Börsiettevõtete aktsiaraamatute info kogumine
Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse
-
Siin aadressil on börsiettevõtete aktsiaraamatud https://nasdaqcsd.com/statistics/et/shareholders
Kas ma võin neid andmeid endale copy pasteda ja teha raporteid ja statistikat selle kohta?
Ma mõtlesin, et kui see on niimoodi vabalt kättesaadav, siis võiks lubatud olla, aga tahaksin üle kontrollida.
Kas keegi oskab õigusalast infot anda selle kohta? -
margus_sellin
Siin aadressil on börsiettevõtete aktsiaraamatud https://nasdaqcsd.com/statistics/et/shareholders
Kas ma võin neid andmeid endale copy pasteda ja teha raporteid ja statistikat selle kohta?
Ma mõtlesin, et kui see on niimoodi vabalt kättesaadav, siis võiks lubatud olla, aga tahaksin üle kontrollida.
Kas keegi oskab õigusalast infot anda selle kohta?
Ma arvan, et kui sa tahad juriidiliselt vettpidavat arvamust, tuleb küsida AKI-lt.
Juriidiliste isikute nimekiri peaks olema igas mõttes okei. Aga kuna aktsiaraamatud sisaldavad ka füüsiliste isikute nimesid, siis need lähevad isikuandmete kaitse seaduse ja direktiivi alla ja siin võivad nõuded olla teised.
Kindlasti on oluline töötlemise eesmärk - kas teed seda enda jaoks sahtlisse (ja võib-olla teed selle statistika pealt mõne enda investeerimisotsuse) või siis soovid seda analüüsi koos andmetega kodulehel, blogis avaldada või hoopis edasi müüa. -
Tõstan sama teemaga foorumi alt küsimuse siia ning vastusena tuleb tõdeda, et siin peab igaüks huvi korral ise Exceli tabelit pidama.
NV91
Eesti börsil kaupleva aktsiate omanike nimekirjad saab vaadata siit (hetkeseisuga): https://nasdaqcsd.com/statistics/et/shareholders
Aga kas keegi teab, kas on võimalik kuidagi vaadata aktsiate omanike nimekirja muu päeva seisuga (näiteks kuidas nägi välja sama nimekiri aasta tagasi jne.)? -
Kuidagi enam ei saa kopeerida exceli nagu vanalt lehelt võimalik oli, õpetab keegi vanainimest?
-
Ridasid aktiivseks tehes, kopeerides ning Excelis kleepides ei toimi? Proovisin ja mul jõuavad küll andmed nõnda kenasti Excelisse.
-
Nimelt kõik andmed lähevad ühele reale, varem tuli tabelina, mis valesti on?
-
Alustuseks proovi varianti, kus valid kõik read, mida soovid kopeerida aga kuni viimase rea eelviimase numbrini (antud juhul jätad välja "%"). Nõnda väldid olukorda, kus kopeerid ka tabeli raami ja muid lehe osasid. Võid proovida ka algusest esimest sõna välja jätta.
-
Aitäh hea soovituse eest! Töötab.
-
Tegin endale aktsiaraamatute andmete importimiseks ja võrdluste tegemiseks väikese veebirakenduse.
Kui see huvi pakub võiks seda mingil kujul jagad. Eeldusel, et see mõne seadusega vastuolus pole. -
Mäletan nii, et füüsilisi isikuid nime järgi ei tohi, pead nime üle kirjutama või kustutama vms.
-
pitsat2
Mäletan nii, et füüsilisi isikuid nime järgi ei tohi, pead nime üle kirjutama või kustutama vms.
Et siis päevast päeva võin neid andmeid vaadata aga ülesse kirjutada ei tohi? -
Ma ei mäleta formuleeringut, ega viitsi otsida, keegi kindlasti täpsustab; aga jah - vaata, aga ära töötle, levita.
-
Jah, kunagi varem oli selgelt kirjas, et ei tohtinud andmeid töödelda, edastada jne. Praegu seda ei leia, väga ei otsinud ka. Nii et võid vaadelda ja kui on hea mälu, siis järgmistel päevadel meenutada ja arvutada, kes on osalust suurendanud, kes vähendanud
-
Minu teada isiklikuks tarbeks võid töödelda.
Eelpool lisatud pildilt lihtsalt kustuta eraisikute nimed. -
Nullpointer
Minu teada isiklikuks tarbeks võid töödelda.
Eelpool lisatud pildilt lihtsalt kustuta eraisikute nimed.
Postituse muutmine vist on võimalik vaid 5 minuti jooksul. -
Ma juba paar aastat mõelnud sama teha, aga tore, et keegi jõudis tegudeni : )
-
Nullpointer näitas mulle sellist rakendust 10 aastat tagasi oma läpakas kuskil tiigiääres õllekannu taga aga ta on väga tagasihoidlik, sellepärast see asi kunagi levisse ei läinudki :)
-
Selline rakendus ja sortimisvõimalus võiks tegelikult olla juba Nasdaq Tallinn lehel olemas olla.
-
kertkaelep
Tegin endale aktsiaraamatute andmete importimiseks ja võrdluste tegemiseks väikese veebirakenduse.
Kui see huvi pakub võiks seda mingil kujul jagad. Eeldusel, et see mõne seadusega vastuolus pole.
Kustutasin siit pildi ära. -
Sander Pikkel
kertkaelep
Kui see huvi pakub võiks seda mingil kujul jagad. Eeldusel, et see mõne seadusega vastuolus pole.
Kustutasin siit pildi ära.
Tänud -
Tere
Kas ainult minul on probleem Nasdaq Tallinn aktsiaraamatu leheküljega või on nad midagi muutnud? -
nier
Tere
Kas ainult minul on probleem Nasdaq Tallinn aktsiaraamatu leheküljega või on nad midagi muutnud?
Kas sama jant jätkuvalt kõigil või on kellegil aktsiaraamatute leht praegu korralikult töötamas? -
500 error jah, tabel on katki poole pealt.