Börsipäev: 28. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev: 28. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kasumivõtt kolmapäevase ajaloolise tõusu järel hoidis USA börsiindeksid suurema osa eilsest päevast surve all, kuid ilma oluliste uudisteta pöörati S&P 500 indeksi -2,8% langus viimase paari tunniga 0,9% võiduks, ilmestades praeguses keskkonnas valitsevat kõrget ebakindlust ning tugevat karja mentaliteeti suuna leidmisel. Euroopas sulgus Stoxx 600 -1,7% madalamal.

    Kui Ühendriikide tööturul puhuvad praegu endiselt veel väga soodsad tuuled, millest ühe indikaatorina andis eile aimu esmaste töötu abiraha taotluste püsimine ajaloolise madalpunkti lähedal, siis suuremat muret on hakatud tundma võimalike negatiivsete arengute pärast tuleva aasta esimeses pooles.

    Ühendriikide tarbijate kindlustunde indeks alanes detsembris 136,4 punktilt 128,1 punktile, jõudes sellega tagasi juuli tasemele ning valmistades pettumuse ka analüütikutele, kes prognoosisid 133,5punktist taset. Kui tarbijad on jooksvat majandusolukorda hinnates endiselt väga optimistlikud, tuleneb üldindeksi langus suuresti pessimistlikumast väljavaatest, mida peegeldav indeks alanes 112,3 punktilt 99,1 punktile ehk kahe aasta madalaimale tasemele. Tõusvad intressimäärad, finantsturgude volatiilsus ning pinged kaubanduses on võimalikud põhjused, mis muudavad tarbijad ebakindlamaks tööturu väljavaate osas ning sestap plaanitakse tõmmata koomale ka suuremaid kulutusi nagu maja, auto või mõne kallima seadme ostmine.



    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta Chicago töötleva tööstuse detsembri aktiivsusindeksi ja USA majade pooleliolevate müügitehingute indeksi novembri muutuse.

    10.00 Hispaania inflatsioon (detsember)
    15.00 Saksamaa inflatsioon (detsember)
    16.45 USA Chicago töötleva tööstuse PMI (detsember)
    17.00 USA majade pooleliolevad müügitehingud (november)
  • Chicago PMI võiks veidi leevendada hirmu, mida teised regionaalsed küsitlused eesotsas Richmondiga on tekitanud

    U.S. NOV. PENDING HOME SALES -0.7% M/M; EST. 1.0% RISE; Y/Y: -7.7% V -4.6% PRIOR
    U.S. DEC. MNI CHICAGO REPORT BUSINESS INDEX AT 65.4; EST 60.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon