Kanada kanepiturg - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Kanada kanepiturg

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mida on ühel inimesel vaja, ja kust seda saada, et Kanada turul kaubelda? Kas LHV pakub ka mingit võimalust?
  • Äirpäevas oli just artikkel kuidas saab. Populaarsemad aktsiad ja ETF.
    Näiteks https://finance.yahoo.com/quote/HMMJ.TO?p=HMMJ.TO
    Näiteks sisaldab juba artiklis kiidetud Canopy ja Aurora
  • TiitKroon
    Mida on ühel inimesel vaja, ja kust seda saada, et Kanada turul kaubelda? Kas LHV pakub ka mingit võimalust?


    Ikka pakub. Poolteist aastat tagasi tuli pidevalt küll paluda, et nad lisaksid kaubeldavate väärtpaberite nimekirja. Ja mõne saigi. Aga just Kanada turul. USA turul noteerituid paraku kõiki mitte. Näiteks puudus TWMJF (Canopy), HYYDF (Hydrophotecary) ja ka indeksi HMMJ.TO vaste.

    Aga miks teemaks Kanada kanepiturg? Ikka maailma kanepiturg. Aurora ja teised näiteks tugevalt Saksamaal, Austraalias, Itaalias ja mujalgi.
  • Peaks vist midagi ostma, et odavalt rongile saada.
  • Peaks, julge hundi rind on haavleid täis.
  • MSM
    Peaks vist midagi ostma, et odavalt rongile saada.


    Ma ütleks, et odavalt ei ole siin enam midagi.
    Samas, kui kannatust on, siis arvan, et 2-3 korda tõusu võib lähima aasta-paari jooksul tulla. Pikemas perspektiivis ilmselt rohkemgi.
    Ja mina ostaksin siit ikka jupikaupa, mitmes osas.Lähiajal ootaks hindade allapoole tulemist, aga kes teab. Näiteks Organigram OGRMF tegi eile korraliku tõusu ilmselge spekulatsiooniga, et võib olla ülevõtmise objekt.
    Arvestades mida maksti Cannimedi eest, siis OGRMF-il tõusuruumi vähemalt 50%.
  • Hydropothecary Corp(CVE:THCX peaks olema sobiv varient hetkelgi veel, Aurora ja suurimate rahabilansid miinuses ja haip, lühiajalist volatiilsust palju, ootaks alanemist ka kallid.
  • Kaugele CVSI run veel läheb? $3 tuleb ära?
  • Turgub, et kanepi turg läheb õitsema. Alla lisatud kirjale lisaks, et sellel firmal tuleb rekord käive II kvartalis, kuna suure laienduse esimene müük hakkab pihta, kilosid hetkel peast ei mäleta, aga see oli suur laiendus. Tegemist ühe odavaima tootjaga ja KASUMIS tootja. (oman taas eilsest).Kanadas siis legaliseeriti kanep, kui keegi veel ei tea.

    Aphria

    This morning, in a formal ceremony presided over by the Governor General, Her Excellency the Right Honourable Julie Payette, Bill-C45 Cannabis Act received Royal Assent, thereby transforming it from a Bill into a law.

    This event also marks a seismic transformation for our company, our industry and our country. On October 17, 2018 legal sales of adult-use cannabis will begin across Canada.

    Aphria has been planning for this moment since the election of Prime Minister Trudeau, who campaigned on the promise to legalize and regulate cannabis for adult recreational use.

    Aphria was founded in 2013 with a vision to produce high-quality cannabis in the most natural growing conditions. Our two co-founders, Cole Cacciavillani and John Cervini, saw a future in cannabis and decided to apply their 60 plus years of agriculture experience to grow a few medical cannabis plants. Those few plants grew into a few million, and we have since become a premier global cannabis company with a presence in over 10 countries in five continents.

    When the opening bell rings in 17 weeks, Aphria and our entire industry will take this transformational journey to new heights, bringing an underground economy out of the shadows and into the light.

    In the year ahead, the industry will rapidly evolve and you will witness Aphria at the forefront of this evolution. Our focus on innovation, research and development and our unmatched ability to grow high-quality, clean and safe cannabis to scale will continue to set us apart.

    We also remain passionate and committed to our foundation in medical cannabis. Not only are we well-prepared to meet the needs of our expanding patient community in Canada, we also will continue to invest in innovation and research to support medical cannabis, while pursuing strategic opportunities in international markets to support patients in need around the world.

    History has been made, and on October 17 a new chapter in Aphria’s story will being to unfold. We are excited to show you what we have in store.
  • Mul on üks lünk ühe teema mõistmises. Kanad legaliseerib kanepi rekreatsioonilise tarvitamise. USAs on see legaalne üheksas osariigis (+ D.C.) ning arvestades seda, et meditsiiniliseks kasutuses on see legaalne enam kui pooltes osariikides, võib eeldada, et ka rekreatsiooniline kasutamine muutub üha enamates kohtades legaalseks.

    ...meil aga on psühhiaatrid püsti hädas üha suurema koguse inimestega, kes on end kanepist psühhoosi tõmmanud. Milles asi? Kas USAs ja Kanadas pole seda probleemi? Kuidas? Mismoodi?
  • Nõukaajast on meil kanepisuitsetajate arv ma-ei-tea-mitmesajakordistunud, psühhoosi (?) sai see 1 tüübi poeg, kes Pealtnägijas käis?
  • ...no siin mõned räägivad suisa epideemiast.
  • Kanepist ja alkoholist räägitakse sageli kui asenduskaupadest. Eks selle piiripidamisega on meil teadagi missugused lood...
  • Visahing, arvad siis et Aphria oleks parim valik? Kunagi Äripäevas pakuti kah mitmeid firmasid.
  • Ma veidi ülle aasta seda firmat jäginud, mulle meeldib see, et nad kasutavad loomuliku valgust ja tingimusi ehk tootmine on odav Teiseks, asutajad pole mingid hipid, vaid vennad, kes oskavad asju kasvatada. Kogu kasvatamise kulu 1,67 $/gramm ja järjest langeb, (võrdluseks, meil Eestis tänaval 20euri/gramm, kasvatamise hind ei tea).
    Üldjuhul see firma on kõik ka teinud, mis lubanud ja peale tulemusi tõmbab noka üles, Tulu peaks vertikaalselt üles minema, peale seda kvartalit, kui lisandub 1200kg kvartalis.

    Kellel rohkem huvi, siis siin kõik olemas:

    https://aphria.ca/press-releases/page/2/

    Aphria Provides Update On Part III Expansion Operations
    First harvest from Part III expected to take place at the end of April.



    Leamington, Ontario – April 5, 2018 – Aphria Inc. (“Aphria” or the “Company”) (TSX: APH and US OTC: APHQF) today provided the following operational update to its Part III expansion of its facility in Leamington, Ontario, which received Health Canada approval as previously announced on March 13, 2018:

    Part III expansion is now at full capacity with its weekly crop harvests of 10,000 plants
    The first harvest from Part III is expected to take place during the last week of April
    Part III is anticipated to yield 380-400 kg per week, which is in addition to the yields from our existing 100,000 square feet of production area
    Once in full rotation, the Leamington facility will house production from over 80,000 plants resulting in a total annual yield of 30,000 kg.
    • Short-term capacity upgrade to 30,000 kgs (annualized) production capability expected in next year (ehk siis 2018)
    • Mid-term capacity upgrade to 100,000 kgs (annualized) production capability expected in 18 months
    • Long-term capacity available via additional 200-acre property in Leamington, Ontario
    • No crop failures since inception
    • Seven consecutive quarters of EBITDA
    • Four bought deals closed during the year, raising over $204,000,000 in share capital
    • Strong executive team
    • 20+ years of Pharma experience
    • 35+ years of greenhouse growing experience
  • Karum6mm
    Mul on üks lünk ühe teema mõistmises. Kanad legaliseerib kanepi rekreatsioonilise tarvitamise. USAs on see legaalne üheksas osariigis (+ D.C.) ning arvestades seda, et meditsiiniliseks kasutuses on see legaalne enam kui pooltes osariikides, võib eeldada, et ka rekreatsiooniline kasutamine muutub üha enamates kohtades legaalseks.

    ...meil aga on psühhiaatrid püsti hädas üha suurema koguse inimestega, kes on end kanepist psühhoosi tõmmanud. Milles asi? Kas USAs ja Kanadas pole seda probleemi? Kuidas? Mismoodi?


    Minu meelest nende artiklite juures on ka alati olnud et inimene oli tarvitanud "sünteetilist kanepit" mis pole üldse kanep vaid mingi pulber mis on puhas keemia ja kanepiga ei seo teda miski muu kui mõjupiirkond ajus vms.
    Kui õigesti mäletan siis Pealtnägija isegi tagantjärgi vabandas eesti kanepiliidu või mingite legaliseerimispooldajate ees et ei selgitatud millega tegu on. Kõrvalt inimesed kommenteerisid et tegemist oli tellimuslooga kuna eestis olevat legaliseerimise pooldamine liiga populaarseks saanud.
  • Arstide tellimuslugudest: Kas siin tahetakse väita, et kui "tõmmata" täiesti looduslikku kõrge THC sisaldusega kanepit, et siis mingit psühoosi ega skisofreeniat ega muud sarnast haigust või haigusnähtu selle tulemusena ei teki mitte kuskil mitte kunagi? Esimene googeldamise tulemus: http://www.narko.ee/kanep/
  • Kanep pole ohtlikum kui alkohool, pole mina näinud inimest, kes tõmbab kanepit ja peale seda muutuks sõdalaseks, erinevalt alkohoolist. Lisaks mõju kestab vaid erinevalt alkost nagu ttrust pani lingi. 2-3 tundi. Kuukad liitri konni kaua võtab et selgeks saada? Kokkuvõttes igal asjal oma koht ning head ja vead. Ja ravimina toimib see kindlasti, eriti kui tegemist söömishäiretega, siis see kraam paneb sööma küll. Ainuke vale väide on, et tekitab luulusi - tee palju tahad, aga ei tekita.


  • Karum6mm
    ...no siin mõned räägivad suisa epideemiast.


    No ära riku oma tagurlike vaadetega inimeste võimalust end süümepiinadeta segi tõmmata.
  • ...ma ise olen massiivse rekreatsioonilise tarbimise lubamise suhtes selgelt skeptiline. Meie kultuuris ei osata mitte millegagi piiri pidada. Laiemas tutvusringkonnas on kolm psühhiaatrit, kes kõik räägivad sama juttu, et asi juba on siinmail käest ära.

    Samas - olles elus objektiivse vajaduse tõttu viimastel aastatel (ajutiselt!) tarvitanud ebameeldivas koguses sünteetilisi ja poolsünteetilisi opioide, ei oska ma (diletandina) näha erilist vahet valu vaigistamisel opioidide ja kannabinonidide (kirjutasin õigesti?) vahel.
  • Vahe on selles, et ühed uuringud on suure raha poolt kinni makstud. Hea näide, mu vanamees sööb päevas 10 erinevat rohtu, 100 euri kuus, kas keegi on kunagi uurinud, kuidas need koos kõik mõjuvad? Sa karumõmm peaks ka teadma, mida on tarvis, et ravim kinnitatakse. Kunagi jõin vaarika varre teed ja see mõjus, kas tänapäeva arst soovitab sulle seda? Ei, sest ta ei saa selle eest klotsi. Ühelgi kanepi ravimi firmal hetkel pole sellist raha, et oma huvisid kaitsvat suurt kartelli ümber veenda. Samas kui loed kanepi ravimi uuringuid või tead inimesi, kes sellest abi saanud, on see müügi jutu jama täiesti suva. Veel üks näide, ema tarvitas vähi vastast rohtu, mis mõjus 1 le 10st aga kõvad kõrvalmõjud, ei hakka loetlema, heaks kiidetud ravim arstide poolt ja mida see andis? Ainult erinevad rängad kõrvalvead mis olid paberil ja millest arst ei rääkinud. Tulemus 6 kuud ja läinud ta oli. Palju õnne kiitmast klassikalist narkotsi, mille heakskiit on kinni makstud. Naljakad, samas kurb, et amet mis kiidab heaks ravimeid, saab oma raha teada kust.
  • Visahing, ehk natuke seletad lahti seda väidet, et arstid saavad ravimi soovitamise eest klotsi. Eestis on kord päris karm, lisaks on suur osa retseptidest toimeainepõhised, st tegelikult saab ostjat suunata apteeker ja talle on mõtet maksta, mitte perearstile.
    Ravimifirmad annavad isegi näidiseid allkirja vastu arstidele, mingist rahast pole juttu. Jah koolitusi ja reise tehakse, aga ka selle üle on karm kontroll, kõik andmed on olemas, kes ja kui palju sai. Konkurendid jälgivad väga täpselt, et näiteks väliskoolitusel miskit kultuuriporgrammi jne kinni ei maksta ja kui midagi on, kaevatakse kohe.
    Omaette teema on, et tihti meil arstid on vanades ravimites kinni ja uued on jälle inimestele tihti liiga kallid. Kui ravimifirmad arstidele uusi ravimeid ei tutvustaks ja ei koolitaks, siis ei jõuaks ju need üldse inimesteni? jne.
    Kanepi koha pealt sõna ei võta, ei tarbi ja pole soovi ka kui mõne tarvitaja siinseid kirjatükke lugeda :D
  • Visahing
    Vahe on selles, et ühed uuringud on suure raha poolt kinni makstud. Hea näide, mu vanamees sööb päevas 10 erinevat rohtu, 100 euri kuus, kas keegi on kunagi uurinud, kuidas need koos kõik mõjuvad? Sa karumõmm peaks ka teadma, mida on tarvis, et ravim kinnitatakse. Kunagi jõin vaarika varre teed ja see mõjus, kas tänapäeva arst soovitab sulle seda? Ei, sest ta ei saa selle eest klotsi. Ühelgi kanepi ravimi firmal hetkel pole sellist raha, et oma huvisid kaitsvat suurt kartelli ümber veenda. Samas kui loed kanepi ravimi uuringuid või tead inimesi, kes sellest abi saanud, on see müügi jutu jama täiesti suva. Veel üks näide, ema tarvitas vähi vastast rohtu, mis mõjus 1 le 10st aga kõvad kõrvalmõjud, ei hakka loetlema, heaks kiidetud ravim arstide poolt ja mida see andis? Ainult erinevad rängad kõrvalvead mis olid paberil ja millest arst ei rääkinud. Tulemus 6 kuud ja läinud ta oli. Palju õnne kiitmast klassikalist narkotsi, mille heakskiit on kinni makstud. Naljakad, samas kurb, et amet mis kiidab heaks ravimeid, saab oma raha teada kust.

    See kommentaar ongi näide soodsast kasvulavast igatsugu arstide ja posijate klientuurile keda "ravitakse" ja kellele müüakse igatsugu MMS-i, holy teesid, vaarikaketoone, šungiidi vett, homeoöpaatilisi ravimeid, kristalliteraapiat jne. Nüüd ka kanepit ning hašišiõli.
  • Arstidel on teadmine ja informatsioon ravimite koostoime kohta olemas. Perearst oskab kindlasti leida vastused kas kõik need 10 ravimit on koos ohutu võtta või millal neid kõiki võtma peab.

    Minu vana perearst soovitas küll igasuguseid looduslikke teesid ja muud looduslikku tarvitada, kui häda hull polnud ja mingeid kalleid ravimeid otse vaja polnud. Küll polnud tal ka probleemi antibiootikume välja kirjutada, kui vaja, samas ta hoiatas kohe et antibiootikume tuleb võtta etteantud kuur ja ravimi võtmise kellaaegadest kinni pidada ja seletas lahti milleks see vaja on. Uue perearsti kohta ei oska öelda, olen ainult paar korda temaga kohtunud.
  • Hiljuti mõned kuud tagasi oli ka vastav dok, mis rääkis, kuidas noori naisi vaksineeriti teatud haiguse vastu, kuidas riigipea tegi sellest üldise programmi, mis rahad liikusid ja mis tüsistused hiljem tekkisid, nii, et see programm lõpetati. Uue ravimi loomine on pikk ja kallis projekt, ning amet kes kiidab neid heaks, saab raha nendelt, kelle ravim heaks kiidetakse. Eesti asja pole siia mõtet segada, kuna olematud summad, tavaliselt siine perearst kirjutab sulle uue aja lehele, mille taga küljel mingi reklaam. Kas tal pole puhast paberit? On ikka juhmid inimesed küll.
  • Enne rääkisid just Eesti arstidest ja sellest kuidas nad ei soovita midagi, mille eest klotsi ei saa. Nüüd ütled, et Eesti asja pole mõtet siia segada. Mis reklaami puudutab, siis retseptiravimi reklaamlehte ei tohi isegi arstikabineti ukse taha infostendile poetada, nende reklaam on keelatud. Vii end asjaga kurssi, reklaamida võib ainult vabamüügi ravimeid.
    FDA ja EMA saavad raha neilt ravimifirmadelt, kelle ravimid nad heaks kiidvad? Nojah...
  • ttrust
    Arstidel on teadmine ja informatsioon ravimite koostoime kohta olemas. Perearst oskab kindlasti leida vastused kas kõik need 10 ravimit on koos ohutu võtta või millal neid kõiki võtma peab.

    Minu vana perearst soovitas küll igasuguseid looduslikke teesid ja muud looduslikku tarvitada, kui häda hull polnud ja mingeid kalleid ravimeid otse vaja polnud. Küll polnud tal ka probleemi antibiootikume välja kirjutada, kui vaja, samas ta hoiatas kohe et antibiootikume tuleb võtta etteantud kuur ja ravimi võtmise kellaaegadest kinni pidada ja seletas lahti milleks see vaja on. Uue perearsti kohta ei oska öelda, olen ainult paar korda temaga kohtunud.


    Mis uuringu tulemusel ütleb sulle perearst, et kümne erineva tableti koosmõju on uuritud? Eriti kõva perearst sul kui mitte selgeltnägija rohkem.
  • Visahing
    ttrust
    Arstidel on teadmine ja informatsioon ravimite koostoime kohta olemas. Perearst oskab kindlasti leida vastused kas kõik need 10 ravimit on koos ohutu võtta või millal neid kõiki võtma peab.

    Minu vana perearst soovitas küll igasuguseid looduslikke teesid ja muud looduslikku tarvitada, kui häda hull polnud ja mingeid kalleid ravimeid otse vaja polnud. Küll polnud tal ka probleemi antibiootikume välja kirjutada, kui vaja, samas ta hoiatas kohe et antibiootikume tuleb võtta etteantud kuur ja ravimi võtmise kellaaegadest kinni pidada ja seletas lahti milleks see vaja on. Uue perearsti kohta ei oska öelda, olen ainult paar korda temaga kohtunud.

    Mis uuringu tulemusel ütleb sulle perearst, et kümne erineva tableti koosmõju on uuritud? Eriti kõva perearst sul kui mitte selgeltnägija rohkem.

    Piirid seab konkreetse perearsti kompetents ning tahe kvaliteetset tööd teha. Alati on sul võimalik pöörduda mõne teise spetsialisti poole, et saada mõnda teise spetsialisti arvamust.

    Sait https://www.vaktsineerimine.ee/ on mingi libasait vandenõuteooria-altidele inimestele.
    Õige terviseameti sait on siin: http://www.vaktsineeri.ee/
  • hiljutist arutelu tasuks ehk vandenõuteooriate vabateemas jätkata või mingi uus lõim luua
  • ...ma olen oma silmaga näinud, kuidas arstile tekkisid ekraanile punased kirjad, kui ta mulle ühte konkreetset ravimit kirjutama hakkas. Nimelt eksisteeris süsteem, mis närib olukorda risti-põiki ning hoiatab koostoimete eest. Kui ma seda toimuvat suurte silmadega vaatasin, teatas arst, et see olevat üks ütlemata hea süsteem, sest erinevate valdkondade ravimite ristmõjud on miski, mille andmemahud on sellised, mille meeldejätmine teatud valdkonna spetsialisti jaoks pole realistlik.
  • 10 ravimist korraga võtmisest nii palju, et kindlasti olid enamused neist toidulisandid. Neid võib süüa peaaegu nii palju kui palju sul raha on. Rõhutan, peaaegu.
  • Ma tahaks lihtsalt lisada, et arstide praktikad on ajalooliselt legendaarselt ekslikud, ning hilises ajaloos suuresti kallutatud erinevate tootjate poolt, neile tehakse samamoodi ajupesu nagu lihtinimesele tsakrate ja jumalatega etc.
    Aga fakt on see, et farmaatsiatööstus vähile ravi ei paku, kes soovib siis uurigu, see mida pakutakse ei ole RAVI.
    Lisaks see keemia mida müüakse on mitmetuhandekordselt üle hinnatud.FYI enamus vähiravi patsiente sureb selle "ravi" tagajärjel, mitte vähki. Tõsi - parema puudumisel.
    Kanep kui potensiaalne väheste kõrvalnähtudega ning odav RAVI miskipärast laidetakse maha ning ei soovita sellest midagi kuulda. Veider mis? Õnneks ikkagi on inimesi kes vastuvoolu sellega tegelevad.
    Nii et mis on siis tähtsam raha või tervis?
    Aga lõpetaks selle arutelu nüüd ja räägiks turust?
    Ma saan aru et Aurora eksportib nt Itaaliasse, on euroopas veel potensiaalseid turge ?
  • Eelmises kommentaaris nimetatud Kanep ja haigus nimega Vähk:
    -- https://tervist24.ohtuleht.ee/837781/ameerika-ravimiamet-kanep-ei-ravi-vahki-ja-lopetage-selle-propageerimine-ravimina
    -- https://www.ravimiamet.ee/kanepi-ja-kannabinoidide-meditsiiniline-kasutamine

    Minu mäletamistmööda oli mõni aeg tagasi raadios meditsiinisaade kus kohale kutsutud eksperdist jäi sõnum: "kanep on valuvaigistava, rahustavad igasuguseid pingeid leevendava toimega, aga kuna on olemas palju paremaid aineid, mis sama asja teevad, siis ei ole põhjust kanepit tarvitada, kuna kanepil on kõrvalmõjud päris suured".
  • Õnneks ravimiametid ei ole ravimitootjate poolt kallutatud. (sarkasm)
    Platseebode müügi lubamine, 6000x hind vähiravimitele, odavama epipeni keelamine etc etc.
    Ja eks muidugi on ka alternatiive, võta aasta aega vidocini ja siis hakka mao ja neeru ravimeid sööma. Jube hea äri ju.
  • Teema lõpetuseks, nägin ise kuidas heaks kiidetud 1000euri kuus ravim, mis aitab ühte inimest kümnest ei ravinud midagi, normaalsel ravimil on platseebo efekt ka suurem. 6 kuud ja läinud oligi, ilma mingi alternatiivravita.
  • Visahing
    Teema lõpetuseks, nägin ise kuidas heaks kiidetud 1000euri kuus ravim, mis aitab ühte inimest kümnest ei ravinud midagi, normaalsel ravimil on platseebo efekt ka suurem. 6 kuud ja läinud oligi, ilma mingi alternatiivravita.


    Kas alternatiivravi üleüldse oli? Mitu inimest kui mitmest see aitaks, kui oli? Miks sellel ravimil platseeboeffekt väiksem on, kui normaalsel ravimil? Missugune on normaalne ravim, kas see eksisteerib või on see veel välja töötamata? Kas seda ühte inimest kümnest see ravim aitab terveks saada või kauem elada? Mitmendas staadiumis vähk, mida selle ravimiga raviti, avastati?

    Sinu teema lõpetus tõstab rohkem küsimusi, kui enne oli. Samas ei tõesta ega näita see ilma vastusteta neile küsimustele mitte kui midagi. Vastused muidugi peaks selleks olema faktilised.
  • On olnud küllalt juhtumeid kus vähiravifondi "Kingitud Elu" poolt rahastatud väga kallis vähiravim siiski ei aita. Uudistest on läbi käinud. See on kas asendatud mingi muu ravimiga või polegi siis seda. Põhikooliklassidest mäletan, et üks peretuttavast onu, enne 40 aastaseks saamist, läks näiteks ühe kuuga. Kopsuvähk oli. Võib ka palju kiiremini minna kui 6 kuuga.
  • Kui teist keegi arstid ei ole, pole mõtet siin ruumi raisata.
    Ma võtsin kah natuke. Võib osutuda raketiks, aga vist eriti langusruumi pole.
  • No vähiravimid töötavad põhimõttel et mürgitame inimest ning loodame, et vähirakud surevad enne kui inimene.
    Kui on pakkuda parem mis väidetavalt töötab siis on mu meelest rumal seda dismissida väitel et kanep tekitab psühhoosi. btw raviks kasutatakse CDB mitte THC, seega mingist pilvitamisest siin ei sa rääkida. Kui on väikegi võimalus et olemas on alternatiiv inimeste mürgitamisele ja vähist vabanemiseks siis miks mitte sellele võimalus anda? Kas peab tõesti igaüks läbi elama lähedase surma, et mingisugused dogmad ja kanepiviha kaoks?
    Lihtsalt give it a chance.

    Aga MSM, ses mõttes langusruumi siiski on kuna hind sõltub suuresti regulatsioonidest. Kanadas vaid ühe kinnituse kaugusel aga kui näiteks EU blokkima hakkab siis võib see suht rängalt mõjuda.
  • poolteist, sul on mingeid uuringuid tuua, kus kanep universaalselt paremini vähki ravib kui vähiravimid? Minuteada on vähiravimeid väga palju erinevaid ja erinevate toimemehanismidega eri vähiliikide puhul. Mis sul on arvamus, et ravimifirmad ei suuda kanepist aineid sünteesida ja nagu eespool ütlesid 600x hinnaga maha müüa, kui sel uuritud efekt oleks?
    PS kustkohal sa seda kanepiviha näed, minumeelest siin foorumis juhitakse tähelepanu kaasnevatele ohtudele, kui keegi soovib end raske haiguse puhul sellega ravida, siis minumeelest on ju suhtumine pigem selline, et kui inimesel sellest parem või vähemalt kergemate valudega surra, siis palun.
    Minumeelest on su eespool mainitud toimeainet omavad kanepiõlid täiesti müügil, telli aga, st ma ei saa aru, milles probleem on?
  • poolteist
    Kas peab tõesti igaüks läbi elama lähedase surma, et mingisugused dogmad ja kanepiviha kaoks?
    Lihtsalt give it a chance.


    Mina olen selle läbi elanud. Mul ei olnud enne ega ole ka ka pärast seda mingit kanepiviha.

    Ma lihtsalt endiselt ei leia, et ma olen niivõrd jumalik tegelane, et lihtsalt pimedast usust võtan pooli ja seisukohti ja siis religiooselt hakkan nendega vehkima lihtsalt sest ma olen kusagil kuulnud ja näinud ja see kõlab ilusamalt, samal ajal eirates igasugu fakte, analüüse ja teadust lihtsalt sest ma raudpolt ilma igasuguste tõenditeta tean, et see on kõik kinni makstud ja noh reptiilid ja värki.

    Mina ei ole võimeline teadma arstidest ja teadlastest paremini, et kuidas meditsiinis mingid asjad mõjuvad ja toimivad, sest ma ei ole selleks lihtsalt piisavalt palju õppinud, lugenud ja harinud end selles. Ma lihtsalt ei salli seda kui keegi lahmib stiilis "ma olen ise näinud ja kogenud" ning siis viskab õhku argumente mis räägivad talle endale vastu või millel puudub asjaga seos või mille osas ilma täpsemaid asjaolusi üleüldse saab seisukohti võtta.

    Mulle jääb tunne, et mida lähedamalt on ise nähtud midagi, mis lihtsalt talupojamõistusega on liiga keeruline hoomata, seda emotsionaalsemad on selles osas seisukohad ja argumendid ning lähedase kaotus vähile pigem mõjub vastupidi, kui valgustavalt. Valgustavalt tean seda olevat mõjunud just vastupidi siis, kui keegi on ravitavas faasis vähiga keeldunud arstile minemast ja lasknud posijal end oma elupäevade lõpuni saata. Vot siis olen kuulnud küll, et oleks ikka tõesti pidanud arstidel laskma tegeleda.

    Me kõik oleme siin hirmus targad ja kõigil on seisukohti ja neid vahetada on põnev ning kõiges ülimat tõde leidma ei pea, aga vot selliste argumentidega, et vot nüüd ela see ise läbi ja alles siis hakkad aru saama asjast või, et ma olen ise näinud, seega mul argumente ei pea olema, nagu Visahing loopis, võiks siiski mitte vehkida või lausa kokku teemat võtta.
  • Kust tunnustatud ja tõendatud allikast on pärit info, et kanep (olgu siis saaduseks CDB, THC või mingi kolmas) ravib vähki? Või mida see kanep üldse ravib?
    Olen arvamusel, et mitte keegi ei propageeriks ravikanepit, kanepit ja ei huvituks kanepist üldse kui kanepil poleks narkootilist joovastavat toimet.
  • Mina ei ole selliseid tunnustatud allikaid näinud ja minule teadaolevalt selliseid uuringuid ei ole, mis seda tõendaks ja Eesti arstid kasutavad ravikanepit just seetõttu väga vähe ning üleüldisels seda kasutatakse leevendusena neile, kes on pöördumatult haiged.

    Ravi jaoks kasutatakse ikkagi ravimeid tõenduspõhiselt ning absoluutselt igasugune ravi ei tähenda üleüldse seda, et vähk on sellises staadiumis, et seda saab terveks ravida vaid tegeletakse lihtsalt elu pikendamisega. See, et kas patsienti jätkub lühemaks või pikemaks sõltub paljust. Isegi kopsuvähi puhul on mitmeid erinevaid vorme, millest mõne puhul on ravimid, mille puhul pääseb keemiast aga mõne puhul lihtsalt need ei tööta ja siis sõltub see ka juba paljudest teguritest, et kui hästi seegi töötab.

    Juba sellest tulenevalt, et mõnikord "ravi" ei tähenda üldse eesmärki terveks inimest ravida vaid anda lisaaega võib ilmselt ka ravikanepi puhul see mõiste jätta asjast vale mulje ning panna arvama, et kui seda juba nii nimetatakse, siis polegi üldse tõendust vaja vaid piisab usust, et see oleks alternatiiv tõenduspõhisele meditsiinile.

    Mul ei ole ka isegi natukene mingit faktilist infot, mille alusel uskuda, et arstid saavad raha selle eest, et nad ravivad inimesi ravimitega, mitte kanepiga ning minu meelest on täna kanepiettevõtted piisavalt suured, et ka kedagi kinni maksta, kui ärimudel tõesti selline oleks.

    Kui kellelgi on viiteid uuringutele, mis tõendavad Kanepi ravivaid omadusi ja sellele, et arstid saavad raha ravimitootjatelt ning need on tõsiseltvõetavad, mitte allikateta propagandalehed, siis ma ausõna loeksin neid väga huviga ja arvaks asjadest teisiti, kui see on teisiti.
  • MLindepuu, minu küsimused oli suunatud pigem "poolteist"-i väidetele.
  • ttrust
    MLindepuu, minu küsimused oli suunatud pigem "poolteist"-i väidetele.


    Ma sain aru jah. Neid tunnustatud ja tõendatud allikate infot ei järgne küsimisele kunagi. Sestap ma vastasingi selle mõttega, et liiga pikalt öelda, et neid ei ole olemas. :)
  • Kanepi meditsiinilised uuringud on olemas. Neid pole võib-olla piisavalt tehtud veel. Ravimiameti lehelt leiab meditsiinilise kanepi kohta ilmselt siis nende ametliku ja loodetavasti ka erapooletu seisukoha:

    https://www.ravimiamet.ee/sites/default/files/ea1706lk354-356.pdf
  • Sellise uskumatu suhtumisega polegi midagi seletada, on tehtud igasuguseid 3d dok sind huvitavatest teemadest, ka eesti kanalid näidanud ja on ka igasuguseid uuringuid käsil, kui räägime sellest, et kanepil on ravi omadused.

    http://www.healedbycannabis.com/research.html
  • Visahing
    Sellise uskumatu suhtumisega polegi midagi seletada, on tehtud igasuguseid 3d dok sind huvitavatest teemadest, ka eesti kanalid näidanud ja on ka igasuguseid uuringuid käsil, kui räägime sellest, et kanepil on ravi omadused.

    http://www.healedbycannabis.com/research.html

    kuidas kõrvaltoimetega on? Eespool pandi asjalik link kus uuringutest ja neist probleemidest kirjutati. Ja Visahing, paljudel asjadel on raviomadused, ka meil looduses on saadaval palju ravimtaimi, aga igal taimel on ikka konkreetsed ravitoimed.
    Ja veelkord, kanepitooted on vabalt saadaval, osta ja tarbi palju tahad ravi eesmärgil, kui tahad savu tõmmata, siis tuleb jah mustalt turult osta hetkel.
  • Visahing, terve internett on igasuguseid "dokumentaalfilme" täis. Lõpuks lolliks jäävad ikka need kes seal filmides "tõendatut" uskuma jäävad. Samuti võiks olla väheke enesekriitilisem kui igasuguseid suvalisi vandenõuteooria-lehti siin levitada. Paber kannatab ju kõike, seda enam suvaline veebileht.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon