Balti börsid 26. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 26. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Käesolev nädal algas Balti turgudel langevas trendis – Tallinn (-0.57%), Riia (-0.83%) ja Vilnius (-0.02%). Kauplemisaktiivsuse poolest oli eilne börsipäev suhteliselt tagasihoidlik – kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 213 tehingut koguväärtuses 432 tuhat eurot, millest ligikaudu 269 tuhat eurot (112 tehingut) tehti Tallinna börsil ja 140 tuhat eurot (75 tehingut) Vilniuse börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Olympic EG (-1.06%), millega sooritati 16 tehingut kogumahus 86,0 tuhat eurot. Olympic EG-le järgnesid Merko Ehitus (-0.46%) ja Apranga (-0.37%) vastavalt 84,2 ja 83,7 tuhande euroga.

    Suurimateks tõusjateks olid eile SAF Tehnika (+1.53%, käive EUR 6,0k), Linas Agro (+0.72%, käive EUR 996) ja Šiauliu Bankas (+0.68%, käive EUR 15,6k). Enim langesid LSC Group (-2.87%, käive EUR 4,4k), Harju Elekter (-1.67%, käive EUR 20,6k) ja Grindeks (-1.60%, käive EUR 233).

    Nädala olulisemad sündmused:
    • Homme kell 9.00 toimub Tallinna Vee aktsionäride korraline üldkoosolek (börsiteade);
    • Homme kell 12.00 toimub Ekspress Gruppi aktsionäride korraline üldkoosolek (börsiteade);
    • Homme on Harju Elektri dividendide ex-kuupäev;
    • Neljapäeval kell 10.00 toimub PRFoodi aktsionäride korraline üldkoosolek (börsiteade);
    • Reedel on oodata LSC Groupi, Grindeksi, City Service ja Olainfarmi I kvartali tulemusi;
    • Käesoleval nädalal avalikustab ka Silvano FG oma I kvartali tulemused.
  • Postimees: Venemaa plaanib keelata kalatoodete impordi Eestist ja Lätist

    Venemaa veterinaaramet Rosselhoznadzor plaanib keelata kala ja kalatoodete impordi Eestist ja Lätist.
  • Leedu põllumajandustoodete kokkuostuhinnad olid aprillis 13,8% madalamad kui aasta tagasi, teatas Leedu statistikaamet eile. Taimekasvatussaaduste kokkuostuhinnad alanesid aastaga 9,6% ja loomakasvatussaaduste kokkuostuhinnad 17,1%. Toorpiima kokkuostuhind alanes selle ajaga 28,9%.
  • Ärileht: Euro meelitab rasvase kukruga välisinvestorid Balti ärihoonetesse

    Eestisse lisaraha voolamist usub ka Uus Maa kinnisvarabüroo partner Mika Sucksdorff, selgitades, et selleks annavad usku institutsiooniliste investorite tegutsemispõhimõtted. „Nad otsivad suuremaid investeeringuid kui ühel Balti riigil on võimalik pakkuda ning ühine valuuta annab neile kindlustunnet, et osta tervet Baltikumi hõlmavaid portfelle,“ selgitas ta.

    Väikeinvestorid aga teavad, mis on eurole ülemineku mõju hindadele, ning sellest lähtuvalt on Sucksdorffi sõnul oodata lisainvesteeringuid just Leetu. Ober Haus Kinnisvara juht Tarmo Kase on varem öelnud, et Baltikumis on Leedu kinnisvaraturg kõige tervem, sest seal ei ole toimunud ei Eestit iseloomustavat heitlikku hinnarallit ega ka Läti surnud seisu.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon