Kaido nädala kauplemisidee. - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kaido nädala kauplemisidee.

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Palju on minu investeerimispäevikus räägitud sellest, et kauplemine ja investeerimine on läbisegi. Kuna ma eraldi trader kontot kauplemiskatsetuste jaoks teha ei saa, siis kontol on nad ikka koos. Foorumi mõttes saab küll sellise abielulahutuse teha. Ma avan ühe uue väga praktilise foorumi: "Kaido nädala kauplemisidee". Vorm saab olema selline, et neljapäeval pakuks mõned ideed välja, siis pühapäevani saaks koos arutada ja esmaspäeval teeks ühe teoks. Et nagu tiimitöö või nii.
    Kuna ma tahan ennast TA alal harida, siis see oleks hea motivaator kauplemisideid põhjendada ja targematelt nõu saada.
  • Kas mõni eel-idee ka juba olemas on?
  • No hard feelings, aga eelkõige võiksid end siiski FA alal harida. Kauplemisega ei hakka sa elukutselisena raha tegema, seega miks raisata kõige väärtuslikumat ressurssi (aega) selle peale millest sul reaalselt kasu pole. Muudel elualadel on FA tundmine samuti kordades kui TA tundmine. Samas saan aru. TA õppimine tundub tore graafikute joonistamisena ja turu läbinägemisena. FA õppimine samas raamatute otsas istumine ja mingite aruannete lugemine ja arvutamine jne...:)
  • 100% nõus Ivari`ga. TA on jura ja jääb ka selleks, väidetagu mida tahes. Kui sa sellega ei tegele ega ürita ka õppida, hoiad oluliselt raha ja energiat kokku. See aja rahakulu mis sellele kulub on tohutult suur ja tulemusi ei anna.
  • Kuna siin teemas on esialgselt välja pakutud üksainus idee, siis oleks siia nüüd teretulnud nii TA kui FA . Võimalikult lühidalt muidugi.
    Nii see asi vist oligi kaidokesel mõeldud?
  • Põhimõtteliselt võib ju võtta seisukoha, et kauplemine on mõttetu tegevus ja sellega saab ainult raha kaotada. See on täiesti OK arvamine ja neil kes nii arvavad pole siit foorumist midagi otsida. Siia pole mõtet tulla ideedega a la ärge kaubelge.

    Mul paar ideed on ja mõningane watchlist ka mille ma aegajalt üle vaatan, aga enne paar sõna sellest mida ma seni vaadanud olen. Kindlasti on see lihtsustatud lähenemine, aga loodan, et kohe hullult materdama ei hakata.
    Kasutan stockcharts.com tasuta graafikut, kus on RSI, 50 ja 200 päeva MAd ning MACD. Põhimõtteliselt siis neid aktsiaid mis on alla liikuvate keskmiste otsiks shortimiseks kui teised indikaatorid põhjust annavad ja neid mis pealpool pikaks minemiseks.

    Kui nüüd see SIRF ette võtta, siis minu arusaamise järgi MAd ütlevad, et SIRF on üldiselt langustrendis, RSI ütleb, et tükk aega on olnud ülemüüdud, mis nüüd on vähenemas ja MACD ei ütle eriti midagi, sest jookseb 9 päeva MA-ga paralleelselt. Ülemüüduse põhjal võiks ju põrget otsida, aga pigem ma ootaks, et kui põrge nt 10ni tuleb, siis pigem läheks lühikeseks. Kui praegu pikaks minna, siis paneks stopi 5,6 peale. Mõni targem pea oskab kindlasti rohkem kommenteerida. Teretulnud ka fundamentaalsed argumendid SIRFi kohta, mis võiksid ühele või teisele poole minekut põhjustada.
  • Minu esialgsed ideed oleksid:
    short RCL 35 juurest
    long PRAA 36 juurest
  • Tsiteerin:

    Põhimõtteliselt võib ju võtta seisukoha, et kauplemine on mõttetu tegevus ja sellega saab ainult raha kaotada. See on täiesti OK arvamine ja neil kes nii arvavad pole siit foorumist midagi otsida. Siia pole mõtet tulla ideedega a la ärge kaubelge.


    Ei ma pole absoluutselt mitte midagi sellist väitnud. Ma väitsin seda, et kui sa tahad kauplemisega raha teenida, siis sa pead sellega ka täiskohaga ja kogu hingega tegelema. Samas harrastuskauplejad, kes 8h tööpäeva kõrvalt teevad paar treidi õhtul tõesti ei teeni. Lisaks siis veel see, et kauplemiskogemusega pole sul muudel elualadel suurt midagi teha, FA investeerimiskogemus annab samas väga tugeva majandusliku põhja.

  • Ja üks veel, mille täna ka teostasin:
    PDLI on RSI põhjal ülemüüdud viimasel nädalal, aga müügisurve on nõrgenemas. Fundamentaalselt minu meelest kõvasti alla hinnatud. Ostsin 0.80-ga aprilli 10se calli ja ootan PDLI tõusu vähemalt 12-ni selle ajaga. Kuna tegemist optsiooniga ja kahjum sellega piiratud, siis stoppi pole seadnud.
  • ivari, Eesmärk pole siin kindlasti suure raha teenimine vaid pigem üldhariv. Ei vaidle vastu, et FA valdamine on kasulik. Kui näed võimalust mõnda õppetundi anda, siis see foorum on täiesti OK.
  • Mulle tundub, et astud praegu vihma käest räästa alla. 3 meetrise puupaadiga pole lihtsalt võimalik Tallinkile konkurentsi pakkuda.

    Oled sa mõelnud, miks 10+ bn usd haldavad riskifondid pole suutnud leida viisi, kuidas igasuguste RSI, MACD, CCI jne indikaatoritega järjepidevalt raha teenida?
  • Kaidoke, kui Sinu esialgseid ideid tehniliselt jälgida, siis miks otsustasid PRAA long kasuks 36 juurest? Ühest küljest on trend küll üles, kuid samas pole ta kolmnurgast kummaski suunas läbi murdnud. Mind huvitab just Sinu lähenemine sellele, et siis ise midagi kõrvataha panna.
  • asto, mina ühte ühe väljamaa panga prop-deski tean, kes järjepidevalt teeb sellise näitajaga nagu ADX raha. Kuttidel on silmad punased nagu jänestel ning muu reaalsusega side kadunud, kuid track record on päris muljetavaldav ;-)
  • ADX- i kasutan mina ka valdavalt.
    Sellepoolest hea, et näitab ära trendi suurust. Possud stiilis, trend on su sõber ja sõpra tuleb hoida, mulle meeldivad. Aktsiaid, mis trendis ei ole, neid ma ei puutu. Suht lihtne skeem. Ega TA ei peagi olema selline, et joontetagant hinnagraafikut ei näe.
  • abesiki
    Kas sinu eilne HUM possudega kauplemine oli FA? Ma pigem arvan, et siit tuleb ka kolmas kauplemise viis. "Kõhukas"
  • Karum6mm, mis põhjustel nad kuvarite taga passivad? Execution poole saab ju automatiseerida.
  • stocker,
    esimene tehing oli lambikas-kõhukas-gambling mis iganes, millega joppas.
    teine oli Merrill Lynchi upgrade peale ostmine.
  • Ivari, turgudel on majandustulemustega otsest seost maksimaalselt 20%, kõik ülejäänu on massipsühholoogia, mis allub kindlasti paremini tehnilisele analüüsile.
    Arvan, et Kaido on õigel teel.
    Mis puutub ajakulusse, siis paari tehnilise analüüsi raamatu läbilugemine võtab tunduvalt vähem aega ja energiat, kui sadade aastaraamatute.
  • loed 2-3 TA raamatut läbi ja raha tuleb nagu muda?
  • loed 2-3 aastaraamatut läbi ja raha tuleb nagu muda?
  • Üldiselt aastaraamatuid keegi ei loe, aga see oleks kindlasti märksa tulusam tegevus kui TA raamatute lugemine. Päris huvitavaid momente ja ideid võiks aastaraamatust leida-saada.
  • Hüva, kaks-kolm TA analüüsi raamatut piisaks selleks, et Kaido saaks oma vigadest aru. Tehnilist analüüsi ma võrdeks keelega. Arvatavasti kulub selle valdamise õppimiseks umbes sama palju aega kui mõne võõrkeele õppimiseks, nüansse on väga palju ja õppimise käigus tuleb neid juurde rohkem kui arvata oskaks.

    Kui saad selgeks, mis asjad on trendid, kuidas jälgida käivet, on see vast juba võrreldav võõral maal algtasemel kohaliku keele purssimisega.
  • Ma olen võib-olla loll, aga minu arust liigutavad turgu praegu uudised pankade probleemidest, kinnisvaramulli lõhkemisest, probleemid võlakirjadega, jeeni kurss, ettevõtete tulemused, hedge-fondide võimenduse vähendamine jne. Kõik puhtalt fundamentaal. Kas see tõesti on ainult 20 protsenti? Ülejäänud 80 on ei-tea-kust tulevad trendid ja psühholoogia.
  • Ootott, kuna sa ilmselgelt ajad raha nagu muda kokku, siis äkki saaks sulle raha kauplemiseks anda? Pakun 50% kasumist. Ainukesed tingimused on, et
    a) 80% päevadest peab lõppema plusspoolel
    b) Kui miinusesse jääd, siis maksad miinuse omast taskust kinni. Aga seda ju ei juhtu nagunii.
    Sobib diil?
  • Ongi trend alla, kui uudised kehvad, Või arvad, et midagi teisiti?
    Kui ma vaatan aktsiagraafikut, siis on mul kohe selge, kas läheb halvast või hästi. Ilma, et ma peaksin majndusuudiseid nägema.
  • Sid, kui kõik oleks fundamentaalselt üks-ühele, siis peaksid börsiindeksid maailmamajanduse kasvu ja langusega käsikäes käima. Kaks protsenti aastas tõusu, voi pool protsenti langust? Olen ma millestki väga valesti aru saanud?

    Jim võibolla leiad mõne teise lolli :)
  • Mis viga, ootott, raha nii palju, et 50% kasumist tundub liiga väike number?
  • Kui suure summa sa mu kasutusse siis annad?
  • To :Jim
    Mis arvad , kas Eestis õnnestuks kusagilt kallimat laenu ka saada ? :)
  • Anoogen, et lähed panka, tambid rusikaga vastu rinda ja ütled, et sul on Alexander Elderi raamat kodus, köhige rulli? :) Sure, that works.
  • Piisab, nüüd ei sobi mulle veel vaid see 80% nõue.
  • ootott, saad ju ise ka aru, et see majandustulemustega seos 20% on maksimaalne bullshit. Muidugi lühemas perspektiivis ja kvartaliraportite vahepeal on see nii.

    Aga.

    Kurat võtaks no Apple ei ole teinud 10aastaga 1900% tõusu mitte sellepärast, et tal tore trend on üles vaid sellepärast, et selle aja jooksul on nende tooted tõeliselt massidesse jõudnud.

    Majandustulemused tekitavad trendi mitte vastupidi.
  • Ootott, mitu protsenti päevadest sul siis positiivsed on?
  • ivari
    Ka FA mees ei suuda majandustulemusi ennustada.
  • Jim, kas sina antud diiliga tõesti mingit tagatist 1m -le ei taha? Piisab ausõnast?
  • stocker,

    Ennustada polegi vaja. Analüüs.
    A'la FA on ka see kui 2003 aastal usas märkad, et on levima hakanud mingi sheff clickwheeliga mp3 mängija. Uurid edasi, et ohhoo Apple ja lahedad valged arvutid, tsekid annual reporte, ostad ise selle mp3 mändija ja valge läpaka, et saada teada kui kasutajasõbralik toode ja kui kõva tulevik sellel võiks olla. jne jne jne.

  • Selge see, et mingi sündmus lükkab turu liikuma, aga ei kujuta ette, kuidas FA järgi määrata ära soodne sisenemis-väljumispunkt? TA sellel hetkel ikka asendamatu. TA näitab ära, kui tugev on ostu-müügi surve ja siit edasi ülejäänu.
    Ise ka TA fänn.
  • Ivari, kas sul on 10 aasta AAPL'i küünlagraafikut pakkuda? Siis me võiks seda kuskil analüüsida. Eriti huvitab mind mida tegi aktsia aastal 2000 kuni 2003.
  • ivari
    See FA on investeermine. Me räägime kauplemisest.
    FA kauplemine ja TA kauplemine on nagu siga ja kägu. Selle üle vaidlemine on siiani ja ka tulevikus suht mõtetu. Ega uudistekauplejad ka alguses kohe pudrumägedel ei istu. Olete vast ise näinud, kuidas üks aktsia peale tulemusi suuri sikk-sakke teeb. Kui tõlgendad asja valesti ja oled valelpool kallast, siis saad tongi nii, et matsub.
  • Pagan, juhtuski see mis ma kartsin - kauplemisideede üle arutelu puudub ja toimub pigem filosoofiline diskussioon teemal kas on üldse asjaga mõtet tegeleda.
    Lepiks äkki nii kokku, et iga postitus peab sisaldama vähemalt:
    a) mõnda konkreetset kauplemisideed või
    b) põhjendatud kommentaari juba ilmunud ideele või
    c) õpetussõnu konkreetsete vahendite kohta mida kasutatakse kauplemiseks

    Äkki stocker teeb otsa lahti ja seletab kuidas ta kasutab ADXi.

    Ericom, mis PRAAd puudutab, siis palun selgita seda kolmnurga kontseptsiooni. Mina näen, et PRAA trend on keeramas üles ja ostaks võimalikult madala hinnaga 50 päeva MA pealt. Stop võiks olla kuskil 34.50 ja target (1 kuu) 42.
  • 2000-2003 üldine majanduslangus. Kehvas makrokeskkond toob endaga kaasa ka halvad majandustulemused. Kehvas makrokeskkonnas muidugi isegi headel ettevõtetel raske börsil lennata, samamoodi heas keskkonnas kerkib igast sitta pinnale, mis ei peaks seal olema. Alati leidub nii häid ettevõtteid, kes suudavad ka depresiooni ajal vastu trendi ujuda.



  • Apple





    Leidsin Apple'i graafiku üles. Nüüd oleks vaja võrrelda Apple'i tulemusi 2000- 2003. Kas langus oli ikka tulemustes sama suur?
  • Muidugi kestavad trendid vahel turust olenevalt kas pikemalt või lühemalt kui nad peaksid ja alati esineb väärtuse ja aktsiahinna vahel teatud hälve.
  • c) õpetussõnu konkreetsete vahendite kohta mida kasutatakse kauplemiseks

    Banaalne, aga nagu üks guru oma raamatus ütles, toimivad kõige paremini kõige lihtsamad näitajad/indikaatorid. Ise pakuks nendeks lihtsateks asjadeks igasugused trendijooned (kolmnurgad jne) koos käibe jälgimisega. Toimib.
    Üle- ja alamüüdust näitavad indikaatorid võivad olla oma tipus/põhjas pikemat aega, mille jooksul kaotad hunniku raha, enne kui trend muutuma hakkab.
  • Ma siis avaldan ühe enda kauplemisidee. Ei tea, kas see Kaidole sobib



    Apple





    Nexity kaupleb oma langustrendi kanali ülemise serva lähedal. Praegust turu üldist olukorda ja tehnilist pilti arvesse võttes, võiks siit hind languskanali alumisse serva liikuda.

    Positsioon tüüp: lühike
    Hind soetamisel: 65.34 €
    Hinnasiht: 55 €
    Stopp-loss: 67 €
    Positsiooni hoidmise pikkus: ca 3 nädalat
    Hind müümisel: (positsioon avatud)
    Teenitud kasum/kahjum:

    See on analüüs, mille tegin enda jaoks. Praegu on positsioon avatud. Keskpangad ajasid oma tegevusega üleeile hirmu nahka, kui siiamaani läheb veel positsioonil hästi.



  • Altran





    Ja veel üks minu idee. Positsioon on juba nädal aega lahti. Siiamaani ei ole veel Altran põhjust andnud positsiooni sulgemiseks.

    Graafiku pilt on ca nädal aega vana, ei viitsi praegu uut analüüsi teha.

    Altran Technologie (ALT) Tundub, et Altrani järsk tõusutrend on lõppenud. Käive on näitand stabiilset langust, MACD on ristumas, momentum suunatud alla.


    Positsioon tüüp: lühike
    Hind soetamisel: 4.80€
    Hinnasiht: 4 €
    Stopp-loss: ca 5 €
    Positsiooni hoidmise pikkus: ca 3 nädalat
    Hind müümisel: (positsioon avatud)
    Teenitud kasum/kahjum:

    Altrani reaalajas graafikut näeb siit:
    http://www.zonebourse.com/ALTRAN-TECHNOLOGIE-4610/analyse_technique/
  • Vabandust, Nexiti juurde läksid ühe teise positsiooni andmed.
    Nexiti positsiooni kohta olen endale kirjutanud nii:


    Positsioon tüüp: lühike
    Hind soetamisel: 27.16 €
    Hinnasiht: 22 €
    Stopp-loss: 20 päeva libisev keskmine
    Positsiooni hoidmise pikkus: ca 2 nädalat.
    Positsioon avatud 10. märts
    Hind müümisel: (positsioon avatud)
    Teenitud kasum/kahjum:
  • ootoott, kaua treidimisega oled tegelenud ja mis siiamaani protsentuaalselt track record on olnud? Kui pikalt positsioone hoiad, swing- või daytrader?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon