Börsipäev 31. jaanuar - kas eilne müügisurve jätkub? - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Börsipäev 31. jaanuar - kas eilne müügisurve jätkub?

Log in or create an account to leave a comment

  • Eilne ootamatu äravajumine turu lõpus, mängis suurt rolli ka tänasel Aasia avanemisel. Investorid on jätkuvalt ettevaatlikud turgude osas, sellise ebakindluse juures ei soovita oma nina sisse toppida. Seda näitas ka tänahommikune Aasia liikumine, mis oli vägagi püsimatu. Indeksid alustasid suhteliselt seguse noodi all.
    Enim said pihta pangandus ja maaklerfirmade aktsiad.

    Jaapan ja Lõuna-Korea avanesid nõrgalt, kuid on suutnud päeva keskel taastuda. Jaapan praegu +1,7% ja Lõuna-Korea +1%

    Hang Seng China Enterprises indeks kukkus 2,7%, 12,410 punktile.

    India Sensitive Indeks praegu -1%, 17,583.

    China Shanghai Composite tõusis pea 4487 punktile, plussi hoidmine oli raskendatud tänu jõhkratele ilmastikuoludele Lõuna-ja Kesk-Hiinas.

    Futuurid indikeerivad praegu -0,5%-list avanemist, eile peale turgu oli ES märtsi futuur pea 2% miinuses.
  • Euroopa on avanemas väikses miinuses, samal ajal US futuurid püüavad ennast nulli rebida.
  • U.K. house prices down 0.1% in January - Nationwide
  • Hiina Hang Seng mõjutab suurelt torm mille tõttu on elektrijaamade küttevarud otsakorral. Teised sektorid pea kõik + poolel välja arvatud siis eneriga.
  • Intressimäärad on 125 bipslit madalamal, kus nad olid 10 päeva tagasi - samas kestvuskaupade tellimused ei ole nii kiiresti ära kukkunud nagu kardeti, 4. kvartali SKP kasvu näiliselt nõrga numbri taga on peitumas võimalus, et 1. kvartali kasv tuleb madalate varude tõttu oodatust pisut suurem... Lisaks on käimas majanduse stimuleerimise plaan läbi fiskaalpoliitika ning võlakirjade kindlustajate probleemidega ollakse tegelemas. Vastuolulisi andmeid tuleb küll iga päevaga, kuid üldiselt päris huvitav olukord. Aktsiate kui varaklassi omamise atraktiivsus on igaljuhul nende madalamate intressidega tõusnud (vähemalt ajani, mil USA majandusandmed viitaksid suuremate ja kiiremini arenevate probleemideni, kui tänased andmed seda näidanud on).
  • Euroopa päris suures miinuses juba, DAX peaaegu et 2% all, niisamuti ka FTSE ja DJ Euro Stoxx 50. Põhiliseks mureallikaks ikka ja jälle finantssektor.
    Friends Provident(FP), UK pensioni ja elukindlustus firma teatas, et väljub antud tegevusalast. Aktsia selle peale 8% all.
  • Päeva graafik Euroopa turgudel näeb küll välja nii nagu oleks Jerome Kerviel jälle tegutsemas :)
  • Ilmselt ikkagi Jack Norris tegutseb, kes veel.
  • Liiguvad jutud, et Chuck Norris oli novembris ühe prantsuse panga käest ostnud suurelt veebruari call optsioone, kuid täna oli ta panka helistanud ja öelnud : "CHUCK RÄÄGIB. NEED ON PUT OPTSIOONID" tuut-tuut-tuut ... ning pank peab oma positsioonid ümber mängima.
  • Eile avaldas oma Q4 tulemused e-kommertsi lipulaev Amazon (AMZN). Käive kasvas aasta baasil 42% $5.67 miljardini, lüües analüütikute $5.37 miljardi suurust konsensust. Kasumit aktsia kohta näidati $0.48, mis oli in-line konsensusega. 2008-nda aasta käibeprognoos tõsteti $18.75-19.75 miljardini, varasem analüütikute ootus oli $18.25 miljardit.

    Esmapilgul korralikest tulemustest hoolimata kauples aktsia järelturul 11% võrra madalamal. Pettumuse valmistasid marginaalid: Q4-s näidati 5.8%-list tegevusmarginaali (vs oodatud 6.2%) ja 2008-ndaks aastaks prognoositakse 5.9%-list tegevusmarginaali (vs 6.6%-line konsensus). Turg sellist komistust andeks ei andnud, sest ootused olid kõrgeks aetud ja kõrge valuatsioon ruumi eksimusteks ei jätnud.

    Citigroup tõstis 31. detsembril Amazoni hinnasihi $119-ni ja nimetasid ettevõtte üheks oma parimaks valikuks internetisektoris. Nüüd möönab Citi, et nende call oli varajane, kuid järelturu $65 hinna juures oleksid nad agressiivsed ostjad. Hinnasiht kärbitakse $97-ni, mis praeguse hinna juures tähistaks 50%-list tootlust. Põhjused, mis teevad Amazonist hea valiku, on Citi hinnangul järgnevad:

    1) Kui marginaalid välja arvata, siis Q4 tulemused olid igati tugevad.

    2) Turuosa suurendamine – Q4-s kasvatas Amazon käivet 40%, kuid e-kommerts tervikuna kasvas vaid 19% comScore’i andmetel.

    3) Tooteinnovatsioon – digitaalse meedia teenused on võitmas turuosa.

    4) USA majandus jahtumine on jätnud Amazoni puutumata.

    5) Rahvusvahelised tulud moodustavad 46% kogutulust.

    6) 2008-nda aasta prognoos on tõenäoliselt konservatiivne – 2007-ndal aastal suudeti enda seatud prognoose ületada suurelt.

    Citigroupi hinnangul on ka valuatsioon muutumas atraktiivseks: näiteks moodustab 2008-nda aasta oodatav vaba rahavoog 5.4% turukapitalisatsioonist. Hinnasiht $97 baseerub 45-kordsel oodataval 2009-nda aasta GAAP kasumil, mis minu arvates on endiselt liiga optimistlik.

  • Järgmine kukkuja täna peaks siis Mastercard olema. Suured ootused ajavad suu lõhki. Piisab vaid kuskil vääratada ootustega ja... AMAAZOOOON.
  • Euro-area economic sentiment falls to 103.2
    Euro area Jan. annual consumer price inflation up 3.2%
    Euro-area economic sentiment down 2.6 pts in Jan.

    Kokkuvõtvalt-ei midagi head
  • MBIA (MBI) - üks suurtest väärtpaberite kindlustajatest - avaldas varajastel hommikutundidel oma neljanda kvartali tulemused. Kahjum oli $2.3 miljardit ehk $18.61 aktsia kohta, mis on suurem analüütikute oodatust. Enne nõrkasid tulemusi lisas kolmapäeval veel õli tulle tööstuse kauaaegna karu Bill Ackman, kelle meelest on kindlustajate tegelikud kahjud turu prognoosidest oluliselt suuremad. Nii MBIA kui Ambacki (ABK) puhul arvab ta subprime-laenude ja CDO-de tegelikeks kahjudeks üle $11 miljardi. Ackman ise omab tööstuse suhtes lühikest positsiooni, seega kindlustajate languse korral on mehe tulud päris kopsakad. 
  • To : Hendrik

    Huvitav, kas ECB arvab tõesti siiani, et inflatsioon on nende kõige suurem probleem? Tõsised pidurid!
  • Mastercardi (MA) tulemused üle ootuste, kohandatud EPS $0.89 vs oodatud $0.72 (tegelik EPS $2.26, kui arvestada ka Brasiilia investeeringu müüki). Tulemuse võtab hästi kokku aruande järgmine lõik:

    Worldwide purchase volume rose 16.1%, on a local currency basis, during the quarter to $477 billion, driven by increased cardholder spending on a growing number of MasterCard cards. As of December 31, 2007, the company's financial institution customers had issued 916 million MasterCard cards, an increase of 12.6% over the cards issued at December 31, 2006.

    Kasvu näitasid kõik regioonid, sh USA, kõige enam tõusid tulud Lõuna-Aasias, Lähis-Idas ja Aafrikas.

  • Mõmmik, mis siis Sinu arvates ECB peamine probleem on?
  • Initial Claims 375K vs 319K consensus, prior revised to 306K from 301K

    Hirmutab turge...
  • Jaajaa, ma tean, et nad (ECB) on inflatsiooni "mandaadiga."

    Aga kui sul on olukord selline, et

    a) toiduhindade inflatsioonisurve on piikinud (tõenäoliselt);
    b) energiahindade inflatsioonisurve on piikinud (tõenäoliselt)
    c) tasapisi hakkab hoogu võtma deflatsiooniline surve (no ütleme, et UK kinnisvara def. on esimene märk, mis siis, et see pole öirotsoon),
    d) makronumbrid kipuvad kätte ära lahustuma,

    siis ju teoreetiliselt vähemalt VÕIKS oma baasintressi allapoole tuua, mis? Aga noh - "muretsemiseks" pole põhjust, sest ECB vaatab alati kala näoga pealt, kuidas majandus surutisse kukub. Tema eelkäija Bundesbank tegi sama moodi.
  • Initial Claims siis viimase aja kõrgeim number, eelmine jääb alla 360K.
  • 375K on see piir, mille ületamine viitab majanduslanguse saabumisele ... tõsi varasemate nädalate numbrid olid 300K kandis, nii et trend ei ole veel kõige hullem ... aga homse uute töökohtade numbri eel siiski hirmutav
  • See kuidas detsembri lõpu 360K pealt 300K peale kukuti, et siis tagasi 375K peale põrgata, erilist trendi veel tõesti ei näita. Meeleheitel koduperenaised said lihtsalt teada, et kõik ei olegi USAs nii roosiline ja kupatasid oma mehed ja loodrist pojad tööle... aga kuna tööd eriti saada ei olnud enam, siis võiks vähemalt abirahad koju tuua.
  • Karum6mm,

    Vastates su küsimusele, siis mina ECB olevate persoonide pähe tõesti ei näe :)
    Aga ei välista tõesti ka tõenäosust, et väga varsti baasintressi kallale minnakse...
  • Neile ca 300K'stele numbritele ei tasuks vast väga palju tähelepanu pöörata, sest see on tingitud rohkem sesoonsusest, kus jaanuari esimestel nädalatel ongi need numbrid väiksemad...
  • Aasia rohelisem, euroopa veenvalt punane ja USA alustab töötu abirahade oodatust suurema numbri järel ka 1% jagu miinuses.

    Saksamaa DAX -2.43%

    Prantsusmaa CAC 40 -2.11%

    Inglismaa FTSE 100 -2.30%

    Hispaania IBEX -1.65%

    Venemaa MICEX -3.68%

    Poola WIG -1.67%

    Aasia turud:

    Jaapani Nikkei 225 +1.85%

    Hong Kongi Hang Seng -0.84%

    Hiina Shanghai A (kodumaine) -0.77%

    Hiina Shanghai B (välismaine) -1.88%

    Lõuna-Korea Kosdaq +0.95%

    Tai Set +3.15%

    India Sensex -0.62%

  • Despite the Cut, We Still Have Problems
    By Rev Shark
    RealMoney.com Contributor
    1/31/2008 7:57 AM EST


    All progress is precarious, and the solution of one problem brings us face to face with another problem.
    -- Martin Luther King Jr.

    For about an hour after the FOMC cut interest rates yesterday afternoon, the market was anxious to embrace the idea that the solution to our many economic problems is at hand. Many wanted to believe that the Fed cut would cause the market to quickly right itself and begin to ascend once again. Unfortunately, things fizzled quite quickly, and a 200-point rally in the DJIA turned into a loss.

    The problem was twofold. First, the Fed interest rate cut had been well anticipated by the market. For several weeks, fed funds rates showed that the market believed there was an 70-80% chance of a half-point cut. Despite that, many pundits acted as if this was some surprising and unexpected news rather than something that has already been priced in to some degree as we bounced over the past week.

    Even if this cut had not been entirely anticipated, we still have plenty of problems with the economy that are not magically cured by a rate cut. The bond insurance companies were one such problem that spooked the market yesterday and led to the sudden reversal in the post-Fed rally.

    The really big problem that still persists was highlighted in a press release last night in which Standard & Poor's stated that total losses from residential-backed mortgage securities and collaterized debt obligations will likely exceed $265 billion. S&P expects losses in the U.S. to start showing up in regional banks and credit unions and for large European banks to increase their write-offs. There has been about $100 billion of losses taken already on these instruments, so we have a long way to go before the news is exhausted if this report is correct.

    Even if you do believe we are out of the woods economically, we have no confirmation of that idea in the charts. The indices are still struggling to break out of the recent downtrend. Many market pundits don't much care about that. They want to believe that our problems are ending, and they will buy into the teeth of deteriorating technical conditions.

    Unlike many of the market observers I heard last night, I'm not convinced that the Fed interest rate cuts are going to deliver long-lasting relief for the stock market. I'm open-minded, though, and if the charts start to improve I'll be willing to buy. It is going to take more than a few good days to fix the damage that has been done, and very few charts offer good longer-term entry points, so that means staying in heavy cash for now.

    If I miss out on the start of a market recovery, that will be the price I pay for requiring technical confirmation, but if the market is really returning to health, there will be plenty of time to profit down the road. Too many investors worry about missing out on gains rather than protecting capital, and they end up deeply in the hole as a result. I'd rather protect my capital zealously and look for profits only when the odds are strongly in my favor. Right now, the odds favor the bears.

    We have recovered somewhat from the beating we were taking after-hours last night, but the market is still set to open in the red. European stocks struggled with continued issues in the financial sector, while Asian stocks were mixed.

    In other news, I will be speaking on "Why Being a Small Investor Is Your Greatest Advantage" at the World Money Show in Orlando, Fla., on Thursday, Feb. 7 at 6 p.m. If you'd like to attend, you can register for free by calling 800-970-4355 (mention priority code #010659) or by visiting the World Money Show Orlando Web site.
    -----------------------------
    Ülespoole avanevad:

    In reaction to strong earnings/guidance: CNQR +14.3%, OI +10.7%, RSTI +9.9%, SMCI +8.4%, ADS +7.7% (also upgraded to Outperform at JMP and Wachovia), MC +7.4%, ITG +7.3%, MA +5.8%, TSCO +5.5%, FLO +4.9%, FSTR +4.8%, EGHT +4.8%, ISSC +4.3%, MAT +4.2%, HRS +3.6%, TSM +3.5%, MLNX +3.4%, UTEK +3.1%, KEX +2.9%, ESLR +2.7% (also ESLR and DC Chemical announce second polysilicon supply agreement), MUR +2.4%, CL +2.0%... M&A news: ADBL +22.2% (to be acquired by Amazon for $11.50 per/share)... Other news: KOG +14.3% (announces definitive Vermillion Basin exploration agreement with DVN), EMKR +6.7% (enters into a multi-year agreement to supply solar concentrator photovoltaic systems for utility scale power projects), MEH +3.0% (announces DoJ closes investigation of pending acquisition of Midwest Air Group; transaction expected to close 1/31), AMAG +3.0% (provides additional clinical information on ferumoxytol)

    Allapoole avanevad:

    In reaction to weak earnings/guidance: ARAY -30.6% (also downgraded to Hold at Soleil), CDNS -21.7% (also downgraded to Underweight at JPMorgan), BLOG -18.4%, DWCH -16.7%, AMZN -12.0%, MBI -10.5% (also S&P reviewing debt securities), HSTX -9.3% (also downgraded to Hold at Morgan Joseph), RNOW -8.4%, CAM -8.3%, GSOL -7.7%, MTSN -6.8% (also downgraded to Average at Caris), ASX -6.8%, DCP -6.6%, HHS -4.9%, OIIM -4.6%, NEWP -4.5%, HERO -4.5%, PHM -4.2%, VOD -4.2%, NVLS -3.8%, SBUX -3.7% (also downgraded to Accumulate at ThinkEquity), HOLX -3.7%, NDAQ -3.7%, HBI -3.5%, AFL -3.2%, VIRL -3.1%, EQT -2.8%, GMCR -2.6%, MIPS -2.1%, HOT -2.1%, ICE -1.7%, CVD -1.2%, ATK -1.1%... Select financial names showing weakness with S&P review of debt securities having 'ripple impact' on the financial markets: BCS -7.4%, ING -5.4%, DB -4.0%, C -3.0%, MER -2.7%, BSC -2.5%... Other news: OVEN -14.6% (down following SBUX plans to discontinue warm breakfast sandwiches by year-end ), TSL -12.0% (announces management changes and resignation of CFO), ABK -7.8% (S&P reviewing debt securities), BZH -7.8% (down in sympathy with PHM), CFC -2.6% (confirms Florida subpoena - WSJ), JCP -1.3% (to merge operations, cut jobs - WSJ), LLY -1.1% (working on a settlement with federal prosecutors on Zyprexa, which could result in LLY paying $1 bln in fines)... Analyst downgrades: UBS -7.5% (downgraded to Underweight at Morgan Stanley), ADBE -5.0% (downgraded to Underperform at Jefferies), RL -4.5% (downgraded to Neutral at BofA, downgraded to Underperform at Morgan Keegan), MNST -3.9% (downgraded to Hold at Deutsche Bank), YUM -3.7% (downgraded to Hold at Deutsche Bank).
  • LHV pro investeerimisidee Burger King (BKC) tuli täna väga ilusate tulemustega teatades EPSist $0.36 vs oodatud $0.32 ning müügitulust $613 miljonit vs oodatud $597.1 miljonit. Koos selle rõõmusõnumiga käis kaasas oodatust parem prognoos terveks 2008. fiskaalaastaks ning aktsia eelturul 4% plussis. Kindlasti märgiksin ära tugevad võrreldavate restoranide läbimüügi näitajad ja seda nii USAs kui ka mujal maailmas. Üritame lähiajal ka Pro all kommenteerida.
  • MBI MBIA Inc on conference call says rumors that the holding co would be insolvent in the near term are without merit

    Just MBI konverentsikõnel öeldu on aidanud kaasa turu +1.5%lise plussi saavutamisele.
  • ei mäletagi kes soovitas seda OZM lühikest siin mõni aeg tagasi foorumis kajastati, Cramer vist igaljuhul tundub päris hea pick olevat
    ükskõik mida turg teeb OZM ikka liigub vaikselt miinuses.
  • Täna avaldavad järelturul oma tulemused järgnevad ettevõtted:
    ABAX, ACTU, ACS, AFFX, AVID, BEBE, BCR, CA, ELY, CBAK, COHU, COLM, DLB, DLLR, ERTS, RDEN, EXAR, FMD, GOOG, IUSA, ISSI, ISRG, MEE, MCK, MCRL, MIL, MTX, MNST, OMCL, ONNN, OPLK, PSEM, PFWD, SAF, SLRY, ZZ, SMTL, SWIR, SIMO, SYMM, TSRA, TRID, VRSN, and ZIGO.
  • Samuti ka AVNX - Avanex Corporation, together with its subsidiaries, engages in the design, manufacture, and marketing of fiber optic-based products.
    Aastate eest LHV tutvustatud ettevõte.
  • GOOG prelim $4.43 vs $4.45 First Call consensus; revs $3.39 bln vs $3.45 bln First Call consensus
  • Google esmapilgul suhteliselt lahja ja aktsia üle 10% miinuses:

    GOOG prelim $4.43 vs $4.45 First Call consensus; revs $3.39 bln vs $3.45 bln First Call consensus
  • Aastate eest oodati AVNX edenemist nüüd ootab delisting või ....!?

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon