklikult kinnisvarafirmade ja meelelahutus äri peale lähiaastatel suuri panuseid ei tee.
    Minuarust on Eesti Ekspress põhjendamatult sügaval. Sealt on minuarust tõus tulemas. Uudised ei lõppe ka siis kui majanduse just kõige paremini ei lähe, plus tihenev konkurents sunnib panustama rohkem reklaamile.
    Ja veel Saku , olen selle firma toodangu tihe tarbija , (juba see peaks tagama piisava käibe ja tulu.)



  • sellekevadine korrektsioon tuli varem kui tavaliselt ja seetõttu PEAB ka sellesügisene tõus varem tulema :)
    Lisaks veel see argument, et kõik siin maailmas muutub kiiremaks ja järelikult tuleb tõus varem kui kunagi varem ja suurem kui kunagi varem
    P.S sain ma ikka õieti aru, et see siin on huumorinurk :)
  • mavep, sellest on saanud huumorinurk ;(
  • Minul tervis ei luba kuni jõuludeni õlut juua, arst pani veto. Seega ärge Sakule eriti panustage.
  • Arvan ka, et kes ilkuda tahab, võiks seda mujal teha.
    Kahjuks on kirjaoskus needki, kes varem peldikuseinale kritseldasid üle kolinud..............
  • Mida arvate, kas oleme jõudmas sügisesse tõusufaasi, või võib tulla suuremaid langusüllatusi?
  • rahvas on maalt linnas tagasi, kui maailm rohetama hakkab - läheb meil enam-vähem samamoodi, varsti tuleb ka käive tasapisi tagasi.
  • Selle aasta motoks jääb aktsia hindader loksumine , mitte aga tõus. Midagi tõsisemat toimub 2008 a. alguses. Seni on spekulantidel võimalusi teenida küll. Ise olen rahas ja näpud veel ei sügele seda õhu vastu vahetama.
  • ma usun ka et hakkab põrkama, sellisel utoopilisel tõusul ei ole enam alust mis möödund aasta oli, tulemused hakkavad ka kesistuma juba....
  • alati mingd teadlased siin foorumites ennustavad, küll täiega majandus ja börsi, kinnisvarakrahhi suvel 2007, siis sügisel 2007, siis nüüd jõuame aastasse 2008 juba, mõtekas on lahmida lihtsalt...
  • Kas oma arvamust on keelatud avaldada siis või?
  • no nüüd on ju pullidel ja karudel oma rubriigid ja vastaspoole esindajate arvamus on vastukarva kohalikele. kõik tahavad omaette onada oma nägemuse juures ja otsivad sama arvamusega fanboy'de seltsi. :)
  • õige opex,: teema algatus oligi tehtud seesuguse mõttega. Meeldiv on lugeda siinses halli värvi eestis kui keegi ka tõusust midagi kirjutab, sest eestlane oma olemuselt on väga negatiivne rahavas (võrreldav rumeenlastega, kui sinna satute siis saate aru mis räägin). sellesse halli massi on ka vaja natuke päikest tuua. ja minu arvamus sõnast "krahh" tuleneb ÕS selgitusest ning ma ei leia vastava sõna tähendusele iseloomulikke seletusi üldsegi mitte börsilt ega eesti majandusest. meil on "krahh" tavaliselt siis kui kaks või enam päevi on hinnad -15% langenud.(no mitte -15% aga juba -5% , siis onmeil juba "krahh" mida aga oleks õige korrektsiooniks nimetada)
  • Kas tuleb Börsitõus 2007 või Börsikrahh 2007 ,vahet pole ,mõlemate pealt on võimalik teenida ,kõige hullem on ühe koha peal tammumine nagu vahepeal paar aastat oli?
  • Annelix, su kirjutisi on täitsa põnev lugeda.

    Selle teema peaks kindlasti "vaba teema" alla tõstma.
  • Nende fondidega on häda - nendeta ei saa, aga oma hädade leevendamiseks võivad päris palju pahandust Tallinna Börsil teha ja tekitada tihti liikumisi, mis majanduse käekäiguga konkreetse ettevõtte suhtes sugugi samasuunaline ei ole.
  • mina pean mõõdukat tõusu Balti aktsiates siiski suht reaalseks, aga see ei juhtu ilmselt enne, kui makromajanduse osas veidi selgemat infot hakkab tulema. võimalik, et korralikku tõusu ei näe enne 08. a. hinnatasemed mõningate eranditega on siiski suht mõistlikud, a la Kaubamaja, Tallink, Merko, PST, Grindeks, SAF, Arco, Ekspress. mina nimelt seda suure krahhi juttu väga tõsiselt ei võta. siinne majandus on põhjala majandusega väga tihedalt seotud. kuna seal majandus lähiajal buumib, siis ei pea lähiaegadel reaalseks mingit hiigelkrahhi. kinnisvarahinnad tulevad alla, nõus, aga see 'eristumine' asukoha järgi juba vaikselt toimib. intressikeskond lähiajal olulisel määral ei halvene, palgad tõusevad edasi, küll aeglasemas tempos, kui viimastel aegadel ja tulumaks langeb. ei saa ka unustada, et euroliidust tuleb lähemal viiel aastal väga suur raha infrastruktuuri ehitusse, mis toetab majanduskasvu.

    kui vaadata kasvõi OEG aktsiat, mida paljud peavad hirmus kalliks, siis paari-kolme aastases perspektiivis on aktsia siiski talutaval hinnatasemel (eeldades käibekasvu järk-järgulist pidurdumist ja marginaalide mõningast langust). kindlasti eeldab suurem tõus Baltikumis välisturgude stabiilsust, et mitte öelda tugevat tõusu. kui väline keskkond keerab inetuks, siis kamnnatab ka siinne keskkond. see on lihtsalt nii lihtne.
  • Arvestades sellega et lähiaastatel raha läheb ainult kallimaks, lükaks mina tõusu kuhugi 2010 kanti. Praegune buum toimus sel ajal, millal raha ainult odavnes. See ongi suurim oht, et ei osata planeerida laenude kallinemist:( Kahjuks ainustegelaseks, kes saab ilma laenurahata hakkama on ET. Sellele panustakski. Omaette küsimus mis rahvas teeb vaba rahaga, sest prognoositava 7% inflatsiooni puhul vähesed panevad depole 5-6% teenima. Kas nüüd jaekaubanduses buum? Siis tasuks ka TKM ja EEG ära. Kõige halvemini mõjub % tõus Tallinkile ja Arcole. Laenude refinanseerimine ja kinnisvara ümberhindamine ei too rohkem kasumit, vaid hahjumit. Ärge unustage EURIBORil algas uptrend.
  • Hmm, nii nyyd on loodud siis indikaator börsikrahhi jaoks :)

    Ehk siis krahh tuleb siis kui ka viimased pessimistid enam krahhi ei usu :)
    Järelikult Börsikrahh tuleb siis kui börsikrahhi teemast viimasedki fanaatilised prohvetid siia teemasse üle kolivad :)

  • Juhhuuu täna jälle tõuseme, krahhi ei tule kunagi!
  • tundub et jäigi "hääleks kõrbes"
  • Pessimiste jah rohkem kui optimiste.
  • OK, realiste :) Pessimistlikke realiste on rohkem kui optimistlikke realiste :)
  • Kas see on lihtsalt mölateema? Siis võiks vabateemade alla tõsta.

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon