Kuhu panna 25 tuh kr?
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Kuhu paigutada aastaks 25 tuh kr lapse raha. Mõte oli vahepeal BIGi või Parexi tähtajalised hoiused aga magasin maha - nüüd vist kõigil juba intressid kukkunud. Midagi veel, mis raha säilitades oluliselt tulusam oleks kui arvelduskonto?
-
Miks sa lapse käest raha ära võtsid?
-
:D
lükake vabateemasse -
a) osta lapsele: saapad, kombekas, seljakott, koolitarbed, komplekt riideid kooli tarbeks
b) lapsevanker, 2 aastat mähkmeid
c) u aasta saaksid poest süüa osta
d) üks dividendiaktsia: norma, tallinne vesi, merko, harju elekter
e)pks-kaks kasvuaktsiat: tallink, arco (suur risk), -
abe, mitu promilli seekord?
-
aktsion,
Norma ilmselt enam ei klassifitseeru dividendiaktsiate hulka. -
kes teab ? vbl oli bluff
-
lehor
Hoiusekontode intressid sisuliselt näitavad seda, mida võid riskivabalt saada (inflatsioonirisk küll jääb, ent nominaalne raha tuleb tagasi). Paraku on kõik muud rohkem või vähem seotud riskiga. Pankade "investeerimishoiused" võiks olla alternatiiv kui oled nõus riskida intressiosa, mitte aga põhiosa. -
F nagu FORD
-
...hea küll, investeerimishoiused reeglina pikemad kui üks aasta.
-
kaiemaja, raha säilitamise soovi puhul ei ole aktsiasoovitus sobilik ... raha säilitamise soov sisaldab endas loobumist võimalikust kõrgest tootlusest võtmata samas ka selle kõrget tootlusega kaasnevat riski
-
Osta Tallinki, hoia kolm aastat ja palveta.
-
25K on kõige sobilikum niisama huugama panna. Päris hea läbu saab. Sõbrad mäletavad sind pärast kaua.
-
Aastaks on vast endiselt mõtekaim Parexi aastane hoius, seda muidugi eeldusel, et põhiosa kaotamine pole aksepteeritav.
-
Kodanik lehor on päris palju asjalikku nõu saanud :)
-
Kui mõningane langusrisk on aktsepteeritav siis ehk midagi sellest vallast:
https://www.seb.ee/cgi-bin/unet3.sh/un3.w?sesskey=&lang=EST&act=VPFONDINFO&isin=MT0000074386&frnam=INV&unetmenuhigh=none&unetmenulow=none&unetmenulowdiv=none
http://www.nordea.ee/Teenused+erakliendile/Investeerimine/Fondid/1076732.html
http://www.sampopank.ee/et/18463.html -
Nordea link läks valesti. Sellelt lehelt "Stable Return Fund" tahtsin viidata.
-
Ma ei tea küll , kui suur raha see 25 tuh lehor-le on ja seetõttu väga raske soovitusi jagada. Aga kindel on see, et kui rohkem riskid, siis võid ka rohkem võita. Seepärast soovitaks mina küll mõnesse Eesti aktsiasse see lükata (väljapoole on natsa väike summa). Ja kui veel natuke hajutaks siis võiks ju selle veel pooleks teha. Üks võiks olla Tallink, teine siis kas Olympic, Kaubamaja , Harju Elekter (või muu.) , Arvan, et meil veel üks korralik hüpe Tallinnas tulemas, seda toetab üha suurem tõenäosus eurole üleminekul.
-
Soovitan raha nii kauaks hoiusele istuma panna, kuniks mingi konkreetne plaan olemas on. Plaani all pean ma silmas seda, et kui sa kavatsed raha mõne aktsia alla panna, siis millised on su eesmärgid (millal võtad kasumi, millal kaotuse), mida sa peale aktsiate maha müümist ostad jne. Paha ei teeks ka raamatute lugemine - LHV kontoris on neid päris palju juba, seega sa ei pea poolt raha raamatute ostmiseks kulutama (link nimekirjale). Igatahes on kasulik asjad läbi mõelda ning mitte mingil juhul ei tohi kiirustada ega mõne ülisuure tootlikkusega aktsia/investeeringu oksa minna. Kui sa eestikeelset infot eelistad, siis soovitan visata ka pilk LHV investeerimisõpikule.
-
Vpaberikonto olemasolul, ostes praegu Normat, saad apr lõpuks ca +500 krooni ja 2 kuud järelemõtlemisaega.
-
Kas ikka saab? Norma väljaost ei ole ju 100% diil, see võib vabalt läbi kukkuda, kui sul just ei ole mingit inside infot selle kohta, kui palju Autolivil on õnnestunud aktsiaid kokku saada.
-
Norma ostul ja müügil vaatame teenustasusid ka ikka. Ma ei viitsi vaadata aga kas see 500 on arvestatud sellega?
-
Kahtle kõiges!
-
Novat kui palju nalja aga tänan ka asjalike vastuste eest.
Eks ma loomulikult tean, et summa on investeerimiseks väike. Muidugi tean, mis on aktsia, mis tähtajaline hoius, mis on riskid ühe v. teisega. Lihtsalt ootasin foorumlaste konkreetset nõuannet - kuhu sina ise paneks aastaks selle summa? -
Konkreetsete nõuannetega on see miinus, et igaüks meist vaatab turgusid natuke erinevast vaatevinklist. Me võime ju sulle soovitada dividendaktsiaid, buyout kandidaate jne. aga mitte keegi meist ei tea sinu riskitaluvust, kogemusi ega investeerimisperspektiivi. Sellepärast ma soovitasingi sul LHV investeerimiskooli ja raamatukoguga tutvust luua. Investeerimisega, nagu ka paljude teiste asjadega elus on kaks võimalust: kas ise teha või sisse osta. Sisse ostmine on nagu see lugu kalast, mehest ja õngest. Kõige parem on mehele ikkagi õng anda, if you know what I mean. Mõnda asja peab sisse ostma (McGyver'id ei pea, see selleks), kuid investeerimine on minu arust nii specific valdkond, et ilma teadmisteta ei ole võimalik ka teenust sisse osta, sest aeg-ajalt võib ikka väga halbade diilide otsa sattuda, kui endal sellest valdkonnast halli aimugi pole.
PS. See summa ei ole tegelikult väike, see on alustamiseks täitsa paras. -
See on lapse raha. Tähtaeg on 1 aasta. Kuidas tullakse mõttele soovitada sellises olukorras aktsiatesse investeerimist? Pane rahulikult kõrgeima intressiga tagatud depole ja ära rohkem oma aega raiska.
-
Aeg-ajalt tasuks endale esitada ka selline küsimus:
"Kas ma mitte ei ole kulutanud 25 tuhhi paigutamiseks rohkem aega (närve ja raha), kui see 25 tuhhi mulle aastaga tagasi teenida suudaks?" -
2korda2 jõudis ette :)
-
Kõik on ikka tunde küsimus? Kõigepealt on selgusetu milleks see raha on. Kas soov (lapsel) reisida, ilusaid asju osta, lihtsalt taskurahaks või on tegu koolitusraha, eluaseme üürimiseks (ostu toetuse ) jne..Kui esimeste eesmärkide puhul võiks vabalt proovida aktsiatega - ei juhtu midagi kui need jäävad ära, siis teise poolega ei ole mõttekas riskida.
-
Kristiine KK 2. korrusel on Montoni vastas Arendavate mänguasjade pood soovitan 10% vähemalt sinna investeerida. Ülejäänud lapse elukekkonna parandamiseks ja enesetäienduseks - kuidas lapsest täisväärtuslikku inimest kasvatada ja kuidas selleks sul aega jätkuks.
-
...põhimõtteliselt olingi 2korda2-e ja troimiga sama meelt. Et ei viitsinud oma aega selle peale kulutada, siis läksingi lihtsamat vastupanu teed ja kribasin siia foorumisse. Et võib-olla mõni ikka targem minust? Aga tänud kõigile. Teema lõpp.
-
404- see on jah väga hea pood seal, jäi ka mulle silma ja olen sinna nii mõnedki tuhanded kroonid juba investinud.
-
Laiskus-laiskus, lase mind lahti..........
-
Margus
Kas Tallinna Vesi ei ole sobiv ?