Börsipäev: 19. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev: 19. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 305 tehingut ning käibeks kujunes 860 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 763 tuhat eurot ja Vilniuse börsi käive 60 tuhat eurot. Tehingute arvud olid vastavalt 209 ning 66. Kõik kolm Balti indeksit sulgusid miinuspoolel: Tallinn -0,74%, Riia -0,26% ning Vilnius -0,4%.

    Kõige enam kaubeldi Tallinna Sadama aktsiatega (+0,24%), millega tehti 35 tehingut ning käive oli 463 tuhat eurot. Tallink Grupi aktsiaga (-1,4%) toimus 44 tehingut ning käibeks jäi 80 tuhat eurot. Järgnes Silvano Fashion Group, mille aktsiaga (-0,72%) toimus 19 tehingut ning käive oli 56 tuhat eurot.

    Suurimad tõusjad olid Nordecon (+0,93%, käive EUR 860), millele järgnesid Arco Vara (+0,75%, käive EUR 10k) ning Energijos Skirstymo Operatorius (+0,7%, käive EUR 138). Suurima languse tegid Linas Agro Group (-4,51%, käive EUR 28k), Baltika (-3,64%, käive EUR 1k) ning Olainfarm (-2,68%, käive EUR 33k).

    Klaipedos Nafta teatas kolmapäeval, et korraldab 31. juulil algusega kell 9.00 webinari, kus on kavas esimese poolaasta auditeerimata tulemuste esitlemine ning investorite küsimustele vastamine.

    Kolmapäeva hommikul teatas Nordecon börsile, et kontserni ettevõte OÜ Kaurits teostab Eesti-Soome vahelise Balticconnectori gaasitrassi maismaaosa pinnasetöid 4,7 miljoni euro eest, millele lisandub käibemaks. Tööd toimuvad Kiili-Paldiski lõigul ning kogupikkuses 53 kilomeetrit. Ehitustööd algavad selle aasta juulis ning valmivad 2019. aasta septembris.

    Ühtlasi andis Nordecon börsile teada, et kontserni kuuluv ettevõte Nordecon Betoon OÜ on sõlminud lepingu ettevõttega Karu Kodu OÜ, et projekteerida ja ehitada lao- ja kontorihoone Maardusse Kaldase teele. Lepingu maht on 3,4 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Tööd peaksid lõppema 2019. aasta maiks.

    Rokiškio sūris andis kolmapäeva õhtul teada, et seoses infosüsteemi uuendustega lükkub ettevõtte poole aasta tulemuste avalikustamine edasi. Raportit esitletakse 31. augustil 2018.

    Täna:
    Baltika poolaasta tulemused

    Homme:
    Baltika webinar aktsionäridele – kell 11.00 algaval üritusel on kavas teise kvartali tulemuste esitlemine ning küsimustele vastamine
    Telia Lietuva poolaasta tulemused
  • Päev Ühendriikide börsidel algas ebalevalt, kuid Morgan Stanley suutis oma tulemustega turgutada ka teisi pankasid, mis vedasid koos tööstussektoriga S&P 500 indeksi 0,2% võiduni. Euroopas lõpetas Stoxx 600 teist päeva plussis, kerkides 0,5%.

    Ühendriikides alustatud elamute ehituste annualiseeritud arv kahanes juunis -12,3% 1,173 miljonile, osutudes märksa nõrgemaks analüütikute 1,32 miljoni suurusest prognoosist. Kukkumise taga olid nii ühepereelamute ehitused, mis alanesid -9,1% (mais +5,1%) ning ka volatiilsemat laadi mitmepereelamud, tulles alla -19,9% pärast 4,0% kasvu mais. Ka väljastatud ehitusload olid ettevaatava indikaatorina juunis arvatust kesisemad, alanedes annualiseeritult -2,2% 1,273 tuhandele (oodati 1,33 miljonit). Viimase languse taga oli siiski mitmepereelamute -7,6% kukkumine, samas ühepereelamute 0,8% kasv pakkus veidi lohutust. Ühepereelamute puhul tasub siiski märkida, et ehitusaktiivsus on alates märtsist mõnevõrra taandunud, mis võib peegeldada aasta algusest tõusnud laenuintresside mõju.



    Kui üldiselt on jäänud mulje, et Ühendriikide majanduse hoog muutus teise kvartali edenedes tempokamaks, siis eilse FEDi Beige Booki kohaselt hindasid ettevõtted keskkonda juunis stabiilsena ning osades piirkondades kirjeldati kasvu isegi pehmemana võrreldes maiga. Mõnevõrra üllatav oli ka seik, et küsitlusele vastanute sõnul jäi üleüldine hinnasurve juunis tagasihoidlikuks, nentides et pinged kaubanduses on siiski teatud toodete puhul lükkamas hindasid üles, kuid ettevõtted ei suutnud täielikult kerkivaid kulusid tarbijatele edasi kanda.

    Majandusuudistest avaldatakse täna Suurbritannia juuni jaemüük, USA läinud nädala esmased töötu abiraha taotlused ning Philadelphia FEDi töötleva tööstuse juuli küsitlus. Ettevõtetest raporteerivad oma tulemused enne turu avanemist ABB, BNY Mellon, Genuine Parts, Nucor, Philip Morris International, SAP ning järelkauplemise ajal Microsoft.

    11.30 Suurbritannia jaemüük (juuni)
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    15.30 USA Philadelphia FEDi töötleva tööstuse küsitlus (juuli)
    17.00 USA juhtivate indikaatorite indeks (juuni)
  • Suurbritannia jaemüük kahanes autosid ja kütust arvestamata juunis -0,6% võrreldes maiga, osutudes nõrgemaks 0,1% prognoosist. Mullusega võrreldes taandus kasv 4,5% pealt 3,0%le (oodati 3,7%).Statistikaameti kohaselt soodustas soe ilm toidu ja jookide müüki, kuid pärssis koos jalgpalli MMiga muid kategooriaid.
  • Philip Morrise tulemused kardetust paremad aga aktsiakasumi prognoosi tuuakse alla

    Philip Morris Q2 18 Earnings Results:
    - Adj EPS: $1.41 (Estimate $1.24)
    - Revenue: $7.7B (Estimate $7.58B)
    Co issues lowered guidance for FY18, sees EPS of $5.02-5.12 from $5.15-5.30, excluding non-recurring items, vs. $5.14 Capital IQ Consensus Estimate


  • Eile
    ASML Holding NV (asml) reported better-than-expected results and said it expected a stronger second half.

    Täna
    TSMC Cuts Sales, Spending Outlook as Crypto Slowdown Bites
    companies such as Applied Materials Inc. and ASML Holding NV that supply chipmaking equipment to the Taiwanese foundry.
  • USA esmased töötu abiraha taotlused tsükli uues põhjas ja erinevalt NYst viitas Philadelhphia töötleva tööstuse küsitlus aktiivsuse tugevnemisele juulis

    US Initial Jobless Claims for Jul 9 207.0K vs 220.0K Est; Prior 214.0K
    US Philadelphia Fed Business Outlook Jul: 25.7 (est 21.5; prev 19.9)
    New Orders: 31.4 v 17.9 prior

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon