Börsipäev 27. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 27. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Novembrist alates soodsas tuules purjetanud aktsiaturgudel kogeti eelmisel nädalal üle pika aja esimest tormi, mis kukutas S&P 500 indeksit teisipäeval -1,2% ning vastupidiselt tavapärasele praktikale ei suudetud ka järgnevatel päevadel sellest august välja ronida, jättes indeksi nädala lõikes -1,4% kaotusse. Trumpi tervishoiureformi hääletuse läbikukkumine esindajatekojas tekitas turuosalistes kahtlust, et ka fiskaalstiimuli seadustamine ei pruugi olla vaatamata vabariiklaste kontrollitavale kongressile nõnda lihtne nagu esialgselt arvati. Trumpi sõnul annab tagasilöök tervishoiureformis võimaluse asuda kiiremini tegelema maksumuudatustega, mida investorid jälgivad nüüd eriti terava pilguga.

    Ka Euroopas domineerisid eelmisel nädalal languspäevad, kuid müügisurve kujunes kokkuvõttes Stoxx 600 indeksi puhul siiski tagasihoidlikumaks (-0,5%).



    Kui edukalt Trumpi administratsioon oma fiskaalpoliitika ja regulatsioonide lõdvendamise lubadusi suudab ellu viia, määrab tõenäoliselt ka selle, milliseks kujunevad USAs ettevõtete tegelikud kapitalikulutused. Küsitluste baasil ollakse investeeringute osas väga optimistlikuks, kuid reedel avaldatud kestuskaupade tellimuste raport näitas, et tegelik pilt jääb mõnevõrra pehmemaks.

    Pärast hoogsamat taastumist eelmise aasta lõpus on USA kestuskaupade tellimused kaitse- ja lennutööstust arvestamata jäänud käesoleva aasta alguses stabiilseks, kahanedes veebruaris MoM -0,1% ning valmistades sellega pettumuse analüütikutele, kes ootasid 0,5% kasvu. Kuigi kestuskaupade tellimused on aasta baasil pööranud taas kasvule, siis veebruaris oli see vaid 1,3% ning märkis aeglustumist jaanuari 2,6% järel.

    USA kestuskaupade tellimused kaitse- ja lennutööstust arvestamata (miljardit dollarit)


    Majandusuudistes on täna fookuses Saksa ettevõtete märtsi kindlustunde indeksid, eurotsooni veebruari rahapakkumine ning USAs Dallase töötleva tööstuse märtsi aktiivsusindeks.

    11.00 Saksamaa ettevõtete kindlustunde indeks (märts)
    11.00 Eurotsooni rahapakkumise ja krediidi statistika (veebruar)
    17.30 USA Dallas FEDi töötleva tööstuse küsitlus (märts)
    20.15 FEDi Evans esineb
  • Ühendriikide aktsiaturu futuurid viitavad üsna koledale päeva algusele, kui ES kaupleb hetkel ligi protsendi jagu punases. Positiivsest küljest on see esimest korda alates novembrist, mil futuur on lähenemas taas ülemüüdud territooriumile.
  • Saksamaa ettevõtete kindlustunde küsitlused viitavad sarnaselt PMIdele majanduse hoogsamale kasvule. Jooksva olukorra hinnangut peegeldav indeks kerkis märtsis 0,9 punkti 119,3 punktile (oodati 118,3) ning kuue kuu väljavaate indeks 1,5 punkti võrra 105,7 punktile (oodati 104,3).

    IFO ECONOMIST TELLS REUTERS GERMAN UPSWING IS GAINING MOMENTUM, INDUSTRY IS GAINING PACE
    IFO ECONOMIST TELLS REUTERS GERMAN GDP GROWTH OUTLOOK IS GOOD


  • Eurotsooni eraksektorile väljastatud krediidi mahu kasv aeglustus veebruaris 2,3%le (jaanuaris 2,4%), kui peamiselt avaldas mõju ärilaenude aeglasem kasv (2,0% vs 2,3% jaanuaris). Majapidamistele väljastatud laenud suurenesid aastaga 12 miljardi euro võrra ehk 2,3% (jaanuaris 2,2%).
  • HIMX sai Morgan Stanley'lt UG to OW. Kui turg ei oleks miinuses, siis seda siit hommikul nullist ei saaks.
    Volli on openiks liiga laes, pihta saavad siin eelturul Trumpi stockid. Tõenäoliselt peaks see asjandus $9.6-$9.8 kandis käima.
    (Kuiigi kõik analüütikud on selles stockis pidevalt tagurpidi, toob ta tavaliselt raha koju).

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon