AS LHV Pank börsile!?
Log in or create an account to leave a comment
-
Head emadepäeva!
Kas, miks, millal, kuidas ?
Olen aastaid klient ja võtaksin oma usalduse märgiks natuke rohkemat, kui fondiosaku. Võtaks hea meelega osa sellest eduloost, olles osanik (väike). -
Pank börsile .... LHV Pank peaks olema finantsasutus, kus põhitähelepanu ei pöörata mitte kasumiaruandele vaid pööratakse bilansile.
http://www.ap3.ee/Default2.aspx?ArticleID=d7125c98-135a-4fe0-8f9b-51fdf6232051
http://www.ap3.ee/Default2.aspx?PaperArticle=1&code=4286/rt_ly_428601
Börs eeldab just kiire maksimaalse kasumi teenimise eesmärke. Teoreetiliselt võib sellele vastu vaielda, aga .... -
Kas seda väidet võib laiendada ka teistele ettevõtetele? Seega börsile minek on esimene märk allakäigust?
Ma arvan ,et aktsiaomanik võib kogusest loobuda, samaks jätta või juurde osta vastavalt sellele, kas eelnevalt lubatud ja kokkulepitud tingimused ka täidetakse. -
Egas börsile ei tulda sellepärast, et aktsionärid saaksid oma usaldust välja näidata. Börsile tullakse siis kui on vaja suurem summa raha. Börs on koht, kust aktsiaemissiooni teel saab intressivabalt ja tähtajatult laenu võtta. Küllap kui selline rahavajadus tekkib, küllap ka börsile tullakse. Usun, et krediidiasutuseks muutumisega sealt spetsialistid, kes teemat jagavad, jalga pole lasknud :)
-
Noh, ja ega siis börsileminek allakäigumärk ei ole. Börsileminek on tavaliselt seotud suurema laienemisprojektiga.
-
Tundub, et IPOt nõuavad peamiselt need, kes kümme aastat tagasi Hansapanga rongist maha jäid. Ilmselt nähakse LHV panga IPOs nüüd uut võimalust. Kas ajalugu kordub, see on juba iseküsimus...
-
IPO võib olla ka omanke väljumisplaan. Näiteks kui väga-väga väärtuslikku kinnisvara väga hea kliimaga asukohas paar kolm korda ülesse hinnata, see siis kasumiks kuulutada, ja seejärel IPO teha.
-
Ma toon ühe näite pangast .... Hansapank on aastaid oma www.hanza.net -kodulehel reklaamiklippe vilgutanud flashis, mille sisu on selline "anneta sinna abivajajale, anneta tänna abivajajale". Flash on teadupärast väga ebameeldiv asi browseris. Aga.... mind on näiteks alati hämmastanud see, et hansapanga kliendile pole tehtud pakkumist, "anneta sina abivajajale ja meie paneme omalt poolt 2 korda rohkem abivajaja toetusfondi juurde!" Vääriks ehk mõtlemist? Palju hansapank tippajal kasumit teeniski?
-
ma tahaks ka et LHV läheks börsile , aga - mitte praegu! võib olla kunagi hiljem. (BIG Pank ei ole ju akstiad börsile pannud, ainult võlakirjad)
LHV-st ei saa ealeski Hansapanka. sellega tuleb leppida. kuid ... LHV võib saada veelgi edukamaks.
lubage pangal korralikult tööle hakata, nii umbes aastajagu. ja siis tulge tagasi selle mõtte juurde kui kasulik oleks IPOt teha. -
Konkreetse jama ajamisega võiks piiri pidada* --> LHV-st ei saa ealeski Hansapanka. sellega tuleb leppida. kuid ... LHV võib saada veelgi edukamaks.
* Või siis ärge koonerdage smailidega kui vajadus on olemas -
Ühesõnaga, ma tahaks küsida: kas pank, kes on börsil, suudab hoiduda oma kliendi igakülgsest koorimisest iga-kvartaalse maksimaalse kasuminumbri nimel ? Kas üldse on sellisel pangal tulevikku, kes ei aja oma aktsionäridele maksimaalset kasumit taga?
-
parafraseerides klassikuid: "kas üldse on üldse võimalik, et ettevõte, kes on börsil, suudab hoiduda oma kliendi igakülgsest koorimisest iga-kvartaalse maksimaalse kasuminumbri nimel? Kas üldse on sellisel ettevõttel tulevikku, kes ei aja oma aktsionäridele maksimaalset kasumit taga?" :-)
-
Aktsion, oled ehk kunagi kuulnud midagi sellistest mõistetest nagu social entrepreneurship, vastutustundlik ettevõtlus jne? Mitte et ma Sulle vastu vaidleksin :)
-
Velikij, kas Sul on olnud isiklik praktiline kokkupuude seoses social entrepreneurship'iga :)
Mitte et ma arvaksin, et see oli positiivne kogemus, kuid intellektuaalselt huvitav kindlasti :) -
E24: LHV nõukogu liikmed ja töötajad ostsid ettevõtte aktsiaid
LHV Groupi uute aktsiate emissiooni käigus märkisid olemasolevad ja uued investorid aktsiaid kogusummas 12,9 miljoni euro eest.
Oktoobris toimunud emissiooni käigus märkisid aktsiaid kõik nõukogu liikmed 8,3 miljoni euro, 9 investorit 4,5 miljoni euro ja 20 töötajat üle 100 000 euro eest. Peale aktsiakapitali suurenemist kuulub 77 protsenti LHV Groupi aktsiatest nõukogu liikmetele, 21 protsenti investoritele ja 2 protsenti töötajatele. -
Enne läheb issanda päike looja kui mõni kiires ja varases kasvufaasis ettevõte Tallinna börsile kasvuks kapitali tuleb kaasama. OMXT on ikka "get paid"-instrument.
-
Rain Lõhmus: LHV aasta pärast börsil
http://www.aripaev.ee/uudised/2015/08/24/rain-lohmus-lhv-aasta-parast-borsil -
Kasvamise hädad löövad välja - kahel päeval järjest finantsportaal maas käinud . . .
-
SEB-pagulased jooksevad LHV'le tormi... :)
urmas13
Kasvamise hädad löövad välja - kahel päeval järjest finantsportaal maas käinud . . . -
Tänasest on LHV Group börsiettevõte. LHV Groupi allutatud võlakirjade noteerimine Balti võlakirjade nimekirjas. Tegemist on 50 000 nominaaliga 20. juunil 2014 emiteeritud võlakirjadega. Hetkel avaliku pakkumise käigus pakutavad 1000 eurose nominaaliga võlakirjad on tingimuslikult noteeritud ja esimeseks noteerimispäevaks on 2. november 2015 (või sellele lähedane kuupäev).