Kauplemisideed: S&P 500 alahinnatud aktsiad - Investment topic - Forum - LHV financial portal

LHV financial portal

Forum Investment topic

Kauplemisideed: S&P 500 alahinnatud aktsiad

Log in or create an account to leave a comment

  • Kauplemine, investeerimine, S&P500, Forex, penny stocks, panustamine ettevõtete arengusuundade, turu paanika, jms. Iga üks neist on erinev oma taktika, töömahu ja pingetaluvuselt. Antud juhul olen võtnud vaatluse alla S&P 500 aktisad, millest suur osa tundub minu seisukohalt hetkel alahinnatud. Käesoleva portfelli puhul oleks tegu pikemaajalise investeerimisportfelliga 1-18 kuud.


    Selgituseks:
    * Tegu oleks ostutehingutega, mitte lühikeseks müümisega.
    * Tegu on pikemaajalise portfelliga (1-18 kuud), mistõttu enamus aktsiaid ei müüdaks ka tingimusel kui need lähipäevil 10-20% tõusevad (v.a. mõned erandid, mis allpool konkreetselt esile toodud).
    * Et hiljem oleks lihtne ja huvitavam jälgida, palju mööda panin, siis lisan hetkestest aktsiahindadest printscreeni juurde.
    * Võimalik, et olen enda arvamuse kujundamisel liialt tugevalt olnud mõjutatud ettevõtete sotsiaalkanalite tegevusest/tegevusetusest ja visuaalsest kuvandist, kuid eks see ole igal kaupleja puhul erinev. Samas tuleb mõista, et kui ettevõtte toodang on B2C, siis sotsiaalmeedia on oluline, mitte ei saa turundada nagu 15 aastat tagasi, saates postkaarte ja kutsudes kontorisse kohvile.
    * Vabandan kui mõne ettevõtte analüüsi ja detailidega pisut puusse panin. See on tingitud asjaolust, et viimase ~24 tunniga üritasin kiiresti läbi töötada ja analüüsida ~500 ettevõtte tegevused/aktsiate liikumised/sotsiaalmeedia ja võimalike konkurentide turul tegutsemine, millest antud juhul välja toodud vaid 40. Seetõttu võis tekkida sisse näpukaid või mõni oluline fakt jääda märkamata. See aga ei vabandaks mind, kui kahe kuu pärast oleks antud portfell -20% kaotuses :-)
    Siiski eeldaks, et antud portfell oleks kuu aja pärast ~5% plussis ja detsembri lõpuks ~12-17%.


    AKTSIAD (23.09.2016 kauplemispäeva sulgemishind):

    1. https://finance.yahoo.com/quote/KR/?p=KR
    Pakuksin vähemalt paari protsendilist tõusu lähima paari päeva jooksul.
    KR portfellist investeeriks hetkel 60% ja 40% jätaks tagavaraks. Aktsia riskiastmeks pakuks 2/5.

    2. https://finance.yahoo.com/quote/FSLR/?p=FSLR
    http://www.firstsolar.com
    Päikesepaneelide tootja. Facebooki ei eksisteeri, aga twitteris 18k järgijat.
    FSLR portfellist investeeriks praegu 50%.

    3. https://finance.yahoo.com/quote/F/?p=F
    http://www.ford.com
    Ford Motors. Aasta lõpupoole tulevad automüügikampaaniad välja, mis peaks tõstma tarbimist. Fordi puhul on pigem plussiks ja viimase kauplemispäeva 50% kauplemiste arv keskmisega võrreldes.
    Fordi portfellist investeeriks hetkel 40% ja 60% jätaks tagavaraks.

    4. https://finance.yahoo.com/quote/BBBY/?p=BBBY
    http://www.bedbathandbeyond.com
    BBY portfellist investeeriks hetkel 80%. Plussid: Lähenevad pühad, tugev platvorm / visuaal, toetustegevus sotsiaalmeedias ja nende mõjukas kõnetamine.

    5. https://finance.yahoo.com/quote/GME/?p=GME
    http://www.gamestop.com
    Plussid: teadmised, võrgustik, tugirühmad ja lähenev pühadeaeg.
    GME portfellist investeeriks praegu 70%.

    6. https://finance.yahoo.com/quote/RCL?p=RCL
    http://www.royalcaribbean.com
    Kuigi USA turu kruiisiettevõtted tunduvad isiklikult suhteliselt riskibisnesid ja pidevalt meedias pasundatavat lähenevat majanduskrahhi, mis antud sektorit korralikult raputaks, siis on ka mõned plussid ...
    Ettevõtte aktiivne tegevus sotsiaalmeedias. Instagramis 363k jälgijat. Facebookis 3,7M jälgijat. Aktiivne ja jagatavad kampaaniad.
    RCL portfellist investeeriks hetkel 20% ja 80% jätaks tagavaraks.

    7. https://finance.yahoo.com/quote/REGN/?p=REGN
    Põrke kohta pole tugevalt kolm viimast kuud olnud, mistõttu antud aktsia puhul valiksin hetkel pisut tagasihoidliku positsiooni. REGN portfellist investeeriks hetkel 30% ja 70% jätaks tagavaraks. Pikas perspektiivis on ettevõttel teadmised, kontaktid ja turuosa, seetõttu investeeringuna 6-12k tundub suhteliselt turvaline.
    Nende veebilehel on lisatud töökohtade arv kokku 382 töökohta. See näitab seda, et neil on plaanis areneda ja kuna tegu on erinevate suunadega, siis näitab, et nad keskenduvad kogu ettevõtte tervikarendusele. Teinekord on ettevõtetel üleval näilised töökohad, aga kui sisestada otsing ka USA tööportaalidesse siis ka sealt leiab selle ettevõtte töökohti, mis omakorda on kuluartikkel ettevõttele, mis mingist aspektist seda peaks välistama.

    8. https://finance.yahoo.com/quote/MCK/?p=MCK
    http://www.mckesson.com
    MCK portfellist investeeriks hetkel 20% ja 80% jätaks tagavaraks.

    9. https://finance.yahoo.com/quote/NWS/?p=NWS
    Viimane suurem kukkumine toimunud alles juuni lõpus ja selle ajaga tõusnud ~50%. Samas on tugevad meediabrändid ja kui nad oma digiasjad ka kõigis kanalites korralikult tööle saavad on tegu pikas perspektiivis küllaltki turvalise aktsiaga. Hetkel panustaks NWS portfellist 40%.
    http://newscorp.com

    10. https://finance.yahoo.com/quote/LYB/?p=LYB
    Plussiks on erinevate tootmiste ja tellimuste suurenemine enne pühi ja seda pigem polymer ja chemicals valdkondadest. Miinusena kõigutavad nafta ja kui peaks tulema mõne suurema tööstuse pankrott. Seda, kas see aktsia end kuu ajaga tõstab >5%, ma hetkel sellele ei loodaks, kuid pikema investeeringuga portfelli julgeks võtta. LYB puhul on miinusteks järgneva 3+ aasta puhul Fuels tooted, mis võivad aktsiat ala vedada, aga seetõttu on toetamas polymers ja chemicals, millele ise panustaksin.
    LYB portfellist investeeriks hetkel 20% ja 80% jätaks tagavaraks. Kui LYB teeks kaks järjestikust langust ja kokku >20%, siis lükkaks aktsia swingi ja panustaks LYB portfellist täiendavad 50%.

    11. https://finance.yahoo.com/quote/M/?p=M
    M on põhimõttelisel hetkel samal tasemel, mis 4 aastat tagasi, samas e-poe puhul ei näita see suurt midagi kuna turuosa on lihtne võita ja kaotada. Samas on sotsiaalmeedia tugev nt. ainuüksi facebookis üle 14M jälgija. Plussina näen just jõulueelset aega. M portfellist investeeriks hetkel 15% ja 85% jätaks tagavaraks. Kui M langeb >12% investeeriks M portfellist täiendavalt 30%.

    12. https://finance.yahoo.com/quote/GILD/?p=GILD
    Portfelliaktsiatest jätaksin selle hetkel teisejärguliseks ja esmases etapis ei investeeriks. Kui aktsia teeks läbi lähiajal kaks-kolm lühiajalist langust 12-20% ulatuses ja seejärel toimub aktsiate hoidmine, siis alles panustaks. Hetkel on see lühiajalise investeeringuna liialt riskantne.

    13. https://finance.yahoo.com/quote/HBAN?p=HBAN
    Portfelliaktsiatest jätaksin selle hetkel teisejärguliseks ja esmases etapis ei investeeriks.

    14. https://finance.yahoo.com/quote/ENDP?p=ENDP
    ENDP portfellist investeeriks hetkel 20% eelturul. Täiendavad 40% investeeriks siis kui aktsia teeb ~35% kukkumise, kuid jooksvalt tuleks jälgida aktsiate tehingute mahtu.

    15. https://finance.yahoo.com/quote/NKE/?p=NKE
    NKE portfellist investeeriks hetkel 40% kui aktsia kukuks täiendavalt …>6-8% , investeeriks NKE portfellist täiendavad 30%.

    16. https://finance.yahoo.com/quote/NRG/?p=NRG
    NRG puhul on toetavaks solar ja wind tehnoloogiad. Samas on natural gas, nuclear, mille osas isiklikult pigem passiivne hoiak. Hetkene mõte on NRG portfellist 20% investeerida, aga samas tahaks näha kukkumise $9 juurde, misjärel investeeriks NRG portfellist täiendavalt 30%. Samas, jälgides nende sotsiaalmeediat ja pressiteateid, siis on energiaettevõtte kohta tegu küllaltki kaasaegse mõttemalliga - aktiivne panus sotsiaalmeedias, tulevikuenergia visioonid/märkmed, jms. Seega pikas perspektiivis julgeksin positsiooni võtta, aga lühiajalise investeeringuna pisut riskantne. Ettevõtte kasuks räägivad samas sügis-, talveperiood.

    17. https://finance.yahoo.com/quote/XL/?p=XL
    Esialgu jätaksin portfelliaktsiatest kõrvale ja esmases etapis ei investeeriks.

    18. https://finance.yahoo.com/quote/PRGO/?p=PRGO
    Viiamse kahe aasta tipust on aktsia langenud üle 50%. Murelikuks teeb ettevõtte veebileht ja sotsiaalmeedia, millel viimane postitus oli 31 august. Tundub, et ettevõtte juhtkonnas on dinosaurused, kes jätavad kasutamata tänapäeva digilahendustest tulenevad võimalused tugigruppide kaasamiseks. Sellest tulenevalt, kipub mõte liikuma ka sinna suunas, et oma arendustes on nad nagu 60+ vanuses mehed, kes oma keldrilaboris üritavad meditsiinis uusi avastusi teha, kuid keeldudes kasutusele võtmast nüüdisaaja tehnoloogiaid ja tehes seda jätkuvalt vanamoodi nagu nad harjunud on. Seetõttu hetkel jääks passiivseks.

    19. https://finance.yahoo.com/quote/AAP/?p=AAP
    http://shop.advanceautoparts.com/home
    Facebookis 1760630 järgijat. Tavapostituste reageering madal 20-200 keskmiselt. Miinus on see, et nende nö. müügikeskkond ja digitaalne nägu on kehv, mistõttu osa müüke jookseb mööda ja tundub sama efektiivne kui kurnata toitu sõelaga, milles on augud - midagi jääb küll püünisesse, kuid suur osa jookseb mööda. Positiivne on asja juures aga see, et see on lihtsasti parandatav ja nende tähelepanu läbi B2B kontaktide suunata kerge.

    20. https://finance.yahoo.com/quote/ESRX/?p=ESRX
    https://www.express-scripts.com/index.html
    Portfelliaktsiatest jätaksin selle hetkel teisejärguliseks ja esmases etapis ei investeeriks.

    21. https://finance.yahoo.com/quote/EQR/?p=EQR
    http://www.equityapartments.com
    EQR portfellist investeeriks hetkel 30% kui aktsia kukuks …>20% , investeeriks EQR portfellist täiendavad 30%. Ettevõttel näen nelja suurt plussi: 1) Nende visuaalne platvorm on modernne, suunates tarbijat lihtsasti teenuse tarbimise juurde. 2) Lihtne kasvada ja haakuvaid lisateenuseid sisse võtta 3) Oletame, et tuleb järsk majanduslangus, siis väheneb küll välja renditavate apartmentide arv, aga samas annab see võimaluse kasvada pakutavate pindade arvu teiste ettevõtete/eraisikute kinnisvara pealt, lisades neid enda portfelli, pannes selle osa teenima.

    Sarnasest valdkonnast:
    NB! Airbnb börsiletuleku puhul on suhteliselt tõenäoline, et lähiaastatel võiks Airbnb võtta sihiks ka ärikinnisvara lühiajalise rendi.


    22. https://finance.yahoo.com/quote/ESV/?p=ESV
    http://www.enscoplc.com
    Portfelliaktsiatest jätaksin selle hetkel teisejärguliseks. Kui aktsia teeks kolm järsku kukkumist lühikese perioodi jooksul, misjärel kauplemiste maht jääb keskmisest püsima ~20% peal, lükkaks aktsia swing tradingusse.

    23. https://finance.yahoo.com/quote/DG/?p=DG
    http://www2.dollargeneral.com/dg-careers/Pages/events-calendar.aspx
    Portfelliaktsiatest jätaksin selle hetkel teisejärguliseks. Pigem ootaks aktsia täiendavat lähiaja hinnalangust 8-14%, misjärel kaaluksin swing trading portfoliosse lisamist.

    24. https://finance.yahoo.com/quote/DISCK/?p=DISCK
    https://corporate.discovery.com
    Pikaajaise investeeringuna üks turvalisemaid aktsiaid. Plussiks on see, et ettevõttel on väga palju kasutamata tänapäevaseid reklaami-, meedialahendusi, mille arenguga kindlasti tegeletakse.
    DISCK portfellist investeeriks hetkel 70%.

    25. https://finance.yahoo.com/quote/DAL/?p=DAL
    http://www.delta.com
    Portfelliaktsiatest jätaksin selle hetkel teisejärguliseks.

    26. https://finance.yahoo.com/quote/DVA/?p=DVA
    https://www.davita.com
    DVA portfellist investeeriks hetkel 15% kui aktsia kukuks täiendavalt …>8-12% , investeeriks DVA portfellist täiendavad 30%.

    27. https://finance.yahoo.com/quote/CTSH/?p=CTSH
    https://www.cognizant.com
    Kuigi tegu võib tunduda huvitava win-win aktsiaga, mis päevakauplemisse sobib, siis hetkel ise ei panustaks ja ootaks pigem kaks-kolm lühiajalist langust kokku ~$51 juurde + sõltuvalt tehingute arvu. Põhjusel, et ettevõtte tööpakkumiste arv väike; kauplemine liialt aktiivne.

    28. https://finance.yahoo.com/quote/CCE/?p=CCE
    https://www.ccep.com
    Pikas perspektiivis suhteliselt turvaline aktsia. CCE portfellist investeeriks hetkel 40% kui aktsia kukuks täiendavalt …>8-12% , investeeriks CCE portfellist täiendavad 50%.

    29. https://finance.yahoo.com/quote/CAH/?p=CAH
    http://www.cardinalhealth.com/en.html
    Kui aktsia kukuks täiendavalt …>6-12% ja toimuks hoidmine, investeeriks CAH portfellist 25%.

    30. https://finance.yahoo.com/quote/CPB/?p=CPB
    http://www.campbellsoupcompany.com
    CPB portfellist investeeriks hetkel 10% kui aktsia kukuks täiendavalt …>12-16% ja kauplemine aeglustub, siis investeeriks CPB portfellist täiendavad 30%.

    31. https://finance.yahoo.com/quote/CF/?p=CF
    https://www.cfindustries.com
    Aktsia daytraidinguks. CF portfellist investeeriks hetkel 1/5 kui aktsia kukuks täiendavalt …>12-18% ja kauplemine aeglustub, siis investeeriks CF portfellist täiendavad 30%.

    32. https://finance.yahoo.com/quote/BF-B/?p=BF-B
    https://www.brown-forman.com
    Investeeriks ~$46.20 juures BF-B portfellist 20%, eeldusel lähenevate pühade ja eelmüügi osas. Pikas perspektiivis alkoholiettevõttele ei panustaks ja hindaks aktsita väärtust pigem 41-43 dollari juurde (juhul kui ei toimu tootevaliku laiendamine tervislikema toodete valdkonnas nagu nt. coca-cola idee laktoosivaba piima osas).

    33. https://finance.yahoo.com/quote/BMY/?p=BMY
    Aktsiatega kauplemises on hetkel liialt palju emotsiooni ja närvilisust. Kuigi viimase 5 päeva graafikus on aktsia veidikene tõusnud, tundub hetkel see pigem “hoidva positsioonina”. BMY portfellist investeeriks hetkel 15% kuid. aktsia kukuks ~$52.50, investeeriks BMY portfellist täiendavad 40%. BMY kasuks räägivad nende valdkonna teadmised, platvorm ja suur töökuulutuste arv veebilehel.

    34. https://finance.yahoo.com/quote/BWA?p=BWA
    https://www.borgwarner.com/en/home
    Konkurents ja tehnoloogia areng antud valdkonnas on kiire, mistõttu võtaksin pigem tagasihoidliku positsiooni, panustades BWA portfellist esialgu vaid 10%, et “rongil olla”, kuid eeldaks, et aktsiat saab lähima aasta jooksul näha ka 24-26 dollari juures, kus panustaks täiendavalt 30%. Samas on plussiks ettevõtte teadmised. Kuigi tegu on B2B tootega on ettevõtte suureks miinuseks nende sotsiaalmeedia, kus nad oma toote müügile ja mõjutamistele B2B klientidele absoluutselt rõhku ei pane ja loovad üksnes liialt ameerikalikku sotsiaalset kuvandit.

    35. https://finance.yahoo.com/quote/HRB/?p=HRB
    https://www.hrblock.com
    Ettevõtte sotsiaalmeedia plussid ja miinused: Facebookis jälgijaid 463K, keskmine aktiivsus väga madal. Instagrami viimased sissekanded 17 ja 22 nädalat tagasi. Kokkuvõte: ettevõte on suutnud endale kasvatada arvestatava sotsiaalmeedia jälgijaskonna, aga kui viimasel ajal on ettevõtte tegevusaktiivsus väga madalaks jäänud, siis see on pigem ohumärk.
    Hetkel võtaks pigem äraootava seisukoha ja eeldaks aktsia kahte lähiajalist kukkumist alla $20.

    36. https://finance.yahoo.com/quote/FOSL/?p=FOSL
    https://www.fossilgroup.com
    Brand suunatud peamiselt nooremale sihtrühmale, mida toetab nende tugev sotsiaalmeediavõrgustik. Instagramis jälgijaid 594k ja facebookis 2,487,743.
    FOSL portfellist investeeriks hetkel 25% kui aktsia kukuks täiendavalt …>16% , investeeriks FOSL portfellist lisaks 40%. Plussiks lähenevad pühad ja “lapsemuredest üle saamine”.

    37. https://finance.yahoo.com/quote/AN/?p=AN
    https://www.autonation.com/dallas-ft-worth/Pages/homepage.aspx
    4,95B ettevõte, mis alustas läbi sotsiaalmeedia turundamist 3+ aastat tagasi, kuid teeb seda äärmiselt nõrgalt. Plussiks on see, et seda on lihtne muuta kui nad selle ette võtavad. Ettevõttel samas 248 töökuulutust üleval, mis samuti omaltpoolt positiivne.
    Hetkel panustaks AN portfellist vaid tagasihoidlikult 10% (põhjus panustamiseks annab kesk. oluliselt madalam tehingute arv) ja võtaks üldpildis pigem äraootava seisukoha. Samas, tahaks lähiajal näha aktsiat 44-45$ juures, mil panustaks aktsiasse täiendavad 30% AN portfellist.

    38. https://finance.yahoo.com/quote/TGNA/?p=TGNA
    http://www.tegna.com/our-company/
    Organisatsiooni oma brändidega, tahaks tuua võrdluse Yahooga, kes krabas krabas kokku erinevaid ettevõtteid, kuid ei osanud nendega mdiagi peale hakata ja lasi hääbuda. Hetkel TGNA meedia puhul on miinuseks ka see, et hetkel puudub olulisem info, kuidas nad televisiooni hääbumisele alternatiivi leidma hakkavad, et X ja Z generatsiooni kasvõi 10 aasta pärast kõnetada. Praegune tegevus on neil pigem selline: “Kutid, teeme nii nagu Brandon 1994 aasta sügiskoosolekul välja pakkus”.
    Plussiks on see, et neil on tugev meediavõrgustik, mille pealt teisi tegevusi võimendada (nt. tele pealt digivaldkonda), aga väljaspoole seda kahjuks ei paista. Samas on tegu üldpildis siiski suhteliselt lihtsate muudatusega ja neid seda tegema sundida on kasvõi läbi B2B platvormide neile survet avaldades.

    39. https://finance.yahoo.com/quote/JNPR/?p=JNPR
    http://www.juniper.net
    Tegu oleks aktsiaga, mille liigitaksin investeerimise alt pigem swing tradingu kategooriasse. Viimased kolme päeva on aktsia hind psinud stabiilsena. Kui tavaliselt graafikute põhjal otsuste tegimist pean pigem teisejärguliseks ja kategoorialt bingoks, siis antud stocki puhul ei saa sellest mööda vaadata. Esimesena pakun, et lähipäevil teeb aktsia, 5-10% tõusu või languse. Aktsia languse puhul võtaks positsiooni 20% JNPR portfellist.

    40. https://finance.yahoo.com/quote/WFM/?p=WFM
    http://www.wholefoodsmarket.com
    Aktsia põhiliseks miinuseks portfelli kaasamiseks on see, et viimane aasta on see olnud üldpildis stabiilne, jäädes 28-35 dollari juurde. Ettevõtte suuremal arengul näeks ise potensiaali, kui nad panustaksid enim omatoodete tootmisele ja viral lahendustele. Esialgu 20% WFM portfellist.


    Sellised said siis valitud aktsiad, arvamused ja kokkuvõte. Tegu ei ole kellelegi kindla soovitusega ja seda, kas ja kuidas kasutada, jääb igaühe enda südametunnistusele. Meeles tuleb siiski pidada tõsiasja, et
    kauplemine on nagu naisteajakirja esikaas - palju draamat ja purunenud illusioone
    :-)

Threads list

Cookies

LHV website uses cookies to provide you with the best user experience. By clicking "I accept", you consent to the use of all cookies. Read more about the principles of using cookies.

pirukas_icon