Börsipäev 16. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 16. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuna Citigroupi ja Goldman Sachsi kvartaalsed numbrid polnud nõnda veenvad nagu JPMorgani omad läinud reedel, jahutas see veidi investorite ootusi järgnevate nädalate jooksul lahti rulluva tulemuste hooaja eel. -0,4% juures päeva põhja teinud S&P 500 vähendas sessiooni lõpuks kaotuse siiski -0,1%ni. Euroopas lõpetas Stoxx 600 0,2% võiduga.

    Ühendriikide töötleva tööstuse regionaalsetest küsitlustest näitas NY esimesena aprillis aktiivsuse paranemist. Üldindeks kerkis 6,4 punkti 10,1 punktile, taastudes ligi kahe aasta madalaimalt tasemelt ning ületades veidi ka analüütikute ootust (8,0). Uute tellimuste indeks paranes 4,5 punkti 7,5 punktile, tööhõive aga alanes -1,9 punkti 11,9 punktile ja samuti oli pehmem ettevõtete hinnang järgnevale kuuele kuule, mis kukkus -17,2 punkti 12,4 punktile, saavutades sellega madalaima taseme alates 2016.a algusest.

    Chicago FEDi president Charles Evans, kes on tänavu FOMC hääletav liige, prognoosib intressimäära püsimist praegusel tasemel kuni 2020.a sügiseni ning nentis oma eilses esinemises, et keskpank peab olema vajadusel valmis kärpima intressimäära. Sellises olukorras näeks ta keskpanka siis, kui alusinflatsioon peaks vajuma näiteks 1,5% peale (jaanuaris 1,8%). Ühtlasi leidis ta, et FED peaks laskma alusinflatsioonil kerkida mõneks ajaks kuni 2,5%ni, seda olukorras, kus edasine tugev momentum puudub ning hinnatõusu suudetakse edukalt tagasi 2% juurde juhtida.

    Kõrgemat inflatsiooni tolereeriks ka Bostoni FEDi president Eric Rosengren, kelle sõnul võib hinnatõus jääda alla 2% majandussurutise ajal, ent keskpank peaks sihtima üle 2% taset headel aegadel, et jätta rahapoliitilist ruumi võidelda järgmise majandussurutisega. Küsimustele vastates hindas ta USA aktsiaturu praegust taset P/E suhte baasil veidi kalliks, kuid sellepärast ei hoiaks ta majanduse stimuleerimisel ennast tagasi kui isegi inflatsioonieesmärki ei suuda saavutada.

    Aasia börsidel vaatas öösel vastu roheline värv, kui Hiinas parandas Shanghai Comsposite oma taset 1,5%, Hongkongi Hang Seng kerkis 0,7% ning Jaapanis tõusis Nikkei 0,3%. Arengud Hiina kinnisvaraturul püsisid märtsis üsna stabiilsena, kui uute majade keskmine aastane hinnakasv kiirenes 70s linnas keskmiselt 11,09% pealt 11,3%le ning veidi hoogsamat tempot kogeti seejuures nii metropolides kui ka väiksemates linnades.



    Tänastest majandusuudistest võiks esile tõsta Saksamaa investorite ning analüütikute kindlustunde näitajad, USA märtsikuu tööstustoodangu ning sealsete majade ehitajate aprillikuu kindlustundeindeksi. Ettevõtetest avaldavad oma tulemused enne USA turu avanemist Bank of America, BlackRock, Johnson & Johnson, Progressive, UnitedHealth ning järelkauplemise ajal CSX, IBM, Netflix ja United Continental.

    11.30 Suurbritannia töötu abiraha taotlused (märts)
    12.00 Saksamaa investorite ja analüütikute kindlustunde indeks (aprill)
    16.15 USA tööstustoodang (märts)
    16.50 EKP Nowotny esineb
    17.00 USA majade ehitajate kindlustunde indeks (aprill)
    21.00 FEDi Kaplan esineb
  • Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 886 tehingut ning käive oli 1,614 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 522 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 155 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 389 ning 129.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:


    Suuremad tõusjad ja langejad olid:


    Uudised:
    Grindeksi suuromanikud teatasid, et nad on valmistamas ette kohustuslikku ülevõtmistpakkumist ettevõtte aktsionäridele. Ülevõtmispakkumise tingimused kuulutatakse välja 31.08.2019 ning ülevõtmishind ei ole madalam kui ettevõtte 2017. aasta majandusaruandes kajastatud netovarade väärtus ühe aktsia kohta (12,69 eurot aktsia kohta). Ettevõtte aktsiahind tõusis päeva lõpuks 11,00 euroni.

    LHV Group teatas täna hommikul enda esimses kvartali tulemused. Selle aasta esimeses kvartalis jõudis LHV Groupi laenuportfell 1 miljardi euroni, konsolideeritud puhaskasum oli 5 miljonit eurot. Konsolideerimisgrupi esimese kvartali puhaskasum oli 1,7 miljoni euro võrra väiksem kui mullu neljandas kvartalis, kuid kasvas võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga 0,7 miljoni euro võrra, teatas LHV börsile.


    Sel nädalal:
    17.04. Eften Real Estate Fund III aktsionäride korraline koosolek
    18.04. Baltika BLT1T esimese kvartali majandustulemused
    19.04. Kauplemispüha kõigil Balti börsidel
  • Erko Rebane:"...Aasia börsidel vaatas öösel vastu roheline värv, kui Hiinas parandas Shanghai Comsposite oma taset 1,5%, Hongkongi Hang Seng kerkis 0,7% ning Jaapanis tõusis Nikkei 0,3%. .."
    Kas Hiinas roheline värv ei tähenda mitte langust?
  • Saksamaa investorite ja analüütikute hinnang jooksvatele tingimustele alanes aprillis -5,6 punkti võrra 5,5 punktile (oodati 8,5), kuid järgneva kuue kuu osas muututi optimistlikumaks, kui vastav indeks kerkis 6,7 ounkti 3,1 punktile (oodati 0,5).
  • Töötute arv kasvas Suurbritannias märtsis 28,3 tuhande võrra, kolme kuu keskmine töötuse määr jäi veebruari seisuga püsima 3,9% peale ning samamoodi oli suhteliselt stabiilne palgakasv (ilma boonusteta) 3,4% peal (jaanuar revideeriti 3,4% pealt 3,5%le).
  • Vaatamata Euroopa aktsiaturgude esimese kvartali tõusule ühes muu maailmaga, jääb suhtumine siinsesse regiooni endiselt väga pessimistlikuks

    Short European stocks still 'most crowded trade,' BAML survey shows
  • BANK OF AMERICA 1Q REVENUE $23B VS $23.3B EST
    BANK OF AMERICA 1Q ADJ EPS $71, EST. 66C
    BANK OF AMERICA 1Q TRADING REVENUE EX. DVA $3.55B, EST. $3.49B
    BANK OF AMERICA 1Q FICC TRADING REV. EX-DVA $2.36B, EST. $2.27B



  • Martin Mets
    Balti põhinimekirjas tehti kolmapäeval 886 tehingut ning käive oli 1,614 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 522 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 155 tuhat eurot.

    Viimase kolme börsipäeva ülevaate juurde on jäänud ilmselt ekslikult “kolmapäeval”, justkui neljapäeval, reedel ja esmaspäeval tehinguid ei tehtudki?

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon