Baltic Property Trust (OMXT: BPR1T) börsile
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Wow! See on nüüd küll ootamatu newsflash. Kinnisvarafond Baltic Property Trust tuleb IKKAGI Tallinna Börsile. Äripäev: Baltic Property Trust läheb järgmisel aastal börsile. Juba 27.10.2006 peetud aktsionäride üldkoosolekul otsustati fondi tegevus lõpetada ja leida aktsionäridele exit. (BPR: Minutes from the Extraordinary General Meeting in Baltic Property Trust A/S) BPT fondil on prospektis märgitud kolm exiti strateegiat:
(1) Sell out to one of the larger international property trusts
(2) Get listed on the stock exchange
(3) Dissolve the trust not later than 31/12 – 2006.
Mind paneb üllatama, et nüüd ikkagi tullakse börsile ja et nad tulevad just Tallinna Börsile. Aktsionäride üldkoosolek mis pidi otsustama fondi saatuse toimus juba nii ammu, et ma hakkasin juba mõtlema, et nad leidsid mingi muu exiti kui IPO. Samas ÄP artiklis viidatakse ootamisele, nii et pika delay põhjus siis selge. Imestama paneb ka see, et ei leitud (või äkki ei soovitudki leida??) mõnda teist kinnisvarafondi. Hetkel peaks olema Baltikumi uurimas kümneid välismaiseid kinnisvarafonde. Poleks olnud eriline probleem leida uus fond kes positsioonid rõõmu ja tänuga üle võtab. Ju siis ei soovitud oma headest positsioonidest loobuda.
Ka börsi valik on üllatav. Mulle on ikka mulje jäänud, et nad on Leedus aktiivsemad olnud. Pealegi on neil Leedu võlakirjade nimekirjas ka praegugi oma võlakirjad noteeritud. Info seal. Ka seal noteerida oleks IMO olnud natuke lihtsam. Kuna börsil on võlakirjad juba noteeritud, siis päris tundmatu firmaga tegu pole. Ettevõtte kodulehelt ja OMXi uudistest saab juba praegu infot. Fondide nimekirjas on neil päris mitmeid fonde. BPT Nordic on noteeritud Stockholmis, kuid ülejäänutega igapäevast kauplemist ei toimu. Enamus on investeerinud Balti kinnisvarasse. Praegu jääb natuke arusaamatuks kas tuleb ainult BPT või kogu kompott (peale Nordicu muidugi) börsile. Kindlasti peaks tulema BPT, sest just see oli see fond mille kohta juba prospektis oli märgitud toimuma exit 2006 lõpul.
Link ettevõtte kodulehele: Baltic Property Trust
Link: BPT fondi lehele.
Link: BPT Secura fondi lehele.
Link: BPT Optima fondi lehele.
Link: BPT Arista fondi lehele.
Kuna tegemist on ainult ärikinnisvara omanikuga, siis seda instrumenti isegi julgeks osta. Ostuotsus muidugi saabub IPO hinna, tingimuste ja aja teatavaks saamisel. -
Baltic Property Trust omandas endise Marati hoone
Baltic Property Trust (BPT) omandas endise Marati hoonena tuntud Tartu mnt 63 kinnistu. -
Nii, esimeses postituses lingitud artikli kuupäev kus oli mainitud, et BPT on hiljemalt aasta pärast börsil, oli 11.09.2007. Natuke on veel aega ;)
Ükspäev ma kõndisin rahulikult mööda Rävala puiesteed ja nägin et BPT office ette on kerkinud kolm lipuvarast kus lehvis kolm voltimisjälgedega (loe: uut) lippu. IMO need varem pole seal lehvinud. Ma nimetan selle pressika ja uued lipud "IPO-eelseks facelift´ks" :P -
"ja nägin et BPT office ette on kerkinud kolm lipuvarast" - nunnu :)
-
näh, nüüd saab neid osakuid osta.ee-st osta :D
-
Osta.ee link kah: http://www.osta.ee/31168542