Chemi-Pharm AS börsile - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Chemi-Pharm AS börsile

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse






  • AS Chemi-Pharm on 1997.a. loodud Eesti ja Inglise kapitalil põhinev ettevõte, mis toodab desinfektante, puhastusvahendeid ja kosmeetikat. Kõikide toodete väljatöötamisel ja tootmisel on lähtutud põhimõtetest, et need oleksid tervisele ohutud, ei sisaldaks allergeene ega kahjustaks keskkonda.

    Rohkem kui 10 aastat tagasi alustas dr. Ruth Oltjer, Chemi-Pharm AS juht ja omanik mõtlemist sarjale, mis köidaks ja jääks meelde ning tekitaks iha ja soovi tooteid omada ningkasutada. Koostöös mitmete arstide ja bio-keemikutega pandi paika põhiline idee ja asuti proovima, testima, katsetama.

    AS Chemi-Pharmi tootevalikus on enam kui 100 toodet – pindade, instrumentide ja instrumentaariumi desinfektantidid, käte- ja naha antiseptika ning hooldusvahendid, puhastusvahendid, seebid ja eksklusiivkosmeetika.

    Chemi-Pharmi desinfektante, antiseptikat ja hooldusvahendeid kasutab sisuliselt enamik Eesti haiglatest ja hooldekodudest ning suur osa teistest meditsiiniasutustest, kuid hulgaliselt ka muid ettevõtteid toitlustus-, teenindus- ja tööstusvaldkonnast. Kahekümnele ettevõtte poolt valmistatavale meditsiinilisele tootele on omistatud CE-märk, mis tõendab toodete kõrget kvaliteeti ning vastavust kõikidele olulistele õigusnormidele. Chemi-Pharmi desinfektandid ja antiseptika on nõutud ja hinnatud ka mitmel pool mujal maailmas (s.h. EU-riikides, Venemaal, Aasias).

    Chemi-Pharmi poolt toodetavate puhastusvahendite hulgast leiab praktiliselt kogu vajaliku puhtuse tagamiseks – alates nõudepesuvahenditest, õhuvärskendajatest kuni lubjakivi sadestuste eemaldajate, tugevalt määrdunud pindade puhastusvahendite ja kanalisatsioonitorude avajateni.

    Ettevõtte seebitoodang hõlmab nii lõhnatuid ja värvituid vedelseepe (s.h. antibakteriaalseid), mis on sobilikud ka juuste pesemiseks kui ka kergelt lõhnastatud pehmeid ja nahasõbralikke vedelseepe kogu keha sagedaseks pesemiseks.

    Eksklusiivkosmeetikasarja D'DIFFERENCE väljatöötamist alustati 2010.aastal ning tarbijateni jõudis tootesari 2012. aasta sügisel. Tooted on naturaalse koostisega ning ei sisalda sünteetilisi säilitusaineid.
    Suur osa firma toodangust läheb välisturgudele. Ekspordi osakaal on viimase paari aasta jooksul tõusnud märkimisväärselt. Peamised koostööpartnerid on Euroopa Liidu maades, Aasiariikides, endistes NL maades ja Venemaal.

    Ettevõte on oma töös alates 2001. aastast rakendanud kvaliteedijuhtimissüsteeme ISO 9001 ja ISO 13485 ning keskkonnajuhtimise süsteemi ISO 14001. Kahekümne ühele meditsiiniseadmete puhastamiseks ja desinfitseerimiseks mõeldud tootele on omistatud CE-märk.

    Chemi-Pharmi peakontor asub Eestis, tütarfirmad Lätis ja Singapuris ning sidusfirma Malaisias.
    Allikas: Ettevõtte koduleht.



    ÄP TÖÖSTUSUUDISED kirjutab, et Chemi-Pharm on kaalunud investorite kaasamist
    Eile uue tehase avanud Chemi-Pharmi tegevjuht Kristo Timberg tunnistab, et ettevõte on sarnaselt La Muuga ühisrahastust kaalunud.
    ...
    "Tuleb tunnistada, et tööstusettevõtted on viimastel aastatel üsna agaralt investeerinud, avanud uusi tootmisi ja laiendusi. See annab kahtlemata põhjust optimismiks, et meie tööstussektoril on helge tulevik," ütles Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts eile Chemi-Pharmi uue tehase avamisel.

    Ettevõtte tehase avamispeole mõtles Mait Palts, miks tema Chemi-Pharmi investeerida võiks. "Mõtlesin, kas mina oleksin valmis Chemi-Pharmi-sugusesse ettevõttesse investeerima. Kaaludes erinevaid aspekte ja mõeldes varasemale pikaajalisele kogemusele, mis mul ettevõttega on, ning teades, mida nad on teinud, siis jõudsin järeldusele, et oleksin küll valmis," sõnas Palts.
    ...
    Palts lisas, et kui kõiki neid aspekte arvesse võtta, võiks investeerida küll. "Väike üleskutse kõikidele Eesti tööstusettevõtetele: võiks olla rohkem La Muu-suguseid ettevõtteid, kes väikeinvestoritele ja Eesti inimestele investeerimisvõimalust ja omanikuks olemise võimalust pakuksid," kutsus Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts üles investeeringuid kaasama.

    Küsimusele, kas Chemi-Pharmi edust võiksid kunagi ka väikeinvestorid osa saada, vastas ettevõtte tegevjuht Kristo Timberg, et sellele on mõeldud küll. "Jah, absoluutselt. Oleme tegelikult korduvalt arutanud ühisrahastuse kaasamist mõne konkreetse turu haaramiseks või näiteks uue tooteliini väljatöötamiseks. Samuti on laual keerelnud mõtted ka börsist," tunnistas Timberg.

    "Aga eks iga asi omal ajal. Usun, et ühel või teisel kujul selline investeerimisvõimalus varsti tekib. Aga millal, ei oska praegu veel öelda. Oleme põhjalikud ja tahame kindlad olla, et need asjad on enne piisavalt läbimõeldud ja ettevalmistatud," kommenteeris Timberg.
  • ÄP vahendab muljeid Äriplaan 2022 konverentsilt: Ruth Oltjer: börsilt raha küsida on minu jaoks liiga aeglane ja kohmakas
    Oltjer kirjeldas, kuidas tuli oma töötajaidki vahendite puuduses kaitsta. "Kui oli maskide puudus, siis klammerdasime töötajatelele majapidamispaberist maskid ette. Kõik oli igal pool sulgunud, aga meie pidime ikkagi tootma," rääkis ta.

    Sellistes tingimustes on Chemi Pharm töötanud nii hästi, et ravimitööstuse uue tehase jaoks läheb kopp maasse järgmise viie aasta jooksul. Lisaks tahavad nad ka kolmekordset tootmismahtude kasvu. "Mida me selleks teeme? Vaatame kõiki protsesse: digitaliseerimine, robotiseerimine, automatiseerimine ja püüame tegeleda ruumipuudusega," loetles Oltjer.
    ...
    Ruth Oltjer on kindel, et Eestis on ravimitööstus võimalik. Peale selle on see oluline ka julgeoleku seisukohalt. "Mis kriisides piiridega juhtub? Mitte ainult koroona näitel, vaid võtame ka Islandi vulkaanipursked või Suessi kanali seisaku. Rääkimata muudest ettearvamatutest asjadest," viitas Oltjer, et kohalik ravimitööstus on suur riskimaandaja.
    "Samuti on ravimid ja meditsinilised vahendid kõrge ekspordipotentsiaaliga. Seepärast ka ravimite poole liigume. Oleme valmis neid tegema sissetoodud litsentside alusel, aga oleme valmis tootma ka siin Eesti teadlaste poolt siin väljatöötatud ravimeid," ütles Oltjer.

    Oltjer kirjeldas ka lähemalt, mismoodi traditsioonilise tööstuse jaoks on kasulik mõelda start-upilikult. "Meil on tavaliste idufirmade ees mitu eelist: meil on juba oma tootmisbaas, oma kliendid, turud ja käive-kasum. Selle kõige kõrval on start-upilike mõttekesi kerge üleval hoida ja neid arendada, sest me ei pea raha küsima ja uusi investoreid kaasama," rääkis Oltjer. Kui lisaraha vajadus tekibki, siis küsitakse pankadelt. "Meie raha hind on madalam, kui nullist alustaval ettevõttel," lisas Oltjer.

    Hiljem küsimustele vastates tunnistas Oltjer, et börsile mineku poole nad veel ei vaata. "Meil käivad vist iga kahe nädala tagat inimesed börsilt pakkumas, aga meie jaoks on börsiturult raha küsimine liiga kohmakas ja aeglane," ütles Otljer.
  • PM vahendab BNS-i uudist: Eesti desovahendite tootja kasum kasvas koroona-aastal 16 korda
    Eestis tegutseva keemiatööstuskontserni AS Chemi-Pharmi kasum kasvas mullu enam kui 16-kordselt 4,6 miljoni euroni, käive aga kahekordistus 18,8 miljoni euroni.
    ...
    Välisturgudelt teenis kontsern enim müügitulu Taanist, 3,1 miljonit eurot. 1,6 miljoniga järgnes Rootsi ning 1,5 miljoniga Läti. Tegevusalade lõikes moodustas 17,5 miljoni euroga ülekaalukalt suurima osa müügitulust desinfektsioonivahendite müük.

    Ettevõtte keskmine töötajate arv kasvas möödunud aastal 17 inimese võrra 62 töötajani. Tööjõukulud kasvasid aga 52 protsenti 2,4 miljoni euroni.
  • ERR: Riik ja 57-miljonilise ravimitehase rajaja panid ühised kavatsused paberile
    Riik sõlmis 57 miljoni eurost ravimitehast kavandava aktsiaseltsiga Chemi-Pharm ühiste kavatsuste deklaratsiooni. Riik loodab tehasest tuge varustuskindlusele, ettevõte otsib võimalikke kliente ja rahastusallikaid.

    Desinfitseerimisvahendeid tootva AS-i Chemi Pharm käibenumbrid pole pärast koroonakriisi lõppu oluliselt vähenenud. Ehkki sõja algus tõmbas Sakusse 57 miljoni eurose ravimitehase rajamisel hoogu maha, on plaaniga tasapisi edasi liigutud.

    "Praeguseks oleme nii kaugel, kus projekteerimisega oleme lõpetanud," rääkis ettevõtte tegevjuht Kristo Timberg ning lisas, et ehitusplatsil on ka osa tarvilikest kommunikatsioonidest ära veetud.

    "Hetkel tegeleme suhtlusega finantsinvestoritega, erinevate partneritega, võimalike, potentsiaalsete klientidega ja loodetavasti lähikuudel või kevadeks on meil ka selgem sõnum, et mis hooga ja mis sammudega me edasi liigume."

    Timbergi sõnul on ettevõte jõudnud praeguseks arendusega sinnamaani, kus raske on edasi minna pisikeste sammudega. "Nüüd on vaja teha väga palju investeeringuid korraga ära. Selleks, et kolme aasta pärast need võimekused hakkaks valmis saama."
    ...
    Originaaltoimeaineid Chemi-Pharm välja töötama ei hakka. Siiski plaanitakse tehasesse mitut laborit mikrobioloogiast viroloogiani. "Meie rolliks jääb ravimite arendus, nende kokkusegamine ning villimine ja pakendamine," sõnas Timberg.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon