kas täna on mõteks fondidesse investeerida? - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

kas täna on mõteks fondidesse investeerida?

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • TERE,
    Omasin hansa venemaad,ida euroopat,keskaasiat mingi mõni kuu tagasi müüsin nad kõik maha
    kas täna oleks koht kuhu raha panna ja et teeniks ka midagi.

    aitäh vastuste eest
  • Ikka tasuks Hansa fonde osta, kui
    1) on visioon turgude tõusust. Mõistlike hindadega kaevandatavad maavarad on endiselt otsakorral ja mõneaastases perspektiivis ei näe ma põhjus, miks ei peaks tulema uus tooraine ralli (puudutab venemaad ja keskaasiat).
    2) Hansa oma vahendustasud alla laseb (praegu 1,5% sisse ja 1% välja vs. 0,5%+0,5% veel mõned aastad tagasi). Vaadates Hansa fondide viimase aja hinnaliikumisi ja likviidsuse probleeme, siis julgen öelda, et tegemist pole nii ekslusiivse finantstootega, mille vahendamise eest sellist hinda maksta tahaks.
    3) Osaku hind, millega sa kaubelda saad, on seotud enamvähem turu reaalaja hindadega, mitte pole tuleviku päevade sulgemishind. Olukorras, kus turg liigub +-10% päevas ei ole mõistlik praegustel tingimustel siseneda.
    4) Fondil on piisavalt raha, et langeva turu korral, fond likviidsus squeeze-i ei jääks
  • Vaatan et Kesk aasia fond on väga alla läind mis sellega üldse juhtuda võib kas fond kaob ära või on mõtekas täna osta.
    Kaua see orderi realiseerimisaeg on kui täna ostan millal laekub.Oskab keegi seletada?
  • njaa,see kesk-aasia fond on saanud tipust -75% juukselõikuse. ja toorainetes/energias on nad ka kurguauguni sees. kui usud,et nafta läheb 70$->150$ peale tagasi,siis oleks ju ostukoht :)
    ja need valitsemistasud....damn.
  • Nafta läheb ju nii kui nii 150$ peale tagasi, küsimus on lihtsalt selles, millal see juhtub. Ressurss, mille kogus pidevalt väheneb ja mille lõppemise ees nii suurt hirmu tuntakse, ei saa jääda odavaks.
  • aga vene fond peaaegu sama hind oli siis kui jukos riigistati
    tipphetkedel 3x kõrgem

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon