Tere tulemast majanduskasv, head aega majanduslangus
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Tundub, et majanduskriis on omadega õhtal.
Boom, Doom värk ..absoluutselt kedagi ei koti see enam
Kreeka, Hispaania, Portugal ja Itaalia on lihtsalt imevad riigid, millega väikseid lapsi õpetuseks vahepeal hirmutatakse.
Lisaks - finatsmaailmas, private equity`st erainvestoriteni välja on still palju cashi mida tahetakse investeerida, aga pole leitud piisavalt häid ideid. Kunagi jõuab nagunii ühte või teist teed pidi see ringlusesse tarbimise, ülevõtmiste või uute ettevõtete näol.
Keskmine palk hakkab tasapisi tõusma, kuigi tööpuudusega tuleb pikemalt jageleda. -
Nõus abesikiga, et palju raha istub jõude ja on ülimadalate intresside keskkonnas üha närvilisemaks muutumas. Eesti eraisikutel on näiteks depodes 4 mld euri, firmadel 6 mld euri, kokku seega 10 mld euri. Tallinna börsi kapitalisatsioon on aga näiteks kõigest ca 1,5 mld euri ja kõigi Balti börside kapitalisatsioon kokku ca 5,7 mld euri. Mõtlemapanevad numbrid või kuidas? Inflatsioonist ja varahindade kasvust pole pääsu. Kes ees, see mees!
-
tsiteeriks ansipit, kui see on majanduslangus, siis mulle meeldib selline majanduslangus. ma hakkan seda taga igatsema. ma ei taha majanduskasvu (töötust, tõsi küll, võiks vähem olla, aga muidu on okei)
-
Eks jah, raha pohhuistlik juurdetrükkimine on alati iga probleemi ära lahendanud, mõneks ajaks. :P
-
30% tööpuudus oleks parem?
-
See depo data on nagu Roubini vä? Viimased 5 (vähemalt, kui mitte rohkem) majandustõusu kolmest on õieti ennustanud.
-
majanduskriis läks juba pool aastat tagasi omadega õhtale. Küsimus on lihtsalt selles kas oleme 2 või 4 aastaga tagasi aastas 2007
-
kas siia võiks selle postituse teha ehk:
räägib Hr Tamming siis ɥ variandist:
http://www.tavid.ee/index.php?main=61&newsID=362 -
Tamming sai ühes teises foorumis mitu downgrade ja peaks enamikes portudes naked short position olema.
-
Olen street'iga nõus.
-
raha juurdetrükkimine ei ole niisama lihtne ja seda ei tehta lampi ladudes, vähemalt USAs mitte. Raha ringlusse lisamine on USAs tulnud ikkagi eelkõige välisvõla kasvu arvelt, mitte trükkimise teel. See trükkimise teema on Tammingu ja teiste hirmutamistaktika.
-
loogish, kuid kas välistada võimalus ɥ-ks ?
-
Armastades hr. Tammingut küsiks, mis asi see ɥ-tüüpi taastumine on ning miks see on parem kui ühtlase lauge kaledga sirge.
-
Hr. Tammingul võimalus see siin lahti seletada, ootan isegi põnevusega
-
Tamming ennustab kiiret krahhi, mis ei oleks enam lihtsalt majanduskrahh, vaid ühiskonna kokkukukkumine. IMO: sellisel juhul ei omaks kuld enam erilist väärtust. Hoopis väärtuslikum oleks turistieine, vintpüss, bensiin ja puhas vesi.
Ilmselt on ta tark inimene, kuid seoses müügitööga ajab suust s*tta välja. -
White Nigga, majandus pidada käima 7 aastaste tsüklitega, niiet siiski tee või tina oleme ca 4 aasta pärast tagasi aastas 2007. ja 5 aasta pärast tagasi aastas 2009.
-
Erm 2008 :)
-
Õnneks või kahjuks on Eesti nii väike ja avatud majandus et meie saame tsüklitega pigem eeskujuliku viisaastakuplaaniga valmis (nt. 1997-2007), seega pigem arvan isegi et 2012=2007