Börsipäev: 11. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev: 11. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 351 tehingut ning käive oli 463 tuhat eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 196 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 218 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 153 ning 143. Tallinna ja Vilniuse indeksid sulgusid plussis: vastavalt +0,09% ja +0,59%; Riia indeks sulgus miinuspoolel -0,27%.

    Kõige enam kaubeldi Tallinna Sadama TSM1T aktsiatega (0,0%), millega tehti 53 tehingut ning käive oli 109 tuhat eurot. Järgnes Siauliu Bankas SAB1L, mille aktsiaga (+1,2%) toimus 39 tehingut ning käibeks kujunes 94 tuhat eurot. Apranga APG1L aktsiaga (+0,46%) tehti 37 tehingut ning käibeks jäi 68 tuhat eurot.

    Suurimad tõusjad olid Rokiškio sūris RSU1L (+10,22%, käive EUR 2k), millele järgnesid Arco Vara ARC1T (+1,64%, käive EUR 1k) ning Harju Elekter HAE1T (+1,2%, käive EUR 18k). Suurima languse tegid PRFoods PRF1T (-4,11%, käive EUR 2k), kellele järgnesid Grindeks GRD1R (-2,07%, käive EUR 46) ning SAF Tehnika SAF1R (-1,75%, käive EUR 672).

    LHV Group LHV1T teenis tänavu augustis konsolideeritud puhaskasumit 2,4 miljonit eurot, LHV Pank teenis sealjuures 1,8 miljonit eurot ja LHV Varahaldus 0,7 miljonit eurot. Augustikuu oli kliendilepingute osas väga aktiivne, kuuga lisandus 2400 uut klienti. Tänavu mais uuendatud finantsplaani edestab LHV kasumi osas 1,8 miljoni euro võrra, teatas ettevõte teisipäeva hommikul börsile.

    Olympic Entertainment Groupi OEG1T esmaspäeva õhtul toimunud aktsionäride erakorraline üldkoosolek otsustas kiita heaks OEG vähemusaktsionäridele kuuluvate aktsiate ülevõtmine Odyssey Europe’i poolt ühinemise läbiviimiseks, kus OEG kui ühendatav ühing ühineb Odyssey Europe’iga kui ühendava ühinguga rahalise hüvitise vastu summas 1,40 eurot aktsia kohta. Otsuse poolt hääletas 92,39% koosolekul esindatud aktsionäridest, teatas ettevõte börsile.

    Nordecon NCN1T ja Kinnistud S sõlmisid lepingu Saue linna Kuuseheki 52 A-klassi energiamärgisega 48 korteriga kortermaja ehitamiseks, teatas Nordecon esmaspäeval börsile. Ehitusleping hõlmab korterelamu ja välistrasside projekteerimis- ja ehitustöid. Nelja trepikojaga majal on 4155 ruutmeetrit bruto- ning 3500 ruutmeetrit netopinda. Lepingu maksumus on 3,5 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Ehitustööd algavad septembri keskel, maja valmib 2019. aasta novembri lõpuks.

    Vilkyškių pieninė VLP1L konsolideeritud käive oli tänavu augustis 10,3 miljonit eurot, mida oli 3% võrra rohkem kui mullu. Tänavu esimese kaheksa kuu jooksul oli ettevõtte käive 67,6 miljonit eurot, mida oli 13% vähem kui eelmise aasta samal ajal, teatas ettevõte esmaspäeval börsile.

    Sel nädalal:
    10.09.-16.09. PRFoods PRF1T augustikuu müügitulemused
    12.09. Grindeks GRD1R dividendi maksepäev
  • Ehkki pinged kaubanduses püsisid ning samuti ärevus arenevate turgude pärast, suutis S&P 500 indeks võidelda eile välja 0,2% võidu, mis oli esimene tõus sel kuul. Euroopa börsidel sulgus Stoxx 600 0,5% kõrgemal, kerkides enim viimase kahe nädala jooksul.

    Sentimendile Euroopa aktsiaturgudel ning ka eurole aitas tuge pakkuda Brexiti läbirääkija Euroopa Liidu poolel, kelle sõnul on kokkuleppe saavutamine järgmise kuue kuni kaheksa nädala jooksul realistlik ning see jätaks piisavalt aega kinnituste saamiseks ka Briti ja ELi parlamendi poolt.

    Itaalia rahandusministri Giovanni Tria sõnul teab valitsus, et peab oma stiimulprogrammi rakendades hoidma kõrget võlakoormat ning eelarve puudujääki kontrolli all. Tema sõnul ei ole see mõistlik, kui taotleda puudujäägi suurendamist kahe või kolme miljardi euro võrra ning kanda kolme või neli miljardi euro jagu täiendavaid kulusid võlakirjade intresside tõusu tõttu. Sestap saab rahandusministri sõnul eelarve olema pragmaatiline ning vastab ELi fiskaalpiirangutele.

    Tänane börsipäev pakub värskemaid andmeid Suurbritannia tööturu kohta ning huvi võiksid pakkuda veel Saksamaa ZEW indeksid ja USA väikefirmade augusti kindlustunde indeks.

    11.30 Suurbritannia tööturu statistika (juuli/august)
    12.00 Saksamaa investorite ja analüütikute kindlustunde indeks (september)
    13.00 USA väikefirmade kindlustunde indeks (august)
    17.00 USA JOLTS tööturu küsitlus (juuli)
  • Suurbritannia töötute arv kasvas augustis 8,7 tuhande võrra (juulis 10,2 tuhat), kolme kuu töötuse määr püsis juulis 4,0% tasemel ning palgakasv kiirenes boonuseid arvestamata 0,2pp võrra 2,9%le ehk tagasi märtsi tippu.
  • Sarnaselt Saksamaa ettevõtetele paranes ka sealsete investorite ning analüütikute hinnang jooksvale majandusolukorrale kui ka järgneva kuue kuu väljavaatele. Jookseva hinnangu indeks kerkis 3,4 punkti 76,0 punktile (oodati 72,0) ning tulevikuootuste indeks 3,1 punkti -10,6 punktile (prognoositi -13,0).

  • USA väikefirmade kindlustunde indeks kerkis augustis 0,9 punkti 108,8 punktile (oodati 108,0), purustades 35a taguse rekordi

    “Today’s groundbreaking numbers are demonstrative of what I’m hearing everyday from small business owners – that business is booming. As the tax and regulatory landscape changed, so did small business expectations and plans,” said NFIB President and CEO Juanita D. Duggan. “We’re now seeing the tangible results of those plans as small businesses report historically high, some record breaking, levels of increased sales, investment, earnings, and hiring.”

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon