Börsipäev 28. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 28. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA aktsiaturud lõpetasid jõulupühade eel üsna vaikse sessiooni pisut ootamatu langusega, millest hoolimata suutis S&P 500 indeks nädalaga ronida 2,8% kõrgemale. Kuu, mis peaks S&P jaoks olema hooajaliselt kõige tugevam, jätab laiapõhjalise indeksi endiselt -0,9% punasesse, mistõttu minnakse aasta viimastele börsipäevadele vastu lootusega, et pühadeaegne ralli jätkub. Euroopas sulgus Stoxx 600 lühendatud töönädalal 1,4% plussis.



    Ühendriikide toornafta varude langus ning aktiivsete naftapuurtornide arvu vähenemine pakkusid taganttuult WTI-le, mille barrel kallines nädalaga ligi 10%. Arvestades uudiste iseloomu ning kõrget lühikeste positsioonide arvu, võis liikumine jääda lühiajaliseks reaktsiooniks, sest USA toornafta varud ulatuvad vaatamata eelmise nädala langusele 484,8 miljoni barrelini ehk 120 miljonit üle viimase viie aasta hooajalise keskmise ning kõrgeks jäävad ka globaalsed varud. Turu peamiseks fookuseks saab esimeses kvartalis olema Iraani naftatoodangu eksport, mida viimane on lubanud pärast sanktsioonide lõppemist tõsta kõigest nädalaga 500 tuhande barreli võrra ning poole aastaga miljoni barreli võrra.

    Uus nädal algas Aasia aktsiaturgudel erisuunaliste liikumistega, kui plusspoolel näitas tugevust Jaapani börs. Oodatust suuremad langused nii novembrikuu tööstustoodangus kui ka jaemüügis aitasid hoida elus spekulatsiooni, et Jaapani keskpank võib tuleval aastal likviidsusprogrammi siiski suurendada. Hiinas oli Shanghai Composite vajunud kirjutamise hetkel üle 2% miinusesse.

    Majandusuudiste osas kujuneb tänane päev võrdlemisi vaikseks, kui ainsana väärib mainimist Dallase töötleva tööstuse aktiivsusindeks.

    17.30 USA Dallas FEDi töötleva tööstuse küsitlus (detsember)
  • Kui 2015.a ei läinud Saxol oma ennekuulmatute prognoosidega kõige paremini, siis 2016.a võimalikud stsenaariumid ei tundu päris laest võetud olevat. OUTRAGEOUS predictions 2016

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon