Börsipäev 28. mai - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 28. mai

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuna Ühendriikide ja Suurbritannia börsid olid püha tõttu suletud, kujunesid Euroopa Parlamendi valimistulemused võrdlemisi vaikselt möödunud esmaspäeval peamiseks sündmuseks, toetades populistide arvatust väiksema häältesaagi tõttu Stoxx 600 indeksi 0,2% tõusu.

    Aasia aktsiaturgudel domineeris öösel teist sessiooni järjest roheline värv ja samuti kauplesid plussis USA aktsiaindeksite futuurid (ES +0,2%), ignoreerides Trumpi eilseid kommentaare, et USA pole valmis Hiinaga kokkulepet sõlmima.

    Majandusuudiste valik on täna juba märksa rikkalikum, kui peamise tähelepanu all on tarbijate maikuu kindlustunde indeksid Prantsusmaal, Saksamaal ja Ühendriikides.

    09.00 Saksamaa tarbijate kindlustunde indeks (juuni)
    09.45 Prantsusmaa tarbijate kindlustunde indeks (mai)
    12.00 Eurotsooni majandusliku kindlustunde indeks (mai)
    16.00 USA S&P Case-Shilleri majade hinnaindeks (märts)
    17.00 USA tarbijate kindlustunde indeks (mai)
    17.30 USA Dallas FEDi töötleva tööstuse küsitlus (mai)
  • Balti põhinimekirjas tehti esmaspäeval 494 tehingut ning käive oli 0,989 miljonit eurot, millest Tallinna börsi käive moodustas 817 tuhat eurot ning Vilniuse börsi käive 47 tuhat eurot. Tehinguid tehti vastavalt 352 ning 74.

    Enimkaubeldud aktsiad olid:

    Suuremad tõusjad ja langejad olid:

    Uudised:

    AS Silvano Fashion Group SFG1T juhatus kutsub kokku aktsionäride erakorralise üldkoosoleku 19. juunil 2019. Vastavalt SFG nõukogu 24. mail 2019.a otsusega on kinnitatud aktsionäride erakorralise üldkoosoleku päevakord: põhikirja muutmine, AS-i Silvano Fashion Group aktsiakapitali vähendamine. Aktsiakapitali vähendatakse aktsiate nimiväärtuse vähendamisega 0,10 euro võrra iga aktsia kohta.

    Baltic Horizon Fondi NHCBHFFT fondivalitseja Northern Horizon Capital AS allkirjastas lepingu Linstow AS-iga 100% Tampere Invest SIA aktsiate omandamiseks, millele kuulub Galerija Centrs kaubanduskeskus Riia südalinnas. Ostuhind on 75 miljonit eurot ning eeldatav sisenemise tootlus umbes 6,7%. Tehingu lõpuleviimine toimub 2019.a juuni alguses.

    Täna:
    28.05 MADARA Cosmetics MDARA korraline üldkoosolek

    Sel nädalal:
    29.05 HansaMatrix HMX1R dividendi ex-kuupäev
    29.05 Nordecon NCN1T korraline üldkoosolek
    30.05 Tallinna Vesi TVEAT korraline üldkoosolek
    30.05 Baltika BLT1T erakorraline üldkoosolek
    30.05 Grindeks GRD1R vahearuanne
    31.05 Olainfarm OLF1R vahearuanne
    31.05 AUGA group AUG1L vahearuanne
    31.05 HansaMatrix HMX1R dividendi väljamakse
  • Saksamaa tarbijate kindlustunde indeks on juunis alanemas 0,1 punkti võrra 10,1 punktile, mis jäi alla analüütikute oodatud 10,4 punkti (mai revideeriti 0,2 punkti madalamaks 10,2 punktile).
  • Prantsusmaa tarbijate kindlustunne üllatas seevastu positiivselt, kerkides mais kolme punkti võrra 99 punktile ning ületades analüütikute 97punktist prognoosi
  • Eurotsooni majandusliku kindlustunde indeks paranes mais 1,2 punkti 105,1 punktile, ületades analüütikute 104,0punktist prognoosi ning andes lootust, et euroala majanduskasv on pärast aasta väldanud aeglustumist stabiliseerumas

  • Erko Rebane
    China is indicating it’ll never give in to US demands to change its state-run economy


    Kes vähegi neid USA nõudmisi on lugenud, saab aru, et need on ebarealistlikud ja isegi "meet in the middle" on väga keeruline, kui mitte võimatu. Põhimõtteliselt võiksid hiinlased edaspidi ainult riisi kasvatada.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon