Alustamine aktsiatega
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Terekest!
Mõtlesin juba täna alustada aktsiate ostmisega.
Olen ammu juba mõelnud aktsiate ostmisele, aga seda ainult enda peas.
Nüüd tahaks siis soovitusi, mida peaksin tegema?
Lugesin just mõistujuttu torujuhtmest ja seal kirjutas et üks naine ostsis aktiaid ja raha tuli nii et...
Millised aktsiad on väga head?
Ja kuidas see raha teeninime käib, aktsiate hind tõuseb ja nii? -
Ja aktsiate hind tõuseb.....
-
oled ikka aastakese-paar paberil proovinud?
-
Ma olen kuulnud, et Ülemiste keskusest pidi päris odavalt praegu saama aktsiaid igasugu erinevaid.
-
killhoven: mis mõttes paberil proovinud?
puhkjapojad: kuidas neid aktsiaid siis osta saab, pankade kaudu, börsilt?, vs kust? -
osta alles siis kui tuleb pakkumie kaks ühe hinna eest ja saab kasutatud bemmi pealekauba.
-
klient1- võta alustajate foorum ette, loe läbi, siis loe investeerimise foorum läbi (eriti soovitan kaidokese teemat kuidas teha kopkatest miljon), siis proovi veel paar aastat paberil ja ongi valmis. Kui sa kõike seda teha ei viitsi, siis ei ole su koht siin. Proovitud.
-
klient1
Esiteks tervitan Sinu soovi investeerimisega alustada. Samas aga tõmbaks ka pisut pidurit ning soovitan alguses harjutada mängurahaga LHV virtuaalportfelli vahendusel. Suure tõenäousega säästad sellega lõpuks hulga raha.
Alustuseks võiks läbi lugeda Alo algatatud väga tänuväärse lugudesarja Mina Investeerin! esimesed lood.
Investeerimine tundub keeruline, kuid on tegelikult imelihtne
Alustajatele sobivad investeerimisvõimalused
Esimene samm – eesmärkide seadmine
Kuidas teostada fonditehingut?
Seejärel vaata läbi LHV Investeerimiskooli sektsioon (siin)
Ja samal ajal loe alustajate foorumi erinevaid teemasid.
Head õppimist ja katsetamist!
-
algaja õnnest oled midagi kuulunud? pane ikka kõik mängu kohe :)
-
Kindlasti loe läbi Kurt Vonneguti "Titaani sireenid". Siis lukusta ennast tuppa, kus on piibel ja telefon, või noh, internetiga arvuti ja aastate pärast väljud sealt päratu rikka mehena.
-
T Dreiser "Finantsist".
-
Ega keegi siin väga konkreetselt õpetama ei hakka. Mõistlik on lugeda foorumeid ja koguda kild haaval häid mõtteid. Enamus tegijaid arvab, et kui lähed USA turule oma pisikese rahaga, siis pole neil endil enam võimalik võita seal :)
-
Kõige tähtsam on oskus osata juba kaugelt ära tunda raha lõhna. Sulle peab see lõhn nii väga meeldima hakkama, et see on nagu narkots sinu hingele kui sa seda tunned. Veel parem võrdlus, kuigi võib tiba ropp paista, on, et see peab olema nagu litapeni lõhn isasele koerale jooksuajal (olen suur koeraarmastaja, seetõttu tean, mida tähendab isasele koerale seesama lõhn).
Aga et selleni jõuda - mõtle igal sammul hoolikalt läbi, kas see raha lõhn on selline, kus raha tuleb sisse, või selline, kus ta hoopis välja võib minna. Igal juhul on tahtmine midagi saavutada palju suurem tähendusega kui oskused seda saavutada -
kulge kuulge, mingeid hoiuseid palun nina alla mitte hõõruda, seal raha seisab ja ei liigu kuhugi poole, tahan ainult aktsiaid osta, aga kuidas seda virtuaalportfelli saab mängida?
-
To: klient1. Niikaua, kui sa virtuaalportfelliga ja mängurahadega mängid, seisab su reaalne raha arveldusarvel. Virtuaalportfelliga mängimise aeg oleks soovituslikult 2 aastat.
-
praegu on jah mõistlik mitte virtuaaliga mängida, vaid võimaluste piires aktsiaid jupphaaval koguda( isegi vaatamata sellele, et nad veel võivad langeda), sest välisfondide finantskriis ei kesta igavesti ja siis nad ostavad jälle hinnad üles.
-
Preagu on mõistlik jälgida
jälgida virtuaali pole kah paha mõte