Eesti kunst - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Eesti kunst

Log in or create an account to leave a comment

  • Kuld, nafta, aktsiad, võlakirjad jne - aga peamine "easy money" indikaator on siiski tavaliselt kunstihinnad. Äkki tasub siia panna linki ja vaadata kas keegi on sellesse investeerinud.

    Mida osta, kuidas osta?
  • Ajalehtedest kuulutusi vaadates müüjaid pole nagu silma torkanud. Küll aga on ostjaid küll igasuguseid. Ilmselt see tegevus siis sisse toob.
    Endal on mul üks 1930-ndal valminud suur maal. Pole küll ostetud, leidsin puukuuri lammutamisel. Lasksin ära restaureerida kuid müüma esialgu veel vara vist hakata. Ootame ikka kunstibuumi ka ära. Rahval paistab raha ja kunsti käes olevat, nii et - kaugel see buumgi enam kui kinnisvaraga pole enam mõtet tegeleda :)
  • Stefan,
    Pakun sulle soodsat investeeringut.
    Ostan poest paari 9 krooniseid sokke ja paari 150 krooniseid Nike sokke, mõlemast panen ühe jalga.
    Lähen sokkide väel lähimasse Hansapanga kontorisse ja küsin ühe uue 500 kroonise.
    Siis lähen koju võtan sokid ja selle 500 kroonise ning installeerin need kenasti 3-liitrisesse purki.
    P.S. Purgi kaanetan ilusti ära ka.

    Installatsiooni hind: 52 400.-
  • Stefan kõige kallimad on II Maailmasõja aegsed eesti kunstnike tööd. Omal ajal oli väga kõva sõna Pallase koolkond. Sealt on välja kasvanud eesti kunstnike eliit. Nemad ongi tänapäeval kõrgelt hinnatud. Kõige kallimad on õlilõuendil aktid. Odavamad ei ole ka vineerile maalitud. Kõige odavam on must- valge graafika. Mingit kindlat hinda nagu paigas ei olegi. Kõik oleneb sellest kuidas kaupled. Leidsin ise ka kunagi ühest majast katkise õlimaali. Restaureerimine 500.- eeki ja müüsin teose 12000.- eegiga maha. Too teos oli signeerimata ja autor tundmatu. Asjaga olen kokku putunud viimased 4 aastat.
  • Olen ka vaikselt kunsti peale mõelnud. Kuid süübind veel väga ei ole. Et kus kohast üldse infot otsida? Näitused? Oksjonid?
    Igasugune info on väga teretulnud!
  • Lähme kõik kunstikaupmeesteks:))))) vanad kauplejad tõmbavad meid kindlasti tillist.
  • Kui lähete küsima investeerimisideid, siis usun, et juba paari galeristi nõuandeid kuulates saate palju targemaks.
    Samas leidub kultuuri alalt palju paremaid ning volatiilsemaid investeerimisideid, millest oleks otsest kasu ka eestlastele ning kohalike kultuurielule. On olemas konkreetne idee, mis vajab korrektset juriidilist teostust.
  • Stefan, head kunsti investeerimise ajad on möödas. Hea easy money indikaatorina näitab see et juba paar aastat tagasi on toimunud kiire kunsti hinnatõus. Kohalikud suuremad kogujad on üpris arvestatavad kunstikogud soetanud. Turg on väike ja ebatraditsiooniline investeerimise seisukohast kuid ammu avastatud. Nö "smart money" on juba sisenenud ja praegu huvi tundjad ostakski nende käest. Huvitav segment kuhu võibolla tasuks siseneda on kaasaegne noorte kunstnike kunst. Hausi ja Vaala oksjonid toimuvad regulaarselt, osta saaks ka galeriidest pidevalt.
  • Kunst (esialgu eesti)on ka minu portfelli üks osa. Tean seda, et galeriilt ainult kontakti saamise eest maksin pildi hinnast 30 % galeriile.
    Hetkel müünud ei ole midagi, aga galerii müügihindadega võrreldes on tootlus olnud kuskil ca 10%. olen tegelenud kokkuostuga 10a.
  • Investeerimisest rääkides ei saa mööda sellest, kes need võiks olla, kes selle kunsti kunagi ära ostaks. Selles mõttes on turg äärmiselt suletud.

    Wiiralti "kaamel" või "tiiger" elutoa seinal on kindla peale minek. Sellise asjaga lihtsalt ei saa mööda panna ja samas näitab et oled tegija, jagad teemat. Ja et oled tegija - kas oled ostnud varem kui hinnad olid soodsad (jagasid juba tol ajal matsu) või on sul täna neid võimalik osta. Selliseid mõned varuks osta, et järgmise buumi ajal müüma hakata on ilmselt üsna kindel. oleneb "keskmisest sisseostuhinnast" muidugi.

    Hämmastav on aga see, kui jäljetult see kuulsus ja tuntus hajub kui Eesti riigipiirist väljuda. Ei tasu proovida neid müüa väljaspool Eesti piire. Sama ka teistpidi, võib küsida mõnelt Wiiralti teemal vabalt vestlevalt tegelaselt, et kes on tänase Läti, Soome, Rootsi, Vene kuulsamad (kuumemad/ skandalsemad/ kritiseeritumad / sealses kontekstis "purki s...vad" ) kunstnikud? Nad ei pea meeldima, kas lihtsalt põhimõtteliselt teate? Kahjuks hajub ka see huvi riigipiiril. Seda lihtsalt turu ostupoole kommenteerimiseks. Palju oleneb ka investeerimisperioodist. Ilmselt veel päris hulk aega ostetakse ja müüakse eesti kunsti ainult Eestis, Läti oma Lätis jne.

    Samas mõni http://www.konstbolaget.se/ tüüpi veeb kuluks täiesti ära. MInimaalsed tehingukulud ja noortel kunstnikel peaks kindlasti kodudes olema midagi mida neile, kes julgevad midagi peale Wiiralti oma koju lasta, paar tuhat kr tükk maha müüa. Täna võibolla lihtsalt tore aga võibolla kunagi maksab ka midagi. Ainult et siis tuleks lahendada küsimus, kuidas raha välja võtta nii et enda armsakssaanud piltidest ei peaks loobuma?
  • kuuldavasti tuleb haus galerii oksjonile, mis toimub aprilli lõpus palju suurepäraseid töid. eeltoodu saab minu arust tähendada vaid kahte: 1) suunatud pakkumised on ebaõnnestunud 2) tekkinud on vajadus kunsti müümise järele.
    kui 2000 aastal maksis mudisti väga kenad tööd ca 10 000 krooni, siis praegusel hektel tuleb samalaadse eest välja käia 65 000. soovitan lugeda ants juske kirjutatut maailm 2008-s. kunsti hind sõltub suuresti üldisest majanduskeskkonnast. alternatiivse investeeringuna on tootlus sõltuvalt inflatsioonist ja majandusskasvust ca 1-10%.
    mis puutub wiiraltisse, siis "tiiger", "põrgu", "virve" ei ole ole just väga haruldsed. neid ujub pidevalt välja. oksjonil tõuseb hind üldjuhul ebamõistlikuks. sama raha eest on saada paremat, mida tunnistavad ka kunstiteadlased ja kunstikauplejad. tegija oled, kui elutoas ripub varasem kits, näiteks.
  • Mindreku Wiiralti point õige. Koha pealt Wiiraltit osta on absurdselt kallis. Ja mina küll seda inimest tegijaks ei pea. Pigem selline natuke tuhm kuid edev inimene. Ebamõistlik lihtsalt üle maksta ja raha põletada. Aga kunst ongi üpris spetsiifiline investeerimisturg. Ma päris täpselt ei nõustuks sellega et üle riigipiiride on keeruline müüa või välismaalt kunsti osta oleks halb. Kuna turg on spetsiifiline, siis on ka (loodetavasti) hinna- ja muu info selle osalejatele teada. Põhjalikumal kunstikogujal nagunii mingi oma spetsiifiline maitse või suund mida koguda, seega ka infot piisavalt. Ma koguks kaasaegset noorema põlvkonna kunsti.
  • alati jääb küsimus, kas sama raha eest osta esmajärgu Wiiraltit või kolmandajärgu Dalid. Eesti-meelne ostaks Wiiraltit, kuid Dalist on ikkagi lihtsam hiljem lahti saada. Läti kunstist ei jaga eestlane mitte midagi. Eestistki on ülepiirimees vist Sooster ja veel mõni nimi, keda ehk Venemaal ostetakse.
  • Äripäeva lisas Visioon oli kohalikust kunstiturust kunagi ammu juttu. 2006 dec
  • tõsistel eesti kunsti investeerijatel oli suurepärane võimalus mingi kuu või paar tagasi, kui oksjonile läksid indrek kaleetini fotonäituse "armor - vahet pole" tööd. näituseaegseid elu24 ja slolehte sirvides sai kiiresti selgeks, et tegemist on vailedamatult säravaima uue tähega eesti kunsti- ja kultuuritaevas nii et sealt oksjonilt soetatud fotod oleks kindlasti parem pikaajaline investeering kui kellegi wiiralti sirgeldused.

    jah, mul on permanent siiber staarfotograaf kaleetinist ja ta ristiemast, kes kõike kaleetiniga seotut ajuvabalt pushib. saagim social club, high five!
  • Uued tuuled ka kunstiturul. (discl: ei ole ise kuidagi seotud)
    -----------------
    19. märtsil avatakse Haus Galerii keldrisaalis näitus pealkirjaga “1000–5000”.

    Kas head kunsti on võimalik osta ka suhteliselt vähese raha eest? Kunst on väärtus, ent kuidas seda mõõta? Kas tippteoste mõõdupuuks on üksnes kümned ja sajad tuhanded kroonid?
    Vaieldamatult annab Haus Galerii näitus “1000–5000” neile küsimustele vastuse.

    Kunstioksjonite hinnatõusu foonil on tekkinud arusaam, et kunst on kättesaadav vaid jõukale ärimehele.
    /--/

    Ilmselgelt on ka Eesti kunstiturg märksa suurem, kui see avalikkusele paistnud on, niisamuti nagu galeriiga suhtlev igapäevane kunstiaustajate ringkondki.
    Hinnaklass 1000–5000 krooni on Haus Galeriis läbi aegade olnud nende armsate kunstiaustajate tähelepanu all, kes on vajanud just teatud summa piiridesse mahtuvaid kunstikingitusi firmasse või sõbrale või ka emotsionaalselt ja isiklikult endale.
    Näitusel “1000–5000” eksponeeritud autorite nimekiri on aukartustäratav, lugedes siinkohal üles kunstnikud nii varasemast kui ka tänasest – Ado Vabbe, Aino Bach, Richard Sagrits, Olev Soans, Endel Kõks, Hando Mugasto, aga ka Vive Tolli, Naima Neidre, Mare Vint, Olav Maran, Rein Kelpman, Uno ja Mari Roosvalt, Evald Okas jpt.

    Ja uskuge, kõnealune hinnavahemik ei tulene sugugi mitte sooduspakkumisest, vaid see ongi selline, kuigi kallite teoste kõrval pisut varjule jäänud. Need pildid annavad vastuse küsimusele, millele oleme pidanud galeriis sagedasti vastama, et „kui mul on 1000 krooni, kas ma siis siit üldse midagi saan?“ Väärt kunst näib olevat kinnistunud vaid väga rahaka ringi hobiks, kuid pole seda ometi üksnes siiski.
    /---/
    Näitus „1000–5000“ jääb galeriis avatuks kuni 4. aprillini
    E – R 10 – 18, L 11 - 16
  • Kellel on perse mullas?
    Valik võimalikke ohvreid
    * Guido Sammelselg ja Norby Telecom
    Traadita interneti Wimax endine pakkuja müüb jupikaupa maha oma kunstikogu. Raivo Vare nõuab tema kui eraisiku pankrotti.
    http://www.ekspress.ee/2009/03/19/ari/40460-shaakalid-valmistuvad-firmade-ylevotmiseks

    Kas see „1000–5000“ näitus ongi koostatud selle mehe kollektsioonist?:)
  • Ei ole kunst ainult rikastele - kunst on ka õnneseentele. Mina näiteks leidsin 1928 aasta lõuendil maali vanast kuurist mida lammutasin. Auk oli maalil küll sees kuid kunstimuuseumi mees restaureeris selle ja nüüd kaunistab ta mu kaminapealset. Suht suur ka teine 70x50 cm.
    Noh, kes teeb esimese pakkumise?
    :)
  • Olin nädal tagasi Londonis ja väisasin ka mõningaid oksjoneid. Ühe maja head of department rääkis neljasilmavestluses, et pole tükk aega näinud, kuidas nii kõvasti tahetakse rahast lahti saada.... Müügiprotsendid olid tõesti väga head.
  • Ma tean ühte kohta, kus ripub AUGUST WEIZENBERG i pilt ja uks lukus ei käi, asun hetkel sellest punktist 67 km kaugusel.
  • Ostab ka teist Eesti kunsti või ainult jutustate tühjast tähjast?
  • to luuna:

    üks sixpack ära toomise eest ja teine maali eest ;)
  • marct kes sul selle teose autor on? Mine tea äkki ongi mul huvi olemas.
  • endal kodus maal kus peal mingi punane vähk vms. Kunstniku nime ei mäleta, pidavat 30k maksma, äi teadis rääkida.
  • Oh, my bad, vahepeal ma pole selles teemas käinud ja huvi pildi vastu lausa olemas:)
    Einoh, autor on nurka kirjutanud: Joh. Leinwald, ja aastaks mitte 1928 nagu eespool kirjas vaid 1930.
    Pilti ei oska ma siia üles riputada, network ja teised jätku oma meiliaadress, siis saadan sinna.
  • Tegin plõksu ära ja saatsin teele.
  • network
    Millegipärast tuli teade, et su meiliaadress pole kasutuses.
  • oot üks täht jäi välja kogemata, zbaa@hot.ee saada sinna marct
  • Kellelgi mõnda Jüri Ristnat ei ole pakkuda?
  • Jüri Ristna pilte on Põlva kandis igal teisel seinal.
  • "USKUMATUD SUMMAD ⟩ Eesti kunstnike tööd müüdi erakordsete hindadega"
    https://kultuur.postimees.ee/6975106/eesti-kunstnike-tood-muudi-erakordsete-hindadega

    =>
    Muidugi tuleb alati selliseid uudiseid vaadata kaine skeptilisusega, ehk kõik sõltub sellest kui palju on pakkujaid, kui suur on üldse käive jne jne

    Seda öeldud: Rikas riik=>rikkad inimesed=>kallid maalid. (Mis oligi põhjus miks ma seda foorumiteemat alustasin 2008 aastal.)
  • Kui täna ennustada kümme aastat edasi, siis pakun, et ilmub Eesti naiskunstnik kelle maalid saavad olema kallimaks kui kõik muud maalid Eestis. Kes ta on saab ilmselt suuresti olema "turunduse küsimus" (ausalt öeldes) - aga varem või hiljem ilmub keegi, kelle ümber kõik kogunevad, ja ollakse nõus, et ta on geenius, ta on Eesti, ta on naine.
  • Tegelikult on laupäeva õhtu küll, aga sellisteks avaldusteks on siiski teine teema: https://fp.lhv.ee/forum/free/128744
  • Ma üldse ei välista seda,et inimene, kes oksjonilt kalli hinnaga Subbi maali ostis, sellele see lihtsalt väga meeldis .
    Et ta ei ostnud seda mõttega,et 10 aasta pärast müüb kolmekordse hinnaga jälle maha .
  • stefan
    Kui täna ennustada kümme aastat edasi, siis pakun, et ilmub Eesti naiskunstnik kelle maalid saavad olema kallimaks kui kõik muud maalid Eestis. Kes ta on saab ilmselt suuresti olema "turunduse küsimus" (ausalt öeldes) - aga varem või hiljem ilmub keegi, kelle ümber kõik kogunevad, ja ollakse nõus, et ta on geenius, ta on Eesti, ta on naine.


    Pakuks Liina Kalvik või Kris Lemsalu
  • Kümne aasta pärast on loodud ühele hetkel Rocca al Mare Vabaõhumuuseomi territooriumi võsastunud piirkonnale eraldiseisev ala, kus tutvustatakse muinaseestlaste toimetusi, kaasa arvatud osade viisi väljendada end käeliste tegevuste kaudu.

    Kuna üks pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna, ei jaksa noored enam pilte vaadata, võtab liiga palju tähelepanu ära.

    Vanainimesed käivad seal retrovideoid tic-toccimas.

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon