Börsipäev 29. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 29. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Järjepidev tõus aitab toita ostjate kindlustunnet pärast väga volatiilset oktoobri algust, sundides teisalt katma ka lühikesi positsoone, mis sai närvilisel perioodil võetud. Need, kes jõudsid vahepeal rongi pealt maha hüpata, vaatavad ilmselt suure kummastusega, kui kiiresti S&P 500 on jõudnud tagasi sisuliselt oma ajaloolise tipu lähedale, andmata seejuures võimalust uuesti peale hüpata, kuna nüüdseks on riskid jälle kasvanud, eriti vahetult enne FEDi otsust. S&P 500 lõpetas päeva 1,2% kõrgemal, Euroopas sulgus Stoxx 600 +1,0% plussis.

    Makrouudised tõid eile nii positiivseid kui ka negatiivseid sõnumeid. Ühendriikide tarbijate kindlustunde indeks paranes oktoobris 5,5 punkti 94,5 punkti peale, mis märkis kõrgeimat taset seitsme aasta jooksul. Suuresti oli see tingitud just optimistlikumast tuleviku väljavaatest, samal ajal kui jooksva olukorra hinnang näitas oluliselt väiksemat paranemist (0,7 punkti 93,7 punkti peale).

    USA kestvuskaupade tellimused kahanesid transpordisektorit arvestamata septembris -0,2% võrreldes augustiga, mis oli nõrgem kui oodatud 0,5% kasv. Eemaldades tellimustest ka kaitsetööstuse kulutused, kahanesid tellimused -1,7% oodatud +0,7% asemel, mis viitab ettevõtete nõrgemale kapitalikulutuste trajektoorile. Aastatagusega võrreldes kasvasid tellimused siiski 7,6%.

    USA positiivne sentiment on aidanud ülespoole lükata ka Aasia aktsiaturud (Hiina +1,2%, Hongkong +1,2%, Jaapan +1,4%). Makrouudistest osutus Jaapani septembri tööstustoodang oodatust positiivsemaks, kerkides augustiga võrreldes 2,7% (prognoositi 2,2%) ning oli mullusega võrreldes 0,6% kõrgem (oodati -0,1% langust). Kevadel tõstetud müügimaks andis hoobi nii tarbijatele kui ettevõtetele, kuid nii eile avaldatud jaemüük kui ka tänane tööstustoodang viitavad sellele, et mõlemal tasandil toimub taastumine.

    Tänase päeva staariks saab olema Föderaalreserv, kes eeldatavalt teeb lõpu valitsuse võlakirjade ja kinnisvaraga tagatud väärtpaberite ostuprogrammile. Vihjeid otsitakse sellele, kas sisemajanduse seis ja ka välistegurid on kuidagi mõjutanud FEDi intressimäära ootuse trajektoori ja kas see on kooskõlas turu nägemusega, mis on viimase kuu jooksul intressi esimese tõstmise kuupäeva edasi lükanud.

    09.45 Prantsusmaa tarbijate kindlustunde indeks (oktoober)
    10.00 Hispaania jaemüük (september)
    20.00 FOMC intressimäära ja QE otsus

  • Lennukompanii Air France-KLM kolmanda kvartali ärikasum vähenes 61% võrreldes aastatagusega ehk €247 mln peale ning käive 6,7% Y/Y ehk €6,7 mld peale, kuna pilootide 14-päevane streik vähendas ettevõtte käivet 416 mln euro võrra ning ärikasumit €330 mln võrra (samas said tulemused veidi tuge kulude €86 mln suurusest kokkuhoiust). Ent arvestamata nii streigi kui ka valuutakursside muutuse mõju, kasvas käive 0,2% Y/Y. Ettevõtte tegevuskulud vähenesid kvartalis 1,3% Y/Y (kuid arvestamata kütust, kasvasid kulud 0,7% Y/Y). Lennukompanii puhaskasum vähenes kvartalis 32% Y/Y ehk €100 mln peale. Ettevõte kinnitas ka juba varasemat hoiatust, mille kohaselt nii pilootide streik kui ka piletite nõrk nõudlus suvekuudel vähendavad majandusaasta EBITDAd €500 mln võrra.

  • Prantsusmaa tarbijate kindlustunde indeks püsis oktoobris 85 punkti peal, punkt vähem kui oodati
  • Hispaania septembri jaemüük paranes mullusega võrreldes 1,1%, vähem kui oodatud 1,9%
  • Sarnaselt IMFile leiab Maailmapank, et Hiina valitsus peaks kärpima oma majanduskasvu eesmärki 7% peale tuleval aastal ning keskenduma rohkem reformidele. Samas jääb 2016.a osas suhteliselt optimistlikuks, prognoosides Hiinale 7,1% SKP kasvu. Via Reuters

    "Our policy message is the focus should be on reforms rather than meeting specific growth targets," Karlis Smits, a senior economist at the World Bank office in Beijing, told reporters at a media briefing.

    "In our view, an indicative target of around 7 percent for 2015 would meet ... the kind of indicative growth that is needed to maintain stability in the labor market," he said.
  • Fiat plaanib Ferrari börsil noteerida:

    FIAT CHRYSLER TO MAKE PUBLIC OFFER FOR 10% OF FERRARI
    FIAT CHRYSLER PLANS TO COMPLETE FERRARI SPIN OFF IN 2015
    FIAT CHRYSLER TO DISTRIBUTE REST OF FERRARI STAKE TO SHRHOLDERS

    Fiat Chrysler Automobiles aktsia eelturul +13,7% kõrgemal @ $11,05
  • Fed ends QE III -- bond buying reduced to zero, as expected

    Esialgu siis QE-le jätku ei tule.
  • ootuspärane tulemus

    FED ENDS THIRD ROUND OF QUANTITATIVE EASING AS PLANNED
    FED SEES `SOLID JOB GAINS' WITH LOWER UNEMPLOYMENT
    FED REPEATS RATES TO STAY LOW FOR `CONSIDERABLE TIME
  • Visa aktsia järelkauplemise ajal +4%

    Visa prelim $2.18 vs $2.10 Capital IQ Consensus Estimate; revs $3.23 bln vs $3.22 bln Capital IQ Consensus Estimate
    Visa sees FY15 mid teens EPS growth and Annual net revenue growth: Constant dollar revenue growth of low double digits, with an expectation of two percentage points of negative foreign currency impact;
    Visa Announces a New $5.0 Billion Share Repurchase Program
  • Goldman langetab S&P 500 ettevõtete 2015. ja 2016.a koondaktsiakasumi prognoosi, mis muudab valuatsiooni selle võrra krõbedamaks

    Goldman lowers its 2015 and 2016 S&P500 EPS estimates from 125 to 122 and from 132 to 131 due to "diminished global GDP growth"

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon