CrowdEstate - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

CrowdEstate

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Arvestades allpool toodud teavitust CE erinevate projektide lehel, siis võib julgelt öelda, et antud keskkond on ära teeninud eraldi teema siia foorumisse, kus siis investorid saaksid jagada teavituses toodud kanalite kaudu saadud informatsiooni. Suht ebaratsionaalne on suunata iga üksik indiviid emaili või chati kaudu infot pärima, aga ju siis on see millegiks hea :)

    Üldplaanis muutub asi juba kergelt naljakaks, sest probleemide tekkimisel ei ole lahenduseks pea liiva alla peitmine vaid avatud ja operatiivne kommunikatsioon. See, et töös on enam kui 80 projekti pole mingi vabandus informatisooniga peituse mängimiseks kuna mahu on omanikud ise sellisesse suurusjärku kasvatanud, selle eest juba osa tulugi sisse kasseerinud ja seda kõike pidnauks arvestama üldise tegevuse planeerimisel.



    Isiklikult pakuks esmajärgus huvi Metsa tee 31/33/35, Iru 74206, Eesti projekti uudisvoog kui keegi on vahepealsel ajal saanud CE emaililt või facebookist mingeid update seoses viimase makse laekumisega.
  • See on tõesti äärmiselt kurb lugu, et CE enam projekti kommentaariumis arutleda ei taha. Tegemist oli minu silmis suure eelisega EstateGuru ees, aga nüüd pole läbipaistvuse osas küll enam vahet neil kahel keskkonnal.
  • Kusjuures see on juba jumal teab mitmes kord, kui portaal otsustab, et ei jaksa enam diskussiooni üleval pidada ja iga kord on juhtunud sama - diskussioon mitte ei lõpe vaid kolib kohta, kus portaal seda enam administreerida ei saa. Vaata ka Bondora foorum, Bondora fellows.
  • Mulle Metsa tee kohapealt 4.02 seisuga meilitud järgmine info (tundsin huvi, millal on raha oodata):
    "
    Kõige uuem info on projekti juures olemas.
    Viimase uudiste kohaselt võib tagasimakset oodata I kvartali jooksul, konkreetset kuupäeva meil kahjuks ei ole. :/

    "
  • Mind natuke hämmastab see, et CE peab ise foorumitel silma peal hoidma ja uusi postitusi otsima. Ei tohiks ju kuigi keeruline olla süsteemi üles ehitada nii, et iga uue postituse kohta meeskonnale e-maili peale teavitus laekuks.
  • Praegu pakkumisel Veskimöldre 2 projekti kommentaariumis suutis osa CE-st ikka paarile kriitilisele küsimusele vastata, enne kui teine osa (?) CE-st sealt küsimused-vastused lõpuks ikka ära kaotas :)

    Aga kommentaariumi kadumisest on kahju jah, järjest läbipaistmatumaks see üritus muutub. IMHO distsiplineeriks see, kui on võimalus projekte ja nende olevasi-tulevasi probleeme pisut avalikumalt läbi hekseldada, kõiki asjaosalisi (CE, laenuandjad, laenuvõtjad) ning niigi üsna suured ühisrahastusriskid oleks veidi paremini maandatud.
  • Olen seal seda kommentaariumi täna veidi jälginud ja ei ole täheldanud, et küsimused oleksid ära kaotatud. Võib-olla tood siis paralleelselt ka siia need välja?
  • Kuna küsimused-vastused on ära kaotatud, siis pole mul võimalik neid paralleelselt siia tuua :) Aga kui õigesti mäletan, siis eile õhtul (või täna varahommikul) oli paar küsimust stiilis "mis seos on projektil EstateGurus default'iks märgitud sama arendaja ja pea sama asukohaga projektiga" (viidati ühele EG Koru-nimelisele projektile) ja vastuseks oli "seost pole".
  • Ilmselt viidati sellele EG projektile: https://estateguru.co/portal/investment/show/EE4437. Ma ei ole EG kasutaja ja sestap ei tea ma, mis teema selle projektiga on.
  • Äkki sul on midagi läinud sassi? Need küsimused on projekti kommentaariumis hetkel ilusti näha. Lisaks on Koru põigi mitu etappi ka Crowdestate'i kaudu rahastatud.
  • Khm... kaamel püüab nüüd tõestada, et ta kaamel ei ole vmt. Kontrollisin üle: tööarvuti (vaikimisi browser IE) ei näidanud mingeid küsimusi ja vastuseid, aga isiklik arvuti (Chrome) näitas. Ei oska seletada, äkki mingi IE-le vajalik jubin puudu. Ilmselt siis vaatasin algul isiklikust, hiljem tööarvutist. Kui nüüd tööarvutiga samuti Chrome'iga CE-sse sisenesin, siis nägin sealtki neid küsimusi ja vastuseid.

    Ma nüüd igaks juhuks ei kommenteeri mõnda midagi siin, äkki on jälle vale kuva ees :)
  • Hall_hunt. Oleneb, mis versioon IE-st on. Tänapäeval on Microsoftil brauseriks Edge. IE-st on kõige viimane versioon 11.253. Kõige rohkem peaks brauseritest standardile vastama Firefox.
  • CrowdEstate seltskond on sama süüdimatud kui aferistist Kristjan Sild isiklikult ja huvitav, et eilsest Äripäeva artiklist ühisrahastuse teemad sujuvalt välja jäeti kuigi seal käib korralik ajuporr ikka konkreetse "härra" poolt. EG-s suudeti hädavaevu mingid asjad refinnida, CE-s venib korralikult.

    Hetkel siis jutt Metsa tee projektist Irus (https://crowdestate.eu/et/opportunity/Metsa), mille pikalt edasi lükatud makse tähtpäev saabus juuni lõpus ja mille kohta CE seltskond suure suuga FB-s lubas uut infot avaldada möödunud nädala lõpul. Tänaskes pole mitte midagi jagatud kuigi toimus erakorraline koosolek koos sisekontrolliga ning ainus, mida tehti on tagasimaksekuupäeva sujuv liigutamine septembrisse :D
    Klassikaline kaasus, et kui sa soovid investoritele öelda, et teie raha pole enam portaali projektidesse teretulnud, siis this is the way..

    Kuna Äripäev juba alustas herr silla ihuhädade kajastamist, siis teen siinkohal üleskutse, et ärge peatuge selle korteriühistu teemaga ning võtke ka muud jurad ette, sest googlisse jääb kõik üles ja tänapäeval võiks see olla ainus viis kuidas süütuid kõrvalkannatajaid säästa. Ok, investorid on ise võtnud teadliku riski ja nemad on arvestanud ka teatud probleemidega, aga küll mind paneb muretsema see perspektiiv, et pahaaimamatud noored pered bronnivad tema projektidesse korteri ja siis lastakse kuidagi üle ning lähevad asja lappesse.

    CE kohapealt võiksid investorid hetkel hääletada sarnaselt EG ehk jalgadega ning panna seeläbi portaale liikuma parema kommunikatsiooni ja asjaajamise suunas kuna kuidagi muudmoodi ei paista see edenevat :)
  • Mul on tunne, et paljuski on tegu rohkem suhtlemisprobleemiga, kui sisulise finantsilise probleemiga. Mulle tundub ka, et CE peaks endale palkama mingi kliendihalduri, kes tegelebki spetsiifiliselt hilinevate maksetega.

    Sisulise poole pealt - investeerimisperioodi algus kolm aastat tagasi, oodatav tulususus 27,8% per annum, see justkui viitaks, et Saksa riigivõlaga tegemist ei ole :) Odavaim pakkumine järelturul on ca 100% tootlust võrreldes investeeringuga (ja lisaks on vist mingeid trahve tasutud?), s.o. pärast riskide realiseerumist on võimalus järelturul ilmselt endiselt vägagi soliidse kasumiga asi lukku panna. Ilmselt mitte 100% aga 60 või 70% ikka.
  • Mul on eelmises elus paar sellist pruuti olnud, et iga kord on tunne, et täna läheb asjaks aga õhtu lõpuks lähed ikka üksi koju ja pead ennast ise aitama.

    27/06/2018
    Skyline Iru Vara OÜ, Metsa tee 31/33/35 kortermajade arendaja teatel on:
    kolme kortermaja ehitustööd lõppenud;
    majad ehitajalt 15. juunil 2018 a. vastu võetud;
    ehitustööde puudused akteeritud ning hetkel tegeletakse nende likvideerimisega.
    Kõik valminud korterid on müüdud, nendest 41 (42-st) kohta on sõlmitud võlaõiguslikud ostu-müügilepingud. Asjaõiguslepingute sõlmimise ja korterite üleandmisega on alustatud ning Arendaja planeerib kõik asjaõiguslepingud vormistada juulikuu jooksul.
    Vastavalt ülalpool toodud ajakavale tehakse Crowdestate'i investoritele kõik väljamaksed ühe või mitme maksena juulikuu jooksul.

    23/07/2018
    Asjaõiguslepingute sõlmimine ostjatega on võtnud arvatust kauem aega kuna tegemist puhkuseperioodiga ja mõned pangad on nõudnud kasutusloa olemasolu.
    Kahe korteri ostjad on tehingust loobunud seoses ostmiseks vajaliku finantseeringu puudumisega.
    Augustis antakse sisse kasutusloa taotluse.
    Ehitaja on lõpetamas pisidefektide likvideerimist korterites.
    Augustis viiakse lõpuni haljastusprojekt (puude ja hekkide istutamine).
    Planeeritakse tagasimakset Crowdestate investoritele augustikuu jooksul.

    04/10/2018
    Lp. Metsa tee projekti investorid,

    Vabandame investeeringu tagastamise tähtaja edasilükkumise pärast.
    Viivitus on tekkinud seoses kasutusloa väljastamise viibimisega ning sellest tulenevalt viivitustega osade tehingute lõpuleviimisel.
    Eelkõige viibis see pikema ehitusperioodi ning seetõttu suvesse lükkunud taotlusprotsessi pärast, samuti ootame võimalust anda vallale üle teed ning kommunikastioonid ning sõlmida kokkuleppe kirjaliku kergliiklustee ehitamise osas. Kõik toodud punktid on sisuliselt vallaga kokku lepitud ja vaidlused puuduvad. Kahjuks on asjaajamine võtnud arvatust kauem aega.
    Viivituse kompenseerimiseks maksame Crowdestate investorite lisaks 2% käesolevaks hetkeks väljamaksmata summalt. Teavitame uue väljamakse kuupäeva hiljemalt 8.oktoobril.
    Vabandame tekkinud ebameeldivuste pärast.
    Lugupidamisega
    Kristjan Sild

    08/10/2018
    Lugupeetud Metsa tee projekti investorid
    Uueks lõppmakse tähtajaks on 15 november.
    Käesolevaks hetkeks on projektist tehtud väljamakse summas 200 000 eur ja tegemata 481 125 eur.
    Lisame väljamaksmata summale 2% kompensatsiooni ehk 9 623 eur, mille maksame välja 10-ndal oktoobril.
    Lugupidamisega
    Kristjan Sild

    22/10/2018
    Kasutusloa taotlus on töös, kahe nädala jooksul plaanitakse anda vallale üle teed.
    Sponsor planeerib väljamakset investoritele hiljemalt 15. novembriks.

    13/11/2018
    Lp Metsa tee projekti investorid!
    Kahjuks peame teatama veel paarinädalasest viivitusest, mis on seotud viimaste tehingute tegemise eelduseks oleva kasutusloa väljastamisega. Vabandame korduva edasilükkamise pärast, hindasime projekti lõpetamisega seonduvaks bürokraatiaks kuluvat aega valesti. Täpsustame lõpliku väljamakse kuupäeva 22.novembril.
    Käesolevaks hetkeks on projektist tehtud väljamakse summas 200 000 eurot ja tegemata 481 125 eurot.
    Lisame väljamaksmata summale 2% kompensatsiooni ehk 9 623 eurot, mille maksame välja 15.novembril.
    Lugupidamisega
    Kristjan Sild

    26/11/2018
    Metsa tee projekti väljamakse lõppkuupäevaks on 31.12.2018.
    Kuna projekti lõpetamiseks vajaliku kasutusloa väljastamine sõltub hetkel kolmanda osapoole töökiirusest, siis Sponsor on tähtaega andes konservatiivne ja loodab olukorra kiiremale lahenemisele.
    Väljamaksele lisatakse viivituse kompensatsiooni 2% väljamakstavast summast.

    31/12/2018
    Lp. Metsa tee projekti investorid
    Peame teile kahetsusega teatama, et loodetud kasutusloa väljastamine detsembris siiski ei õnnestunud ja sellega seoses viibib ka väljamakse.
    Kuigi kasutusloa väljastamine sõltub peamiselt kohaliku omavalituse töökiirusest, siis nende indikatsiooni kohaselt on meil lootus jaanuari jooksul luba siiski saada, seejärel lõpetada tehingud ja investoritele nende kapital koos kasumiga välja maksta.
    Käesolevaks hetkeks on projektist tehtud investoritele väljamakseid summas 200 000 eurot ning oleme kahel korral tasunud 9 623 kompensatsiooni. Lõppmakseks on 481 125 eurot, millele lisandub kokku 4% kompensatsiooni väljamaksmata summalt (k.a.väljamaksmata kasumilt).
    Kompensatsiooni katab juhatus enda juhtimistasudest, et investorite tootlus ei kannataks.
    Loodame teie mõistvale suhtumisele.
    Lugupidamisega
    Kristjan Sild

    22/01/2019
    Kasutusloa taotlus on detsembris sisse antud ja selle väljastamisel saab Sponsor viia kõik tehingud lõpuni ning teha ka väljamakse investoritele.

    07/02/2019
    Sponsori poolt edastatud info projekti käekäigu kohta:

    Viivitus tuleneb sellest, et kasutusloa dokumentatsioonidega tegeleb otseselt ehitusfirma.
    Vald tegutses kiiresti - aega võttis kokkulepe, kuidas lahendada tänavad, jalgrattateed jms kuna nendesse vestlustesse oli kaasatud ka naaber.
    Veel eelmise nädala seisuga laadis ehitaja materjali üles, aga lubas sel nädalal kõik korda ajada. Objektil on käinud ka päästeamet.
    Sponsor survestab ka omalt poolt (viisakuse piiril) teisi osapooli.

    25/02/2019
    Sponsor liigub järjekindlalt kasutusloa poole. Ehitaja sõnul on vaid mõned asjad veel puudu ja vald saatis need märkused eelmisel nädalal. Loodame, et need on viimased puudused.

    Viimsi Keevituse mõni kaetud tööde akt puudu.
    Kasutus- ja hooldusjuhend oli põhikonstruktsioonidele lisamata (seda nõuet varasemalt polnud).
    Hoone põhiprojekti täiendatakse.
    Sponsor saab puuduvad osad lähipäevil esitada ja kasutusluba väljastatakse arvatavasti paari nädala jooksul.

    14/03/2019
    Sponsor teavitas meid järgnevast:
    Viimane asi enne kasutusloa väljastamist - vald soovis notariaalselt leppida kokku ühe jalgrattatee tegemise tulevikus ja Sponsor ootab neilt aega. Ehitajale märkuseid rohkem ei olnud.

    10/04/2019
    Sponsor survestab valda veelkord, lubati selle nädala jooksul leping saata. Selles peaks kõik sobima, Sponsor on kõik üle rääkinud. Notar tahetakse teha järgmisel nädalal. Kui see kõik on paigas, siis saab ka täpse kuupäeva lõppmakseks välja öelda.
    Muus osas on projekt lõpetatud.
    Sponsori kommentaarid:
    Ajakulu lepingu sõlmimisel - Läbirääkimine võttis aega, sest Sponsor ei saanud kirjutada alla esimesele dokumendile kuna see sisaldas palju isiklikke käendusi. Lõpuks saadi siiski mõistlikule kokkuleppele, aga see võttis korralikult aega.
    Kasutusloale järgnevad laekumised müügist (k.a.laekumised tehtud tehingutest, mille lõppmaksete eelduseks on kasutusluba) katavad investoritele lubatud makse ja ajatatud EMTA võlgnevuse.
    Projekti lõpetamisega tekkinud lisakulud katab Sponsor, samuti viivituse eest kompensatsiooni.

    29/04/2019
    Vallaga toimub notar 6. mai. Muud kasutusloa saamiseks tehtud toimingud on tehtud.
    Väljamakse lubas Sponsor teha ülejärgmisel nädalal.

    10/05/2019
    Leping vallaga on lõpuks tehtud.
    Ilmselt väljastatakse kasutusluba järgmisel või ülejärgmisel nädalal toimuval istungil.

    22/05/2019
    Kasutusluba saadakse nädala jooksul.
    Kahe nädalaga peaks Sponsor saama ka viimased laekumised.
  • Isiklikult KS ei tunne, aga mäletan, et sel ajal, kui lolli raha allikaks ei olnud veel ühisrahastus, vaid GildA, oli tal juba haruldane oskus ülimalt stressitundlikke struktuure püsti panna, mis mingeid väliskeskkonna lainetusi ei talunud.

    Tosinkond aastat on möödas, taksod on äpis ja televisioon on surnud, aga vanad koerad teevad ikka vanu trikka.
  • invictus
    Mul on tunne, et paljuski on tegu rohkem suhtlemisprobleemiga, kui sisulise finantsilise probleemiga. Mulle tundub ka, et CE peaks endale palkama mingi kliendihalduri, kes tegelebki spetsiifiliselt hilinevate maksetega.

    Sisulise poole pealt - investeerimisperioodi algus kolm aastat tagasi, oodatav tulususus 27,8% per annum, see justkui viitaks, et Saksa riigivõlaga tegemist ei ole :) Odavaim pakkumine järelturul on ca 100% tootlust võrreldes investeeringuga (ja lisaks on vist mingeid trahve tasutud?), s.o. pärast riskide realiseerumist on võimalus järelturul ilmselt endiselt vägagi soliidse kasumiga asi lukku panna. Ilmselt mitte 100% aga 60 või 70% ikka.


    Mis krdi järelturg sul on, kust 100% tootlust saab? :D
    Kui viitad selle 4000 tükile, mis on kõige suurema discountiga, siis isegi sellega ei tuleks välja.. Antud projekt on oma struktuurilt palju nüansirohkem kui tavaline laen, mis tähendab, et hetkel makstakse jooksvalt põhiosasid tagasi laekuvatest rahadest.. Mis saab tootlusest, on omaette küsimus :)
  • Prooviks sõimlemise asemel sõnu kasutada? Järelturul pakkumisel viis laenutükki. Kui neid vaadata, siis enamus neist põhiosa jäägiga ca 450 eurot ja müügihinnaga ca 900 eurot. Kõigi puhul on juurdehindlus põhiosajäägile ca 100%.
  • invictus
    Prooviks sõimlemise asemel sõnu kasutada? Järelturul pakkumisel viis laenutükki. Kui neid vaadata, siis enamus neist põhiosa jäägiga ca 450 eurot ja müügihinnaga ca 900 eurot. Kõigi puhul on juurdehindlus põhiosajäägile ca 100%.


    Sobib!
    Aga palun nüüd selgita, kuidas ikkagi see konverteerub 100% tootluseks?
    Või loogika on selles, et kui sa paned oma tüki sellise hinnaga müüki, siis mõni loll ehk kogemata ostab ära ja saad 100% tootlust? Ka Baltikat võib proovida 10 eur/aktsia müüa.. Sellest hoolimata vaevalt, et ostjad peale lendavad ;)
  • Minu tekst oli, et odavaim pakkumine järelturul on 100% tootluse juures. Sellele lisaks kirjutasin, et enda osa on võimalik müüa tootlusega, mis on Ilmselt mitte 100% aga 60 või 70% ikka. Seega ei, ma ei kavatse selgitada, kuidas vastab tõele mingi väide, mida ma ei ole esitanud.

    Mis puutub 60-70% tootlust, siis nagu kirjutatud, et sellise tootluse "ilmselt" saaks, sest keegi isegi sellelähedase hinnaga järelturul ei paku ja piisava tagasimakse ja ostuhinna vahe puhul tekivad oportunistid (CE puhul ka programmijupid), mis hea hinna-riski suhtega kraami kokku ostavad.
  • Muide, selle Metsa tee projektiga seoses tuli välja ka selline "tore" asjaolu, et laenulepingus viidatud "Lepingu lisa 1" (mis peaks sisaldama endas tagasimaksegraafikut) pole kunagi allkirjastatudki. Minu palvele saata allkirjastatud lepingu lisa 1 vastati nii:
    projekti sponsorid on laenulepingu allkirjastamisel ka nõustunud projekti juures kuvata maksegraafikuga

    See viimane aga muutub keskkonna haldaja suvast.
    Seoses viimasega olen uurinud maad. "Teadlikult vale ettekujutuse loomine tegelikest asjaoludest". Võib keerata nõude CE vastu. Huvilisi?
  • Paar viimast päeva oli prognoositava laekumise kp 31.07 ja nüüd hopsti 30.09. Kui fb chatis neilt infot küsisin, siis lubati samuti eelmise nädala jooksul infot anda, aga selle asemel keskendutakse mingite motivatsioonitsitaatide postitamisele oma fb seinale. Viimane vastus mulle oli selline (muutmata kujul): "Tere, Sven. Hetkel ootame, et isiklik käändus jõustuks. Siis saame lisada Sponsori ja tegevjuhi poolt kinnitatud uudisnupu"

    I don't even...
  • Selle Metsa teega on tegelikult ju nii, et laen ei ole antud mitte sellele nn sponsorile, vaid portaali enda poolt loodud ettevõttele, mis on üks osanik (sealjuures enamusosanik) selles projektis. Seega laenu tagastamise eest investoritele ei vastuta mitte sponsor, vaid see loodud ühiskeha, mis kuulub CE-le. Sellest tulenevalt justkui peaks nõuded sisuliselt suunama CE poole ja sponsor (vähemusosanik ühisettevõttes) ei vastutagi millegi ees. Samas on öeldud, et kui laenu tagasimaksmine põhjustaks laenusaaja (CE tütarettevõte) pankroti, siis laenu justkui tagasi pole õigus nõuda. Mina küsiks hoopis, et kas CE-l on kontodel piisavalt vahendeid, et investoritele raha tagasi maksta ja selle asja eest vastutus võtta, või lollitatakse investoreid edasi ja õõnestatakse kogu postaali usaldusväärsust...mis minu seisukohalt on selle projektiga juba pöördumatult kahjustada saanud. Saab keegi teine selle projekti lepingutest kuidagi teisiti aru?
  • Temor
    Selle Metsa teega on tegelikult ju nii, et laen ei ole antud mitte sellele nn sponsorile, vaid portaali enda poolt loodud ettevõttele, mis on üks osanik (sealjuures enamusosanik) selles projektis. Seega laenu tagastamise eest investoritele ei vastuta mitte sponsor, vaid see loodud ühiskeha, mis kuulub CE-le. Sellest tulenevalt justkui peaks nõuded sisuliselt suunama CE poole ja sponsor (vähemusosanik ühisettevõttes) ei vastutagi millegi ees. Samas on öeldud, et kui laenu tagasimaksmine põhjustaks laenusaaja (CE tütarettevõte) pankroti, siis laenu justkui tagasi pole õigus nõuda. Mina küsiks hoopis, et kas CE-l on kontodel piisavalt vahendeid, et investoritele raha tagasi maksta ja selle asja eest vastutus võtta, või lollitatakse investoreid edasi ja õõnestatakse kogu postaali usaldusväärsust...mis minu seisukohalt on selle projektiga juba pöördumatult kahjustada saanud. Saab keegi teine selle projekti lepingutest kuidagi teisiti aru?


    Sellessuhtes on muidugi hästi, et korralik test CE paberimajandusele antud kaasus. Väga tugevalt valideerib sellisel juriidilisel kujul projektide tegemist, sest vastaspoole risk on räme kuna sa sisuliselt ikka ise midagi ei kontrolli. Tähendab, et tulevikus peab sarnaste projektide puhul tõstma administratiivset poolt ja hakkama rahadega ise majandama rohkem või miskit..

    Vahemärkusena metsa projekti juurd tuleb muidugi lisada, et sponsor on 50% osanik ehk pole vähemusosanik. Küll aga küsiks Sven´i poolt postitatud lause peale, et kas CE tõesti peab millekski Kristjan Silla isiklikku käenudst praegusel hetkel? :D Pool linna neid kindlasti täis...

  • Isiklikult hr. Silda ei tunne, aga Äripäev vahendas mitme tema endise äripartneri hinnangut, et tegu on professionaalse kelmiga. Miks ta peaks käesolevas projektis teisiti käituma, kui ta seda seni teinud on? Kui suureks hindavad investorid oma raha tagasisaamise võimalust?
  • And the fun continues...

    ×
    Investeerimisvõimaluse ülevaade, Juuli 2019
    17/07/2019
    Informatsioon Metsa tee 31/33/35 investeeringu tagasimaksete kohta.

    12. juulil 2019 toimus Metsa tee 31/33/35 arendusprojekti Sponsori Skylines Iru Vara OÜ osanike koosolek, mille tulemusel:

    - lepiti kokku ja kiideti heaks Crowdestate’i investoritele makstav fikseeritud intress ja kaasatud kapitali ning intresside väljamaksmise graafik,
    - muudeti Crowdestate MTS31 OÜ ja Skylines Iru Vara OÜ vahel sõlmitud osanikulaenu lepingut ning selle tulemusel suureneb Crowdestate’i investorite tuluosa esialgse põhistsenaariumiga võrreldes 40 458 EUR võrra. Kokku lepitud maksegraafiku järgimisel on Crowdestate’i investoritele arvestatavate intresside uueks kogusummaks kokku 265 954,75 EUR (äriplaani põhistsenaariumis oli arvestatud 225 954,75 EUR suuruse koguintressiga),
    - sõlmiti tagasimaksekohustuste tähtaegseks täitmiseks 500 000 EUR suuruse piirsummaga käendusleping Skylines Iru Vara OÜ juhataja ja osaniku Kristjan Sild’iga.

    Vastavalt kokku lepitud tagasimaksegraafikule teeb Skylines Iru Vara OÜ või Kristjan Sild Crowdestate’i investoritele alljärgnevad tagasimaksed:

    15/08/2019 110 000,00 EUR
    30/09/2019 390 000,00 EUR

    Kaasatud 475 000,00 EUR suurusest summast on tänaseks Crowdestate’i investoritele tagastatud kokku 259 246,00 EUR ehk 54,6%.
  • Mul usk kadus sellesse Metsa projekti. Sain üle-eile järelturul 1.8% aastatootlusega välja. Suurimad tänud ostjale! Kõrvalt jälgin suure huviga edasi!
  • Selliseid "lubadusi" ja "tähtaegasid" on muudeski projektides paista + igasugu huvitavad vabandused. Ühisrahastu kontekstis on see justkui tavapärane, aga kui näiteks võrrelda traditsioonilise pangalaenuga, siis pangad väga kaua sellist juttu laenuvõtja suust kuulda ei taha.
  • filipendula
    Mul usk kadus sellesse Metsa projekti. Sain üle-eile järelturul 1.8% aastatootlusega välja. Suurimad tänud ostjale! Kõrvalt jälgin suure huviga edasi!

    Sisuliselt sama siin. Ostjale (ja teistele osalistele) õnne ja jaksu.
  • And the Legend continues...
    Eile õhtul saadetud teates teavitas Skylines Iru Vara OÜ esindaja ja investoritelt kaasatud raha isikliku käendusega tagav hr. Kristjan Sild, et tulenevalt tagasimakse allikaks planeeritud tehingu edasi lükkumisest ei ole ta võimeline täna tasuma graafikujärgset tagasimakset summas 110,000.00 EUR. Mõistes, et investorid võivad tema järjekordset lubadust enam mitte tõsiselt võtta, kinnitas Hr. Kristjan Sild siiski, et jätkab poolelioleva tehingu kallal tööd eesmärgiga tasuda kõik maksekohustused hiljemalt laenulepingu lõpptähtajaks, 30. septembriks 2019.

    Sõltumata eelpooltoodust, alustab Crowdestate Collateral Agent esmaspäeval toiminguid võlgnevuse sisse nõudmiseks paralleelselt nii Skylines Iru Vara OÜ’lt kui ka isikliku käenduse andnud hr. Kristjan Sild’ilt. Tulenevalt käenduslepingu tingimustest, on hr. Kristjan SIld’il on kohustus täita oma käenduskohustsed 10 päeva jooksul, peale seda alustatakse 0,1% suuruse päevamääraga viivise arvutamist tasumata võlgnevusele.

    Juhul, kui tekkinud võlgnevust ei ole 29. augustiks 2019 tasutud, initsieerime nii Skylines Iru Vara OÜ kui ka hr. Kristjan Sild’i pankrotimenetluse.
  • On kellelgi ehk rohkem infot ka Käokella tee 3 projekti kohta? Väljumist lubati esmalt juba maikuusse (ilma näidiskorterit müümata), juulis aga lubati raha tagastada 10 päeva peale näidiskorteri müüki (müük pidi toimuma aug alguses). Hetkel pole aga miskit toimunud...
  • Sain üks päev teada, et CE arvestab viivist ainult hilinevalt põhiosalt, intressidega viivitamise eest pole miskit ette nähtud...
  • Sain üks päev teada, et viivist ei ole lubatud nõuda intressi, sealhulgas viivise, ega muu raha kasutamise tasu maksmisega viivitamise korral. Sellest võlgniku kahjuks kõrvalekalduv kokkulepe on tühine.
  • Nüüd pange siia juurde põhimõte, kus laekuvate maksete puhul loetakse esiti makstuks põhiosa, ja saate "huvitava" olukorra, kus põhiosa nulli jooksmisel ei ole "sponsoril" erilist stiimulit intresside maksmisega kiirustada.
    CE kommunikatsioon on hakanud lonkama kõiki jalgu. Servast piinlik on juba.
  • musträstas
    On kellelgi ehk rohkem infot ka Käokella tee 3 projekti kohta? Väljumist lubati esmalt juba maikuusse (ilma näidiskorterit müümata), juulis aga lubati raha tagastada 10 päeva peale näidiskorteri müüki (müük pidi toimuma aug alguses). Hetkel pole aga miskit toimunud...


    Küsivad refini jaoks uut raha, pandi just uus projekt üles.
  • Täna läks ka teade üles, et Käokella tee 3 eeldatav põhiosa, eelisintresside ja kasumiosa väljamaksmine toimub 30.08.2019.
  • Käokella 3, refinantseerimine avatud Sinika tee 2,4-16 nime all.
    Hetkel punases:
    Peterburi 19/21 täht.13.07
    MMMSprattus täht.31.07
    Käokella 3 täht.31.07. -refinantseerimine
    QhausBaltic hilineb väljamakse
    GlobalNord intressid hilinevad
    BalticForest intressid hilinevad
    H.M Seafood intressid hilinevad
    Tammelehe 4 lepingut pikendati 4 kuud, kuni 15.09.

    Muidu kõik timm..
  • Huvitav, kas see on mingi ajamärk?
    Aasta tagasi tiksus kõik laitmatult.
  • Kuulge, kalavabriku (H.M Seafood I ja II) kohta teate midagi? Küsisin CE käest, aga sain vastuseks ainult, et CE projektijuht tegeleb sellega intensiivselt.
  • IMO pikalt selge olnud, et ettevõtete rahastamine seal toksiline, kuna ettevõtte osak pole mingi tagatis, kinnisvara OK.
  • tomm_a
    Kuulge, kalavabriku (H.M Seafood I ja II) kohta teate midagi? Küsisin CE käest, aga sain vastuseks ainult, et CE projektijuht tegeleb sellega intensiivselt.


    Kui seal see Marko Loim tegelik niiditõmbaja on, siis ei imesta, et asi käärib...
    https://www.postimees.ee/1178810/kelm-raakis-end-ise-pistiseskeemiga-vanglasse
  • Natuke hakkab juba ajudele käima maksete tähtaegadega hämamine/edasikükkumine. Kui on teada, et ei ole raha niipea tulemas, siis ärgu lubagu mingeid lambiaegasid. Käokella puhul nihkus 27.08 makse 30.08 peale ja nüüd tänase ehk 02.09 peale, milles ei saa samuti kindel olla, sest enam pole usaldust Crowdestate vastu.

    Võibolla see "prognoositav laekumine" ongi siis sama kindel nagu pikaajaline ilmaprognoos.
  • Nüüd tundub, et surutis hakkab suruma ka suuremaid..
    Brave Capital on Veskimöldre arenduse intressimaksega 2 päeva hilinenud. Intressimakse suurus 8.2k EUR.
  • Selle Veskimöldrega on muidugi lihtsalt loll olukord mu meelest, kuna 1. laenul tehti suurem põhiosamakse mõni päev tagasi, oleks võinud siis see pisike intressisumma kontole jätta, et nüüd ära kasutada.
  • Endoveri Jahu projekti maksetähtaeg oli laupäeval, eile oli see punane. Tänaseks on makse ära kadunud prognoositavate laekumiste alt, aga raha kontol ega ühtegi selgitust ka pole.
  • helenr
    Endoveri Jahu projekti maksetähtaeg oli laupäeval, eile oli see punane. Tänaseks on makse ära kadunud prognoositavate laekumiste alt, aga raha kontol ega ühtegi selgitust ka pole.


    Seal on mingid huvitavad tärnid iga makse rea juures. Ju mingisugune lepinguline vabadus laenuvõtjale.
  • R. Feldmana 2, LV-1014, Riga - selline projekt paistab kah nihu minevat - viimane infokild veebruarist ja pole väga julgustav. Pool aastat ootan värsket infot ja ei midagi. Uusi investeeringuid selline asi tegema ei kutsu igaljuhul.

    Samal ajal loen tööl siselisti kus kolleeg kiidab kuidas P2P portaalid ilma riskita 15%+ aastatootlust jagavad, ole ainult mees ja pane raha sisse.
  • Homunkulus

    Samal ajal loen tööl siselisti kus kolleeg kiidab kuidas P2P portaalid ilma riskita 15%+ aastatootlust jagavad, ole ainult mees ja pane raha sisse.


    See on väga hea, et ta sellist asja kirjutab.
    1) Ta on retard.
    2) Kuna siselist -> white collar ja firma palkab retardeid kärjääriträkki, siis sul on juba ette teada, et sul on kas väga kerge karjääri teha või see firma käib vältimatult alla. Win-win mõlemal juhul.
  • Homunkulus
    R. Feldmana 2, LV-1014, Riga - selline projekt paistab kah nihu minevat - viimane infokild veebruarist ja pole väga julgustav. Pool aastat ootan värsket infot ja ei midagi. Uusi investeeringuid selline asi tegema ei kutsu igaljuhul.

    Samal ajal loen tööl siselisti kus kolleeg kiidab kuidas P2P portaalid ilma riskita 15%+ aastatootlust jagavad, ole ainult mees ja pane raha sisse.


    Mul tundub, et see "riskivaba" intress on muutumas 11%-ks. Raha ja "investorid" otsivad paanilsielt väljapääsu!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon