Balti börsid 6. august
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Uus nädal algas terves Baltikumis kerge tõusuga, kui kõik kolm Balti börsi olid väikeses plussis, kuid suuremaid ettevõtteid koondav Balti indeks oli 0,02% punases. Käibe poole pealt ei olnud kuigi eriline päev – kokku tehinguid alla 0,8 mln euro eest, millest natukene alla poole moodustasid tehingud Olympicuga (üks suurem blokk ja 0%). Eile juulikuu reisijate numbrid avaldanud Tallink lõpetas 0,1% kõrgemal, kvartalitulemustega tulnud Aprangat vahetati tagasihoidlikult ja oli -0,8%. Premia Foods oli ligi 1% kõrgemal, kui eile hommikul teatati Rootsi Põllumajandusameti vastu ligi 3 mln euro suuruse nõude esitamisest. Aktiivsemini vahetatud aktsiatest oli Silvano -0,8%, Tallinna Vesi 0%, Rokiškio suris -1,3% ja Baltika -1,6%.
Merko Ehitus teatas täna hommikul, et avaldab poolaasta tulemused neljapäeval pärast börsi sulgemist (link). -
Börsiettevõtte Linas Agro Group nii-öelda peamine tütarettevõte AB Linas Agro on saanud SEB pangaga kokkuleppele krediidilimiidi suurendamise osas 50 mln liti võrra ja uueks limiidiks nüüd 200 mln litti (ligi 58 mln eurot). Krediidilimiidi suurendamine on tingitud käibekapitali finantseerimisvajadustest, kuna Linas Agro ärimudel on tugevalt hooajaline (põhiline müük toimub sügis-talvel ja seetõttu suur koormus käibevahenditele antud kuudel).
https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=567721&messageId=701138 -
Ja olgu juurde mainitud, et eilne Äripäeva esileht mõjutas Nordeconi aktsiat järgmiselt: päeva jooksul 2 tehingut kokku summas 791 eurot ja hind ei muutunud (endiselt 1,13 eurot). Uudis ise siin: http://ap3.ee/article/2013/8/5/nordeconi-aktsia-kukkumisohus
-
Kas see ÄP artikkel oli LHV jaoks uudiseks?
-
White Nigga
Kas see ÄP artikkel oli LHV jaoks uudiseks?
Artikkel oli, artikli sisu ei olnud:) Sai lihtsalt ära mainitud, kui palju võib Äripäeva esileht börsi mõjutada. -
Pidasin silmas just seda, kas LHV kuskil foorumis on ka maininud seda et selline asi on pending, minu mälu ei tuvasta kahjuks sellist pilti. Või informeerisite oma kliente pro keskkonnas?
-
Minu teada pole sellest foorumis varem juttu olnud, kuid artiklist olime teadlikud ning andsin Äripäevale ka meiepoolse hinnangu/kommentaari. Kuna ettevõte pole veel nõude kohta täpsemat informatsiooni jaganud, pole me sellest ka Balti analüüside all kirjutanud.
-
Igaks juhuks küsin üle et ma ikka õieti aru saaksin - nii et mitte midagi kahe silma vahele ei jäänud, kuid teema polnud lihtsalt mainimisväärt ei ncn foorumis ega analüüsides?
-
White Nigga
Igaks juhuks küsin üle et ma ikka õieti aru saaksin - nii et mitte midagi kahe silma vahele ei jäänud, kuid teema polnud lihtsalt mainimisväärt ei ncn foorumis ega analüüsides?
Kuna Riigikohtu otsus jätta kassatsioonikaebuse rahuldamata polnud avalik, kuulsime lahendist esmakordselt kui ajakirjanik Katariina Krjutškova meile kirjutas ja küsis meiepoolset kommentaari kohtulahendile.