FX hinnasihid
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Kas oskab keegi soovitada häid linke valuutade hinnasihtide kohta, näit 3 kuud, 6 kuud 12 kuud??
Kindlasti on neid, kes osa vahendeid hoiavad rahas (näit. mõnes muus valuutas). ehk siis küsimus, mis valuutas hoiustada.
Lisan siia omalt poolt ühe lingi, aga hea oleks näha ka teiste majade hinnasihte. http://www-2.danskebank.com/danskeresearch -
Kas võivad olla eesti lehtede lingid või soovid välismaiseid kah? Mul on need kõik olemas.
-
Ma olen lugenud ühte teaduslikku artiklit, mis kirjeldab seni parimat leitud mudelit valuutade vahetuskursside prognoosimiseks erinevate lühikeste ajaperioodide jaoks:
Meese, R. A. & Rogoff, K. 1983. “Empirical exchange rate models of the seventies, do they fit out of sample” -
Loomulikult sobivad välismaised ka, suur aitäh ! !
Endal on NOK, AUD, RUB. AUD ilmselt pikendan mingi kuu aega. RUB seis on kahjuks nutune ja Danske prognoosi kohaselt võib veel hullemaks minna. -
Võta pangast raha välja ja aseta kaminasse, tekib korraks soe ja mõnus tunne.
-
Mis platvormil sa muidu valuuatsid kaupled?
-
Ei kauple. Hoiustan
-
Mis mõttes? Et võtsid kroonid, vahetasid rubladeks ja panid rublahoiuse panka seisma intressiga 1,2%? Või kuidas?
-
Vabandust tülitamast! Kena päeva!
-
80605, Bloombergi terminalist saab peamiste analüüsimajade prognoosid kätte (siin on neid kokku 45, kuvan ainult 1. lk). Näitena panen siia EUR/USD valuutapaari hinnasihi prognoosi, aga nagu näha, siis need erinevad teineteisest omajagu ja ei tea, kas sellest väga suurt kasu on. Bloombergist saab niimodi kätte kõikide peamiste valuutapaaride prognoosid. Danske Bank on üks vähestest, kes jagab oma researchi tasuta, nii et niisama neid kusagilt väga kätte ei saagi.
Soovitan lugeda ka ActionForexi long-term forecast'i, kuhu on koondatud analüüsimajade tasuta saadavad väljavaated. Lisaks vaata DailyFXi analüütikute hinnanguid järgmise aasta kohta. Loodan, et leiad nende hulgast midagi kasulikku.
-
impendium, kuidas sa Meese't ja Rogoff'i lugenud inimesena seletad seda, et maailmas siiski leidub lugupeetud asutusi, kes selliseid prognoose teevad ning selle eest ka raha saavad?
-
Kuni keegi on nõus sellise researchi eest raha välja käima, oleks äärmiselt rumal lollidele nende raha alles jätta? :D
Ma olen muidugi seisukohal, et likviidsed turud, kus on suures ülekaalus institutsionaalsed investorid (loe: valuutaturg), on laias laastus ikkagi efektiivsed. Kui keegi suudab vastupidist tõestada, siis oleks see suurepärane.