Balti börsid 2. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 2. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas olevast 34 aktsiast tõusid eile 19 aktsiat kõrgemale ning 7 langesid madalamale. Balti börsiindeksid liikusid eile erisuunaliselt – Tallinn (+1.53%), Riia (+0.11%) ja Vilnius (-0.27%). Kauplemisaktiivsuse poolest oli tegemist suhteliselt rahuliku börsipäevaga – kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 294 tehingut koguväärtuses 571 tuhat eurot, millest ligikaudu 405 tuhat eurot (194 tehingut) tehti Tallinna börsil ja 79 tuhat eurot (87 tehingut) Vilniuse börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Silvano FG (+3.03%), millega sooritati 53 tehingut kogumahus 285 tuhat eurot (millest ligikaudu 169 tuhat eurot moodustasid 2 plokktehingut, hinnaga EUR 1.32). Silvano FG-le järgnesid Tallink Grupp (+2.48%) ja Tallinna Vesi (+0.76%) vastavalt 88 ja 35 tuhande euroga.

    Suurimateks tõusjateks olid eile SAF Tehnika (+5.17%, käive EUR 670), Silvano FG (+3.03%, käive EUR 284,6k) ja Tallink Grupp (+2.48%, käive EUR 87,9k). Enim langesid Invalda INVL (-5.56%, käive EUR 1,7k), Rokiškio Suris (-1.39%, käive EUR 899) ja Grigiškes (-0.85%, käive EUR 26,0k).

    Täna või homme on oodata Tallinki juunikuu reisijatenumbreid.
  • Eesti Statistikaamet: Mais tööstustoodangu maht vähenes

    Tööstusettevõtted tootsid 2015. aasta mais 2% vähem toodangut kui eelmise aasta mais, teatab Statistikaamet. Toodang vähenes nii töötlevas tööstuses kui ka mäetööstuses ja energeetikas.

    Kui veebruaris toodeti töötlevas tööstuses 5% ja märtsis 3% rohkem toodangut kui eelmise aasta samal kuul, siis aprillis aeglustus kasv 1%-ni. Mais pöördus kasv languseks – toodeti 1% vähem toodangut kui mullu samal ajal. Kaks kolmandikku tööstusharudest ei saavutanud mais eelmise aasta mahtu. Toodangu mahu vähenemist põhjustas eelkõige langus toiduainete, metall- ja keemiatoodete ning ehitusmaterjali tootmises. Kuigi suurema osatähtsusega tööstusharudes (elektroonika- ja puittoodete, elektriseadmete, mööbli- ja mootorsõidukite tootmises) toodang suurenes, ei korvanud see paljude väiksemate tööstusharude tootmise vähenemist.
  • Eesti Statistikaamet: Mais jaemüügi kasv veidi kiirenes

    Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes 2015. aasta mais eelmise aasta maiga võrreldes püsivhindades 8%, teatab Statistikaamet. Kui aprillis kasvas jaemüük aastases võrdluses 6%, siis mais jaemüügi kasv veidi kiirenes. Käesoleva aasta mais oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 452,9 miljonit eurot, seega jäi mais kauplustesse 345 eurot elaniku kohta.

    Tööstuskaupade kaupluste jaemüügi kasv, mis aprillis aeglustus, kiirenes mais taas ning müük kasvas eelmise aasta maiga võrreldes 18%. Tööstuskaupade kaupluste jaemüügi kasvu kiirenemisele avaldas osaliselt mõju eelmise aasta mai väga madal võrdlusbaas. Mais suurenes jaemüük enamikul tegevusaladel, vaid tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes oli jaemüük protsendi võrra väiksem kui eelmise aasta mais. Enim suurenes jaemüük posti või interneti teel, kus müük kasvas aastaga 57%. Keskmisest enam suurenes jaemüük veel ka muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmete, fotokaupade, raamatute, sporditarvete, mängude ja mänguasjade, lillede, istikute jm (kasv 43%) ning kasutatud kaupade kauplustes ja väljaspool kauplusi (kioskites, turgudel, otsemüük) (kasv 28%).


Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon