"orbude ja leskede aktsiad"
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
nonii !uus teema,kuna mu sõbranna sai korraliku rahasumma pärandust 300 000.-eeki,siis ta küsis-tahan paigutada pikemaks ajaks ,kuni tütar kooli lõpetab,et mida soetada,(dividende toodaks ja madala riskiga jne).Mina ei osanud niiäkki midagi öelda.Soovitage või avaldage arvamust! Või äkki on targem raha hoopis kohe laiaks lüüa,et hiljem poleks häbi elatud aastate pärast!!!???
-
300000 eeku on laiakslöömise jaoks suht hädine summa, sellest ei saa maikugi suhu. Ära proovitud. Oleks 300 000 eur, oleks iseasi :)
Seega jääb üle paigutamine, aga siin tasuks tõepoolest asja lähemalt uurida, kuulata paljusid soovitusi, spetsidega nõu pidada ja siis langetada otsus. Mitte nii, et enne ostad midagi ära ja siis alles hakkad uurima, et mis ja kuidas. -
Ostke naftat ja jätke Tallinna reidile paadiga hõlpima.
Aga tõsiselt võttes - kaugematele turgudele huupi haukama minna suht pisikese summaga on keeruline. Personaalset haldurit ka sellega vist ei saa, kes jooksvalt silma peal hoiaks ja nõu annaks. Seega ei oska muud soovitada kui osta 150 kilo eest Eesti Telekomi ja 150 kilo eest Tallinna Vee Aktsiaid ja usun, et tütar saab ehk ülikoolis ära käia. Mingi 20% portust võid muidugi ka pisut riskantsemate paberite alla jaotada Tallinnas (nt. Merko, Kaubamaja, võibolla ka Baltika või isegi Arco). Need on tuttavad ettevõtted ja endal silma all. Kaugemalt kandi asjadesse investeerides pead hakkama stabiilset infot koguma nende käekäigu ja investeerimise kohta üldisemalt. -
DO
-
samas võid mingi "maakleriga" eraviisiliselt kokku leppida, et ta keevitab sinu rahale igal aastal mingi kokkulepitud intressi otsa. nende käes on see ju käkitegu, vennad lükkavad ikka hellalt klotsi kokku. lepid mingi paaritonna protsendise intressi kokku ja elu on lill. ainult ahneks ei tohi minna :)
-
kaeva maasse!
ehk osta maad, millel on perspektiivis võimalik detailplaneeringuga muutuda elamumaaks või ärimaaks.
investeeringu pikkuseks võiks planeerida 10-15 aastat ja peamine ehk säilimine on tagatud
realiseerimine on raske ja nõuab teadmisi, mida saab kas osta või ise õppida - aega ju on!? -
vahetaks euroks ja paneks panka tähtajalisele hoiusele. Aktsiaid ei torgiks üldse. peace of mind.
-
Soov. paigutada põllumaasse. Valikul arv. maa ostuhinda, mitmete tegijate põllumajandustootjate olemasolu piirkonnas,rendileandmise võimalust, rentniku perspektiivi, kas maa on PRIA toetuste registris.
-
farmer:
aga kui 2013 lõppeb eu moneyflow? -
hendrik koppel uuuuu...sulle on siin uus tööots!
-
leid:
Soov. tutvuda põllumajandusmaa hindadega, rendihindadega, toetuste tasemetega, kokkuostuhindadega jne. meil ja mujal. Päris hariv lugemine põllumajandustootjate võrdsest kohtlemisest Euroopas. Usun, et tulevikus tingimused muutuvad ühtlasemaks (v.a. loodusest tingitud ). -
Kuna tütar kooli lõpetab ja kui pikk on "pikem aeg"?
-
Tüdruk lõpetab kooli 4 aasta pärast
-
sellisel juhul tähtajaline hoius
-
Noh, puusalt võib ju tulistada...
..teenustasusid pole viitsinud arvutada, aga tundub, et röövivad oma hea osa...
10% EestiTelekom
10% Leedu Telekom
10% Tallinna Vesi
30% tähtajaline hoius (2 hoiust eri pangas)
10% Indeksfond CLAYMORE S&P GLOBAL (CGW)
10% A-Power Energy Generation Systems (APWR)
10% Võlakirjafond MS EMERG MKT DEBT (MSD)
10% Võlakirjafond Western Asset Emerging Markets Debt Fund (ESD)
VP klasside lõikes jaotus: 30% hoius; 20% võlakirjad; 50% aktsiad
Geogr. jaotus: 60% baltikum; 10% Hiina; 10% globaalne; 20% muud arenavad turud
disclaimer: mingilgi viisil ei vastuta tulemuste eest. -
See APWR sobib sinna nimekirja nagu sea selga sadul. Tõeline kirss :)
-
Kui varasemat investeerimise kogemust pole ja riskitaluvus ka väike, siis pane deposiiti.Sampos alates 100 000.- võimalik nädala kaupa hoiustada ja iga nädala alguses hoiustab automaatselt põhisumma + vahepeal tekkinud intressi uuesti.Liitinterss on ka päris imeline asi....
-
miks panna nädala kaupa ja siis seda iga nädal pikendada?
-
näiteks, kui pole teada millal raha vaja läheb, kuid see võimalus on käegakatsutavas kauguses.
-
siis jah asjal mõte.
Lihtsalt jäi mulje, et soovitatigi panna viieks aastaks ja seda siis nädala kaupa pikendada.
Pigem just mõistlik panna täna mingi osa sellest pikemaks perioodiks, kuna hoiuseintressid on langustrendis. -
Tundub, et mõned mehed on vales foorumis. LHV foorumites räägitakse aktsiatesse investeerimisest.
ozbot, kui sinu nõu järgi käituda, siis jääb kohe kindlasti teenus- ja haldustasude tõttu kahjumisse. -
:) vaata vähe ringi. juba ammu ei räägita LHV foorumites ainult aktsiatesse investeerimisest.
Oled kuskil eemal olnud mõnda aega?
Küll olen nõus, et antud teema peaks kuuluma tglt algajate foorumisse. -
to mavep
no on ju foorumi pealkiri investeerimine,ja küsimus ju puhtalt investeerimisalane-mida teha või kuhu paigutada 300 t eeki?!? -
dividendiaktsiate soovitajaid tuleb viimasel ajal nagu kirjusid koeri, osalt ma olen selle babyboomerite argumendiga ka ise nõus.
-
Kuna Tõnis Ojakutsub oma artiklis üles mõtlema, siis üritaks seda siinkohal teha. Loomulikult võib leida ajaloost perioode, kus dividendiaktsiatest näitavad mõned teised (kasvu)aktsiad paremat tootlust. Ma olen ka ise olnud kunagi näiteks ETL suhtes mingil ajahetkel, kus kasvuaktsiatel rohkem tundus potentsiaali olevat, olnud pigem negatiivne. Pikemat ajaloolist perioodi on vaadanud näiteks Jeremy Siegel, kelle andmetel on Ameerika aktsiate pikaajalisest (andmed aastatest 1871 kuni 2001) tootlusest tervel 97% andnud dividendid ja nende reinvesteerimine.
Nii et antud artikli kohta oleks minu arvamus:
1) väga lühike ja selektiivselt valitud (alates ETL börsiletulekust) periood.
2) dividendide reinvesteerimisvõimaluse ignoreerimine pole põhjendatud.
2) väga väike ja valikuline võrdlusbaas. Väga madala dividenditootlusega S&P on võrreldes 1999 kokkuvõttes langenud, mingi laiema võrdluse saaks kasvõi sellega teha? -
Siin on see Kristjani viidatud Credit Suisse Yearbook tervikuna.