Börsipäev 27. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 27. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Trumpi rünnakud FEDi suunas ning USA rahandusministri Mnuchini katsed rahustada finantsturgusid andsid esmaspäevasel õhukesel turul muretsemiseks põhjust juurde investoritele, kes niigi üritavad mõista kaubandussõja, globaalse majanduse jahtumise, USA valitsuses osaliselt peatunud töö ning keskpankade kahaneva likviidsustoe tagamaid. S&P 500 indeks langes vahetult enne jõule veel -2,7%, mis jättis indeksi -19,8% madalamaks septembris saavutatud kõrgeimaist sulgumishinnast.

    Kuigi eilegi oli päeva alguses USA aktsiaturul raskusi suuna leidmisega, suudeti lõpuks seekord momentum panna tööle vastupidises suunas, lennutades S&P 500 indeksi ligi 5% kõrgemale.

    Osa positiivsest lainest võis olla ajendatud esialgsetest näitajatest, et Ühendriikide jaemüük kasvas perioodil 1. novembrist kuni 24. detsembrini autosid arvestamata 5,1% võrreldes mullu sama ajaga, märkides suurimat pühademüügi kasvu viimase kuue aasta jooksul. Kuid ajal, mil tarbijate tervis näib olevat hea, on mõrad tekkimas töötlevas tööstuses, mis moodustab küll veidi üle kümnendiku USA majandusest, ent tihti loetakse sealseid arenguid juhtivaks signaaliks.

    USA regionaalsed töötleva tööstuse küsitlused on detsembris viidanud järjepanu majandusaktiivsuse selgele aeglustumisele ning erandiks polnud ka eile avaldatud Richmondi indeks, mis alanes -14 punkti pealt -8 punktile, saavutades madalaima taseme alates 2015.a ning jäädes alla ka analüütikute 15punktisele ootusele. Tarneindeks kukkus 37 punkti -25 punktile, mis oli halvim alates 2009.a ning uute tellimuste indeks alanes 17 punktilt -9 punktile, mistõttu hindasid sektoris tegutsevad firmad olusid praegu rekordiliselt halvaks. Tuleviku osas jäädi siiski optimistlikuks ning sestap püsis üsna stabiilsena ka tööhõive indeks.



    Majandusuudistest tulevad täna avaldamisele Hispaania novembri jaemüük, USA läinud nädala esmased töötu abiraha taotlused, tarbijate kindlustunde indeks ning laual peaks olema ka novembri uute majade müük, ent see on üks valdkond, mille avaldamist Ühendriikide valitsuse seiskunud töö mõjutab.

    10.00 Hispaania jaemüük (november)
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    17.00 USA uute majade müük (november)
    17.00 USA tarbijate kindlustunde indeks (detsember)
  • Finland’s Erkki Liikanen most likely to head ECB, say economists

    FT küsitluses nähakse tuleva aasta sügisest EKP eesotsas kõige tõenäolisemalt Erkki Liikaneni, ent paljuski sõltub see mais toimuvatest Euroopa Parlamendi valimistest ja sellele järgnevatest kõrgete ametnike määramisest, kus Saksamaa sooviks saada Euroopa Komisjoni presidendi kohta.
  • USA töötu abiraha taotlused üsna ootuspärased

    USA Initial Jobless Claims for Dec 21 216.0K vs 217.0K Est; Prior 214.0K
  • US DECEMBER CONSUMER CONFIDENCE INDEX 128.1 VS 136.4 IN NOVEMBER (CONSENSUS 133.7)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon