MEGARALLI 2010
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Tehtud mõeldud!
Mina panustan tõusule-
müüsin eile CY (2950 @ 10.68, sulgus 10.8 )maha, mis 2 nädalaga piisavalt palju tõusnud, olemasoleva repojäägi paigutan kohalikule börsile ja ootan järgmise aasta MEGARALLIT.
All-in olemine aitab ka jõulud rahulikumalt veeta, ei ole liiga palju vaba raha, mida ära raisata
Teistele ei soovita -
aprill?
-
Panen õla alla - vähemalt Tallinna börsil tuleb 2010 sarnane tõus 2009 aastaga. USA ja maailm ilmselt nii võimast rallit enam ei tee, kuid pluss aasta peaks ikka tulema.
Eesti outperformib tänu eurole, eurorahadele ja muidu taastuvale majandusele (majandususaldusele). -
Telko rahadest pidi ka ju megaralli tulema...
-
Nüüd tulebki aga ilma telkuta :) . Nüüd peaks kohvipaksupealt koos jää tulekuga TAL1T sadamast liikuma hakkama. No on ikka masendav küll aasta algusest.
-
Hetkeolukorras jääb Tallinna börsi olematu käibe juures mulje, et köik ootavad midagi megat. Ja Eesti energia börsiletulek saab olema alles heal juhul 2010 suvel. Mida enamus Telko rahadest ootab.
-
Ei usu, et Eesti Energiast mingi rakett tuleb, sellest saab pigem konservatiivse pensionifondi teema, dividende ka ei oota, sest investeerimisvajadus on suur, arvan.
-
tauts,
Normaalne ralli 2010 + Telko rahad = Megaralli 2010 :)
Normaalne ralli 2010 + Telko rahad + Ansipi naeratav nägu ja kinnitus, te euro tuleb kindlasti = HüperSuperDuuperGigaralli 2010 :))) -
Ei taha kellegi optimismi pärssida, kuid enne kui megarallidest ja hüperrallidest rääkima hakata peaks ikka fundamentaal ka kergelt kosuma. Balti erainvestor balti turgu korralikult rallima ei vii, selleks ikka mõnda institutsionaalset investorit samuti vaja. Institutsionaalne investor ehku peale (ilma fundamentaalita) baltikumi ei tule.
-
Déjà vu all over again.
-
Oi kui kahju.
Ma juba lootsin, et kohe hakkabki see aeg, kus mu kopikatest saavad eurud. -
JPMorgan: Emerging Markets Will Surge 30% In 2010
http://www.businessinsider.com/jpmorgan-emerging-markets-will-surge-30-in-2010-2009-12 -
EE-d ei viida enne Riigikogu valimisi börsile
-
IMF: Eesti valmistub comeback´iks
http://www.epl.ee/artikkel/484647 -
Originaalis pikemalt, selgelt positiivne noot
http://www.imf.org/external/pubs/ft/survey/so/2009/CAR121009A.htm -
See ei ole IMFi ametlik seisukoht, see on ajakirjanduslik tekst IMFi väljaantavas populaarteaduslikus kuukirjas IMF Survey Magazine. Kõik loos olevad seisukohad on juba varasemalt välja öeldud, nad on lihtsalt loetavalt kokku kirjutatud. Mitte et see nüüd tore asi ei oleks, ma olen lihtsalt kriitiline EPLO suhtes, kelle kirjatüki pealkiri on eksitav.
-
Summers Predicts Job Growth by Spring
http://www.nytimes.com/2009/12/14/us/politics/14talkshows.html -
Paneks siis kriteeriumid paika. Kas keskmine tootlus Tallinna börsil 50% on megaralli või normaalne tulemus aastal 2010?
-
50% on ainult eelsoojendus
-
Mullu tõusis OMXT 10% 15->20 detsember, mis võis olla seotud East Capitali rahasüstiga. Peatne aastalõpp + suur likviidsus võiks kaasa aidata ka tänavu. Samuti poleks tõenäoline et nad "avastavad" uut aktsiad, nii et sel juhul äkki jätkatakse TAL/OEG/TKM/NCN- ga. (mis muidugi kaudselt mõjutaks teisigi).
Peale selle tasub kindlasti jälgida hoiuseintresside arengut, mis samm sammult mõjutab natuke siin natuke seal. -
Parandus
Eelmise aasta OMXT 10%-tõus toimus 15-18 detsember, ehk siis see esmaspäev->neljapäev mis on tänavu 14-17 detsember ;) -
Suurimad tõusjad mullu 15->18 detsember olid:
OEG +36%
BLT +34%
TKM +24%
SFG +22% -
Aastad ei ole vennad.
-
Huvitav mis toimuks aasta pärast, kui euroni on (suhteliselt suure tõenäosusega) loetud päevad? Ilmselt oleks turg siis omajagu juba ette ära tõusnud. Seega ma panustaks tänavustele jõuludele.
-
No see kas euro tuleb või mitte selgub 2010 keskel. Siis on juba tõus/langus ära olnud.
-
Mehed tulge ikka maapeale pilvedest. :)))
-
ei ei, las olla nii nagu on, nii on kõige parem
-
Taevas on täna pilvitu, ehk hakkab ka päike paistma.
-
Läheb vist müügisks. HAE bid tühi juba. :)))
-
nordecon samuti aga paistab et keegi hansa alt on rahapeale vihane
-
kaido75,
sinust polegi peale kevadet suurt midagi kuulda olnud, hakka muidugi rauda taguma - ehk seekord läheb paremini :-) -
Ei saa kurta. Tegin august kuni septembri lõpp ralli kaasa.
-
Tänane kaks suurt nalja:
14/12/09 10:41
14/12/09 10:51 -
Kui aug,sep olid rauad tules siis miks samal ajal foorumis solki tulle kallasid?:)
-
TKM alla 2 oli vist tollane sõnum.
-
Topd - miks keegi pidi NCN-is raha peale vihane olema???
-
Ma ei kirjutanud sügisel enam foorumites.
-
Eestlane on ikka tohult rallilembene, kogu aeg peab rallit saama sõita. Kui veri vemmeldab, soovitaks tänase ilmaga kelk kapist välja võtta ja mäele minna ning kui rohkem ekstreemsust soovitakse, siis võib kindad kätte panemata jätta. (kui veel rohkem ekstreemsust soovitakse, siis valige nõlv kus lund kõige vähem !)
-
kaido75 ,natuke mälu värskendust
kaido75 Re: BÖRSIRALLI 2009 20/07/09 18:47
Ma ei ole maailmalõpu kuulutaja ma olen realist. Sügisel tuleb turgudel igaljuhul uus laks alla. -
ETL muutis olukorda. Tegelik seis on kurb ikka.
-
aivo1, aga tal võib veel õigus olla, sest kalendri järgi kestab sügis veel 21. detsembrini:D
-
kaido75, nüüd on HAE ostuäär paksem, kui müügiäär, kas nüüd läheb ralliks?
-
kaido75, mis asi on kurb? Järgmine aasta teeb SKP 10% miinust?
-
näitaks siinkohal SK-le kes pakkus 2009 SKP-ks +2% Mina pakun 2010 -2%
-
SK siin turul enam rallit ei sõideta.
-
huvitav loogika sul kaido. Kui indikaator näitab kukkumist, siis on allrighty. kui aga tõusu, siis on tegemist valesignaaliga.
-
jah kaido75 maailma lõpp tuleb mõne aasta pärast, mis siin enam rallitada. Pigem papp turult välja võtta ja kohe laiaks lüüa, saab veel elust osa võtta ja siis ära surra.
-
network, ei tea, see on ikka liiga optimistlik.. parem surra juba kohe, äkki homme on hilja :))
-
evli toimetab päris agresiivselt,müüb kõike mis kätte satub
-
Praegu on jõuluralli täies hoos.