Teenustasud on kõrged
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Kogu aeg arvasin, et Swed on väga kallis ja võtab raha väga palju aga tuleb välja, et LHV on väga oluliselt kallim. Näiteks raha kandmine LHV-st välja maksab 20 eeki vs.Swed 2,5 eeki. Vahe 8 x !!!! Veel hullem on asi aktsiate ostmises. Hinnakirjas on, et 50 eeki +0,2% summast. Swedil sama jutt aga LHV ja Swed arvestavad seda väga erinevalt. LHV võtab 50 eeki ja sellele lisaks veel keevitab summale otsa 0,2% kohu tehingu summast, Swed aga arvestab summani kuni 25 Keeki 50 eeki ja mis juba üle selle läheb ei võeta 50 eeki veel lisaks juurde vaid kehtib ainult 0,2% summast. Näiteks ostes aktsiaid 34218 eegi eest LHV- st maksad teenustasu 118 eeki aga Swedist oleks samasuguse summa eest aktsiate ostmine maksma läinud 68 eeki. Miks LHV nii palju raha võtab kliendilt?
-
LHV-s saad peale müüki kohe müügist saadud raha eest uue tehingu teha, Swedis mitte. Kaalub selle teenustasu üle minu puhul.
-
raitki
Täiesti vale jutt Swedis saab samuti kohe peale müüki uusi tehinguid teha. -
ka swedis saad raha kohe kasutada uue kupatuse ostuks, aga jah lhv-s ikka päris krõbedad hinnad ilmselt isegi swedi tagasi minema
-
siis minu vabandused, viimati kui Swedi ise kasutasin ei saanud.
-
Jah, hiljuti veel swed ei lubanud. Nimelt tõmbas konto lukku. Suht ulme oli kui järsku avastasin, et konto on veerand milliga miinuses. Tekitasin natuke paanikat siis swedis ja maru ruttu sai see korda :) Tarkvara viga oli nimelt ... Mina eelistan swedi ja just nimelt teenustasude poolepealt.
-
kuidas on lood tehingute kiirusega, näiteks USA, Rootsi, Inglismaa
-
muidugi lhv-s kaubelda kordades mugavam,swed sellega veel kiviajas
-
Jah aga küsida enda kodusel börsil tehingute eest sellist hinda on ikka ulme.
-
see 50.60 või 70 krooni tehingult on kökimöki, muidugi kui soetatavad kogused väga väikesed ei ole, siis võib tõesti teenustasu = väärtpaberite hind
-
Leverige on see mis on LHV-l olemas ja lihtsalt saadaval. Ongi kogu argument. Muu on ükskõik.
-
ma maksan hea meelega selle eest, et kasumit teenida :-)
st endale kasumit teenida -
Futuuridega on ikka jube kirves.Ühe lepingu ost ja müük kokku 16$
-
Mis vahe seal on kas on 50 krooni või 150 krooni? Kui 100 krooni hinge kinni võtab, mis sa üldse siis börsil teed?
Minu meelest on powertrader, võimendus ja võimalus, et kui mul ainult osa tehingust läbi läheb, võetakse ainult osa teenustasu (ülejäänud jääb ootele) iga kell paremad kui kusagil mujal. -
võimendus on hetkel väga hea ja kiire vahend oma portfellis vajalikke ümberjaotusi teha.
ühe positsiooni übmermängimine teisele- kui pole 2 aktsia vahel võimeline kohe otsustama, ostad mõlemad, müüd vähem kasuliku hiljem maha. deklareerid miinust ( või vähem kasumit) jätad teise alles ja saad korralikud dividendid( kui makstakse) -
Tulin swedist ära põhjusel, et müües Tallinna börsil aktsiaid ei saanud koheselt soetada USA'st uusi, kuna selle jaoks on vajalik konverteerimine EEK->USD ja swed ei lase "õhku" konverteerida kui kontrol piisavalt reaalset vaba raha pole. Swedis sai sel juhul, vähemalt minu kontoga, osta "uut kupatust" vaid Tallinna börsilt.
-
Hinnakiri on kõigile vabalt kättesaadav. Hinnakirjaga eelnevalt tutvumata hakata tehinguid lahmima arvestamata teenustasusid, siis vist tõesti pole mõtet ka kaubelda. Enne ei astuta tehingusse, kui pole selgeks tehtud kas seda tehingut on üldse mõtet teostada. Lihtsalt hea mõte, et nüüd ostaks ei toimi.
-
Teenustasude tõttu ka mul plaanis kolida Marfinisse ja asuda Stockeriga tegutsema.
-
serk kirjutas:
... järsku avastasin, et konto on veerand milliga miinuses. Tekitasin natuke paanikat siis swedis ja maru ruttu sai see korda :) Tarkvara viga oli nimelt ...
Tarkvara viga... on kõige õudsem asi üldse, mis juhtuda saab. -
Jagage kogemusi, kui palju te LHV-s võimenduse kasutamise eest reaalselt maksate?
-
lihtsalt toon välja (kui otsida, siis leiab sarnaseid postitusi rohkem):
juured Re: Olympic Entertainment Group (OEG1T) 21/01/10 10:22
swedi kliendid saavad hetkel ainult läbi telefoni tehinguid teha. -
See 21.01 probleem oli suhteliselt ajutine (max 1 tund), kuigi just siis oli suht ärev kauplemise periood.
-
ega rohkem vaja polegi, kui 1 tund parimal ajal. meenutame siinkohal ka TKMiga toimunut eelmise aasta lõpupoole (LHV pani Buy too päev)
-
Täpselt nii, endalgi tõmbas närvi tegelikult krussi aga Swe kaitseks ütleks, et rohkem selliseid jamasid lähiajast ei mäleta.
-
Tallinna börsil on umbes 2 mängitavat uudist kvartalis. meie tänahommikusest vestlusest on selgunud, et viimase 3-4 kuu jooksul on Swedi süsteem jupsinud kahel korral neist. paneb mõtlema...
-
network: "Näiteks ostes aktsiaid 34218 eegi eest LHV- st maksad teenustasu 118 eeki aga Swedist oleks samasuguse summa eest aktsiate ostmine maksma läinud 68 eeki"
Kust selline number? Kui ma ostan ca. 50keeksi eest on tehingutasuks hansas ikka 50 eeki, 68 eeki on tehingutasu ca. 70keeksise tehingu puhul (lhv-s ca. 200?)
hansa on omxt jaoks väga hea, ülejäänud turgudega nagu öeldud ollakse kiviajas -
hansas ja seb-s tehingutasu vist 0.2% ja min 50 eeki. Seega kuni 25k maksad 50 eek ( 0.2% 25000 st on 50) ja edasi hakkab iga krooniga tõusma. 50k pealt peaks olema 100 eek teenustasu.
-
roltsik - ma ei küsinud, ma ütlesin, millised on swedi tehingutasud, mis selle "vist" ja "peaks olemaga" nüüd siis peale hakata?
-
Öks räägib investeerimis-, teine kauplemiskontost. Lihtne.
-
tartzil õigus ... väärtpaberikonto 0,20% min 50 EEK või kauplemiskonto 0,10% min 50 EEK
-
kas swed pakub mingisugust marginlaenu ka?
-
Pealkirjavahetus oli super, ma juba mõtlesingi, et kuidas lHV sellist mõnitamist enda pinna peal talub.
-
ok, siis võiks asju juba ette õigete nimedega nimetada.
-
Muutsin veidi pealkirja.
Maakleri valikul on teenustasu üks aspekt. Kindlasti väga oluline aspekt, kuid tuleb arvestada ka teiste asjaoludega. Kogenud kauplejale ei ole teenustasu esimene, kõige olulisem on tehingu tegemise kiirus ja selle kvaliteet (selles osas julgen väita, on LHV-l olnud Balti turgudel kõige vähem probleeme). Alustajale on oluline asjalik klienditugi - LHV aitab igati kaasa alusava kliendi tegemistele (seminarid, klienditoe ja maakleritega suhtlemise võimalus). Riskialtile investorile on oluline võimenduse kasutamine ja teised lisateenused, need peavad olema võimalikult lihtsad mugavad ja mõistliku hinnaga (võimenduslaenu EUR intress on aasta baasil 8,5%). -
AloV, huvi pärast uurin, et kas Marfiniga mingi hinnasõda ka plaanis on või hetkel kliendibaas nii palju LHV kasuks ja vara veel?
Hetkel vist hind seal soodsam ning eesti, leedu ja läti jaoks väga võimas süsteem valmis meisterdatud. -
täpsustan, et jutt käis balti turust
-
Hinnasõda Baltikumis ennast ei õigusta - Leedus aeg ajalt maaklerid pakuvad tasuta tehingute perioodi ning selle lõppedes on hinnatundlikud kliendid taas veelgi paremaid pakkujaid eelistamas. Pigem tahaks uute toodete ja teenustega konkurentsi tihendada.
Üks hoiatus ka lähiperioodiks: 8. veebruaril stardib uus Nasdaq OMX kauplemisplatvorm. See on tähendanud kõikidele turuosalistele päris palju aega ja vaeva, et nii automaatsed orderid kui tavapärane kauplemine korrektselt töötaksid. Selliste suurte üleminekute korral pole aga üllatused välistatud ning tasuks sellel nädalal (08.02-14.02) olla tehingute tegemisel ettevaatlikum (hoida võimenduse määrad tavapärasest konservatiivsemad, kirjutada üles maakleri telefoninumber jne). -
mis seal salata olen minagi mõelnud balti aktsiatega kas SEB tagasi või siis nüüd Marfin'isse kolida. Keskmine tehing mul 25k ja kui selle eest 50.- eeku rohkem maksta (või siis tegelikult tuleks vaadata tehingut koos müügiga ehk 50+50) siis no ma ei tea kas on mõtet - aga laisk olen ei ole viitsinud kolida.
-
Mitte tehingutasud ei ole kõrged, vaid teil on lihtsalt vähe pappi!
:-D -
Ja mida te sinna Marfinsisse ronite? Hakate daytrademe Viisnurka või?
-
see kas vähe või palju pappi on muidugist filosoofiline küsimus, näit minu vanaema tavatses öelda: "Palju veetakse hobusega".
-
Siiski siiski: "Palju veetakse paari hobusega"
-
seb hoiab raha 3 päeva kinni, või on olukord muutunud? Pealegi lisandub portfelli tasu , mida LHV-s ei ole. Kokkuvõttes muidugi aktiivsele kauplejale SEB-is odavam aga see 3 päeva...
-
kus-mis 3päeva? Viimased 3-4 aastat pole küll mingit 3 päeva olnud!
-
Raha tuleb kontole küll kolme päeavaga, aga uusi tehinguid saab teha koheselt
-
See on küll huvitav, et aeg-ajalt teenustasude osas keegi ikka ja jälle "avastab" midagi... :-)
-
Teate... ehk võib-olla LHV-s hinnad veidi kõrgemad... kuid mul nende Rootsi pankadega olnud palju arusaamatusi... Parexiga veel.... Helistasin Parexi klienditeenindusse, et uurida võimalustest investeerida.... Soovisin aega nõustaja juurde... Vastuseks sain iroonilist sõimu a la kas siis pole aega külastada kodulehte ( Parexi) - seal kõik kirjas....Rootsi omadest ma ei soovi rääkida, sita ajab keema (vabandust) .... LhV profesionaalsus, kliendisõbralikkus, operatiivsus, paindlikkus- need on teenused, mille eest olen nõus vähe enam pappi välja käima... Ehk teie, minu lgp. kaasfoorumlased olete harjunud seda sigade moodi kohtlemist kannatama..... küll mitte mina!!!!
-
Tahtsin täna ettevõttele avada Swedis väärtpaberikontot, et Linas Agro IPOs osaleda (üldiselt kasutan mõistagi LHV teenuseid). Selgub, et juriidilisele isikule väärtpaberikonto avamine maksab 400 eek... tundub natuke liiast arvestades, et eraisikule maksab vastav protseduur 30 eek ja LHVs 0 eek.
-
pean samuti tõdema, et LHV on mu küllalt suure käibe pealt makstavad teenustasud oma paindliku ja tähelepaneliku lähenemisega igati ära teeninud, s.t. tunnen, et olen maksnud asja eest. kaks markantsemat USA turuga seot näidet meenub:
* sattusin aastaid tagasi olukorda, kus eraisiku kontol oli aasta viimasteks päevadeks tekkinud suur realiseeritud kasum ja pea sama suur kahjum paberil jaanuarioptsioonidest, mida realiseerida oli ostupoole puudumise tõttu Traderis võimatu - leidsime anomaalsele olukorrale LHV meeskonnaga adekvaatse lahenduse;
* olin internetivabas piirkonnas ja praadisin seeni, kui helistas sõber ja teatas out-of-the-blue uudisest, mis mõjutas oluliselt meie tol hetkel võetud mängu - telefonikõne maaklerile ja sain adekvaatse ülevaate olukorrast ja vajalikud liigutused operatiivselt tehtud.
kui LHV ei muutu ministeerium-tüüpi suurettevõtteks, maksan ka tulevikus meelsasti 20% alternatiivkanaleist suuremaid teenustasusid. lisaks veel tegu Eesti ettevõttega. -
sten sonts - see oli nüüd küll keskerakondlik statement e. poolik tõde - kaulemiskonto avamine on ettevõttele hansas tasuta!