Börsipäev 17. juuni - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Börsipäev 17. juuni

Log in or create an account to leave a comment

  • Reedene sessioon lõpetati USAs kerge miinusega (S&P 500 -0,6%), kui juuni tarbijate kindlustunde indeks ning mai tööstustoodang tulid mõlemad oodatust veidi nõrgemad. Lisaks korrigeeris IMF USA majanduskasvu prognoose allapoole, võttes valitsuse eelarvekärpeid arvesse täies mahus (eelnevalt usuti, et osa kärbetest lükkuvad edasi). Selle tulemusel näevad nad USA SKPd kasvamas sel aastal 1,9% ning tuleval aastal varasemalt prognoositud 3,0% asemel 2,7%. IMF arvestab oma ootustes, et FED hakkab väärtpaberite ostuprogrammi vähendama alles tuleva aasta alguses.

    Nädalavahetusel olulisi uudiseid pole olnud, kui võib-olla peale selle, et Nikkei ajalehe kohaselt võib Jaapani keskpank suurendada oma REIT ostusid. Aasia turud on avanenud plusspoolel ning Nikkei indeks põrganud 2% tänu jeeni odavnemisele dollari suhtes 0,7% 94,7 jeeni peale.

    QE juttudest pole selgi nädalal pääsu, kui FOMC liikmed istuvad teisipäeval ja kolmapäeval taaskord maha, et otsustada edasine rahapoliitiline kurss. Ehkki võlakirjaostude vähendamisest on viimastel nädalatel palju räägitud, on sellest hoolimata raske uskuda, et suhteliselt nõrga makro taustal ja eesmärgiks seatud tasemest madalama inflatsiooni juures hakatakse sellega juba juunis pihta. Tõenäoliselt jälgitakse keskpangas hoolega ka võlakirjaintresside hiljutist tõusu, mille jätkumine võib ohustada kinnisvaraturgu, kui FED rahakraani liiga järsult kinni keerab.

    Kuid eks mingil hetkel tuleb otsusega silmitsi seista, kuid enne kasutatakse igat võimalust, et lasta turgudel selle mõttega ära harjuda ning lisaks tuletatakse investoritele meelde, et keskpank on lubanud lõdva rahapoliitikaga majandust toetada veel aastaid. Makro poolel tulevad juunikuu esimesed regionaalsed töötleva tööstuse küsitlused (täna NY ja neljapäeval Philadelphia) ning veidi kinnisvarastatistikat teisipäeval ja neljapäeval.

    Euroopas saab aga olema huvitav näha, kas mais teatud elavnemise märke näidanud eurotsooni töötlev tööstus on suutnud juunis sama joont hoida, kui neljapäeval tulevad ettekandmisele värsked PMI numbrid.

    Ka Hiina osas võiks ehk pilt veidi selgamaks saada, kui neljapäeval avaldatakse HSBC töötleva tööstuse PMI. Samas, kuna ametlik PMI ja HSBC oma on viimasel ajal andnud erinevaid signaale, siis lõplikku tõde võib olla sellest keeruline välja lugeda.

    Tänane kalender:
    12.00 Eurotsooni kaubandusbilanss (aprill)
    15.30 NY FEDi töötleva tööstuse küsitlus (juuni)
    17.00 NAHB majade ehitajate kindlustunde indeks (juuni)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,4% kõrgemal.
  • Seda oli ka kõige päramine aeg ära teha, sest konkurentsivõime kaotust Ameerikale pole mõtet täiendavalt juurde produtseerida. Üks parimaid otsuseid Komisjoni poolt üldse!
  • CSCO kasumist 30% tuleb hiinast, peale Snowdeni avaldust, võib see saada järsult tõsise litaka sealt kui ka EU-st.

    http://www.best-news.us/news-4662353-Cisco-prism-door-US-involvement-in-monitoring-China-use-its-network.html
  • Suveperioodidel on saanud tavaks, et finantsportaalis aitavad artikleid, turuülevaateid ja foorumipostitusi kirjutada praktikandid. Järgneval paaril nädalal on meile abiks Aleksander Rabi ja Deiro Kaju, juuli keskpaigast liituvad juba uued inimesed.
  • Stock futures up sharply on Fed clarity hopes
    U.S. stock market futures made a strong push north on Monday, as investors grew hopeful that this week’s Federal Open Market Committee meeting will soothe anxieties over when and how the central bank will pull back the throttle on stimulus.
    At 10 a.m. Eastern, the home builders’ index for June will be released.
  • Saksamaa keskpanga sõnul on majandus teises kvartalis seni näidanud paranemise märke, kuid usutakse, et suvel tempo taas alaneb

    Bundesbank expects the German economy to improve markedly in Q2, but lose pace in the summer.
  • The Telegraphilt artikkel Hiina varipanganduse olukorrast ja kus tsiteeritakse Fitchi, kelle sõnul on Hiina laenumull maailma lähiajaloos täiesti pretsedenditu.
    The agency said the scale of credit was so extreme that the country would find it very hard to grow its way out of the excesses as in past episodes, implying tougher times ahead.

    "The credit-driven growth model is clearly falling apart. This could feed into a massive over-capacity problem, and potentially into a Japanese-style deflation," said Charlene Chu, the agency's senior director in Beijing.

    Hiina pankadevaheline intressimäär "Shibor" on juunis teinud korraliku tõusu, mis viitab likviidsuse kahanemisele ja millega kaasnes artikli kohaselt Everbright panga pankrot. Shibor alates 2011. aasta juulist:


    Fitch warned that wealth products worth $2 trillion of lending are in reality a "hidden second balance sheet" for banks, allowing them to circumvent loan curbs and dodge efforts by regulators to halt the excesses.

    This niche is the epicentre of risk. Half the loans must be rolled over every three months, and another 25pc in less than six months. This has echoes of Northern Rock, Lehman Brothers and others that came to grief in the West on short-term liabilities when the wholesale capital markets froze.

    Overall credit has jumped from $9 trillion to $23 trillion since the Lehman crisis. "They have replicated the entire US commercial banking system in five years," she said.

    The ratio of credit to GDP has jumped by 75 percentage points to 200pc of GDP, compared to roughly 40 points in the US over five years leading up to the subprime bubble, or in Japan before the Nikkei bubble burst in 1990. "This is beyond anything we have ever seen before in a large economy. We don't know how this will play out. The next six months will be crucial," she said.
  • Tesla $TSLA stock upgraded to overweight w/ $150 price target - Global Equities - The firm says Tesla May Be Creating New Industry
  • stp600
    Tesla $TSLA stock upgraded to overweight w/ $150 price target - Global Equities - The firm says Tesla May Be Creating New Industry


    And then?
  • ise kuni 105 LTM
    ymeramees
    stp600
    Tesla $TSLA stock upgraded to overweight w/ $150 price target - Global Equities - The firm says Tesla May Be Creating New Industry


    And then?


    ise kuni 105 LMT t2na!!
  • Ahah.

    Oli see upgrade või initiation?
    Mis kuradi maja on Global Equities?
    Who cares?
  • suht oluline ju, nüüd kohe kohe peaks veel Topeka tulema 201.- või 222.- targetiga ja siis võiks shortima hakata.
  • Mis CSCO-sse puutub siis miks hiina pole veel teatanud müügi/installatsioonide peatamisest? Huawei eest võiks ju ikkagi kätte maksta.

    Lisaks võiks Venemaa ja India ka midagi kobiseda, julgeolek pole naljaasi, andke meile ka ligipääs või...

    Ma short ja esialgne plaan on hoida seda mõned päevad.
  • Kas see pole mitte nii, et kui sa plõksid CSCO pealt, siis sa plõksid USA-ga ja mitte keegi ei plõksi USA-ga?
  • Ei tahaks uskuda et Hiina niisama asja jätab, eks näis. Kindlasti oli neil ka mingi backdoor olemas.

    Spionaaži teema kogub hoogu
    http://www.guardian.co.uk/uk/2013/jun/16/gchq-intercepted-communications-g20-summits
  • Terex lowers FY13 EPS view to $1.90-$2.10 from $2.40-$2.70, consensus $2.55.

    Oli see Barclays, kes seda Euroopa exposure pealt upgrades?

    :)
  • NY Fedi töötleva tööstuse küsitlus oodatust parem (prog 0,0) kui, mitmed alaindeksid suht nõrgad

    U.S. EMPIRE STATE FACTORY INDEX ROSE TO 7.8 IN JUNE FROM -1.4
    U.S. JUNE EMPIRE FACTORY NEW ORDERS INDEX AT -6.7 VS -1.2
    U.S. JUNE EMPIRE FACTORY EMPLOYMENT INDEX AT 0.0 AFTER 5.7
    U.S. JUNE EMPIRE AVERAGE WORKWEEK INDEX AT -11.29 AFTER -1.14


  • Canadian Solar: Hearing Nomura raising tgt to $25 from $6.90

    CSIQ kauplemas 7% plusspoolel.
  • mnjah, tundub et USAga ei maksa kakelda, isegi twitteris on $CSCO kinni keeratud, et halvad uudised ei leviks
  • Kust see siis meil algas:
    Aprill 2012 - Morgan Stanley upgraded Walter Energy (NYSE: WLT) from Equalweight to Overweight with a price target of $95.00.

    Ja eilne wow(?): Morgan Stanley today maintained an Overweight Walter Energy (NYSE: WLT) with a price target of $47.00. Analyst Evan Kurtz sees huge upside in the stock and thinks shares could climb 200% even if the company announced an equity offering that increased share count by one-third.

    Analüütikud on samasugused tolad nagu me kõik, kes arvavad et siin ja siin ja siin on coali põhi. Praegune defendimine on siis sellest, et tõmbas laenu refinni tagasi. Üritatakse rõhuda sellele, et lühiajalises plaanis ta seda tegema ei peagi, aga fakt jääb faktiks. Asi ei läinud läbi ja millalgi peab ta raha leidma. See jääb overhängiks.
    Aga suur pilt on ikka EPA ja Obama ja odav gaas ja suurenenud võimsused ja vähenenud nõudlus.
    Raymondo värvis siin sektori veel mustemaks nats aega tagasi, tema üks pos. stsenaariumeid olid Austraalia üleujutused :)
  • WLT on täna siiski tuule alla saanud ja kaupleb juba ligi 16% kõrgemal, $13,55
  • ymeramees, selles mõttes sa tulistad natuke mööda WLT puhul, pole kuulnud, et terasetööstuses suudetaks gaasile üle minna:P
    St Hiina ja arenevate turgude nõudlus terase järgi on pigem võtmesõnaks.
  • Jajah, thermal vs met, seda on kogu kukkumise ajal räägitud. Vahet pole, mõlemad on sodiks kukkunud.
  • ymeramees
    Jajah, thermal vs met, seda on kogu kukkumise ajal räägitud. Vahet pole, mõlemad on sodiks kukkunud.

    loomulikult, WLT toimetab ka thermaliga. Vahe on selles, et ühe hind võib kiirelt taastuda, teisel gaasi tõttu see võimalus puudub. Väikselt long eile päevast 15/20 call spread 1 taalaga jaanuari sihiga.
  • Esialgu oli defendijate argument, et met coal ei ole thermal ja need stockid on safe play. Tagasiulatuvalt vaadates eriti vahet pole, mõlemad katki kui katki.
  • ymeramees
    Esialgu oli defendijate argument, et met coal ei ole thermal ja need stockid on safe play. Tagasiulatuvalt vaadates eriti vahet pole, mõlemad katki kui katki.

    ses mõttes nõus. Isegi neid eelmisest sügisest saati korduvalt shortinud peale põrkeid.
  • Otse thermalisse. Eks õhtul saab vaadata, kui puutumatu met coal on.

    Obama Readying Emissions Limits on Power Plants
  • Kes korstendele filtreid teeb? Hea äri.
  • Ok, met coal on ilmselt Hiina pealt lööki saamas. Ja olemegi Walteriga seal tagasi, kust MSCO seda defendis praktiliselt.
  • CSCO kinni lõplikult, avg loss 10c
    Ise eemal ja tundub, et hiina ei taha hella teemat väga üles võtta.
  • ymeramees
    Ok, met coal on ilmselt Hiina pealt lööki saamas. Ja olemegi Walteriga seal tagasi, kust MSCO seda defendis praktiliselt.

    võrreldes muu turuga on see -3% ju tugev tulemus:P
  • Walter Energy: Hearing S&P may cut WLT ratings; S&P just downgraded the co on June 6 to 'B'

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon