Börsipäev 27. oktoober - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Börsipäev 27. oktoober

Log in or create an account to leave a comment

  • Kas Carnegie´l on mingid probleemid Soomes?
  • Sry, Rootsis:
    * Swedish cbank says to grant liquidity assistance to Carnegie
  • Hm, kas see võiks tähendada, et CAR hakkab baltikumis aktsiatest suuresti väljuma?
  • Liquidity assistance to Carnegie Investment Bank

    Both the Riksbank and Finansinspektionen (the Swedish Fi-nancial Supervisory Authority) assess Carnegie to be solvent but that the ongoing financial crisis has created liquidity problems for the bank.

    “Conditions in the bank sector have recently made it difficult for Carnegie to finance its payments. The bank has suffered liquidity problems. Given the currently prevailing anxiety, the Riksbank has decided to grant liquidity assistance to Carnegie to reduce the risk of a serious disruption to the financial system,” says Governor Stefan Ingves.

    The reasons behind Carnegie’s liquidity problems include increased collateral requirements in the wake of the financial crisis.

    The Riksbank’s assessment is that Carnegie Investment Bank AB (publ) is solvent. The Riksbank bases its decision on an assessment that the bank is suffering temporary liquidity problems, but that its solvency is not jeopardised. The loan is provided against collateral and provided until further notice.

    -----------------

    1) Kuna Carnegiel on likviidsusega probleeme, siis tõenäoliselt oleks ta juba varem suurelt müügipoolel olnud.
    2) Klientide vara ei lähe firma probleemide tõttu küll hinda valimata müüki.

    Carnegie likviidsusprobleemid + SWEDa lisaemissioon - nüüd ei saa vist küll keegi öelda, et Skandinaavia jääb krediidikriisist puutumatuks. Täiesti loogiline, et provintsid Baltikumis peavad ka teatud baaspunktid kallimalt raha saama.
  • Carnegie sõnul said nad 1bn SEK bridge loan Riksbankilt.
  • holy shit

    TALLINN, 27. oktoober, BNS - SEB Varahaldus hindas ümber SEB Likviidsusfondi investeerimisportfelli, mille tulemusel vähenes fondi puhasväärtus 13,05 protsendi võrra tasemele 86,95 krooni fondiosaku kohta.
    Ümberhindamine tulenes SEB teatel turgude olukorrast tingitud erakorralisest ümberhindlusest ja kolme Islandi pangaga seotud võlakirjainvesteeringu mahakirjutamisest.

    Jutt käib sellisest MADALA RISKIGA fondist

    SEB Likviidsusfond on sobib nii institutsionaalsele kui ka erainvestorile, kes ei ole kindel oma investeeringu kestvuses ning eelistab seetõttu investeerida ilma tähtajata, kõrge likviidsuse ning stabiilse tootlusega instrumenti. Fondi eesmärgiks on teenida fondi osanikele kõrgemat tulu kui seda pakuvad pankade lühiajalised hoiused ning tagada investeeringu kõrge likviidsus, s.t. ostes või müües fondi osakuid jõuavad kas osakud või raha investori kontole juba tehingupäeval.
    SEB Likviidsusfond on efektiivne vahend ennekõike ettevõtete vabade rahavoogude paremaks juhtimiseks. Fond pakub kaht automaatset lisateenust, mille abil on võimalik optimeerida ettevõtte käibevahendite juhtimist.
    Samuti pakub SEB Likviidsusfond hea võimaluse oma säästudelt tulu teenida inimesele, kellele ei meeldi suuri riske võtta ja/või kes ei tea, kui pikaks ajaks ta soovib oma raha investeerida. SEB Likviidsusfond paigutab raha peamiselt madala krediidiriskiga emitentide võlapaberitesse, kommertspaberitesse ja krediidiasutuste hoiustesse.
  • USA keerab oma kella 2. novembril, Euroopa tegi seda sel pühapäeval. Seega sel nädalal ei toimu kauplemine USAs regulaarsel ajal ehk 16.30 kuni 23.00, vaid ebatavapärasel ajal 15.30 kuni 22.00.

    Futuurid on hommikul üpriski 'õnnetu' näoga. S&P500 on punases 4% jagu 830 punkti peal.
  • KBC strengthens already solid financial position (PDF)

    KBC and the Belgian government have reached an agreement to further strengthen
    KBC’s financial position. This will create an additional core capital buffer for KBC and
    enable it to cope with any future challenges.

    Highlights
    • KBC’s solid capital position over the past few weeks and days remains unchanged
    • KBC to issue 3.5 billion euros’ worth of securities to the Belgian State following similar
    initiatives worldwide
    • Securities qualified as core capital by the single Belgian financial-sector regulator CBFA,
    without dilution for existing shareholders
    • Core Tier-1 ratio for banking boosted to above 8% (from close to 7%)
    • No impact whatsoever on business strategy and day-to-day operations for customers and
    staff
  • Alloleva Morgan Stanley koostatud tabeli kõige viimane tulp näitab aasta algusest enim langenud turge, kui arvestatud on ka valuutade muutust dollari vastu:

    worst usd markets

  • See nädal turgudel tuleb küllalt sündmusterohke - kolmapäeval avaldatakse Fedi intressimäärade otsus ning neljapäeval USA kolmanda kvartali esialgne SKP. Täna kell 17 avaldatakse uute majade müüginumbrid.
  • Kas samade riikide CDS spreade ka saaks?
  • momentum, Bloombergist neid ükshaaval toksida oleks väga tülikas. Natuke on abi sellest leheküljest.
  • Merkos näidati müügipoolel korraks väga koledat pakki. kahjuks ei jõudnud paki suurust fikseerida, tundus et seal välkus korraks 300K tk.
  • SEB Likviidsusfond hindas ümber võlakirjade positsioone . 27.10.2008

    Tulenevalt erakorralisest olukorrast rahvusvahelisel võlakirjaturul otsustas SEB Varahaldus konservatiivselt ümber hinnata SEB Likviidsusfondi investeerimisportfelli.

    Võttes arvesse praegust erakorralist situatsiooni rahvusvahelisel võlakirjaturul ja peale põhjalikke konsultatsioone fondi audiitoritega otsustas SEB Varahaldus antud juhul mitte ajatada võlakirjade ümberhindlusest tekkinud erakorralist kahjumit ja investorite võrdse kohtlemise tagamiseks see koheselt maha kanda. Osaku puhasväärtuse muutus tuleneb turgude olukorrast tingitud erakorralisest ümberhindlusest ja kolme Islandi pangaga seotud võlakirjainvesteeringu mahakirjutamisest.

    Ümberhindluse tulemusena on fondi puhasväärtus vähenenud 13,05% võrra, tasemele 86,95 krooni fondiosaku kohta. Kuni fondiosaku hind on alla nimiväärtuse, lisandub intressitulu fondiosaku hinnale. Intressitulu väljamaksmine jätkub tavapärases korras pärast osakuhinna jõudmist nimiväärtuseni (100 krooni).

    27. oktoobri seisuga on Likviidsusfondi maht pisut üle 1,3 miljardi EEK, millest 49% (644 miljonit) on sularaha ja lühiajalised deposiidid. 220 miljoni krooni eest on investeeringuid Balti riikide emitentide lühiajalistesse võlakirjadesse, ülejäänud investeeringud on tehtud rahvusvahelistesse võlakirjadesse.

    ----------------

    Breaking the buck :D Mitte mingi tavaline .98c või .97c per $1 vaid ikka stiilselt: ~.87c per $1. Paras toksilise sodi fond. Miks oli likviidsusfondis ISK ja on Balti võlga?
  • momentum, sa ikka foorumeid loed kah enne kui postitad?
  • Jah.

    -------------------

    Economistis oli CEE riikide CDS spreadide tabel. Eesti asus üpris keskel. Who's next?
  • momentum, vaata minu 27/10/08 09:31posti :)

    väga valus laks, võimalik, et ma eksin, aga mainitud likviidsusfondis ei istu suures osas mitte investeeringuteks mõeldud kapital, vaid läbi kontode rebalanseerimise ettevõtete igapäevaseks tegevuseks vajalik käibekapital - ehk siis ettevõtted, kes eelistasid oma käibevahendite juhtimisel üleöödeposiidile likviidsusfondi on nüüd kannatajad
  • Nikkei 225 Index 27.10. 08:10 Viim.: 7.162,90 (-6,36%)
  • Adamski, ma nägin seda. Aga BNSist ei saa otse linkida. Kellel pole ehk BNSile ligipääsu, need ei oleks saanud seda lugeda. Samas info ikkagi oluline.
  • nädal on pikka aeg ja venema CDS cost on juba 1100, ukrainal 2500, ungaril 600
  • Madis Toomsalu Re: Börsipäev 27. oktoober 27/10/08 10:05 komm
  • Adamski, mis sa põed, kamoon! Ole mees! Ära kurda!

    Ise teen emissiooni, ise ostan lollide pensionäride raha eest igasugust toksilist saasta portfellid täis, ise jätan kogu selle pasa kontrollimata mida peaks kontrollima ja lasen sulidel investoritele tünga teha ja pärast, kui kamm on majas, tõstan käed üles. Et siiski aus olla ja süsteemi tasakaalus hoida, siis need töötajad, kes investoritele otsese tegevuse või tegevusetusega vähemalt MEURise kahju tekitavad, saadan palgalisele puhkusele. Kuuldavasti pidavat ÜK ikka veel tööl olema.
  • Kui suureks hindate tõenäosust, et SEB Likviidsusfondi osaku väärtus lähemal ajal veelgi langeb? Kas julgeksite tänase uudise valguses veel oma raha lähiajal sellesse fondi paigutada? Kõrbesin korralikult.
  • See kas enam maha kirjutatakse või ei on mu tagasihoidlikult hinnangul teisejärguline. Peamine teema on see, et see pank on absoluutselt ebausaldusväärne. Praktikandid on toredad tegelased, aga terve pank ei saa olla ainult praktikantide juhitud, igal tasandil.
  • Kõrbesin ka. SEB maine minu silmis kõrbes veel rohkem - olen olnud panga pikaajaline klient, aga hetkeemotsioon on küll nad kuradile saata. Kui kõik hakkavad korraga fondist raha välja võtma, kas see tähendab, et fond peab kiiresti müüma ja tuleb veel hullem seis.?

    Aga teisest valdkonnast: Lukoili P/E on 1,6 ja Gaspromil 2,6 - kuhu veel?

  • Kas petavad silmad või tõsi on see...

    Evli on ettevaatlikult ostupoolele asunud
  • Kas see "E" on eeldusel, et nafta maksab $150 barrelist?
  • Hang Seng index (Hong kong) kukkus täna 12,7%
  • ISK-st tekkiski ilmselt 170 milline auk
  • CDS-dest veel rääkides (Uralsibi kommentaar):

    Russian swaps are priced less than Argentina but above Iceland, a country that has applied to Moscow for a bail-out loan. The asset pricing is clearly crazy as there is zero risk of a sovereign default from Russia. It is another reflection of just how completely irrational is asset pricing in Russia. The absence of any significant domestic investor base is the main reason for this predicament. 

  • Madise hommikusele kommentaarile täpsustuseks, et uute majade müüginumbrid avaldatakse täna kell 16, tund aega traditsioonilisest varem... Ja nii on siis kõigi muude sellenädalaste majandussündmuste ja raportitega. Ärgem siis unustagem ära muudetud kellaaegu USA ja Euroopa vahel see nädal.
  • The markets no longer believe that the spending structure of the Russian state is viable as oil threatens to plunge below $60 a barrel. The foreign debt of the oligarchs ($530bn) has surpassed the country’s foreign reserves. Some $47bn has to be repaid over the next two months. -Telegraph
  • Et kui vaadata likviidsusfondi mahugraafikut, siis 20.oktoobril oli selle maht 1819M
    21.10 1776M
    22.10 1756M
    23.10 1570M
    et kõige võrdsemad lasti fondist välja enne kui ümberhindlus tehti
  • krt seb... kasutasin likviidsusfondi "mustade päevade" raha hoiustamiseks just põhimõttel, et ok rikkaks ei saa a vähemalt pole riski nominaalväärtuses kaotada... aga võta näpust.

    Müün osakud maha. mitte et peaksin väga tõenäoliseks selle jama kordumist, aga asi on põhimõttes.
  • opex, selle kohta ka järgmine anekdoot

    Кредитный кризис усугубляется. Я вот одолжил брату десятку на пару недель, а теперь оказывается, что я четвертый по величине кредитор России!

  • Tundub, et suuremad indeksid peavad päevase -20% liikumise tegema. Alles siis võib ehk öelda, et on toimunud kapituleerumine.
  • Täitsa hulluks ajab igal pool ainult punane. Kas nüüd on veri tänavatel või on vara veel osta "väärtuslikke paberied"?
  • eks mõni linnuke laulis juba kevadel, et oske ja ostke nii odav on!
  • suffiks, mitte nii kurja tooniga, sest muidu tuleb mõni sven(sson) ja ütleb, et Ene on igati tubli fondijuht :-)
    (Aga see 5% on mingi usudogma vist neil seal seebis.)
  • Riik siiski suudab vahel erasektorit biitida. SEB likviidsusfondi juht xxx xxx (adnmekaitse) palgati SEBsse 2006 aastal nimelt töötukassa 1.3 miljardi eeki fondijuhi kohalt.

    "Kui sa tahad päevaga edasi-tagasi liigutades mitu miljonit teenida, siis tuleb otsida vastav töö, lisab xxx. Meie kõige suurem eesmärk on lõpetada aasta positiivselt, me ei saa võtta nii suuri riske kui näiteks pensionifondid."
  • Aga miks üldse eelistada mingit likviidsusfondi deposiidile? Arvestades, et enamik seal oma raha hoidjaid tõenäoliselt fondi sisust nagunii aru ei saa? Kaalub see üles mõned marginaalsed eelised (kui neid on) näiteks üleöödepo asemel?
  • Ivari Padari esmane reaktsioon uudise peale seega, et "Fiuka! Nibin-nabin järjekordne jama välditud..."
  • no kes teab mis kräppi sinna töötukassasse jõuti rabada...
  • Postimehes selline kommentaar lugejalt:
    -------------------
    Et kui vaadata likviidsusfondi mahugraafikut, siis
    20.oktoobril oli selle maht 1819M
    21.10 1776M
    22.10 1756M
    23.10 1570M
    et kõige võrdsemad lasti fondist välja enne kui ümberhindlus tehti
    -------------------
  • troim, seda kirjutab ka äripäev oma artiklis
  • Võrreldes SEBiga muidugi tühiasi, aga kas keegi teab, miks Hansa Intressifond paari nädala eest "suure" jõnksu allapoole tegi, mis poolaasta tootluse negatiivseks viis?
    http://www.baltic.omxnordicexchange.com/market/?pg=nontradeddetails&instrument=EE3600005807&tab=price&period=6months

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon