Börsipäev 9. november - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 9. november

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuigi aktsiaturud alustasid eilset päeva ettevaatlikult, saadi tund pärast USA kauplemissessiooni algust kindlam jalgealune ning Euroopa ja USA börsid lõpetasid eilse päeva plusspoolel – Stoxx Europe 600 tootluseks kujunes 0,3% ning S&P 500 kerkis 0,4%.

    Kuigi eilsed küsitlused näitasid, et USA presidendivalimised kujunevad tasavägiseks ning kaalukauss oli pisut rohkem kaldu Hillary Clintoni poole, siis tulemuste järk-järguline avaldamine on ilmselt paljudele pakkunud suure üllatuse. Mitte ainult ei juhi valimisi Donald Trump, vaid seda lausa muljetavaldava edumaaga. Kirjutamise hetkel oli Trumpil 276 valijameeste häält ehk enamuseks vajalik 270 häält oli saavutatud. Clintonil oli 218 valijameeste häält.

    Maailma börside reaktsioon on olnud väga negatiivne. Jaapani aktsiaturg lõpetas päeva 5,3% miinuses ning Euroopa aktsiaturgude futuurid näitavad avanemist 3,5% madalamalt tasemetelt ning USA futuurid kauplevad hetkel 3,2% miinuses. Jaapani jeen on tugevnenud dollari suhtes 2,6%.

    Tänane päev kulub kindlasti valimistulemuste seedimiseks, kuid lisaks avaldatakse makroandmetest UK kaubandusbilanss ning EIA naftavarud.

    11:30 UK väliskaubanduse bilanss (september)
    17:00 Hulgimüüjate varude muutus (september)
    17:30 EIA naftavarude raport
    20:30 Fedi liikme Neel Kashkari kõne
  • Lisaks vabariiklaste presidendikandidaadi võidule, sai partei enamuse ka Kongressi mõlemas kojas Senatis ja Esindajatekojas. Viimati kui vabariiklased olid korraga võimul Valges Majas ning Kongressis oli 2003-2007 ehk Bushi valitsemise ajal. Niivõrd suur kontroll seadusandliku võimu üle võimaldab vabariiklastel ellu viia lubadused pöörata ümber Obama algatatud tervishoiureform ning tühistada Dodd-Franki poolt kehtestatud finantsregulatsioonid.
  • Ühendkuningriigi eksport langes septembris võrreldes aastatagusega 0,2% (MoM +9,2%), ulatudes £25,5 miljardini. Import kasvas 31% (MoM +10%), küündides £45,6 miljardini.
  • No nii, millega seletada tänast esimeste tundide Biotehnoloogia (ja ravimifirmade) edukäiku? Kas sellega, et Trumpi arvates peavad kõik ise oma tervisemured kinni plekkima?
  • nier
    No nii, millega seletada tänast esimeste tundide Biotehnoloogia (ja ravimifirmade) edukäiku? Kas sellega, et Trumpi arvates peavad kõik ise oma tervisemured kinni plekkima?

    sellega, et Clinton lubas ravimifirmadel tiibu kärpida ravimitei hindasi piirates.
  • Lihtsalt Clinton lubas Farma sektori surnuks reguleerida.
  • Päris skisofreeniline päev, aasia ja euroopa luges kogu sentimenti valesti ja tekitas müügilaine. USA ärkas ühes meeleolus ja lõunale läks juba teises meeleolus.
  • Minu meelest oli juba Euroopa avanemisel õlgade kehitamist, et kohe -5% ei ole.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon