Börsipäev 10. oktoober
Log in or create an account to leave a comment
-
Australia ASX 100 -263.10 -7.44% 3,272.80 10/10 3:27pm
Australia ASX All Ords -321.20 -7.48% 3,970.10 10/10 3:27pm
Australia ASX Mid-cap 50 -307.30 -7.59% 3,741.70 10/10 3:27pm
Hong Kong Hang Seng -1,121.47 -7.03% 14,821.77 10/10 12:32pm
Hong Kong HSCC Red Chip -172.45 -5.71% 2,845.74 10/10 12:32pm
Japan Nikkei 225 -867.27 -9.47% 8,290.22 10/10 12:45pm -
Noh, saab näha, kas tallinnas saabub ükskord vaikus või mitte. Et kas müüakse börs sõnatuks. :)
-
Kindel!
Täna on see päev kus osta saab põhjast, aga päris põhi tuleb ju ikka esmaspäeviti? -
ei tea kui kaua ka vene börs avatud on..3minutit??
-
esimese tehinguni:)
-
USA börsilt siis uudiseid niipalju, et S&P500 futuurid on kukkunud ka allapoole 900 punkti taset ning on 2% miinuses (olles vahepeal juba ka 4.3% punases), Nasdaq -1% ning nafta on kolisenud allapoole 4.5% võrra $82.6 peale. Krediiditurud lukus - LIBOR on kuu ajaga 1.7 kordistunud.
VIX oli eile õhtuks 64 punkti (!) peale - vähemasti viimase aastakümne kõrgeim tase. Täiesti uskumatud arengud on börsidel aset leidmas. Põrkele mängivaid võimendust kasutavad kauplejaid on neilt turgudelt margin callidega välja pekstud, mitmed fondid on olnud sunnitud positsioone likvideerima hinnast hoolimata, kuna kliendid soovivad raha välja võtta...
-
Kuuldavasti on viimastel päevadel oma energiapositsioonidega hädas olnud ka legendaarne T.Boone Pickens. Ja vaadates, mida energiasektori aktsiad on teinud, on pilt ikka päris jube.
6 kuu tippudest on langetud:
CHK -76%, VLO -75%, MRO -57%, XTO -56%, SLB -47%, CVX -39%, XOM -29% jne jne.... -
Venemaa turgude avanemine on edasi lükatud. Hetkel pole teada kas või millal avatakse.
-
Jah tiblad püüavad asju enda moodi ajada, arvates, et kui börsi mitte avada siis probleemid nagu laheneksid iseenesest.
-
Kiruge mind või maapõhja, aga mina olen seisukohal, et täna võiks erandina olla Baltikumis kauplemispüha.
-
Ma ütleks, et ma olen ikka õnnelik, et ma pole jälginud soovitusi osta Venemaa aktsiaid. Ma arvan, et põhi saab olema nii ränk, et venelased võivad mõneks ajaks oma börsist ilmagi jääda :)
-
Sellised põrna pealt võetud kauplemisajad on igale börsile suurem krahh, kui mistahes kardetav kukkumine.
Abielutasandil võiks seda võrrelda nii: Kõrvalhüpe on tehtud, vahele on jäädud, edasi tuleb tagajärgedega tegeleda. -
"TrimTabs Investment Research was out with some data late today that really gives the big picture view of what’s happening. The research firm put stock mutual fund outflows at a massive $43.3 billion during the week ended Wednesday with domestic funds withdrawing $27.33 billion worth of funds while international stock funds took out $15.98 billion. This compares with a total $3.29 billion of outflows the week before."
-
Luuna, väga hea võrdlus. :D
Mees aga tagajärgede asemel põgeneb naise eest ja lülitab telefoni välja. Lootuses, et kõik unustatakse ja andestatakse. -
Haruldased ajad, haruldane võimalus ränka raha teha, kui oled õigetpidi sees! minul, nagu ikka oli suund vale:)!
aga vaatamata kõigele maailma lõppu ei tule ja raha ei kao kuskile, ka minul sähvatab mõtteid, et ehk osta üle 7 aasta ka mõned aktsiad porfelli mõneks päevaks, peale optsioonide, ja muinust saab investor:)! -
Eile peeti TI foorumis börside matuseid. Aasia -10%, USA-s futuurid hommikul 3-4% miinuses. Nädalaga 10x kasvanud raha väljavool mutual fondidest. Varasemate -5% päevade järel on alati hunnik põhjaõngitsejaid välja tulnud, täna paistab päris lootusetu meeleolu igal pool vastu.
Paratamatult tekib küsimus, et kui palju on järgi jäänud inimesi, kes veel ei ole raha börsilt välja tõmmanud, aga tahaksid seda teha. Börsilangus on isegi Delfi peauudiseks saanud. Mulle tundub, et sellise massiivse selloffi jätkumist saab põhjustada ainult see, kui mõni suur hedge fund omadega p*** lendab (ei välistaks). See hommikune suur miinus loob igatahes ideaalse eelduse täielikuks kapitulatsiooniks. Ja mis tuleb tavaliselt peale seda? :) -
ja futuurid upuvad edasi.....
-
//Ja mis tuleb tavaliselt peale seda? :)//
Aastakümnepikkune +/-1% vindumine? -
Nearly half Milan MIB stocks suspended, limit down
-
täna võiks küll usas - 3 - 4% avaneda, arvaks(loodan, et seekord saan õiget pidi sisse:) et läheks rabamiseks, mis kestab vähemalt päeva 3!
-
Aga samas kahtlustan, et selline asutus nagu OMXT kaotab liivakastina oma mängu "ilu" nii mõnekski ajaks!
-
oeg 1.1ga baltika 1.32,
nagu penniturul shoppamine
kukuks veel ostaks jupihaaaval ain ajuurde, kingituste hooaeg on avanenud -
kurat jub a ei mäleta, ehk oli natuke kallim ost baltika, ei tahaks luisata aga haugimälu raisk
-
Kui upser arvab usas -3-4 , siis eeldatavasti tuleb + 3 - 4% :)
-
dow teeb niikuinii põhjas 700 punktise sipsaka üles, iseasi kas sudetakse mitte tagasi vajuda
-
Mina igastahes asusin eile ostupoolele üle 2 aasta ja võtsin ETLAT:) praegu juba törts peksa saand a summad pole suured õnneks. Müüa ei kavatse, edasise languse korral ostan pigem jupikaupa juurde.
Praegusest krahhist imho moodustab 90% paanika ja 10% fundamentaalnäitajate halvenemine. Aga võib olla ma ka eksin, siis saan läbipõrunud börsihaidega kõrtsu minna ja kiruda Ansipit:) -
ja nüüd hindu tallinna turgudelt: järvevana kukk, kolm krooni; arco kukk, neli krooni; tallink grupp, kuus krooni; hapu kukk ... krooni
-
OMXT eile ja täna kokku võttes umbes nulli peal.
-
ja Vilnius peab ka päris hästi vastu arvestades eilset
-
Ma ütlen nagu ma ütlesin kui aktsiahindade tõus ei tahtnud kunagi lõppeda (aga seekord vastupidi): "Need kes pole tänani ostnud, nemad ei osta mitte kunagi, mitte mingisuguse hinna eest".
-
ostavad ikka, pärast seda kui naabrimees on poole aastaga 30% teeninud ja kõik teavad et turg ju tõuseb
-
October 9, 2008
The forced selling has taken the Dow down to its bearish price objective at 8800 and beyond by 200 points so far.
It's the next reference point that we talked about targeting to the downside, but we're already here in the space of an hour.
This isn't a bad spot at which to remove risk to the upside. As a reminder, upside risks can come in many forms. We all know what the government has tried to do already to stem the slide in stocks (i.e. bailouts, loans, rate cuts, banning shorts, etc.), so anything is possible tomorrow.
If you were fortunate to catch some of this move, take the money and run. If anything, only hold pre-defined, limited risk positions overnight. For example, long puts. Do not hold leveraged, unlimited risk positions overnight.
I'm sure Washington is in panic mode right now, so don't expose yourself to unlimited risks based on the whims of politicians. -
nier, annaks jumal, et + 3-4% avaneks:), aga see müüdaks kohe alla, kahtlustan, seega oleks turule vast parem, kui alt avanem, kst!
-
OMXT 9-10 okt: +1,2%
-
Reportedly SEC extends Short Selling ban until Oct 17th
-
nice
-
USA aktsiaturgudest rääkides. S&P500 on kukkunud 2003. aasta suviste tasemete peale. Kes mäletab või on siis ise välja arvutanud, teenisid ettevõtted 2003. aastal S&P500 indeksis ca $54 aktsiapõhist kasumit. 2007. aastal oli sama näitaja $83.
Seega võiks väita, et praegustel tasemetel ootavad investorid kasumite kukkumist 35%. Jah, kasumid kukuvad, kuid kas niivõrd suur pessimism pole mitte üle paisutatud?! -
...mis määrab on inimeste suhtumine tuleviku suhtes ( kaasa arvatud investorid)..et kõik mis oli, ei ole enam endine ja see viib turud veel sügavamsse kriisi. Kas siit tasemelt oleks lähima poole aasta jooksul võimalik tõusu oodata..loogika ja psühhikavastane.Kuigi me kõik seda väga loodaks...:)
Numbrid on asja üks pool, aga kirvel on veel teine tera ka. Raskeks teeb asjaolu see, et kriis on globaalne...ja järgmist majandusarengu stiimulit peab ootama...ehk 2-3 a.
Laenud on minevik. -
Kui nii vaadata, siis oleme DOW-ga aastas mitte ainult 2003 vaid ka 1998! Ja S&P 500 suvi 1997!
-
20st suurimast punktilisest kukkumisest Dow Jones indeksis on tabelisse see aasta jõudnud kogunisti 8 kirjet.
20st suurimast protsentuaalsest kukkumisest läbi Dow Jones indeksi ajaloo on tabelisse jõudnud see aasta kaks languspäeva - 9. oktoobri ehk eilne langus -7.33% ja 29. septembri -6.98%....
-
Esiplaanil on "krahh" ja "nägudelt peegeldub mure"
Aga tagaplaanil nokitakse nina, naerdakse ja juuakse (siiski vist vett, aga mine tea)
I don't buy this -
Ära süüdista ebaedus majanduslangust
http://www.ap3.ee/Default2.aspx?BlogID=bbaebc20-d3fe-4543-8894-30a5b11f0c61&readcomment=1#comment
Pole midagi kõik börsil kaotanud tuleb minna kohustuslikule Vainu ja Laansalu koolitusele alapealkirjaga "Ma suudan paremini!" -
Schlagbaumm,
Ega ausalt öeldes on turgudel valitsemas küll suhteliselt maailmalõpu meeleolud. Alati võib muidugi minna hullemaks. Aga Aasia turgude kahte järjestikust pea 10%list languspäeva ning praeguseid Euroopa börse pea 10% miinuses näha on ikka väga paljudel vastikustunde tekitanud. Volatiilsus on suurem kui 2001. aastal, mil lennukid järsku WTC'sse lendasid, aktsiaturud lahtitegemise järel sügaviku poole sööstsid ja inimesed olid teadmatuses, mis edasi saab. Kas tuleb globaalne sõda, tuumasõda või veel midagi muud... Aga praegu siis on olukord veelgi hullem/ebamäärasem. Aga kas ikka on? Aktsiad on muutunud vihatuks varaklassiks ja kui naabrit tahad sõimata, siis piisab, kui küsida: "Hei, Tõnn! Mis aktsiad sul portfellis on?"... -
Vabandust, ma vist väljendusin ebaselgelt. Ma ei töga LHVd, mind pani muigama lihtsalt see sissejuhatav tekst, mis ÄP videole pani. Te oleks võinud ju pisut rohkem ÄPile kaasa töötada ja omi nägusid "muret peegeldama" panna. Must rosett ehk oleks olnud kohane ja väike ent maitsekas kuusepärg küünlaga arvuti ees.
PS. vaatasin videot ilma helita, ja tegelt ma usun, et seal kõlas tark jutt. A tummfilmina oli lihtsalt lahe vaatamine :P -
ei tea, kas kõik lõunale läinud või? GE tulemuste kommentaare peab vist lugema hoopis Äripäevast.
-
neto,
Lõunal jah :)
GE EPS vastavalt ootustele $0.45. Müügitulu kasv 11.1% yoy $47.23 miljardit, mis vastab ka ootustele. Sälitatakse $1.24line dividend. Samuti kinnitatakse 25. septembril korrigeeritud aastalõpu prognoosi. Aktsia aga sarnaselt turuga 4% miinuses... -
Hurraa!! Ja tulebki seltsimees Putin isiklikult börsi tõstma:
DJ reports Russia's government will invest 175 billion rubles ($6.7 billion) in the Russian stocks and bonds starting next week, the Prime-Tass news agency reported Friday citing the country's Prime Minister Vladimir Putin. The government intends to use the country's reserve funds to support the Russian stock market -
Kardan, et seekord ei aita isegi Putini sekkumine.
Kõige vähem usaldan isiklikult Vene börsi.