Börsipäev 26. oktoober - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Börsipäev 26. oktoober

Log in or create an account to leave a comment

  • Microsoft (MSFT) avaldas eile õhtul oma majandusaasta esimese kvartali tulemused. Tulu tõusis $13.76 miljardini ehk 27% rohkem võrreldes eelmise aastaga ning tegemist on kõrgeima esimese kvartali kasvuga 1999. aastast. Kasumit aktsia kohta suudeti aastasel baasil kasvatada 30% $0.45-ni vs konsensuseootus $0.39.

    Nõudlus Microsofti toodete järgi on tugev ning kasvu näitasid kõik peamised tootegrupid. Windows Vista saab tuge uuest arvutite väljavahetamise tsüklist, müük näitab protsentuaalselt kahekohalist kasvu. Peetakse ju PC-de müügikasvu tavaliselt aeglaseks, kuid vananenud riistvara väljavahetamise trendi näitab tõsiasi, et kolmandas kvartalis kasvas tööstus tervelt 14%. Microsoftil on klientidega tehtud mitmeaastased lepingud ja suur osa tarbijatest ostab üllatuslikult Premium varianti.

    Tugev nõudlus aitab kõrgel hoida ka Microsoft Office 2007, Windows Serveri ja SQL Serveri litsentside müüginumbreid. Entertainment ja Devices Devisioni tulud tõusid tänu väga edukale Halo 3 avalöögile, mis oli ettevõttele suurepäraseks tuluallikaks.

    Negatiivse poole pealt võib välja tuua online-teenuste kahjumlikkuse, kuid see tulenes eelkõige investeeringutest data center’itesse, mis Microsofti online-teenuseid jooksutavad. Pikas perspektiivis loodetakse strateegoiast kasu, sest ollakse ju taas oma tähelepanu internetile suunamas. Interneti reklaamituludest loodetakse rahalehma ning osaluse ost Facebookis on järgmine samm selles suunas.

    Tuleviku suhtes on ettevõte positiivne, detsembris lõppevaks kvartaliks oodatakse EPSi $0.46 ning terveks majandusaastaks tulusid $58.8 - $59.7 miljardit. Kasumit aktsia kohta  oodatakse aasta jooksul $1.78 - $1.81.

    Veelgi optimistlikum on aga näiteks Citigroup, kes ootab aasta jooksul teenitavaks tuluks $60 miljardit ning kasumiks aktsia kohta $1.83. Tasub tähele panna, et Citygroup on juba pikemat aega Microsofti suhtes optimistlik, heaks näiteks Joeli poolt 24. septembril Pro sektsioonis “Muud analüüsid” all kirjutatud lugu.

    Eilne aktsiahinna 11%-line tõus järelturul on õigustatud ja tõenäoliselt näeme lähitulevikus aktsiat veelgi kõrgemal kauplemas. Aastaid on Microsoft konkurentidele jalgu jäädud ning teiste tarkvaraettevõtete suhtes madalamatel kordajatel kaubeldud, ehk oli just esimene kvartal uue lehekülje pööramine. Liiatigi on rajale tagasi saadud värskete toodetega ning analüüsimajade arvates on see alles uue tooteseeria algus. Tähelepanu suunamine internetile ning ülevõttude tegemine näitab, et ettevõte on taastamas oma kasvufaasi.

  • Ka Baidu (BIDU) avaldas õhtul oma tulemused. Tulud kasvasid aastasel baasil 107,5% ($66.3 m) ja kasum 113.2% ($24.2 m). Kasumit aktsia kohta teeniti $0.70, milles on arvestatud ka $0.02 aktsiapõhiseid kompensatsioonikulusid. Lisaks vähendasid kasumit $0.08 ulatuses kulud seoses Baidu laienemisega Jaapanisse. Klientide arv kasvas q-o-q 11.6% ning tulu kliendi kohta aastasel baasil 11%.

    Tegemist oli Baidule omaselt väga tugeva kvartaliga, analüütikute ootusi ületati. Samas on ootused juba nii kõrgele aetud, et keskpärased prognoosid ja üllatusmomendi kadumine kukutasid aktsiat järelturul 4% miinusesse. Arvatavasti jääb nõrkus aktsias ka mõneks ajaks püsima.

  • Venemaa suuruselt teine mobiilsideoperaator Vimpelcom (VIP) plaanib enne aasta lõppu kaasata $4.5 miljardi ulatuses laene. Allikate kohastelt on laen jaotatud kolme ossa. Kuigi laenu otstarbest täpsemalt ei räägita, siis vene meedias levivate kuulujuttude kohaselt võidakse seda kasutada Golden Telecomi ostuks. Stsenaariumist on ka Pro all lähemalt kirjutatud ning Vimpelcomi puhul looks see suurepärase võimaluse olla liirdite hulgas kõikides segmentides. Ülevõtmise muudaks kergemaks asjaolu, et Vimpelcomi suurimad aktsionärid Altimo ja Telenor on suurimad kaasaktsionärid ka Golden Telecomis.
  • Kõige enam tänastest majandustulemuste avaldajatest oodatakse Countrywide Financiali (CFC) omasid. Määramatust on palju ning aktsiahinna liikumist suunavad ettevõtte kommentaarid, eriti mis kirjeldavad varade hindamist turuhindade järgi. Briefingu tehtud lühikese kokkuvõtte kohaselt tuleks pressiteates ja hilisemal konverentsikõnel tähelepanu pöörata ütlustele, mis puudutavad tegevjuhi aktsimüüke, Home Preservation programmi, ARM-laene, töötajate vähendamist, deposiitide kasvu ja ettevõtte nägemust olukorrast.

    Juba 24. juulil langetas ettevõte oma aktsiapõhise kasumi kvartaliprognoose vahemikku $2.70 - $3.30 (varasem oli $3.50 - $4.30).

  • Üks intervjuu täna Bloombergi peal nafta teemal– Weinberg Commerzbank’ist võtab sõna nafta teemal ning ütleb, et see, kas nafta hind lööb $100 või mitte, pole küsimus, vaid reaalsus, millega tema arvates tuleks meil juba täna leppida. Küsimus on, kuna hind selle maagilise piiri lihtsalt ületab, kuigi mehe arvates pole fundamentaalselt see hind end õigustav.

    Juba $80-line hind on maailma majandust negatiivselt mõjutamas, rääkimata siis hinnast $90 või $100. 1979. aasta lõpu ja 1980. aasta nominaalsed naftahinnad, mis jäid $40 kanti ja inflatsiooniga läbi korrigeerides tänapäeva vääringus oleks ca $90-$100 väärt, olid üheks põhjuseks, mis maailma majanduse langusesse lükkasid, seetõttu vaadatakse praegust üle $90 maksvat must kulla hinda murelikult põhjusega.

    Naftabarreli detsembri futuurlepingu eest on öösel makstud $92.2, hetkel eilse sulgumishinnaga võrreldes +1.24% ja hind $91.575.

  • VERT ülevõtmine on huvitav..
    Eilne close: $5.61
    Takeover: $2.56
  • sorry, õige jah. pole harjunud nagu sellise väljendiga viimasel ajal.
  • Countrywide Reports a Loss of $1.2 Billion for 2007 Third Quarter
    Friday October 26, 8:00 am ET
    - First Quarterly Loss in 25 years; Company Expects to be Profitable in 2007 4th Quarter and 2008 -
    - Negotiated $18 Billion in Additional Highly-Reliable Liquidity -
    - Bank Increases Retail Net Deposits by $1.7 Billion in September -
    - 46 New Financial Centers Opened Since June 30th Reaching 150 Today -
    - 3rd Quarter Loss of $2.85 Per Diluted Share, or $2.12 Per Diluted Share Excluding Impact of Convertible Preferred Issued in 3rd Quarter(1) -
    - Board Authorizes $0.15 Dividend -
  • CFC on naljakalt optimistlik tuleviku osas. Palju võimalusi jne, hoopis teine jutt, mis mõni aeg tagasi firma juhi suust kõlas. Suur short % ning negatiivsus firma ümber on aktsiahinda kergitanud eelturul 22% ning tirib kaasa ka paljud teised sektori esindajad (WM; CCRT, CORS, DSL FED, FMT). Ilmselt võib oodata positiivsust ka eile tugevalt alla pekstud hüpoteeklaenude kindlustajatelt - PMI, MTG, RDN jne. Kuigi fundamentaalselt selleks palju põhjust ei ole.
  • Outlook ise siin:

    Management expects continued weakness in the housing markets in the near-term and absent declining interest rates, lower mortgage market origination volumes are anticipated for the remainder of 2007 and for 2008 as a result. Furthermore, the Company expects its credit costs to remain at elevated levels through 2008 as a result of environmental conditions. Despite these expectations of continued industry challenges, management expects the Company to be profitable in the fourth quarter of 2007 and in 2008. Longer term, management believes that changes that it has made in this quarter enhance the stability of the Company and lessen the risks from further environmental disruptions. Management also believes that many opportunities will present themselves to the Company as a result of the market transition taking place, and that the Company is well positioned to capitalize on these opportunities.

    Lõigu teine pool pluss kvartalidividendide säilitamine aktsiat rallitavadki. Igal juhul ollakse ootamatult positiivsed...

  • Huvitav on firma puhul kvartali intressikulude väga väike suurenemine võrreldes aastatagusega. Tundub, et tulevikus võiks see pigem agressiivsemalt suureneda.
  • Samas mingit konkreetset tegevusplaani nad ju välja ei too.
    "Management also believes that many opportunities will present themselves to the Company as a result of the market transition taking place, and that the Company is well positioned to capitalize on these opportunities." See jutt on ju pehmelt öeldes ümmargune :)
  • jutt on ümmargune hetkel tõesti, kuid õhtune konverentsikõne peaks andma ülihea võimaluse analüütikutele tõe välja pigistamiseks. Arvan, et tuleb pikk ja verine küsitlus. Juhil lasub lisaks ju veel süüdistus kaelas..
  • Kusjuures ma usun, et finantssektoris on pikas perspektiivis mitmeid huvitavaid ostuvõimalusi. CFC on minu silmis üks atraktiivsemaid. Aga ma usun, et veel on liiga vara, et arvata, et praegu on tegemist põhjaga. Samas ma usun, et ka 15 USD-iga ostes oleks investor 5a pärast kõvas plussis. Parem oleks muidugi mõtekam üles korjata 2-3 finantssektori suurt kaotajat. Siis ei ole 1 ettevõtte osakaal nii suur. Aga CFC on kindlasti üks neist, mis püsti jäädes annab aktsiainvestorile paar aastat 100%-list tootlust.
    Tundub justkui targutaksin tagantjärele. Ega ma seda ideed eriti kommenteerinud ei ole. Aga aktsiamängus võtsin ikkagi positsiooni enne tulemusi üles. Uskusin, et ootused on juba liiga madalal.
  • Ja see kvartaalne dividend on ca 80 milj usdi. Arvestades, et bilansimaht on vist ca 220mld usdi, siis miks mitte, kui ettevõte tunneb ennast kapitali kaasamise osas kindlalt. Kui diilid 10mld suurustes summades vett ei pea, siis 80milj dollarit on muude summade kõrval niikuinii köömes.
  • 5 aastat on kena horisont, kuid praegu kindlasti vara - hetkel on alles tegemist esimese kvartaliga, kus tegelikud probleemid pinnale ujuvad. Broker dealerite seast võib arvatavasti tulla huvitavaid võimalusi. Muu osa käibest kasvab korralikult - näiteks ETFC on oma hüpoteeklaenubizi tugevalt piiramas ning laenustruktuuri muutmas. Viimased tulemused olid küll kehvad, kuid tundub et potentsiaali võib seal olla.
  • US, Bofa süstis firmasse raha 7.25-protsendilise kupongiga ning tingimustel, et võlakiri on konverteeritav aktsiateks turuhinnast madalamal tasemel. Need tingimused kapitali kaasamises just soodsad ei tundu.

    Kuigi ma üldiselt ei usu muidugi, et firma kapitalihätta jääb
  • Mõnel mehel jäävad jõuluboonused ära: CNBC commentator says sources are telling them that CEO O'Neal (Merrill Lynch) is privately conceding that he is probably out by the end of the weekend
  • Bulls Keep Market From the Brink
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    10/26/2007 8:25 AM EDT


    Far away there in the sunshine are my highest aspirations. I may not reach them, but I can look up and see their beauty, believe in them, and try to follow them.
    -- Louisa May Alcott

    The most impressive thing about this market in recent months as how it has stayed so hopeful and optimistic despite a steady flow of negative news. The problems in real estate and credit are of historic proportions, the economy is clearly starting to slump and oil is hitting record highs, yet market players stay positive and keep the market from suffering any great pain.

    The last two days, we have been on the brink of technical breakdowns in the major indices before the buyers jumped in and delivered a good close. These buyers have continually relied on the fact that the Fed is acknowledging that there are some major problems out there and that they are willing to cut interest rates and provide liquidity to help cure them. The old adage that you shouldn't fight the Fed has proved to be excellent advice so far, and every time the market looks like it is in trouble, the bulls take comfort in it.

    This morning, the bulls have a very strong earnings report from Microsoft (MSFT) . The stock is indicated up around $4 in the early action, but so far there doesn't seem to be a lot of sympathetic action in other parts of the market.

    One thing we have seen a couple times this quarter is a strong report from a major company like Intel (INTC) , Google (GOOG) or Apple (AAPL) that doesn't have much impact on the broader market. We have had a generally negative mood through earnings season so far despite a number of very good reports.

    We'll see if Microsoft can help bolster the broader market, but with the FOMC interest rate decision coming up next week, the bulls probably won't need a lot to hold the market steady. It is a bit troubling that the mood is not that ebullient so far this morning and that Europe is doing little overnight, but the market has the potential for a pre-Fed run to kick in at any time.

    The enduring optimism and hope that has been in the market in the face of onslaught of negatives is an impressive thing. Many want to bet against it as they believe the weight of the negatives can't be resisted forever. Maybe that will be the case but for the moment the conditions are in place for this market to hold steady.

    Although there were some better earnings last night, particularly MSFT, we have rather sedate action in the S&P 500, while the Nasdaq is looking perky. Europe was just slightly positive while Asia gained. Oil is up strongly and hitting new highs. That has to be an issue of concern as we go forward.
    ----------------------------
    Ülespoole avanevad:

    On strong earnings/guidance: DV +19.1%, CFC +18.6%, MSFT +13.3%, SWIR +13.1%, XING +11.1%, WFR +9.6% (announces $7-$8 bln solar wafer agreement), FDRY +9.6%, SPF +8.5%, DRIV +8.1%, ESLR +8.3%, IBKR +5.9%... Mortgage names catching a bid following CFC's earnings/outlook: RDN +13.2% (co issues statement saying it has a strong capital position and balance sheet), MTG +6.2%, IMB +15.5%, PMI +12.4%, NFI +11.1%, TMA +8.4%, TGIC +10.1%, WM +4.7%... M&A: VSCN +8.3% (to be acquired by OMTR for $2.39/share)... Other news: VG +76.5% (co and and Verizon resolve patent despute), PANC +40.2% (co reported preliminary results from the 300 mg cohort of a Phase 2b study of bevirimat; upgraded to Buy at Caris), ATSI +11.3% (receives FDA clearance for ATS Simulus Semi-Rigid Annuloplasty Ring), MER +3.4% (NY Times reports MER CEO floated the idea of a merger with WB).

    Allapoole avanevad:

    On weak earnings/guidance: VERT -52.6%, TRID -27.9% (also downgraded at multiple firms), CALD -14.4%, VSEA -13.8%, RADS -13.4%, HNSN -4.1%, KLAC -3.4%, WMI -3.3%, LTM -2.8% (also downgraded at Piper Jaffrey), ALGN -1.9% (downgraded to Underperform at Barrington)... On News: BEAS -5.3% (ORCL rejects counterproposal, saying at $21 per share price is an "impossibly high price"), SU -3% & CNQ -3% (Alberta government announced a royalty framework)
  • Bloombergilt täna siis ka selline uudis Argentiinast: Argentine Bonds Devastated by Rigged Government Data Suspicion
    Kõigutab usaldust igal juhul, aga samas ei ole sellele seni just väga suurel määral reageeritud.
  • Saksamaa DAX +0.20%

    Prantsusmaa CAC 40 +0.47%

    Inglismaa FTSE 100 +1.29%

    Hispaania IBEX +1.30%

    Venemaa RTS +1.61%

    Poola WIG -0.44%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 +1.36%

    Hong Kongi Hang Seng +1.84%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) +0.48%

    Hiina Shanghai B (välismaine) +1.58%

    Lõuna-Korea Kosdaq +0.68%

    Tai Set +1.40%

    India Sensex +2.28%

    USA on päeva alustamas väga korraliku +0.7% plussiga - põhjuseks eileõhtused tugevad Microsofti tulemused, mis on +12.5% kõrgemal kauplemas ning eelturul lilleliste tulevikuprognoosidega välja tulnud Countrywide Financial (CFC), kes näeb kinnisvara turul kaugemas tulevikus paremaid aegu ning CFC aktsia on üles hüpanud eelturul kogunisti +23%.

  • Countrywide Counterparty Credit Cut to BBB+ from A- By S&P; Countrywide May Be Cut Further -- Bloomberg
  • Intressimäärade langetamise tõenäosused fed fund rate'ides:

    100% tõenäosus, et Fed langetab intresse 25 baasipunkti võrra 31. oktoobril, 14% tõenäosus, et intresse langetatakse 50 baasipunkti võrra.

    Kuna Ben on 2 korda juba discount rate'i modereerinud, võib ka ses vallas muutusi tulla.
  • Vimpelcom on eespool toodud uudise peale kauplemas ligi 6% plussis.
  • CFC, nii nagu paljude teiste analoogsete laenajate osas, "tahaks näha" ikka kahjumit aasta lõikes. Võib-olla isegi kahjumiga lõppevat majandusaastat, siis hakkan mõtlema ostmisele.
  • Ei teadnudki varem, et 2.5%line langus dollaris teiste välisvaluutade vastu võrdub justkui 0.25%lise alandamisega Föderaalreservi intressimäärades, mistõttu, mida madalam dollar, seda väiksem vajadus Fedil täiendavalt sekkuda:

    Tony Crescenzi RealMoney'st: One important implication of the dollar's drop relates to the outlook on Fed policy. Some studies have shown that for each 2.5% decline in the value of the dollar, it can have the same economic impact as a 25 basis point cut in interest rates.
  • Nii ongi, et mida madalamad on FED'i intressid, seda suurem põhjus on dollaril langeda teiste valuutade suhtes.
  • olemegi jõudnud suure küsimuseni. Miks ülejäänud maailm üldse USAsse investeerib?
  • Oletan, et üks põhjustest on see, et USA turg kõige likviidsem turg.
    Huvitav on üldse see olukord viimastel aastatel. Kui paljud seal turul mängijatest üldse majanduslikku haridust omavad? Minul ei ole ka seda, kuigi TTÜ-s paar semestrit ökonoomikat sai pursitud. Globaliseerumine ja interneti levi ja raha vool sinna on omal kohal. 10 a. tagasi ei saanud ju istuda oma elutoas läpakas põlvel ja tradeda, nii et sõrm villis :)
    Paljud on tundnud muret, et turul on liiga palju globaalset raha, mis tänu turgude tõusule iseennast toidab. See tähendab "loll raha suurendab lolli raha". Kui USA majanduses on praegu märke asja hapuks minemiseks, siis selleasemel, et turud langeksid, toimub vastupidi. Nafta varsti 100$, aga see ju positiivne, kui nafta tõuseb, järelikult peab ka aktsiaturg tõusma. Onju :)
    Kuhu see välja jõub? Eks paistab, kuid loodan ( turgudel ei ole lootusega mingit pistmist ), et karuna ma ei ole see, kellele lõplikult müts pähe tõmmatakse.
  • FMD kummaliselt "nõrk" pärast eilseid tulemusi. Oskab keegi kommenteerida?
  • Soovitan üle vaadata ka sellenädalase lõpliku tulemuste tabeli. Äkilisi liikumisi oli päris hulgaliselt - suurima tõusja tiitel läheb tänasele Countrywide Financialsile (CFC).

  • 1Hope, paar mõtet:
    1. turg on olnud väga skeptiline FMD suhtes - natuke tuleb aega anda, et kõik kartused lahtuksid
    parem rahulikult üles tiksuda, kui mingi närviline üles-alla tõmblemine

    2. ma arvan, et paljud tegelikult ei saa päris täpselt aru kuidas see värk töötab,
    nüansse ja detaile, millest pilt kokku jookseb on suht palju, mul endalgi veel kodutööd veel selle koha pealt teha
    ma arvan, et paljud ootavad "spetsialistide" arvamust - järgmine nädal võiks analüütikute hinnangud aktsiale suunda anda

    ise teeks nii: kui peaks allapoole tulema, siis ostma
    FMD on piisavalt tõestanud, et liigub õigel teel. skeptikud asuvad väljaspool ettevõtet. juhtkond ei ole ühtegi signaali pika aja jooksul andnud, mis ettevaatlikuks võiks teha
  • NB! Täna öösel siis Eestis kella keeramine tunni aja võrra tahapoole, kuid USAs tehakse sama liigutust alles 4. novembril kell 02.00 idaranniku aja järgi pühapäeva hommikul - seega järgnev nädal toimub USA börsidel kauplemine Eesti aja järgi kell 15.30-22.00.

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon