Börsipäev 22. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 22. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Reedel kujunes põhinimekirjas käibeks 1.7 miljonit eurot ja tehingute arv oli 394, millest Tallinna börsi käive moodustas 192 tehinguga 1.3 miljonit eurot ja Vilniuse börsi käive 129 tehinguga 266 tuhat eurot. Indeksitest sulgusid Tallinn -0.06% ja Vilnius -0.03% madalamal ning Riia +0.70% plusspoolel.

    Enimkaubeldud aktsia oli Tallink Grupp (-0.79%) – käive 1 miljon eurot ja tehingute arv 27, millest 3 olid plokktehingud (EUR 1.250 x 124983, EUR 1.250 x 337000, EUR 1.250 x 308000) . Šiaulių bankas (0.00%) järgnes 45 tehinguga kogumahus 162 tuhat eurot. LHV Group (0.00%) käibeks kujunes 99 tuhat eurot ning tehingute arv oli 27 (üks plokktehing EUR 10.800 x 5000).

    Suurimad tõusjad olid Harju Elekter (+4.73%, käive EUR 23k), Grindeks (+2.98%, käive EUR 18k), Olainfarm (+2.92%, käive EUR 60k). Suurimad langejad olid Panevėžio statybos trestas (-3.69%, käive EUR 10k), HansaMatrix (-3.57%, käive EUR 14k), Arco Vara (-2.63%, käive EUR 2k).

    25.01 Tallinna Kaubamaja Grupp neljanda kvartali tulemused
    25.01 Silvano Fashion Group dividend ex-date
    26.01 Telia Lietuva neljanda kvartali tulemused
    26. 01 Tallinna Vesi neljanda kvartali tulemused + tulemuste tutvustamise webinar

    Eelmise nädala hinnamuutused:
  • USA valitsuse töö osalise seiskumise risk ei takistanud S&P 500 indeksil tõusmast reedel 0,4% ning nädala lõikes 0,9%, küll aga liikusid valitsuse võlakirjade tulusused vahetult enne börside sulgumisi kõrgemale. Dollar noppis reedel väikese võidu aga sellest ei piisanud, et hoida ära kursi langust kuuendat nädalat järjest. Euroopas lõpetas Stoxx 600 reedel 0,5% plussis ning sai nädala peale kirja 0,6% võidu.



    Ühendriikide tarbijate kindlustunde indeks alanes Michigani ülikooli küsitluse kohaselt jaanuaris 1,5 punkti võrra 94,4 punktile, osutudes nõrgemaks analüütikute oodatud 97,0 punktist ning saavutades sellega madalaima taseme viimase kuue kuu jooksul. Peamiselt tulenes see majapidamiste pessimistlikumast hinnangust sissetulekule, mis kukutas jooksva olukorra hinnangut peegeldava indeksi 113,8 punktilt 109,2 punktile. Väljavaate indeks seevastu paranes 84,3 punktilt 84,8 punktile, mis oli kõrgeim alates novembrist.

    Saksamaal astuti pühapäeval suur samm edasi valitsuse moodustamisel, kui sotsiaaldemokraadid hääletasid koalitsiooni läbirääkimiskõneluste alustamise poolt Angela Merkeli erakonnaga. Valuutaturul uudis eurot siiski kuigi palju ei liigutanud.

    Ajalehes USA Today ilmunud usutluses nentis San Francisco FEDi president John Williams, et esimest korda alates majandussurutisest on suuremad riskid viimaks hääbunud ning SKP kasv võib tänavu osutuda tema prognoosist isegi kiiremaks. Williams hindab tõenäolisemaks seda, et intressimäära võidakse tõsta arvatust rohkem, kui et keskpank taganeb ootusest kergitada intressimäära tänavu 75 protsendipunkti võrra.

    Olulisi majandusuudiseid täna ei ole ning fookus peaks püsima poliitilistel arengutel USA kongressis. Senati vabariiklaste liider Mitch McConnel on määranud keskpäevaks hääletuse, mis võimaldaks pikendada valitsuse rahastamist 8. veebruarini, pakkudes vastutasuna võimalikku hääletust immigratsioonimeetmete osas. Nädala suursündmusteks saavad olema Jaapani ning Euroopa keskpanga istungid vastavalt teisipäeval ning neljapäeval, Ühendriikides selgub reedel neljanda kvartali SKP, mis võis konsensuse kohaselt näidata 3,0% annualiseeritud kasvu (Q3 3,2%).

    Netflix, Procter & Gamble, Ford, UBS Group, Halliburton, Novartis, General Electric, Intel, Caterpillar, LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, Starbucks, Hyundai Motor ja Fanuc on mõned paljudest ettevõtetest, kes oma tulemused sel nädalal avaldavad.

  • Majandusnäitajad on USAs jaanuaris oodatust mõnevõrra pehmemaks jäänud, mida näitab ka Citi makro üllatusindeksi alanemine kõrgelt tasemelt. Nii nagu hoidis eelmisel aastal maksureform ootusi kõrgel, ei tunta ka praegu turgudel majanduse väljavaate pärast muret.

  • BofA on eriti suurte pallidega, et GE enne EPS-i langetab. Niigi kõvasti peksa saanud hiid
  • Suured pallid selles mõttes, et paks kass vedas ka end juba teistele järele lõpuks?
  • GE saab veel peksa.
    Nii laialt hoitud aktsias jätkub müüjaid veel pikaks ajaks. Langustrend toidab ennast ise. Paljud institutsioonid ja jaeinvestorid on shokeeritud ja lükkavad kahjumi vastu võtmist edasi. Aga pole midagi, lõpuks annavad alla ja investorite meeleheide ajab valuatsiooni ekstreemsusse. Ootame rahulikult käte peal, kiirustada pole tarvis.
    Vaatame, kuidas aktsia $15 juures käituma hakkab.

    Usun, et GE pakub ükskord väärtusinvestorile hea võimluse, kuid see juhtub pigem siis, kui keegi ei julge enam aktsiat puutuda.
  • amazing call ... kuidas mingid "majad" tulevad jutuga välja alles siis kui stock on ammuilma juba selle teesi ära söönud. Ilmselt siin vaja veel raputada ja korralik capitulation korraldada, enne kui saab supplyst jagu ja suund muudetud.
  • Eks enne tulemusi on ju tegelikult kõik jama ka välja laotatud, ei imestaks, kui hetkel käib nõrkade käte välja raputamine ja tulemustes tuleb positiivne noot, et oh kui tubli uus CEO.Ükskõik mis positiivne uudis ka poleks, peaks see auku müüdud aktsia korraliku ralli tegema.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon