Millises valuutas hoida säästud?
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Mõtlesin kombineerida EUR-i ja USD ja CHF (šveitsi frank) vahel. On äkki paremaid nõuandeid?
-
vahetasin suurema osa säästudest eurodesse. igaks juhuks :)
-
küsimus valuutameestele:
kas Inglise nael on piisavalt atraktiivne? Kaua nael ikka kukkuda saab. 1 EUR= 1=GBP on tõenäoliselt põhi ,siis saab tõusta vaid 20-22EEK tasemele. Mis on riskid? -
prooviks säästude hoidmise ja valuutaspekulatsioonid lahus hoida
-
Henno, see vist käis life2 kommentaari kohta.
Minu enda lähenemine oleks selline, et kui juba valuutatama hakata säästudega, siis suurem jupp JPY, veidi vähem EUR, maitseks USD ja ka kulda. Üldiselt fundamentalist peaks ilmselt praegu vaatama jõuliselt Aasia valuutade suunas. -
Palun kas keegi oskaks soovitada mõnda hea track recordiga vaaluutaanalüütikut või vebsite?
-
pole olemas sellist nähtust
-
Ma ühte "maja" tean, kelle track record on päris hea. Samas nende aastase subscription'i eest saab praeguseks hetkeks juba täitsa korraliku korteri.
-
Euroopa maja või?
-
Kui keegi üldse närvi ajab, siis on need valuutaanalüütikud. Täpselt samal ajal ütleb üks täie kindlusega, et USD kukub tuntavalt ja teine, et tõuseb tuntavalt. Loominguline lähenemine oleks ilmselt selline, et aasta jooksul on mõlemal mingil hetkel õigus.
-
Kuld on küll selline asi, mida kõik soovitavad.
-
SEK ja EUR 50/50
-
momentum, ma ei tea ühtegi Euroopa-päritolu maja, kelle enamus jutust ei sisaldaks :
a) põhjendamatuid soovunelmaid;
b) poliitiliselt korrektset hülgemöla.
Seega ei, tegemist ei ole Euroopast pärit tegelastega. Normaalne jutt pärineb ikka Aasiast ja Ameerika mandrilt. -
EUR-is Saab väljalaenata ,äri teha jpms- stabiilne. Rahulikum uni :).
-
Kas kardate et kui euro tuleb et siis ei vahetata kõike raha ümber või miks te säästud valuutaks vahetate? Või te kardate devalveerimist?
i -
loomulikult ei vahetata praeguse kursiga-kes need varad jõuab kinni maksta?
-
aeg1
Eesti Panga krooni kattevara reservist, mis ületab Eesti Panga poolt ringlusesse lastud kroonide summa ca 10-15% võrra ei piisa? -
EEKis lühiajaliste kulude ja kohustuste katteks.
Ülejäänud EUR, JPY ja GBP.
Kui närvi jätkuks, siis mängiks USD langusele, kuid selle asemel valisin GLD ETFi. -
Tasapisi saaks siit hakata finantsfolkloori koguma. Ühtäkki on maailmas näiteks palju inimesi avastanud, et rahal "pole(gi) katet " (a la kullastandard). That definitely is a MAJOR surprise! Paanika!
Teiseks muidugi see krooni kattevara, mis on "niikuinii" kas :
a) Lehmani võlas;
b) Madoffi osakutes;
c) otsas;
d) tuuri pandud;
e) pole kunagi eksisteerinudki...
:-D -
Karum6mmi ideed edasi arendades, siis suurimad säästud siiski kogutud taaras.
-
Karum6mm, keskpanga reservid on ju kõigest maksebilanssi tasakaalustav konto, selge see, et see on vaid raamatupidamislik kanne ja mingit reaalset asja seal taga ei ole.. :)
-
Kuld ei vaja arutlemist, seda on korralikul kodanikul vähemalt 1 kg pakk, kamapaki kõrval ülemisel riiulil.
-
Et siis kuld? Ostan koti kulda kappi kamapaki kõrvale?
Kes see krt mulle kulla taas kiiresti rahaks vahetab, kui vajadus tekib? Minu arust pangad ei äritse kullaga. Eestis Tavid. Kui usaldusväärne see Tavidki on?!
Ei meeldi mulle see kuld paariaastases säästmise perspektiivis. Kui 100 aastast käiks jutt, siis ehk.
Soovitati ka Inglise naela GBP-d (Inglise nael). Hetkel GBP suures languses ja Inglismaal ka suured probleemid - ei julge nagu.
Arvamusi ei tulnud CHF (šveitsi frank) osas. Kas tõesti ei ole usaldusväärne? šveitsi pangandus ju tuntud oma konservatiivsusega.
Maailmavaluutad näivad olema hetkel USD, EUR ja JPY. -
Mina hoian valdavalt ajudes oma suurema säästud, taara oleks ilmselt teine valik aga liigu räpane töö minu jaoks.
-
Jeen on praegu liiga tugev.
Jutt naelast ei olnud mõeldud spekuleerimisena, vaid just sellena et pikaajalises mõttes on naelal väga hea võimalus kõige rohkem kosuda. Millalgi peavad ka Inglismaa probleemid lõppema.
Kõik kes kulda pakuvad on kordades suuremad spekulandid. Teades mismoodi kulla hind liigub. Kullajuttu räägivad tavaliselt Tavidi inimesed... ;) -
Mina räägin kullast ainult elektroonilise kulla kontekstis ning osana balansseeritud valuutaportfellist, mille eesmärk on ostujõu säilitamine veidi pikemas perspektiivis. Füüsilise kulla jutud jätke hüpnoterapeutidele.
GBP... noh, vaadates ajaloolist konteksti on ta USD suhtes näiteks oma purchasing poweri suhtes samas kohas, kui eelmise kriisi ajal. Kui me nüüd võtame loogilise eelduse, et eelmine kriis ei olnud nii hull, kui praegu, siis on GBP-l veel langusruumi. Soovitaks vaadata USDGBP liikumist perioodil 1980-1987, et raputada endalt see mõtteviis, et "ta on juba nii palju kukkunud, et kohe hakkab kosuma." -
life2
naelal võib olla väga võimalus, aga säästude hoidmisega pole sellel midagi pistmist, säästud on nimelt täna tulevaste kulutuste katteks kõrvale pandud raha, kui ma soovin lihtsalt raha kõrvale panemise asemel selle tulevast ostujõudu ka kasvatada on tegu investeeringuga, iga investeeringuga kaasneb loomulikult ka risk
nüüd kui Sa soovid hoida raha naelas, siis säästude hoidmisega on tegu juhul kui Sa soovid tulevikus naelas kulutada, kui Sa aga hoiad raha naelas eesmärgiga suurendada oma tuleviku ostujõudu kroonis või euros, siis on tegu riski võtmisega - risk on nii võimalus (naela kurss tõuseb) kui määramatus (me ei tea kas tegelikult naela kurss tõuseb või langeb) -
Kuld on keerulistel aegadel end õigustanud!
-
Säästmise eesmärk on ikka suurendada oma tuleviku ostujõudu meie riigis kehtivas valuutas paari kuni 5 aasta pärast. Seda eriti, arvestades tänast täiesti ebakindlat situatsiooni, kus spekulatsioonid EEK-i devalveerimise osas ikkagi käivad.
-
musamari
säästmine on kulutamise vastand, kas kulutan täna või panen raha kõrvale ja kulutan homme, ülehomme või 5 aasta pärast
kui ma tahan säästetud raha ostujõudu tõsta, siis see on juba investeerimine -
Pean silmas ostujõudu selles mõttes, et omades prisket eluasemelaenu (küll õnneks EEK-des) ei taha ma seista mõne aasta pärast fakti ees, et minu säästud ei maksa enam midagi ja laen poob jne. Ma ei pea end kiiret tulu soovida tahtvaks spekulandiks, pigem tuleviku pärast muretsevaks ja probleemide ennetamist soovivaks pereemaks :) .
-
Nael ja nael.
Kas naela ei võida sama lõdva randmega devalveerida kui ülejäänud maailma valuutasid?
Veelgi hullem, kas ka euro on 100% selle nähtuse eest kaitstud?
irw@säästjad
korraldame parem enne kataklüsmi veel ühe korraliku tarbimispeo - vähemalt midagigi oma raha eest saanud ja kataklüsm nihkub ka kuu-paari võrra kaugemale - eks siis näis mis saab :D -
Kõige lihtsam variant valuuta hindamisel pidi olema inflatsioon. Kui võtta kaks rahvusvaluutat, siis selle maa valuuta kukub, kus on suurem inflatsioon.
-
Teooria kohaselt mõjutab vahetuskursse rahapakkumine, rahanõudlus(mida mõjutab intressitase ja sissetulekud), hinnatase ja oodatav tootlus. Ainult inflatsiooni põhjal hindamine on veidi kahtlase väärtusega.
-
Eks ta kirvemeetod olegi. Samas puudub sellise valuuta järele nõudlus, mille ostuvõime väheneb.
-
rehatrader, inflatsiooni ohjeldamiseks tõstetakse intresse, selle valuuta järele on suurem nõudlus, kus on kõrgemad intressid :)
-
Henno, ok, ostan siis vene rubla kokku :)
-
rehatrader, mis ma tahtsin öelda, selliste kirvemeetoditega ja algeliste teadmistega ei ole mõtet valuutaturule ronida, see on maailma kõige professionaalsem turg (loe - Sind eemaldatakse proffide poolt Sinu rahast kõige kiiremini)
-
Henno, täiesti nõus. Ma ei tegutse seal. Lihtsalt loen-kuulan kõike, mis turgude kohta käib.
-
Kullast saab ju kõrvarõngaid, kette ja sõrmuseid teha vajadusel. Milles probleem? Oleme pankrotis, aga oleme ilusasti ehitud.
-
ikkagi keegi siis ei oska soovitada mingit proffi kes valuutapaaridest midagi öelda oskaks? palun ärge salapäratsega, keda tasub kuulata?
-
minu säästud on tulbisibulatena
-
helena, palun täpsusta oma küsimust - milleks Sul seda teadmist vaja on?
-
arvatavasti selle jaoks et "turvaliselt" kroonid millekski vahetada mis tundub kindlam :)
-
Henno,
tahan teada mida targad mehed arvavad- pigem kuidas nad analüüsivad, mis nende arvates praegu töötab ( tehniliselt näiteks täna leidsin rbs-st Thomas Anthonj-i) aga väga tore oleks mingit "suurt" makroanalüütikut kuulata, lugeda, kes oskaks tulevikku ennustada :), jällegi kedagi oskaks tähelepanu juhtida olulistele asjadele
ma põhimõtteliselt oskan netis surfata, aga kui peaks ikka olema kellelgi mõni hea analüüsimaja link siis palun andke, isegi kui tasuline -
maailma suurimate valuutade omavaheliste kursside ennustamine on sama keeruline, kui mõista, millise libllika milline tiivaliigutus Tiibetis põhjustas millise määvärina Põhja-Ameerikas
rusikareegel - hoia oma säästud selles valuutas, millises valuutas kavatsed neid reservidena kasutada. tänapäeval võid kõik, väljaarvatud ehk esmatarbekaubad osta netist vastava valuuta eest
püsikulude (rent, üür) katmiseks on vaja kohalikku valuutat, kuid kohalikud hinnad kohanduvad vastavalt kursile suhtliselt ruttu -
Henno unustas vist separaatori vänta pöörata, igatahes säästmine ja spekuleerimine korralikult teineteisest ei eraldunud.
EUR/EEK kursi püsimisele spekuleerimisel on see puudus, et kui elatakse Täielises Eesti Wabbariigis siis ollakse ju väga mitmel moel sellele samale riskile juba eksponeeritud. Puhtalt riskide hajutamise mõttes tuleks mõne muu riski kasuks otsustada. -
helenakarjatse http://forums.babypips.com/show-me-money-daytrading/16021-never-lose-again.html
loe l2bi, saad valuutakauplemisest parema pildi. -
Kui hirm nii nahas osta kulda ja pane padja alla.Ehk saad eneserahu tagasi!
-
tänan direktor