Novatours / AB Novaturas (NTU1L) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Novatours / AB Novaturas (NTU1L)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Alates homsest saab märkida reisikorraldaja Novaturas aktsiaid. Pakutavate aktsiate arv on 3 903 500. Ülemärkimise korral on ettevõttel õigus pakutavate aktsiate arvu suurendada 1 249 120 aktsia võrra, st kuni 5 152 620 aktsiani. Ühe aktsia märkimishind jaekliendile on 13.5 eurot.

    LHV kliendid saavad märkimises osaleda kas kliendikontorites või internetipangas jaotuses "Raha kasvatamine" -> "Väärtpaberite märkimine". Märkimine on avatud 27. veebruarist kuni 7. märtsini 2018. a kuni kella 15:30-ni. Tehingu väärtuspäev on 14. märts 2018. a. Eeldatav esimene kauplemispäev on 21. märts 2018. a.
    Börsiteade.
  • Tuletame meelde, et märkimisorderi tühistamine ei ole vastavalt prospekti tingimustele võimalik.

    "A Subscription Order for the Offer Shares is unconditional, irrevocable (subject to the withdrawal right, if a supplement to the Prospectus is published to modify the offer), may not include any reservations and is binding on subscriber until the allotment of the Offer Shares in the Offering or until the date of suspension or cancellation or modification of the Offering."
  • Ei hakanud väga prospekti süvenema, aga kas tõesti 0.03 EUR nominaaliga aktsia eest soovitakse max 13.5 EUR saada.
  • ...Ja immateriaalseid varasid 31 milj jaotatuna 15 aasta peale
  • Ma natuke vaatasin, neil 7,8 M aktsiat ning 2017 tehti 8,1M eur puhaskasumit ehk pisut üle euri aktsia kohta.
    Raha oli bilansis ka ca 1 eur aktsia kohta.
  • Aga firmaväärtust on palju jah.
    Ning torkas silma viimaste aastate puhaskasumite ilus rida 2 -> 4 -> 8. ;-)
  • gaal
    Ei hakanud väga prospekti süvenema, aga kas tõesti 0.03 EUR nominaaliga aktsia eest soovitakse max 13.5 EUR saada.


    Lihtsalt huvi pärast küsin, et miks sulle aktsia nominaalväärtus korda läheb?
  • Ei tahaks järgmist AAPL maha magada :)
  • pitsat2
    Aga firmaväärtust on palju jah.
    Ning torkas silma viimaste aastate puhaskasumite ilus rida 2 -> 4 -> 8. ;-)


    Seda rida pikendades oleks Novaturas paari aastaga ükssarvik :D Pigem aga küsiks, et ega nad ei tule börsile Arco Vara kombel enda "tugevuse tipul"? Nende müüdavad paketid tunduvad nii 2000ndad, igavad. Turust kiiremini kasvavad sissetulekud siinkandis 25-40 aastastel professionaalidel ja ettevõtjatel ja sellel seltskonnal on Novatoursi sihtkohtadest suur osa läbi käidud või ei paku muudel põhjustel huvi. Järjest enam on inimesi, kes pigem rändab omal käel või näiteks trip.ee ja reisidiilid.ee tüüpi pakkumiste saitide kaudu huvitavatesse sihtkohtadesse. Teadlikumad reisijad pigem väldivad ka paketireisijate pundiga puhkamist järjest rohkem või siis valivad spetsialiseerunud nišhitegijaid, seiklusreisid, koolitusreisid, kultuurireisid jne. Kindlasti paketireise ootab ka teatav kasv ees, aga Novatoursi valik pigem jääb mitmetele alla. Ei ole seotud ühegi konkurendiga, lihtsalt kliendi seisukohast arutlen.

    Novatoursi IPO maht on oluliselt suurem kui viimastel Balti omadel (EfTEN, Madara, isegi LHV), suuruse tõttu ei ole (olulist) ülemärkimist ja IPO järgset hüpet väga oodata, spekkulivat huvi veidi vähem. Ja siis lisaks see Eesti endise juhi artikkel võttis pinged maha, ei ole vaja pikemat kodutööd teha. Kindlasti ei näpi seda IPOt
  • Sander Pikkel
    Alates homsest saab märkida reisikorraldaja Novaturas aktsiaid. Pakutavate aktsiate arv on 3 903 500. Ülemärkimise korral on ettevõttel õigus pakutavate aktsiate arvu suurendada 1 249 120 aktsia võrra, st kuni 5 152 620 aktsiani. Ühe aktsia märkimishind jaekliendile on 13.5 eurot.

    LHV kliendid saavad märkimises osaleda kas kliendikontorites või internetipangas jaotuses "Raha kasvatamine" -> "Väärtpaberite märkimine". Märkimine on avatud 27. veebruarist kuni 7. märtsini 2018. a kuni kella 15:30-ni. Tehingu väärtuspäev on 14. märts 2018. a. Eeldatav esimene kauplemispäev on 21. märts 2018. a.
    Börsiteade.


    Tuletan meelde, et täna kuni kella 15.30-ni saab märkimises osaleda.
  • Äripäev vahendas Novaturase pressiteadet: Esialgsetel andmetel märgiti 2.1 mln aktsiat, hinnaks kujunes 10.5 eurot. Jaeinvestorid märkisid sellest 121 902 aktsiat. Ametlik info börsiteatena peaks seda kinnitama.
  • Palun seletage targamad, kuidas hind pärast märkimist muutuda saab?
  • lõplik märkimishind 10,5 (mitte 13,5 nagu pakkumises)
  • abecool
    Palun seletage targamad, kuidas hind pärast märkimist muutuda saab?


    Aktsiate hind ei olnud kindlaks määratud.
    Retail saab peaaegu alati märkida ühe (maksimum) hinnaga, sest retailil pole nagunii arusaamsie võimekust isegi sellest kuidas aktsiaid praktiliselt maakleri juures märkida, rääkimata siis sellest mis hind võiks olla turul õiglane.

    Retail ei ole price maker vaid price taker ja võtab selle mis institutsioonid oma huviga määravad. Hinna otsustab institutsionaalne book ja nõudlus institutsionaalses pakkumises. Kuna märgiti isegi alla esialgu plaanitud min.koguse, siis on selge, et korraldajad on oma tööd nõrgalt teinud, et institutsioonid emissiooni täis ei märkinud.

    Mulle aga ettevõte ja eriti tegevusala makrotsüklis paiknemine meeldis*.
    Novatouras on hea ja tugev jaetarbimise aktsia. Minumeelest lühiperspektiivis (mõned aastad) atraktiivsema tulevikukga kui nt TKM1T või APG1V.
    APG - riideid ei vaja tänapäeval eriti keegi enam. Need kestavad kaua, kontorites on smart casual normiks ja seega üks komplekt outfit´e vaja vähem osta.
    TKM - LIDL´i sisenemine turule toob kaasa surve hindadele, mis tähendab omakorda survet revenue ja EPS stabiilseks jäämiseks. Kaubamaja ümber-arendamine Tallinna Citys tõenäoliselt võib anda mingi olulise müügitulu kasvu, kuid Selveri kett on "põllul" ikkagi LIDLi konkurentsile avatud. Novatouras see-eest näitab juba praegu üsna toekat YOY early booking kasvu (mida ma arvan järgmistel aastatel tugevalt jätkuvat).

    Novatouras puhul meeldis see, et sobib tarbijate tarbimiseelistuste üldisesse tendentsi - tarbijad soovivad süüa väljas ja teha endast koos toiduga selfisid ja käia reisil ja teha endast koos eksootikaga selfisid. Mis võiks olla parem kui teha selfisid toidust... olles samal ajal reisil??? Demograafiliselt on pakettreisijate sihtgrupp olulisel määral eakam rahvastik ja see osa rahvastikust kasvab. Lisaks edasine laienemine Valgevenesse. Baltikumis ollakse de facto turuliider ja seoses sellega tugev execution olemas, sisemised protseduurid, kontaktid hotellide jne osapooltega kvaliteetsed. Erinevalt nt tervest hulgast reisikorraldajatest kes on pankrotti läinud või muul moel turukonkurentsile alla jäänud. Arvan, et seda kogemust ja kompetentsi saab Valgevene 9,5 miljoni elanikuga turule üle kanda küll. Ja kui saab, siis ootab ärimahtusid ees toekas kasv.

    10.50 tõlgendamiseks on kaks mõtet:
    a) turg haistis raamatupidamises probleemi
    b) IPO nõrgalt korraldatud, ei suudetud ära müüa

    Kui raamatupidamises mingit kala välja ei uju, siis alapakkumine viitab turu vähesele entusiasmile. Turu vähene entusiasm aga pole ettevõtte majandustegevusega kuidagi seotud. Arvan, et dividendid püsivad ja kui aktsia alla müüaks oluliselt lähimal ajal, siis saab hea ostukoha.


    * kui poleks olnud teatud seikasid raamatupidamisega ja suhteliselt sessoonne äritegevus, siis oleks mõelnud lausa buy any weakness
  • Sander Pikkel
    Äripäev vahendas Novaturase pressiteadet: Esialgsetel andmetel märgiti 2.1 mln aktsiat, hinnaks kujunes 10.5 eurot. Jaeinvestorid märkisid sellest 121 902 aktsiat. Ametlik info börsiteatena peaks seda kinnitama.


    Börsiteade siin:

    PAKKUMISE HINNA MÄÄRAMINE JA LÕPLIK PAKUTAVATE AKTSIATE ARV
    Käesolev teadaanne on koostatud vastavalt 23. veebruaril 2018 Leedu Keskpanga poolt kinnitatud
    pakkumise prospektile („Prospekt“).
    Vastavalt Prospektile antakse käesolevaga teada, et 8. märtsil 2018 määrasid Müüvad Aktsionärid,
    kokkuleppel Globaalse Koordinaatoriga ja pärast konsulteerimist teiste Kaaskorraldajatega, Pakkumise
    Hinna ja lõpliku Pakutavate Aktsiate Arvu.
    Pakkumise Hind Jaeinvestoritele ühe Pakutava Aktsia kohta on EUR 10,50. Sellele vastav Pakkumise
    Hind Poola zlottides Jaeinvestoritele on PLN 44,13, mis on arvutatud keskmise EUR/PLN valuutakursi
    1/4,2024 järgi, millele Poola Keskpank on 8. märtsil 2018 viidanud, ümardatuna lähima Poola grossini.
    Pakkumise Hind Institutsionaalsele Investorile ühe Pakutava Aktsia kohta on EUR 10,50. Sellele vastav
    Pakkumise Hind Poola zlottides Institutsionaalsele Investorile on PLN 44,13, mis on arvutatud keskmise
    EUR/PLN valuutakursi 1/4,2024 järgi, millele Poola Keskpank on 8. märtsil 2018 viidanud, ümardatuna
    lähima Poola grossini.
    Pakkumise raames Pakutavate Aktsiate lõplik arv on 2 104 648.
    Institutsionaalsetele Investoritele pakutavate Pakutavate Aktsiate lõplik arv on 1 982 746.
    Jaeinvestoritele pakutavate Pakutavate Aktsiate lõplik arv on 121 902.
    Suure esitähega mõisted on defineeritud Prospektis.



    Poola märkimise tulemused muide pididki hiljem tulema.
    Kas keegi suudab välja mõelda kas need numbrid siin on ainult Balti (Eesti/Leedu) pakkumise tulemused või hõlmavad juba ka Poola omi?
    Arvan, et kui Poola omi ei hõlma, siis seal märgitakse kogu pakkumine ka täis.
  • Neil oleks olnud targem valida tugevam promoja, kes oleks suutnud nö s....t saia teha ( nt LHV ). Aruandeid lugedes oli liiga palju ? märke, mulle endale tundus, et raamatupidamislikult oli asja parajalt ilustatud. Alguses kavatsesin isegi osaleda ...
  • Tänasest saab OEG rahad siia alla panna :D Edu aktsiale!
  • Viimaste nädalate uudised järjest kinnitavad prospekti infot, et 2018 hooaeg saab Novaturasel tõenäoliselt tugev olema. Üks viimaseid uudiseid selline:
    TALLINN, 6. aprill, BNS – Tallinna Lennujaama läbinud reisijate arv kasvas esimeses kvartalis mullusega võrreldes 13,8 protsenti 556 000 reisijani.
    Märtsis kasvas reisijate arv 14 protsenti 210 000 reisijani, teatas lennujaam.
    Tallinna Lennujaama kommertsdirektori Eero Pärgmäe sõnul on reisijate arv kerkinud stabiilselt kogu esimese kvartali jooksul pea kõigi sihtkohtade lõikes.
    "See näitab, et tegemist on laiapõhjalise ja jätkusuutliku arenguga, mitte kampaaniapõhise reisijate arvu hüppega," ütles Pärgmäe.
    Enim on reisijate arvu kasvu panustanud Nordica, Airbaltic ning SmartLynx. Märgatava tempoga kasvab tšarterreisijate arv, mis on mullusega võrreldes kasvanud 27 protsenti. Talvehooajale iseloomulikult olid populaarseimad tšarterlendude sihtkohad Egiptus ning Kanaari saared.
    .....

    Riia, Vilniuse näitajad on veidi tugevamadki olnud.
    Huvitav saab näha olema, et mis saab suuromaniku pakist peale müügikeeldu lõppu, isu müüa paistab olevat suur.
  • LHV II samba fondide aruannetest paistab, et nad on märtsis ca 4 mln eest Novaturast ostnud.
    Esmaspäeval tulevad märtsi müüginumbrid, senine hoog on olnud hea:
    2017 (MEUR)
    jaanuar: 5,1
    veebruar: 5,4

    2018
    jaanuar: 7,4 (+45%)
    veebruar: 8,3 (+54%)
  • Kas Novatours maksab 2017 aasta eest dividende ka ?
  • Mis sulle selle dividendipoliitika juures selgusetuks jääb?
  • Küsimus oli - kas see on juba välja makstud v makstakse ?
  • TALLINN, 2. mai, BNS – Aprillis läbis Tallinna lennujaama üle 238 000 reisija, mida on 17 protsenti rohkem kui mullu samal ajal.
    .....
    Regulaarlendudest veelgi kiiremas tempos on kasvanud tšarerreisijate arv. Kui esimeses kvartalis oli see keskmiselt 27 protsenti, siis aprillis 48 protsenti. Tšarterlendude sihtkohad on hooajale vastavalt traditsioonilised – kolmandik pakettreisijatest lendasid Antalyasse, kolmandik Egiptuse kuurortidesse ning ülejäänud jagunesid Hispaania, Kreeka, Maroko ja muude riikide vahel.

    Novatoursil oli 2017.a Eestis ca 39% tšarterite turuosa, ehk et siit võib Eesti osas arvata väga korraliku kasvu aprillis.
    Kuigi äri on tugevalt hooajaline ja Q1 pole väga oluline kvartal, siis Q1 käive oli siiski +8,5 mln:
    jaanuar: 7,4 (+45%)
    veebruar: 8,3 (+54%)
    märts: 10,1 (+46%)
    aprilli projektsioon võiks olla 11-12 mln?
  • Mai numbrid väljas. Esmapilgul protsentuaalses mõtte väike pettumus arvestades varasemate kuude ligi 50% kasvu, aga absoluutnumbrites üsna korralik. 2017 mai oli ka väga tugev.

    jaanuar: 7,4 (+45% ehk +2,3 mln )
    veebruar: 8,3 (+54% ehk +2,9 mln)
    märts: 10,1 (+46% ehk +3,2 mln)
    aprill: 12,0 (+57% ehk +4,4 mln)
    mai: 17,1 (+22% ehk +3,1 mln)
    juuni projektsioon võiks olla ca 20 mln ja 2Q kasum 4-5 mln ehk 50-60 senti?
    Huvitavad saavad olema juuli ja augusti tulemused, sest eelmine aasta oli Vilniuse lennujaam mõlemal kuul pool kuud remondis ning mingi mõju võis tulemustele sealt olla.
  • Mis need viimased numbrid siin on ja mis on allikas?
  • Momentum, kuude müük on börsiteated ja juuni projektsioon minu Exceli harjutus.
  • Nonii, päris korralik ja mingist küljest ka loogiline maikuu käibe korrigeerimine Novaturase poolt: Käive kliendi kohta oleks eelmise mai käibe pealt olnud 460 eur, mis oleks täistanud korralikku kukkumist 574 euri pealt aprillis. Nüüd korrigeeritud number 554 eur.
    jaanuar: 7,4 (+45% ehk +2,3 mln )
    veebruar: 8,3 (+54% ehk +2,9 mln)
    märts: 10,1 (+46% ehk +3,2 mln)
    aprill: 12,0 (+57% ehk +4,4 mln)
    mai: 20,6 (+47% ehk +6,5 mln) - jõhker.
    Mai käive tähistab Novaturase uut kuu rekordit.
    Juuni paistab tulevat pigem siis suvise eelmüügi ja seniste numbrite põhjal 23-24 mln peale.
  • Lisasime Novaturasele alates tänasest võimenduslaenu tagatismääraks 50%.
  • Kas LHV-l on plaanis Novaturast analüüsiga katma hakata?
  • Tundub, et väga head juuni tulemused on tulemas... ( ilmselt keegi teab juba ), lisaks Swedi hinnasiht 14.5 €. Fundamentaalselt väga odav ja tugev turupositsioon Balti maades. Inimesed saavad aina rikkamaks ja reisivad rohkem ...
  • Rick12, kas tead midagi rohkem Swedi hinnasihist?
    Minu arust NTU täna parim bet Baltikumi börsidel positiivsest makrotrendidest osasaamiseks, olen viimased paar kuud ostnud. Esimese 5 kuu müük on uskumatult tugev olnud ja suvehooaja bronnidelt (klientide bookingud 2x kõrgemad võrreldes eelmise hooajaga, ettevõtte ise on kohti 40% rohkem bronninud) eeldaks tugevat kasvu jätkumist. Ei imestaks, kui näeme aktsial 13-14 euri taset selle suve jooksul. Palgad kasvavad kõigis Balti riikides mingi 7-8%, see lükatakse tarbimisse, sh suuresti reisimisse. Paketikate hinnad on taskukohaseks saanud päris paljudele ja reisitakse mitte 1x aastas, vaid juba 2-3x. Aktsia hind, dividend (+10% yield), kasvupotensiaal (Baltikum+Valgevene, viimane täna sisuliselt veel null), valitsev turupositsioon (+40% ja +400 resellerit), võrreldes nt Aprangaga, Kaubamajaga on hind igas mõttes ahvatlevamad. Kui börsidel pauk tuleb, saavad pihta nii NTU, kui TSM, TEL, vt viimast pauku, kõike müüdi valimatult. Bilanss on õhuke, a selline on ärimudel. CAPEX suht 0, hotelle/lennukeid ei omata, kogu vaba rahavoog koguneb kontole ja on võimalik divikatena välja maksta. Seda on tehtud ning plaanitakse ka edaspidi teha (aug-sept interim 0,76 euri). Ettevõte ei äga võlakoorma all. Pakun ka, et ettevõte on päris paljude radaritelt väljas (vt foorumeid) - suht ebaõnnestunud IPO, suuromanikud IPOs müünud (osaliselt sunnitult, nt PEF, osaliselt realiseeritakse elutööd), Eesti juhtkonnaga mingid jamad, sektori kuvand pole kõige positiivsem. PEFi exiti-soovi ja ebaõnnestunud müükide osas (Itaka, IPO) omab NTU tegelikult ka ülevõtmisvõimalust, võibolla ma olen sellekohapealt isegi tagasihoidlik.
  • romanr
    Rick12, kas tead midagi rohkem Swedi hinnasihist?
    Minu arust NTU täna parim bet Baltikumi börsidel positiivsest makrotrendidest osasaamiseks, olen viimased paar kuud ostnud. Esimese 5 kuu müük on uskumatult tugev olnud ja suvehooaja bronnidelt (klientide bookingud 2x kõrgemad võrreldes eelmise hooajaga, ettevõtte ise on kohti 40% rohkem bronninud) eeldaks tugevat kasvu jätkumist. Ei imestaks, kui näeme aktsial 13-14 euri taset selle suve jooksul. Palgad kasvavad kõigis Balti riikides mingi 7-8%, see lükatakse tarbimisse, sh suuresti reisimisse. Paketikate hinnad on taskukohaseks saanud päris paljudele ja reisitakse mitte 1x aastas, vaid juba 2-3x. Aktsia hind, dividend (+10% yield), kasvupotensiaal (Baltikum+Valgevene, viimane täna sisuliselt veel null), valitsev turupositsioon (+40% ja +400 resellerit), võrreldes nt Aprangaga, Kaubamajaga on hind igas mõttes ahvatlevamad. Kui börsidel pauk tuleb, saavad pihta nii NTU, kui TSM, TEL, vt viimast pauku, kõike müüdi valimatult. Bilanss on õhuke, a selline on ärimudel. CAPEX suht 0, hotelle/lennukeid ei omata, kogu vaba rahavoog koguneb kontole ja on võimalik divikatena välja maksta. Seda on tehtud ning plaanitakse ka edaspidi teha (aug-sept interim 0,76 euri). Ettevõte ei äga võlakoorma all. Pakun ka, et ettevõte on päris paljude radaritelt väljas (vt foorumeid) - suht ebaõnnestunud IPO, suuromanikud IPOs müünud (osaliselt sunnitult, nt PEF, osaliselt realiseeritakse elutööd), Eesti juhtkonnaga mingid jamad, sektori kuvand pole kõige positiivsem. PEFi exiti-soovi ja ebaõnnestunud müükide osas (Itaka, IPO) omab NTU tegelikult ka ülevõtmisvõimalust, võibolla ma olen sellekohapealt isegi tagasihoidlik.


    Rohkem ei tea kui 14.5 ja buy soovitus, igaljuhul parem buy soovitus kui LHV Baltika
    PS !
    Palju prognoosid dividendiks 2018 aasta eest ?

  • Eeldades sarnase kasumlikkuse jätkumist (7,5% EBITDA marginaal) nagu 2017, siis pakuks dividendiks 1,3-1,4 euri.

    See prognoos põhineb siis ka eeldusel, et järelejäänud 7 kuuga kasvab käive 20-30% yoy ja välja makstakse 75% EBITDAst.
  • Millest on tulnud järsk kasv 2017. aastal võrreldes eelneva 3 aastaga, kus EBITDA on olnud peaaegu paigal ning ka käive ei ole võrreldava dünaamikaga liikunud? Makromajanduslikult pole need väga nigelad aastad.
  • Taivo, kui see küsimus oli mulle, siis ega ma seda sektori välisena väga hästi seletada ei oskagi. Mälu järgi ei osanud seda hästi põhjendada ka juhtkond. Arvamus oli, et 2017 oli erandlikult hea ja 2018 tuleb võrreldav. Siiani igaljuhul mitte. Kui vaadata Eesti konkurente, siis 2017. aasta kasv tundub olevat kogu sektori põhine, mitte ainult NTU.
    Selline on käibepilt konkurentide osas Eesti tasandil:

    Pigem oli kehv 2016.aasta ja 2017 jälle väga hea.
    Enda tunne on veel see, et nüüd kus põhivajadused nagu riided-toit-auto-elamine rahuldatud, panustatakse rohkem reisimisele. Palgakasv on kiirenenud, housed kasvavad 9-10%.
  • Reisid ei ole eriliselt kallimaks ka läinud, pigem odavamaks isegi. Teatud tõusuruum on sellel turul just seetõttu, et kasvavate sissetulekutega saab "1 reis aastas" inimestest teha "2 reisi aastas".
    Aga selles valemis on ikkagi mingi lagi ees mu meelest. Puhkusepäevi ei jätku vms. :)

    Arvestades nii ilusat suve on muidugi Novaturase edu üllatav. Tõenäoline muidugi, et reisid olid pikalt ette ostetud.
  • romanr

    kas seal tabelis midagi valesti ole?
    0% müügitulu muutus on 160 m
    aga eelmine aasta oli 140m?
  • yanek, ei ole valesti.
    Tabelis olen mõelnud järelejäänud 7 kuu muutust. See on tabeli ülemises veerus kirjas ja all kommentaarina.
    Jaanuari-mai perioodiga ollakse juba 19 meuriga plussis.
  • Pidu jätkub, juuni 2017 vs 2018 + 26% käive. Turg on suht õhuke ehk on võimalus varsti odavamalt head asja saada
  • TaivoS
    Millest on tulnud järsk kasv 2017. aastal võrreldes eelneva 3 aastaga, kus EBITDA on olnud peaaegu paigal ning ka käive ei ole võrreldava dünaamikaga liikunud? Makromajanduslikult pole need väga nigelad aastad.

    puht puusalt tulistades pakun välja, et põhjus on Egiptuse ja just Sharmi reiside taastumises, mis jätsid müüki korraliku augu 2015a Vene lennuki allakukkumise järgi. Lisaks siis suure konkurendi Go Adventure agoonia.
  • Olin juuni käibe osas liiga optimistlik.
    jaanuar: 7,4 (+45% ehk +2,3 mln )
    veebruar: 8,3 (+54% ehk +2,9 mln)
    märts: 10,1 (+46% ehk +3,2 mln)
    aprill: 12,0 (+57% ehk +4,4 mln)
    mai: 20,6 (+47% ehk +6,5 mln)
    juuni: 21,7 (+26% ehk 4,5 mln)
    Q1: 25,8 mln (+49% ehk 8,5 mln)
    Q2: 54,3 mln (+40% ehk 15,5 mln)

    4-5 meuri võiks Q2 kasum küll tulla.
  • 2017 aastal oli erakordselt sitt suvi. Mäletan uudist, kus erakordselt palju inimesi üritasid soojale maale puhkama reisida.
  • Suveilm peaks mõjutama tegelikult III kvartali käivet, ehk siis septembri-oktoobri reise. Kui on augustini halb ilm, siis inimesed proovivad selle suve ikkagi kuidagi sügisel Vahemere äärest kätte saada. Kui kodus on olnud ilusad ilmad, siis pole nii väga põhjust sügisel lõunasse 'suve pikendama' minna.
  • Algallikaks olev Leedu artikkel on igaljuhul üsna ebamäärane. Puudub info nii vormi (charterlennud, lihtsalt esindus vms), äritegevuse alguskuupäevade, mahu, sihtkohtade kohta. Peakontorina mainitakse küll Riiat, kuid Riia lennuväljal lennukitega opereerimiseks pole ametnikega ühendust võetud. Läti CV onlines otsitakse 3-4 töötajat, mida suuremahuliseks tegevuseks on igaljuhul vähe. 2018 on meil juba poolepeal, seega mingi mõju saab olema kõige varem 2019. Artiklis mainitakse võimaliku põhjusena TUI Vene klientide toomisest Baltikumi. TUI korraldatavaid reise müüakse juba täna Baltikumis, sh Novaturase poolt. Kui TUI toob siia kõigest kontori, siis ilmselt reklaamibudget saab olema suurem, kui hetkel, kuid kas see mingit olulist muutust turule toob...njah. Aga kahtlemata kui sisenetaks charteritega ja arvestatavas mahus, oleks mõju korralik. Märke, mis sellele viitaks, hetkel igaljuhul ei ole.
    Muide Poola suurim Itaka reisibüroo (500 mln käivet) sisenes Leetu 2018.a, pärast ebaõnnestunud Nova takeoverit.
  • Novaturaselt dividendi ettepanek poole aasta tulemustelt 0.77 eurot aktsia kohta. Kõva sõna.
    https://cns.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=850683&messageId=1070079

    Mehed tegidki selle ära mida prospektis lubasid.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon